5 Saker att tänka på och jämföra i husvagnsförsäkring

Vi på Insplanet har tagit fram 5 viktiga råd till dig som vill förnya, teckna eller jämför husvagnsförsäkringen, med våra 5 enkla råd kan du redan idag spara pengar och tid på din husvagnsförsäkring.

Lösöre
Att göra inbrott i en husvagn är extremt mycket enklare än att göra inbrott i en villa. Om husvagnen står på en parkering och alltså inte på en camping ökar även risken för inbrott. Av den anledning bör man noggrant titta på hur mycket försäkringen ersätter som mest och räkna på om detta täcker vad man har i vagnen.

Lösöre
När det gäller lösöre har även försäkringsbolagen olika säkerhetskrav. Det finns exempelvis vissa som inte ger ersättning om inte husvagnen varit bebodd på ett dygn. Detta är något man särskilt bör veta eftersom många använder husvagnen som ett reseboende för att sedan bo hos de man har tänkt besöka. Om så sker är alltså inte sakerna i vagnen försäkrade efter ett dygn.

Man bör även undersöka hur mycket hemförsäkringen täcker i detta fall eftersom även denna kan ersätta vid stöld ur husvagn.

Drulle
I en husvagn är det trångt och det är lätt att stöta till varandra. En dator åker lätt i golvet och det därför bra att undersöka vilket skydd man har mot ”drulle”-olyckor. Antingen kan det ingå i hemförsäkringen eller i husvagnsförsäkringen.

Bilens försäkring
Eftersom bilens försäkring är sammankopplad med husvagnen är det viktigt att ha en bra bilförsäkring. Dragbilens trafikförsäkring täcker även för vagnen och utöver det har en bilförsäkring (halv- eller hel) ett krisskydd som kan ge psykologhjälp vid olycka.

Samla för rabatt
Ett sätt att få billigare husvagnsförsäkring är att teckna den på samma bolag som bilförsäkringen. Många försäkringsbolag ger nämligen rabatt (inte sällan upp till 20%) om man har flera försäkringar hos samma bolag. Det är inte säkert att det blir billigare än hos annat bolag men det är värt att undersöka.
E-post: info@insplanet.com
Direktnummer: 08-51 00 00 42Tips för bättre husvagnsförsäkring

Husvagnsförsäkring – Trafikförsäkring

En husvagn klassas inte som ett fordon utan som en vagn. Det betyder att man inte kan välja att enbart trafikförsäkra husvagnen. ...

Läs mer »


Husvagnsförsäkring – Halvförsäkring

Att försäkra husvagnen är helt frivilligt. Det finns alltså inte någon lag på att man måste ha den försäkrad vilket det gör för ...

Läs mer »


Husvagnsförsäkring - Helförsäkring

De allra flesta som har en husvagn som har ett värde mer än några tusen väljer att teckna en helförsäkring. Med denna försäkring får ...

Läs mer »

Rätt försäkring till husvagnen

Välj rätt husvagnsförsäkring

Man kan tycka att det är onödigt att ha en ...

Läs mer »


Tips för bättre husvagnsförsäkring

5 Saker att tänka på och jämföra i husvagnsförsäkring

Vi på Insplanet har tagit fram 5 viktiga råd till dig som vill förnya, teckna eller jämför ...

Läs mer »

Vi jobbar för att få Sveriges mest nöjda kunder!

© 1999-2018 Insplanet - Internetpolicy
Insplanet AB - Box 26 000 - 100 41 Stockholm - Org.nr 556567-6227

Kundtjänst: 08 - 51 000 000 Kundtjänst: 08 - 51 000 000
Vardagar 08.00 – 20.00 Helger 10.00 – 16.00