Bilförsäkring för Volvo

Allt du behöver veta när du ska försäkra din Volvo.

Om Volvo

Den första Volvon ÖV4, även kallad Jakob, rullade ut från fabriken på Hisingen 1927. De var de två männen Assar Gabrielsson och Gustaf Larson som grundade Volvo. De ville själva konstruera och rita delarna till bilen, välja ut leverantörer som kunde sköta tillverkningen av bildelarna och sedan skulle monteringen ske med hjälp av erfarna montörer. Denna grundidé stämmer än idag med Volvos sätt att tillverka bilar. Idag har Volvokoncernen mer än 100 000 medarbetare världen över och produktion i hela 18 länder. De senaste åren har Volvo satsat mycket på utvecklingen av elbilar och har som mål att uppnå nettonollutsläpp senast 2050.

Några av Volvos populäraste bilmodeller:


  • Volvo S/V60
  • Volvo XC40
  • Volvo XC60
  • Volvo S/V90

Volvo är en relativt prisvärd bil att försäkra jämfört med exempelvis en Tesla. Det finns många alternativ att välja på och därför bör du jämföra för att hitta rätt bilförsäkring som passar just dig.

Detta innehåller en Volvo bilförsäkring

En bilförsäkring för Volvo innehåller ett obligatoriskt grundskydd, en så kallad trafikförsäkring. Men du kan också teckna ett specialanpassat skydd i form av en märkesförsäkring. Allt beroende på vad just du och din Volvo har för behov. Det du bör ha i åtanke är först och främst vilken typ av Volvo du har eller planerar att köpa. Är det en elbil eller en Volvo av äldre modell? Som regel brukar en nyare och dyrare Volvo ha högre försäkringspremie än den Volvo som har några år på nacken. Vi rekommenderar att du jämför olika alternativ innan du tecknar din försäkringspremie.

Trafikförsäkring för Volvo

En trafikförsäkring är ett grundläggande skydd du som Volvoägare enligt lag är tvungen att ha för att få köra din Volvo. Den ersätter exempelvis skada på person eller egendom utanför det egna fordonet då olyckan är framme. En trafikförsäkring omfattar även förare och passagerare i den försäkrade bilen. Dock bör du vara medveten om att trafikförsäkringen inte täcker skador på det egna fordonet.

Läs mer om trafikförsäkring för Volvo här

Halvförsäkring för Volvo

Det som alltid inkluderas i halvförsäkringen är en trafikförsäkring. Det ingår även rättsskydd, räddning vid olycka samt stöld. Även brand, glas- och maskinskador är inkluderat. Osäker på om halvförsäkring är bästa alternativet för dig? Testa Insplanets jämförelsetjänst innan du bestämmer dig!

Läs mer om halvförsäkring för Volvo här

Helförsäkring för Volvo

Den största skillnaden mellan halv- och helförsäkring är att det i en helförsäkring ingår vagnskadeskydd. Men om du har en ny Volvo ingår ett vagnskadeskydd de första tre åren, det brukar därför räcka med att teckna en halvförsäkring under den tiden.

Det finns även olika tilläggsförsäkringar du kan teckna, och en del försäkringsbolag har som standard att det ingår vissa tilläggsförsäkringar när du tecknar en halv- eller helförsäkring.

Läs mer om helförsäkring för Volvo här

Märkesförsäkring för Volvo

En Volvo märkesförsäkring är speciellt framtagen för dig som äger en Volvo. Det kan exempelvis innebära extra skydd om du bor i områden där många viltolyckor sker, eller mer omfattande skydd om du använder din Volvo utanför Sveriges gränser. Det kan även handla om förmåner då du köper en helt ny Volvo som exempelvis en lägre självrisk. Även nyckelförsäkring eller ersättning på skador invändigt på din Volvo finns som extra tillval.

En del försäkringsbolag har förmånliga märkesförsäkringar för äldre Volvobilar vilket kan vara värt att titta på om du äger en Volvo av äldre modell.

Det du framförallt ska tänka på är att jämföra olika försäkringsalternativ för att hitta det som passar just dig bäst. Kontakta de försäkringsbolag som har märkesförsäkring för Volvo och begär en offert. Sedan använder du Insplanets jämförelsetjänst och jämför märkesförsäkringen med de försäkringar som erbjuds från våra samarbetspartners. Kanske en märkesförsäkring blir för kostsam och du upptäcker att en halvförsäkring räcker för att täcka ditt försäkringsbehov.

