Bilförsäkring för Volkswagen

Allt du behöver veta när du ska försäkra din Volkswagen.

Om Volkswagen

1932 byggde en österrikisk-tysk bilkonstruktör vid namn Ferdinand Porsche den första prototypen till Volkswagen. För att börja producera bilen krävdes godkännande från den tyska regeringen, och han presenterade då “folkbilen”. Hans vision var att tillverka en bil för det tyska folket, med bra köregenskaper till ett överkomligt pris.

Idag är kanske den mest kända modellen Volkswagen typ 1 eller vad vi i folkmun brukar kalla Bubblan eller Folkan. Volkswagen ingår i Volkswagenkoncernen som har nära 600 000 anställda i 18 länder. Förutom bilar tillverkar Volkswagen även industrimotorer. Följande bilmärken ingår i Volkswagens varumärke:

  • Volkswagen
  • Skoda
  • Seat
  • Chupra
  • Audi
  • Lamborghini
  • Bentley
  • Ducati
  • Porsche

Volkswagen har som mål att vara globala ledare inom hållbar biltillverkning och har de senaste åren startat olika miljöprojekt som bland annat innebär att man steg för steg ska gå över till fler elbilar och ett ökat miljö- och hållbarhetstänk. När det kommer till försäkringen av din Volkswagen bör du jämföra flera alternativ för att hitta rätt bilförsäkring som passar dig och dina förutsättningar bäst.

Försäkra din Volkswagen med rätt bilförsäkring

Har du en Volkswagen och letar rätt bilförsäkring? Eller vill du byta bilförsäkring för din Volkswagen? Vi på Insplanet ger dig här lite råd och tips på vägen.

Det första du bör tänka på är vilken typ av bilförsäkring som du är i behov av, billig trafikförsäkring, en helförsäkring som ger dig ett mer heltäckande skydd eller rent av en märkesförsäkring? Vilken typ av Volkswagen du har är avgörande för ditt val men många andra faktorer påverkar. Det är viktigt att jämföra bilförsäkringar hos olika försäkringsbolag innan du väljer.

Trafikförsäkring för Volkswagen

En trafikförsäkring är det grundläggande skydd du som bilägare enligt lag måste ha innan du kör ut på vägarna. En trafikförsäkring inkluderar skydd för både förare och passagerare, men även person- och egendomsskador utanför det egna fordonet ingår. Det som inte ingår i en trafikförsäkring är ersättning för skador på det egna fordonet.

Läs mer om trafikförsäkring för Volkswagen här

Halvförsäkring för Volkswagen

Nästa försäkringsnivå är halvförsäkring. Den rekommenderas att teckna om du har en äldre Volkswagen. Trafikförsäkring ingår alltid i halvförsäkring, och även glas, brand och maskinskador ersätts vanligtvis med en halvförsäkring. Annat som ingår i halvförsäkring är rättsskydd, räddning och stöld.

Saker som villkor, självrisk samt extra tilläggsförsäkringar kan dock variera mellan de olika försäkringsbolagen. Använd gärna Insplanets jämförelsetjänst innan du bestämmer dig!

Läs mer om halvförsäkring för Volkswagen här

Helförsäkring för Volkswagen

Om din Volkswagen är äldre än tre år bör du fundera på om en helförsäkring kan vara att föredra. I en helförsäkring ingår nämligen ersättning för vagnskada, om du exempelvis krockar eller blir påkörd. Se alltid över försäkringsbolagens olika villkor innan du tecknar din helförsäkring.

Läs mer om helförsäkring för Volkswagen här

Märkesförsäkring för Volkswagen

En märkesförsäkring kan exempelvis ge extra lång maskinskadegaranti, ibland i upp till åtta år. Det kan även omfatta andra förmåner specialanpassat för Volkswagen, som exempelvis lägre självrisk och snabbare skadehantering.

Om du funderar på en märkesförsäkring måste du själv kontakta de försäkringsbolag som erbjuder det och begära offert. Med hjälp av Insplanets jämförelsetjänst kan du sedan jämföra din offert med de erbjudanden på trafik-, halv- och helförsäkring som våra samarbetspartners erbjuder. Kanske är en halvförsäkring mer än tillräckligt för just din Volkswagen?

