Jämför försäkring för Volkswagen

För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Volkswagen bör du självklart jämföra olika alternativ innan du bestämmer dig för vilket försäkringsbolag du slutligen vill ha. Via oss på Insplanet hittar du den bilförsäkring som passar just dig och din Volkswagen allra bäst. Vi hjälper dig att se över både innehåll och pris på olika försäkringsalternativ.

Under din Volkswagens livslängd kan det även vara värt att titta på olika försäkringsbolag samt omfattningen på bilförsäkringen. För att ständigt hålla dig uppdaterad om aktuell prisbild, samt dina unika försäkringsbehov, rekommenderar vi på Insplanet att du jämför din bilförsäkring årligen. På så vis riskerar du inte att missa ett bättre försäkringsalternativ än det du redan har.

bilförsäkring för volkswagen

Volkswagen - folkbil sedan 1938

Volkswagen ingår, tillsammans med en rad andra bilmärken, i en av världens största biltillverkningskoncerner - Volkswagen AG - som tillsammans producerar över 20 000 bilar per dag. Precis som namnet avslöjar var tanken med märket Volkswagen att skapa en ”folkbil”. Det vill säga en bil anpassad för de flesta i samhället, som alla kan trivas med och som många kan ha råd med. Volkswagens första modell VW 38, som lanserades redan 1938, ritades av Ferdinand Porsche. Än idag appliceras grundidén om att erbjuda “folkbilar” till rimliga priser och med hög prestanda.


VW trafik-, halv- och helförsäkring

Nedan följer en kort introduktion kring trafik, respektive halv- och helförsäkring till din Volkswagen. Vill du djupdyka ännu mer inom respektive nivå gör du det enkelt genom följande sidor:

Här kan du läsa mer om trafikförsäkring.

Här kan du läsa mer om halvförsäkring.

Här kan du läsa mer om helförsäkring.


VW trafikförsäkring

Trafikförsäkringen är det obligatoriska försäkringsmomentet som alla fordon som framförs på våra vägar måste ha. Detta moment skyddar de medtrafikanter och passagerare som kan skadas i samband med en olycka vållad av dig och ditt fordon. Man kan säga att trafikförsäkringen alltså är det grundläggande skydd som både halvförsäkringen och helförsäkringen vilar på. Har du en Volkswagen som har hängt med i ett antal år och nu kanske bara är värd några tusenlappar, räcker trafikförsäkringen som skydd för dig och din gamla folkbil.


VW halvförsäkring

Halvförsäkringen är ett utökat skydd som kompletterar den grundläggande trafikförsäkringen. Till skillnad från trafikförsäkringen som skyddar tredje part, innebär halvförsäkringen ett skydd för dig och din Volkswagen. I en halvförsäkring ingår delmoment som är framtagna efter ett relativt grundläggande behov för en bil som är värd mer än bara några tusenlappar, men samtidigt inte är alldeles nyinköpt. Halvförsäkringen ser generellt sett lika ut mellan olika försäkringsbolag, men kan skilja sig på punkter såsom självrisknivå, men även vilka tilläggsförsäkringar som ingår eller ej.

Har du en alldeles nyinköpt Volkswagen räcker det med en halvförsäkring, under de allra första åren. Detta eftersom det i regel ingår en vagnskadegaranti för alldeles nya bilar. När vagnskadegarantin sedan löper ut, är rekommendationen att teckna en helförsäkring under några år.


VW helförsäkring

Helförsäkringen är ett ytterligare skydd som täcker hela din bil, både invändigt och utvändigt, men även dig som förare, samt passagerare och medtrafikanter. Skillnaden mellan en halvförsäkring och en helförsäkring, är framförallt ett utökat skydd av tillägg som ingår i helförsäkringen men inte i halvförsäkringen. Ett vanligt delmoment som hos många försäkringsbolag ingår i helförsäkringen men inte i halvförsäkringen är tillägget allrisk (“drulle”). Det skiljer sig dock mellan olika försäkringsbolag vilka moment och tillägg som ingår i halv- respektive helförsäkringen. I vilket fall rekommenderas nästan alltid en helförsäkring till en Volkswagen som är relativt ny och fortfarande har ett högt värde.Tilläggsförsäkringar till Volkswagen

En bilförsäkring består av en rad olika moment och tilläggsförsäkringar. Framförallt handlar det om att du kan anpassa din försäkring helt efter dina och din Volkswagens unika behov. Det kan handla om moment som ingår i en del försäkringsbolags halv- respektive helförsäkringar, men det kan även handla om separata tillägg som du kan välja till, utöver det skydd som ingår i den försäkringsnivå du väljer.


Volkswagen märkesförsäkring

Det blir allt vanligare med så kallade märkesförsäkringar, alltså bilförsäkringar som är namngivna efter respektive bilmärke. Märkesförsäkringar marknadsförs för att skapa en utökad känsla av trygghet, eftersom de upplevs som nära kopplade till det bilmärke som valts. Dessa försäkringar är i regel kopplade till ett större försäkringsbolag, men är framtagna för att passa just en Volkswagen, en Volvo, en Audi eller liknande. För att göra en märkesförsäkring till ett attraktivt val, brukar de vara utformade som helt vanliga halv- eller helförsäkringar, men med utvalda tillägg och förmåner anpassade efter din bilmodell och bilmärke.

