5 Saker att tänka på i företagsbilförsäkring

Vi på Insplanet har tagit fram 5 viktiga råd till dig som vill förnya, teckna eller jämföra företagsbilförsäkring, med våra 5 enkla råd kan du redan idag spara pengar och tid på din företagsbilförsäkring

Hyrbil
Är företaget mycket stort behov av bil är hyrbilstillägget nästan ett måste. Men man bör jämföra dessa noga då ersättningsnivån varierar och även hur många dagar man kan få ersättning för hyrbil.

Saker i bilen
För en privatperson täcker hemförsäkringen för de saker man för tillfället har i bilen exempelvis DVD-spelare, kläder och annat. En företagsförsäkring behöver nödvändigtvis inte täcka detta vilket gör att man bör se till att egendomen blir försäkrad genom företagsförsäkringstillägg eller tillägg i bilförsäkringen.

Snåla inte – stora kostnader
Att äga en bil är en stor kostnad med inköp, skatt, drivmedel och service. Men är det någon punkt man inte bör snåla på så är det försäkringen. Hellre vara lite överförsäkrad än underförsäkrad. Inte minst om man har ett mycket litet företag som både är stort behov av bilen och där höga kostnader för reparation eller hyrbil kan slå mycket hårt mot resultatet.

Tid är pengar och detta gäller framförallt för företagare. Av den anledningen är det bättre att välja en försäkring som underlättar så mycket som möjligt om olyckan skulle vara framme. För det är inte bara direkta kostnader som uppkommer utan även tidsförluster som blir indirekta kostnader.

Självriskreducering
Det finns en rad olika tilläggsförsäkringar för din företagsbil som minskar eller eliminerar självrisken. De går under olika namn och finns i olika utförande hos försäkringsbolagen. En del är specifika och gäller exempelvis enbart kollision med djur medan andra är mer heltäckande och ersätter vid feltankning, nyckelförlust, skadegörelse och annat. Då kostnaden för dessa vanligtvis är relativt låga kan det vara värt att även avväga om dessa är intressanta.

Jämför försäkringsbolag
Det är du som avgör, vill du försätta med din nuvarande företagsbilförsäkring eller om du vill hitta en som är bättre och billigare, Vi på Insplanet hjälper dig snabbt, enkelt och helt kostnadsfritt att jämför både pris och villkor på företagsbilförsäkringen med flera olika försäkringsbolag, Jämför pris och spara på försäkringspremien redan idag.
E-post: info@insplanet.com
Direktnummer: 08-51 00 00 42Relaterade artiklar

Jämför pris på företagsbilförsäkringar
hyrbil och andra tillägg i bilförsäkringen

Tilläggsförsäkring för företagsbilar

Det är främst på tilläggsförsäkringarna som man kan se skillnaden mellan bilförsäkring för privatpersoner och ...

Läs mer »


Jämför pris på företagsbilförsäkringar

5 Saker att tänka på i företagsbilförsäkring

Vi på Insplanet har tagit fram 5 viktiga råd till dig som vill förnya, teckna eller jämföra Läs mer »

Vi jobbar för att få Sveriges mest nöjda kunder!

© 1999-2018 Insplanet - Internetpolicy
Insplanet AB - Box 26 000 - 100 41 Stockholm - Org.nr 556567-6227

Kundtjänst: 08 - 51 000 000 Kundtjänst: 08 - 51 000 000
Vardagar 08.00 – 20.00 Helger 10.00 – 16.00