Kostnader för att försäkra en Volvo

Vad kostar det att försäkra en Volvo? Det beror på många olika faktorer, men Volvo är en ganska billig bil att försäkra om man jämför med många andra bilmärken. Oftast betalar till exempel den som bor i en storstad en högre försäkringspremie än den som bor på landsbygden. Det beror helt enkelt på att olycks- och skaderisken ses som högre i en storstad med mycket biltrafik, jämfört med en mindre ort där det är glesare mellan bilarna.

Även hur gammal Volvon är påverkar – du kan spara pengar genom att välja en begagnad Volvo framför en ny. Det är mycket som påverkar hur försäkringsbolag riskbedömer en försäkringstagare, och då påverkas även priset. Är du en ung bilist och tecknar din första bilförsäkring kan det exempelvis bli dyrare än om du är en äldre och mer erfaren bilförare.

Läs mer om kostnader för Volvo bilförsäkring här

5 snabba tips för en billigare Volvoförsäkring

1. Jämför dina alternativ!

Din ålder, antal skadefria år samt var någonstans i landet du bor, är alla faktorer som påverkar priset på din bilförsäkring.

Det finns även försäkringsbolag som erbjuder förmånligare villkor för just Volvo, där exempelvis nyckelförsäkring eller extra försäkring vid viltolycka ingår. Fundera också kring hur du använder din Volvo, bor du i storstad och använder bilen enbart på helgerna? Åker du långa sträckor varje dag till och från jobbet? Finns det möjlighet att se över dina samtliga försäkringar och samla dem hos samma försäkringsbolag? Det finns många frågor du bör fundera över innan du väljer rätt försäkring och försäkringsbolag.

2. Vilken Volvotyp är du?

Många ser Volvo som en trygg och säker familjebil med mycket utrymme, men det finns många olika Volvomodeller, så det är bra att fundera på vilken typ av Volvo som passar just dig. Utgå från exempelvis var du bor och dina familjeförhållanden, behövs extra utrymme eller ska Volvon köras i stadsmiljö?

3. Rätt bilförsäkring för din Volvo

Volvo är en relativt prisvärd bil att försäkra, och det finns därför många försäkringsalternativ. Det är alltid en bra idé att fundera över vad som är bäst och mest prisvärt för just dig och ditt billiv. Om din Volvo är ny ingår exempelvis vagnskadegaranti de första tre åren, vilket gör att du endast behöver en trafik- eller halvförsäkring.

4. Spara pengar även om du har en bilförsäkring

Att ha lite extra pengar undanlagda när man äger en bil är aldrig fel. Små skador som stenskott eller kanske investering i nya sommardäck kan annars bli kostsamt. Andra kostnader som du kan behöva lägga undan en slant till är höjda bensin- och dieselpriser, kostnad för vägtullar samt andra kostnader och avgifter som kan förekomma i samband med ditt bilägande.

5. Slå ihop dina försäkringar och spara pengar!

Det kan finnas pengar att spara om du samlar dina försäkringar hos ett och samma försäkringsbolag. Det blir även lättare för dig att få en bra översikt över dina försäkringar, enklare när du ska betala, samt ökar möjligheten att förhandla dig till bättre villkor.

Hitta rätt bilförsäkring via Insplanet

Det bästa du kan göra innan du bestämmer dig för ett försäkringsbolag är att jämföra bilförsäkring hos olika bolag. Du kan testa Insplanets jämförelsetjänst och få fram förslag från våra samarbetspartners som baseras på dig och dina förutsättningar.

Vi på Insplanet är experter på att jämföra och hitta rätt premie för rätt person, baserat på livssituation och önskemål. Vill du hitta rätt försäkring för din Volvo fyller du i vårt formulär för bilförsäkring och klickar på jämför. Det du får av oss är olika prisförslag från flera försäkringsbolag, där även villkor och annat som påverkar priset jämförs. Det kan kännas svårt och tidskrävande att hitta rätt bilförsäkring, men med vår jämförelsetjänst som dessutom är kostnadsfri, blir det enkelt att hitta rätt!

