Tilläggsförsäkringar i fritidshusförsäkringar

För att undvika kostnader vid äkta hussvamp m.m. bör du teckna ett extra tillägg. Ofta behöver ett extratillägg tecknas alternativt att de större heltäckande fritidshusförsäkringarna tecknas.

Värdeextra
Denna del kan ingå i de större fritidshusförsäkringarna men går även att teckna separat. Den innebär bland annat att åldersavdraget sänks kraftigt. Med tanke på att många fritidshus är mycket gamla kan det minskade åldersavdraget göra mycket stor skillnad.

Utökad byggnadsförsäkring
Detta tillägg kan ge mer ersättning vid skador på huset. Dessutom ger den lägre självrisk. Utöver det ingår även värdeminskningsskydd (lägre åldersavdrag)

Drulle
Tillägget som vanligtvis går under namnet ”Drulle” och Allrisk har samma funktion som drulle tillägg till hemförsäkringen. Det betyder att man kan få ersättning om man av tappar en kopp med kaffe över en dyr soffa, råkar spräcka trägolvet eller slå sönder en dyr tavla.

Bostadsrättstillägg
Om fritidshuset är en bostadsrätt bör ett bostadsrättstillägg tecknas. Detta kan ingå i avgiften till bostadsrättsföreningen men behöver inte göra detta.

Småbåt
Väldigt många som har ett fritidshus har en liten båt. Med tillägget Småbåt till fritidshusförsäkringen blir båten försäkrad för stöld och skadegörelse men även ansvars- och rättsskyddsförsäkring ingår.

Skog
Skogstillägget är riktat mot de som har skogsägor i närheten av fritidshuset. Då försäkras skogen bland annat för brand, snöbrott och viss skadedjursangrepp.
E-post: info@insplanet.com
Direktnummer: 08-51 00 00 42Relaterade artiklar

Tillägg i fritidshusförsäkring
Tillägg i fritidshusförsäkring

Tilläggsförsäkringar i fritidshusförsäkringar

För att undvika kostnader vid äkta hussvamp m.m. bör du teckna ett extra tillägg. Ofta behöver ett extratillägg ...

Läs mer »


Hitta bättre fritidshusförsäkring

5 saker att jämföra och tänka på i fritidshusförsäkring

Vi på Insplanet har tagit fram 5 viktiga råd till dig som vill förnya, teckna eller Läs mer »

Vi jobbar för att få Sveriges mest nöjda kunder!

© 1999-2018 Insplanet - Internetpolicy
Insplanet AB - Box 26 000 - 100 41 Stockholm - Org.nr 556567-6227

Kundtjänst: 08 - 51 000 000 Kundtjänst: 08 - 51 000 000
Vardagar 08.00 – 20.00 Helger 10.00 – 16.00