Tillägg som finns att köpa till hemförsäkringen

En del försäkringsbolag erbjuder hemförsäkring på två eller tre nivåer. Det betyder att de inkluderar en eller flera tillägg i ett paket som presenteras för kunden.

Om man väljer att köpa färdigt paket eller hellre tecknar en basförsäkring och väljer tillägg spelar inte någon roll. Huvudsaken är att man är tillräckligt försäkrad. Det finns en rad olika tilläggsförsäkringar till hemförsäkringen. Detta är ett urval av dessa.

Hemelektronik
Datorer och annan hemelektronik faller mycket snabbt i värde. Den ersättning som försäkringsbolagen betalar ut beräknas på gällande marknadsvärde på produkten samt att ett åldersavdrag dras av. Det är främst detta åldersavdrag som är stort på elektronik vilket gör att man inte får ut speciellt mycket om stereon eller datorn går sönder. Genom att teckna ett hemelektroniks tillägg minskas åldersavdraget avsevärt.

Drulle – Allrisk
Otursförsäkring, drulleförsäkring eller allrisk. Det är de tre vanligaste namnen på det tillägg som är överlägset vanligast att teckna till sin hemförsäkring. Tillägget innebär att man kan få ersättning för vardagliga oturliga händelser. Det kan till exempel vara att man tappar mobilen i vattnet, stöter till TV:n så den går i golvet eller glömmer plånboken på biblioteket.

Dyr hobby
Det finns alltid en övre gräns för hur stor ersättning som försäkringsbolaget betalar ut. Denna gräns varierar även mellan olika saker så exempelvis kan en myntsamling ersättas med maximalt 10.000kr medan kontanter endast med 3000 kr. Har man en hobby som innebär att man har dyrare saker hemma bör dessa tilläggsförsäkras. Detta är särskilt vanligt när det gäller samlingar eller sportutrustning (ex golf).

Bostadsrättstillägg
Alla som bor i bostadsrätt behöver ett bostadsrättslag. Detta kan i vissa fall redan vara tecknat av föreningen så innan man tecknar tillägget bör man undersöka om föreningen har ett kollektivt tillägg eller inte.

Villa
Bland de som bor i villa är det överlägset vanligast att teckna en villahemförsäkring. Det är en klassisk hemförsäkring men med tillägget att även villan är försäkrad på ett tydligare sätt. Visserligen går det att teckna en separat villa- och hemförsäkring men detta gör främst de som hyr ut sitt hus och därmed inte behöver hemförsäkringen.

Extra reseskydd
Att teckna ett reseskydd på resebyrån är ett alternativ. Att teckna ett extra reseskydd på sin hemförsäkring är ett annat. Fördelen är att tillägget på hemförsäkringen räcker hela året och samtliga resor man genomför. Förutom avbeställningsskydd förbättras även det ordinarie reseskyddet på ett flertal punkter. Vi på Insplanet hjälper jämför hemförsäkringen mellan flera olika hemförsäkringsbolag snabbt, enkelt och helt kostnadsfritt, tveka inte att kontakta oss för en personlig och kostnadsfri rådgivning på 08 51 00 00 00.
E-post: info@insplanet.com
Direktnummer: 08-51 00 00 42Extra skydd i hemförsäkringen

Läs mer om Hemförsäkring

Golfförsäkring
Till hemförsäkringen kan du teckna ett golftillägg, som ger dig betydligt högre ersättning om något skulle hända med din golfutrustning, såväl hemma i Sverige som ...

Läs mer »
Drulleförsäkring (allrisk)
Drulleförsäkringen kopplas många gånger till teknik - men täcker betydligt mer än så. En repa i nya vinterjackan, den dyra vasen som går i kras eller ...

Läs mer »
Utöka reseskyddet i hemförsäkringen
Visste du att det går att utöka reseskyddet i hemförsäkringen, och att försäkringen du får via ...

Läs mer »
Så klarar du dig från vägglusen under resan
Både innan, under och efter resan finns det saker som du kan göra för att undvika vägglössen, både på plats och i ditt eget ...

Läs mer »
Produktförsäkringar
Enligt en rapport från Finansinspektionen 2010, har de dragit slutsatsen att produktförsäkringar i allmänhet gör nytta. Med produktförsäkring menas att man får en ...

Läs mer »

Vi jobbar för att få Sveriges mest nöjda kunder!

Följ oss på Twitter Följ oss på Facebook Följ oss på Google+

© 1999-2017 Insplanet - Internetpolicy
Insplanet AB - Box 26 000 - 100 41 Stockholm - Org.nr 556567-6227

Kundtjänst: 08 - 51 000 000 Kundtjänst: 08 - 51 000 000
Vardagar 08.00 – 20.00 Helger 10.00 – 16.00