Gör en kostnadsfri jämförelse

Börja här

Gör en kostnadsfri jämförelse

Börja här

Jämför olika försäkringarFiat
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Fiat.Om Fiat Läs mer om försäkring för Fiat »


Mini
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Mini.Om Mini Läs mer om försäkring för Mini »


Lexus
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Lexus.Om Lexus Läs mer om försäkring för Lexus »


Jaguar
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Jaguar.Om ...
Läs mer om försäkring för Jaguar »


Chrysler
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Chrysler.Om ...
Läs mer om försäkring för Chrysler »


Mitsubishi
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Mitsubishi.Om ...
Läs mer om försäkring för Mitsubishi »


Suzuki
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Suzuki.Om ...
Läs mer om försäkring för Suzuki »


Land Rover
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Land Rover.Om Land ...
Läs mer om försäkring för Land Rover »


Chevrolet
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Chevrolet.Om ...
Läs mer om försäkring för Chevrolet »


Audi
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Audi.Om Audi Läs mer om försäkring för Audi »


Volvo
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Volvo.Om Volvo Läs mer om försäkring för Volvo »


Volkswagen
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Volkswagen.Om ...
Läs mer om försäkring för Volkswagen »


BMW
Allt du behöver veta när du ska försäkra din BMW.Om BMW Läs mer om försäkring för BMW »


Ford
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Ford.Om Ford Läs mer om försäkring för Ford »


Tesla
Innan du försäkrar din Tesla är det viktigt att du jämför bilförsäkring hos olika bolag. Annars ...
Läs mer om försäkring för Tesla »


Renault
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Renault. Om Renault Försäkra din Renault? Tänk ...
Läs mer om försäkring för Renault »


Kia
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Kia. Om Kia Hög tid att hitta bilförsäkring till din...
Läs mer om försäkring för Kia »


Skoda
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Skoda. Om Skoda Jämför bilförsäkring innan du ...
Läs mer om försäkring för Skoda »


Nissan
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Nissan. Om Nissan Hitta rätt försäkring till ...
Läs mer om försäkring för Nissan »


Opel
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Opel. Om Opel Olika nivåer på försäkringar för din ...
Läs mer om försäkring för Opel »


Porsche
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Porsche. Om Porsche Tänk på det här när du ska ...
Läs mer om försäkring för Porsche »


Citroen
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Citroën. Om Citroën Tänk igenom det här när du ...
Läs mer om försäkring för Citroen »


Peugeot
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Peugeot. Om Peugeot Försäkra en Peugeot? Hitta ...
Läs mer om försäkring för Peugeot »


Subaru
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Subaru. Om Subaru Försäkringsalternativ för din ...
Läs mer om försäkring för Subaru »


Toyota
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Toyota. Om Toyota Olika försäkringsalternativ som...
Läs mer om försäkring för Toyota »


Saab
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Saab. Om Saab En del att tänka på när du ska ...
Läs mer om försäkring för Saab »


Seat
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Seat. Om Seat Försäkra din Seat? Vi guidar dig ...
Läs mer om försäkring för Seat »


Mazda
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Mazda. Om Mazda Hur hittar du rätt ...
Läs mer om försäkring för Mazda »


Hyundai
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Hyundai. Om Hyundai Dags att hitta en ...
Läs mer om försäkring för Hyundai »


Honda
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Honda. Om Honda Rätt bilförsäkring för dig och din...
Läs mer om försäkring för Honda »


Jeep
Har du en Jeep som du ska försäkra? Nedan hittar du all information du behöver för att välja rätt ...
Läs mer om försäkring för Jeep »


Digital bilförsäkring
En traditionell bilförsäkring baseras på din ålder, var du bor och vilken bil du har. En digital bilförsäkring fungerar...
Läs mer »


Märkesförsäkringar
Så kallade märkesförsäkringar är bilförsäkringar anpassade för olika bilmärken. Ofta är en märkesförsäkring ett bra alternativ men det är inte ...
Läs mer »


Trafikförsäkring
Trafikförsäkringen är ett lagstadgat krav för alla bilar i trafiken. Den ger ersättning till andra trafikanter när de, deras fordon eller ...
Läs mer »


Halvförsäkring
Som bilägare har du stora möjligheter att påverka priset på din bilförsäkring. Därför ska du alltid jämföra halvförsäkringar från olika ...
Läs mer »


Helförsäkring
När det kommer till bilförsäkringar har du som bilägare mycket att säga till om. Genom att jämföra helförsäkringar är det enkelt att ...
Läs mer »

Volvo bilförsäkring