Fem saker att tänka på i inkomstförsäkringen

Vi på Insplanet har tagit fram 5 viktiga råd till dig som vill förnya, teckna eller jämföra inkomstförsäkring, med våra 5 enkla råd kan du redan idag spara pengar och tid på din försäkring.

Teckna inkomstförsäkringen tidigt

Det är lätt att tänka att man inte behöver någon inkomstförsäkring om man har en lägre lön än 24000. I dessa fall kommer man ju iallafall inte få ut något från försäkringen om man skulle bli arbetslös. Men det man bör komma ihåg är att alla inkomstförsäkringar har ett krav på att man måste haft den en viss period innan den kan ge någon ersättning, exempelvis 12 månader. Då är det bättre att teckna en försäkring tidigt, för skulle man få högre lön ett halvår senare och sedan bli arbetslös efter ytterligare ett halvår träder försäkringen i kraft. Det handlar helt enkelt om att fylla kvalificeringstiden i förväg.

Ersättningstak
Har man mycket hög lön bör man jämföra ersättningstaket. Det är det mesta som man kan få ut per månad. Ett vanligt tak är 50.000kr vilket de allra flesta klarar sig under. Men har man högre lön bör man söka efter en inkomstförsäkring som har högre tak, alternativt teckna en tilläggsförsäkring.

Ersättningsdagar som ingår i inkomstförsäkring

Hur många dagar som inkomstförsäkringen kan ge ersättning varierar kraftigt mellan olika försäkringsbolag. Så många dagar som möjligt är självklart något att sträva mot men samtidigt påverkar detta priset.

Med i fackavgiften?

Många fackförbund har avtal med försäkringsbolag som gör att det ingår en "inkomstförsäkring" i fackavgiften. Men även om man har en försäkring genom facket så kan man teckna en tilläggsförsäkring för att utöka försäkringsskyddet.

Ålder

Alla försäkringsbolag har en maxålder då man inte längre kan teckna inkomstförsäkring. Denna varierar mellan 55 och 65 vilket gör att om man fått nej hos ett bolag pga. ålder kan det löna sig att leta vidare.
E-post: info@insplanet.com
Direktnummer: 08-51 00 00 42Relaterade artiklar

Att tänka på i inkomstförsäkringen

Teckna inkomstförsäkring

En inkomstförsäkring ger dig möjlighet att få ut mer i ersättning om du skulle bli arbetslös. När A-kassan inte längre kan ge ett fullgott skydd mot inkomstbortfall ...

Läs mer »


Allt fler har inkomstförsäkring

De som är med i A-kassan idag får ersättning från dem om de blir arbetslösa. Detta förutsatt att vissa krav är uppfyllda som exempelvis ...

Läs mer »


att teckna en inkomstförsäkring

Inkomstförsäkring Vad Hur Varför

Allt för många tror att de kommer få ut 80% av sin lön från A-kassan om de blir arbetslösa. Det de inte är medvetna om att är att ...

Läs mer »


inkomstförsäkring och arbetslösheten

Ersättningskrav för att teckna inkomstförsäkring

Utöver A-kassans ersättning vid arbetslöshet kan en inkomstförsäkring ge ytterligare ersättning. Om en person ...

Läs mer »


Vad får du i ersättning

Ersättning vid arbetslöshet

Vid arbetslöshet ger a-kassan ersättning på 80% av lönen men maximalt 18700 kronor. Den som har en lön som gör att en ersättning på ...

Läs mer »


Att tänka på i inkomstförsäkringen

Fem saker att jämföra och tänka på i inkomstförsäkringen

Vi på Insplanet har tagit fram 5 viktiga råd till dig som vill förnya, teckna eller Läs mer »

© 1999-2019 Insplanet - Internetpolicy
Insplanet AB - Box 26 000 - 100 41 Stockholm - Org.nr 556567-6227

Kundtjänst: 08 - 51 000 000 Kundtjänst: 08 - 51 000 000
Vardagar 08.00 – 20.00 Helger 10.00 – 16.00