Du som ägare av en Volkswagen behöver alltså fundera på vad du prioriterar gällande din bilförsäkring - för att sedan kunna göra en korrekt bedömning gällande vad du är ute efter för tillägg och förmåner. Det är bara dumt att betala extra för ett förvalt tillägg som du egentligen inte är i behov av.

Vill du lära dig mer olika tillägg till bilförsäkringen kan du göra det här.

Försäkra Volkswagen elbil

Volkswagen vill skapa folkets elbil. Man vill producera elbilar åt miljoner - inte åt miljonärer. 2020 lanserar Volkswagen I.D. Neo som kommer kosta under 250 000 kr.

Volkswagens laddbara modeller 2018:
  • Volkswagen e-Golf
  • Volkswagen e-Up!

En elbil fungerar inte som en bensin-/dieselbil. Därför täcker inte alla bilförsäkringar skador på elbilars batteri och elektronik. När du ska försäkra din elbil måste du just därför undersöka vilka försäkringsbolag som ersätter skador på dessa avancerade och dyra enheter. Annars är risken att du får bekosta eventuell reparation själv.


Hitta en billig Volkswagen bilförsäkring

Försäkringsbranschen är full av anpassningsmöjligheter och du hittar den bästa bilförsäkringen till dig och din Volkswagen genom att jämföra och anpassa så mycket som möjligt. Det är lätt att fokuserar på att få en så billig Volkswagenförsäkring som möjligt. Visserligen är det aldrig fel att spara pengar, men det hela handlar om att kunna identifiera behov och icke-behov, för att sedan kunna hitta den allra mest prisvärda lösningen.

I jakten på ett bra pris på bilförsäkringen till din Volkswagen bör du titta på två saker - försäkringspremien och självrisken. Genom att jämföra Volkswagenförsäkringar utifrån dessa två punkter kan man hitta den som är allra mest lönsam i längden. Med andra ord behöver den billigaste försäkringen inte vara den som är mest lönsam i längden. En låg försäkringspremie innebär ofta högre självrisker. Jämför du Volkswagen bilförsäkring bör även jämföra självrisken. Att ha en billig Volskwagenförsäkring och ha hög självrisk betyder att du får betala stora summor om olyckan är framme. Nyckeln är att hitta en balans när du jämför och tecknar en Volkswagen bilförsäkring.

Hör av dig till någon av våra kunniga försäkringsrådgivare om du vill ha hjälp med att hitta den allra bästa försäkringen till din Volkswagen! Du når oss snabbt och enkelt på tel: 08 - 51 000 000

Gör en kostnadsfri jämförelse

Börja härE-post: info@insplanet.com
Direktnummer: 08-51 00 00 42Jämför bilförsäkring

- Priser direkt från bolagen, börja här!

BilförsäkringJämför olika försäkringarTesla

Innan du försäkrar din Tesla är det viktigt att du jämför bilförsäkring hos olika bolag. Annars är risken att du får sämre försäkring till en högre Läs mer om försäkring för Tesla »


Volvo

När du letar efter den bästa försäkringen för din Volvo är det viktigt att jämföra vad olika försäkringar kostar och vad som ...

Läs mer om försäkring för Volvo »


Volkswagen

För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Volkswagen bör du självklart jämföra olika alternativ innan du bestämmer dig för ...

Läs mer om försäkring för Volkswagen »


Audi

För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Audi är det två saker du bör fundera på. Delvis hur mycket din bil används, men även hur ...

Läs mer om försäkring för Audi »


BMW

Den bästa bilförsäkringen till din BMW hittar du genom att jämföra olika bilförsäkringar med varandra. Det hjälper vi på Insplanet dig med....

Läs mer om försäkring för BMW »


Ford

En billig bilförsäkring för Ford, som ger rätt skydd om olyckan är framme, hittar du lättast genom att se över och Läs mer om försäkring för Ford »


Renault

Renault företaget:Louis Renault startade det franska bilföretaget Renault 1899 tillsammans med hans bröder Fernand och Marcel. ...

Läs mer om försäkring för Renault »


Kia

Kia - FöretagetÖversatt till svenska skulle Kia betyda något i stil med ”Kommer från Asien” eller ”Framåtskridande ...

Läs mer om försäkring för Kia »


Skoda

Oavsett vilken Skodamodell du har vill du självklart hitta rätt bilförsäkring för just dig och din bil. ...

Läs mer om försäkring för Skoda »


Nissan

Företaget: Nissan Motor Co Ltd är ett japanskt företag som grundades 1928 och tillverkar både personbilar, lastbilar ...

Läs mer om försäkring för Nissan »


Opel

När du jämför bilförsäkringar för din Opel bör du inte enbart titta på priset, även om du vill hitta en så ...