Försäkringskostnad för din Volkswagen

Volkswagen ligger i samma prisläge som en Volvo när det kommer till att försäkra. Men även om det är relativt prisvärt att försäkra en Volkswagen är det ändå faktorer som påverkar prisbilden. Din ålder och var i landet du bor har stor betydelse. En halvförsäkring för dig som bor i Norrbotten blir en billigare affär än om du bor i Uppsala eller Stockholm. Om du är en ung förare och planerar ditt första bilköp kan även det göra att du får en dyrare försäkringspremie. Det är därför svårt att att veta den exakta kostnaden för en Volkswagen bilförsäkring.

Läs mer här om kostnader för Volkswagen bilförsäkring här

Några tips från Insplanet när du ska välja bilförsäkring

1. Vad behöver ingå i din bilförsäkring?

Självklart vill du ha en billig försäkring, men när du ska teckna en bilförsäkring är det viktigt att du är rätt försäkrad och har ett skydd i din försäkring som passar just dig. Det kan annars bli en dyr historia om olyckan är framme. En del försäkringsbolag har förmånliga erbjudanden för specifika bilmärken, och hos de flesta försäkringsbolag kan man samla alla sina försäkringar och på så sätt spara en slant.

2. Vilken Volkswagentyp är du?

För många är Volkswagen starkt förknippad med Bubblan och tysk kvalitet. Den mest populära nybilen från Volkswagen är Volkswagen ID.4 – en eldriven familjesuv. Den allra vanligaste Volkswagen i Sverige är dock Volkswagen Golf. Det finns många modeller att välja på, så det är bra att fundera på vilken typ av Volkswagen som passar just dig. Utgå från exempelvis var du bor och dina familjeförhållanden, behövs extra utrymme eller är miljötänk och hållbarhet viktigast?

3. Vilken typ av försäkring är rätt för dig?

Volkswagen är en relativt prisvärd bil att försäkra, och det finns många försäkringsalternativ att välja bland. Om du använder din Volkswagen dagligen är kanske en helförsäkring en bra idé, men om du kör i områden med lite trafik och använder bilen sparsamt kanske en trafikförsäkring kan räcka. Därför är det viktigt innan du jämför försäkringar och funderar på vilken typ av försäkring som är rätt för dig och ditt billiv.

4. Spara en slant för oförutsedda kostnader

Det är alltid bra att ha ett extra sparande. Du kanske ska avsätta en mindre summa varje månad för din Volkswagen? Det kan behövas ifall det dyker upp extra kostnader som exempelvis kostnader för vägtullar eller höjda bensin och dieselpriser. Löpande omkostnader som biltvätt och däckbyte kan också lätt bli stora summor i slutändan.

5. Slå ihop dina försäkringar i ett och samma försäkringsbolag

Fördelarna är många då du väljer ett försäkringsbolag till alla dina försäkringar. Du kan lättare förhandla dig till sänkta kostnader, och ta del av erbjudanden som förmånligare försäkringar som kan inkludera tilläggsförsäkringar och mycket annat. Det blir även smidigare för dig som kund att ha alla försäkringar samlat på ett ställe.

Så här enkelt tecknar du en försäkring via Insplanet!

Insplanet hjälper dig hitta rätt bilförsäkring med vår jämförelsetjänst där du enkelt kan jämföra bilförsäkring hos olika bolag. Om du jämför minskar risken att du får betala en onödigt hög premie som dessutom kanske inte är den som bäst passar just dig och dina behov bäst.

Fyll i Insplanets formulär och börja jämföra idag. Det är kostnadsfritt och du får flera olika prisförslag där även alla villkor är inkluderat, för att du som bilägare ska göra rätt val av bilförsäkring. Med vår jämförelsetjänst förenklar vi ditt val av försäkring!

