Förebygga skada - Skydda din cykel

Några låstips

Lås om möjligt alltid fast cykeln i ett fast objekt.
Har du snabbkoppling på framhjulet – ta gärna bort detta. Sätt därefter låset runt båda hjulen, ramen och det fasta objektet. Det är en fördel om du på detta sätt kan fylla upp utrymmet mellan låsbyglarna. Tjuven får då svårare att komma åt att bearbeta låset med hjälp av verktyg. Om du använder låsvajer – lås fast båda hjulen och ramen i det fasta objektet. Märkta och registrerade cyklar kan polisen lämna tillbaka
Se till att du har SSF-certifierade lås!

Varje år stjäls 120 000 cyklar i Sverige!
Ett stort antal hamnar så småningom hos polisens hittegodsavdelning. Men de flesta kan inte lämnas tillbaka till ägaren eftersom de inte är märkta. Om din cykel är märkt och registrerad kan polisen se till att du får tillbaka den.


Märkning av din cykel
Du kan låta märka cykeln med ett stöldskyddsnummer som registreras hos Svenska Stöldskyddsföreningen. Om cykeln stjäls och anträffas kan polisen få reda på vem som äger cykeln. En annan märkmetod är att man använder elgravyrpenna och med hjälp av denna märker cykeln med ägarens personnummer. Elgravyrpenna kan du låna hos polisen eller hos ditt försäkringsbolag. Oavsett vilken märkmetod du använder bör du också anteckna ramnumret för att kunna ge detta till polisen om cykeln skulle bli stulen.

Om du behöver fler goda råd, kontakta ditt försäkringsbolag eller närpolisen.

« Tillbaka

Vi jobbar för att få Sveriges mest nöjda kunder!

Följ oss på Twitter Följ oss på Facebook Följ oss på Google+

© 1999-2017 Insplanet - Internetpolicy
Insplanet AB - Box 26 000 - 100 41 Stockholm - Org.nr 556567-6227

Kundtjänst: 08 - 51 000 000 Kundtjänst: 08 - 51 000 000
Vardagar 08.00 – 20.00 Helger 10.00 – 16.00