Golfförsäkring med hole in one-försäkring

Spelar du golf? Då kan du teckna ett golftillägg till din hemförsäkring. En golfförsäkring ger dig ett betydligt starkare skydd om någonting skulle hända med din golfutrustning och gäller i hela världen. Slår du en hole-in-one får du dessutom ersättning för champagnen!

Så mycket kan du få för golfutrustning från hemförsäkringen

I din hemförsäkring finns ett grundläggande skydd för dina saker om de skulle förstöras eller försvinna i samband med exempelvis en brand, en vattenskada eller ett inbrott. Men ersättningen du kan få för din golfutrustning är kraftigt begränsad. Maxgränsen brukar i många fall ligga på 10 000 kronor. Har du golfutrustning till ett högre värde än så innebär det att du kan förlora många tusenlappar om olyckan skulle vara framme.

Högre ersättning med golftillägg i hemförsäkringen

Tecknar du golftillägget höjs maxgränsen upp till 20 000–40 000 kronor, ibland även mer än så. Dessutom brukar många försäkringsbolag reducera självrisken eller slopa den helt. Har du lagt mycket pengar på din golfutrustning kan det därför vara värt att komplettera hemförsäkringen med golftillägget.
Vad ingår i en golfförsäkring?

Förutom att maxbeloppet på ersättningen höjs rejält, får du även ett skydd för dina värdesaker som du förvarar i golfbagen. I vanliga fall ger hemförsäkringen inte någon ersättning för värdesakerna som förvaras i golfbagen (förutom golfutrustningen i sig), men med golfförsäkringen kan du få ersättning med upp till 5 000 kronor.

Det här får du av golfförsäkringen:

  • Ersättning för stulen eller förstörd golfutrustning.
  • Försäkringsskydd som gäller i hela världen.
  • Ersättning vid förlust av värdesaker med upp till 5 000 kronor.
  • 1 000–2 000 kronor vid hole-in-one.

Vad kostar en golfförsäkring?

En golfförsäkring kostar vanligtvis några hundralappar per år.

Det blir alltmer vanligt att golfförsäkringen är ett delmoment i det utökade skyddet som går att teckna till din hemförsäkring, det vill säga ett komplett paket med ett flertal populära tilläggsförsäkringar (exempelvis allrisk och utökad reseförsäkring). Hos många försäkringsbolag kan du välja mellan en basförsäkring eller en mer omfattande hemförsäkring, där golftillägget blir ett delmoment som automatiskt ingår. Hos en del försäkringsbolag går golfförsäkringen att teckna som ett helt separat tillägg.

Självrisk om golfutrustningen skadas eller stjäls

Självrisken varierar mellan olika försäkringsbolag. Vanligtvis ligger den någonstans mellan 300–500 kronor, men kan även vara något högre. En del försäkringsbolag har däremot valt att ta bort självrisken om du tecknar golftillägg till din hemförsäkring.

Eftersom självriskerna och villkoren kan variera mellan försäkringsbolagen är det viktigt att du jämför försäkringar innan du bestämmer dig.

Vem gäller golförsäkringen för?

Golfförsäkringen gäller för samtliga familjemedlemmar som är angivna i hemförsäkringens grundavtal. Försäkringen gäller både hemma i Sverige och utomlands.

Hole-in-one-försäkring ingår

Enligt traditionen ska den som gör en hole-in-one bjuda golfkompisarna på champagne. Har du en golfförsäkring och slår en hole-in-one kan du få 1 000–2 000 kronor i ersättning. Det enda du behöver göra för att få pengarna är att skicka in ditt signerade scorecard som visar att du gjort drömslaget.

Relaterade artiklar

En person gör ett golfslag på en golfbana

Rätt ersättning efter inbrottet Rätt ersättning efter inbrottet
Du kan säkert snabbt konstatera vilka saker som blivit stulna efter ett inbrott, men för att få ersättning behöver du bevisa...
Läs mer »


Andrahandsuthyrning: Det här ska du tänka på när du hyr eller hyr ut i andrahand Andrahandsuthyrning: Det här ska du tänka på när du hyr eller hyr ut i andrahand
Nästan alla har hyrt eller hyrt ut i andrahand någon gång i livet. Trots det har...
Läs mer »


Blixt över nattlandskap Åskoväder: så skyddar du dig själv och elektroniken
Måste man fortfarande dra ur kontakten när det åskar, eller var det bara något man behövde göra “förr i tiden”? ...
Läs mer »


Hemförsäkring vid flytt: Så här ska du göra med din hemförsäkring Så här gör du med din hemförsäkring vid flytt
Det är en hel del att tänka på inför en flytt även när det kommer till hemförsäkringen. Beroende på hur din nya ...
Läs mer »


försäkra elscooter Vilka försäkringar gäller för elsparkcykel?
Elscootrar, eller elsparkcyklar som de även kallas, har blivit väldigt populära de senaste åren, framförallt i städer där de...
Läs mer »


Cykel parkerad mot vägg Försäkra din cykel
En cykelförsäkring ingår i alla hemförsäkringar och kan ersätta dig om din cykel blir stulen. Men maxbeloppet som du kan få tillbaka skiljer sig ...
Läs mer »


En person gör ett golfslag på en golfbana Golfförsäkring med hole in one-försäkring
Spelar du golf? Då kan du teckna ett golftillägg till din hemförsäkring. En golfförsäkring ger dig ett betydligt starkare ...
Läs mer »