Gör en kostnadsfri jämförelse

Börja här

Gör en kostnadsfri jämförelse

Börja här

Jämför olika försäkringarFiat
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Fiat.Om Fiat Läs mer om försäkring för Fiat »


Mini
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Mini.Om Mini Läs mer om försäkring för Mini »


Lexus
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Lexus.Om Lexus Läs mer om försäkring för Lexus »


Jaguar
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Jaguar.Om ...
Läs mer om försäkring för Jaguar »


Chrysler
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Chrysler.Om ...
Läs mer om försäkring för Chrysler »


Mitsubishi
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Mitsubishi.Om ...
Läs mer om försäkring för Mitsubishi »


Suzuki
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Suzuki.Om ...
Läs mer om försäkring för Suzuki »


Land Rover
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Land Rover.Om Land ...
Läs mer om försäkring för Land Rover »


Chevrolet
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Chevrolet.Om ...
Läs mer om försäkring för Chevrolet »


Audi
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Audi.Om Audi Läs mer om försäkring för Audi »


Volvo
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Volvo.Om Volvo Läs mer om försäkring för Volvo »


Volkswagen
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Volkswagen.Om ...
Läs mer om försäkring för Volkswagen »


BMW
Allt du behöver veta när du ska försäkra din BMW.Om BMW Läs mer om försäkring för BMW »


Ford
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Ford.Om Ford Läs mer om försäkring för Ford »


Tesla
Innan du försäkrar din Tesla är det viktigt att du jämför bilförsäkring hos olika bolag. Annars ...
Läs mer om försäkring för Tesla »


Renault
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Renault. Om Renault Försäkra din Renault? Tänk ...
Läs mer om försäkring för Renault »


Kia
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Kia. Om Kia Hög tid att hitta bilförsäkring till din...
Läs mer om försäkring för Kia »


Skoda
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Skoda. Om Skoda Jämför bilförsäkring innan du ...
Läs mer om försäkring för Skoda »


Nissan
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Nissan. Om Nissan Hitta rätt försäkring till ...
Läs mer om försäkring för Nissan »


Opel
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Opel. Om Opel Olika nivåer på försäkringar för din ...
Läs mer om försäkring för Opel »


Porsche
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Porsche. Om Porsche Tänk på det här när du ska ...
Läs mer om försäkring för Porsche »


Citroen
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Citroën. Om Citroën Tänk igenom det här när du ...
Läs mer om försäkring för Citroen »


Peugeot
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Peugeot. Om Peugeot Försäkra en Peugeot? Hitta ...
Läs mer om försäkring för Peugeot »


Subaru
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Subaru. Om Subaru Försäkringsalternativ för din ...
Läs mer om försäkring för Subaru »


Toyota
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Toyota. Om Toyota Olika försäkringsalternativ som...
Läs mer om försäkring för Toyota »


Saab
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Saab. Om Saab En del att tänka på när du ska ...
Läs mer om försäkring för Saab »


Seat
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Seat. Om Seat Försäkra din Seat? Vi guidar dig ...
Läs mer om försäkring för Seat »


Mazda
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Mazda. Om Mazda Hur hittar du rätt ...
Läs mer om försäkring för Mazda »


Hyundai
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Hyundai. Om Hyundai Dags att hitta en ...
Läs mer om försäkring för Hyundai »


Honda
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Honda. Om Honda Rätt bilförsäkring för dig och din...
Läs mer om försäkring för Honda »


Jeep
Har du en Jeep som du ska försäkra? Nedan hittar du all information du behöver för att välja rätt ...
Läs mer om försäkring för Jeep »


Digital bilförsäkring
En traditionell bilförsäkring baseras på din ålder, var du bor och vilken bil du har. En digital bilförsäkring fungerar...
Läs mer »


Märkesförsäkringar
Så kallade märkesförsäkringar är bilförsäkringar anpassade för olika bilmärken. Ofta är en märkesförsäkring ett bra alternativ men det är inte ...
Läs mer »


Trafikförsäkring
Trafikförsäkringen är ett lagstadgat krav för alla bilar i trafiken. Den ger ersättning till andra trafikanter när de, deras fordon eller ...
Läs mer »


Halvförsäkring
Som bilägare har du stora möjligheter att påverka priset på din bilförsäkring. Därför ska du alltid jämföra halvförsäkringar från olika ...
Läs mer »


Helförsäkring
När det kommer till bilförsäkringar har du som bilägare mycket att säga till om. Genom att jämföra helförsäkringar är det enkelt att ...
Läs mer »

Volkswagen försäkring