Skogsbrand: Information om försäkring för bil-, hus- och skogsägare

Vill du teckna en försäkring som ersätter skogsbrand? Här hittar du information om försäkring för bil-, hus- och skogsägare.

Senaste åren har antalet skogsbränder i Sverige ökat. Forskare varnar dessutom för att den negativa trenden kommer fortsätta. En anledning är att klimatet blir varmare. Hur torrt det är i skog och mark har nämligen stor påverkan på antalet bränder. Sommaren 2018 - den varmaste sommaren på 260 år - brann mer än 25 000 hektar skog i Sverige.

En skogsbrand är något som påverkar alla. Den påverkar den som bor i närområdet och den påverkar den som äger marken. När skogsbränder drabbade landet under 2018 tvingades hundratals familjer fly sina hem och skador på skog uppgick till cirka en miljard kronor. I liknande situationer har försäkringsbolagen en viktigt funktion.

Läs vidare för information om vilken försäkring som gäller vid skogsbrand.

Försäkring vid skogsbrand

Bil-, hus- och skogsägare har alla möjlighet att få ersättning vid skogsbrand. Vilken ersättning du kan få beror på vilka skador du råkat ut för, vilket försäkringsbolag du är kund hos och vilka försäkringar du har. Nedan hittar du allmän information om vilka försäkringar som gäller för bil-, hus- och skogsägare vid skogsbrand.

Ersättning för bilägare vid skogsbrand

Om din bil skadas eller totalförstörs vid skogsbrand kan du få ersättning om du har en halv- eller helförsäkring. Observera att villkor kan variera mellan försäkringsbolag. Kontakta ditt försäkringsbolag för mer information om vad som gäller. Har du inte en halv- eller helförsäkring? Klicka på knappen för att jämföra bilförsäkring utan kostnad!

Läs även: Bilbrand - Täcker försäkringen? Här har du svaret!Ersättning för husägare vid skogsbrand

Du kan få ersättning för skador på lösegendom orsakade av skogsbrand genom din hemförsäkring. Har du fritidshus- eller villaförsäkring kan du även få ersättning för skador på dina fastigheter. Observera att villkor kan variera mellan försäkringsbolag. Kontakta ditt försäkringsbolag för mer information om vad som gäller.Ersättning för skogsägare vid skogsbrand

För att få ersättning för skador på skog måste du ha en skogsförsäkring. Med en skogsförsäkring kan du få ersättning för brandbevakning och skador på etablerad skog och plantskog. Observera att villkor kan variera mellan försäkringsbolag. Kontakta ditt försäkringsbolag för mer information om vad som gäller.

Ersättning för personskador vid skogsbrand

Det är tyvärr inte bara materiella ting - och skog förstås - som kan råka illa ut vid en skogsbrand; det är även vi människor. En olycksfallsförsäkring ger dig trygghet om olyckan är framme och kan ersätta personskador vid skogsbrand. Tänk på att villkor för olycksfallsförsäkring vid skogsbrand kan variera mellan försäkringsbolag.

Skogsförsäkring

Naturens krafter kan orsaka enorma skador på skog och mark vilket kan påverka skogsägare ekonomiskt. Därför är det viktigt att skogsägare har rätt försäkring. En skogsförsäkring ersätter brand-, snö- och stormskador på skog. Två bra exempel är skogsägares ersättningar efter skogsbränderna 2018 och stormen Gudrun 2018.

Vad som ingår i en skogsförsäkring kan variera mellan försäkringsbolag. Du kan till exempel få ersättning för brand- eller stormskada på etablerad skog, brandskada på skogsmark, brandskada på skogsprodukter samt skada på plantskog. Hör efter med ditt försäkringsbolag vad som ingår i deras skogsförsäkring.

Gör en kostnadsfri jämförelse

Börja här

Relaterade artiklar

Vill du teckna en försäkring som ersätter skogsbrand?

Andrahandsuthyrning: Det här ska du tänka på när du hyr eller hyr ut i andrahand Andrahandsuthyrning: Det här ska du tänka på när du hyr eller hyr ut i andrahand
Nästan alla har hyrt eller hyrt ut i andrahand någon gång i livet. Trots det har...
Läs mer »


Blixt över nattlandskap Åskoväder: så skyddar du dig själv och elektroniken
Måste man fortfarande dra ur kontakten när det åskar, eller var det bara något man behövde göra “förr i tiden”? ...
Läs mer »


Hemförsäkring vid flytt: Så här ska du göra med din hemförsäkring Så här gör du med din hemförsäkring vid flytt
Det är en hel del att tänka på inför en flytt även när det kommer till hemförsäkringen. Beroende på hur din nya ...
Läs mer »


försäkra elscooter Vilka försäkringar gäller för elsparkcykel?
Elscootrar, eller elsparkcyklar som de även kallas, har blivit väldigt populära de senaste åren, framförallt i städer där de...
Läs mer »


Cykel parkerad mot vägg Försäkra din cykel
En cykelförsäkring ingår i alla hemförsäkringar och kan ersätta dig om din cykel blir stulen. Men maxbeloppet som du kan få tillbaka skiljer sig ...
Läs mer »


En person gör ett golfslag på en golfbana Golfförsäkring med hole in one-försäkring
Spelar du golf? Då kan du teckna ett golftillägg till din hemförsäkring. En golfförsäkring ger dig ett betydligt starkare ...
Läs mer »


Stulen cykel Cykelstöld
Har du fått din cykel stulen? Cykelstöld är ett av de vanligaste egendomsbrotten och dessvärre ...
Läs mer »