Läs mer om försäkring för Opel »


Porsche

Jämför olika bilförsäkringar till din Porsche innan du bestämmer dig för vilket bolag du vill teckna hos. Vi på Läs mer om försäkring för Porsche »


Citroen

Den bästa bilförsäkringen till din Citroën hittar du lättast genom att jämföra olika försäkringsbolags utbud. För att underlätta ditt letande hjälpte vi på...

Läs mer om försäkring för Citroen »


Peugeot

Din Peugeot, gammal som ny, försäkrar du bäst genom att jämföra bilförsäkringar samt avgöra vilken nivå du behöver på ditt skydd. Billigast ...

Läs mer om försäkring för Peugeot »


Subaru

Företaget Subaru: Det japanska bilmärket Subaru har främst blivit känd för att i stort sett alla modeller är fyrhjulsdrivna. ...

Läs mer om försäkring för Subaru »


Toyota

Du hittar den bästa bilförsäkringen till din Toyota genom att jämföra såväl pris, villkor innehåll mellan olika försäkringsbolag. Även om det grundläggande skyddet...

Läs mer om försäkring för Toyota »


Saab

För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Saab bör du fundera på hur, var och när du kör. Då det övergripande innehållet är lika mellan olika ...

Läs mer om försäkring för Saab »


Seat

Till din Seat hittar du den bästa bilförsäkringen genom att se över ditt behov av skydd och samtidigt ställa detta mot det utbud som finns inom försäkringsbranschen....

Läs mer om försäkring för Seat »


Mazda

Till din Mazda ska du självklart teckna den bästa bilförsäkringen du kan hitta, men även till det bästa priset. Att betala onödigt höga premier för ditt ...

Läs mer om försäkring för Mazda »


Hyundai

Företaget: Den första bilen som företaget Hyundai tillverkade på egen hand var Hyundai Pony år 1975. Tidigare ...

Läs mer om försäkring för Hyundai »


Honda

För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Honda kan det vara klokt att jämföra olika försäkringsbolags utbud och priser. Det kan nämligen skilja en ...

Läs mer om försäkring för Honda »


Fiat

Fiat FöretagetFiat är en Italiensk storkoncern med fokus på bilar, motorcyklar och andra motorfordon. Inom ...

Läs mer om försäkring för Fiat »


Mini

Företaget Mini – Precis som namnet antyder är detta en mycket liten bilmodell. Den första modellen presenterades 1959 av BMC och fram till år 2000 ...

Läs mer om försäkring för Mini »


Jeep

Idag används ordet Jeep sin ett begrepp för fyrhjulsdrivna bilar som tar sig fram i eländig terräng. Begreppet kommer från just bilmodellen Jeep som var ...

Läs mer om försäkring för Jeep »


Lexus

En bra bilförsäkring till din Lexus hittar du enkelt genom att jämföra alternativ från olika försäkringsbolag. Vid en första ...

Läs mer om försäkring för Lexus »


Jaguar

Företaget:Jaguar är ett brittiskt bilmärke som började tillverka sidovagnar till motorcyklar 1922. Detta under ...

Läs mer om försäkring för Jaguar »


Chrysler

Den bästa bilförsäkringen till din Chrysler får de genom att jämföra utbudet bland olika försäkringsbolag. Bra villkor kan exempelvis handla om att du som...

Läs mer om försäkring för Chrysler »


Mitsubishi

Att jämföra utbudet bland olika försäkringsbolag innan du tecknar en bilförsäkring till din Mitsubishi ger dig helt rätt förutsättningar för att du ska ...

Läs mer om försäkring för Mitsubishi »


Ferrari

Ferrari grundades av italienaren Enza Ferrari (1928) och sedan dess har biltillverkningen skett i Italien. Företaget började med att tävla i racing ...

Läs mer om försäkring för Ferrari »


Land Rover

Landrover: Bilmärket Landrover ägs och av det indiska företaget Tata Motors. Grundidén till modellen kom då britterna ...

Läs mer om försäkring för Land Rover »


Suzuki

Företaget: Länge förknippades Suzuki bara med motorcyklar, en bransch där de fortfarande är mycket stora, men idag erbjuder de ...

Läs mer om försäkring för Suzuki »


Chevrolet

Den bästa försäkringen till din Chevrolet kan vi på Insplanet hjälpa dig att hitta. Vi ser över och jämför Sveriges försäkringsbolag, och ger dig en enkel ...

Läs mer om försäkring för Chevrolet »


Alfa Romeo

FöretagetAlfa Romeo är ett italienskt bilmärke som är mest känd för sina sportmodeller. Men redan under 60- och ...

Läs mer om försäkring för Alfa Romeo »


Smart

Företaget Smart: Bilmärken Smart tillverkas idag av Mercedes-Benz men var från början ett projekt mellan Volkswagen och ...

Läs mer om försäkring för Smart »


Digital bilförsäkring

En traditionell bilförsäkring baseras på din ålder, var du bor och vilken bil du har. En digital bilförsäkring fungerar annorlunda. Den ...

Läs mer »


Märkesförsäkringar

Idag så erbjuder nästan alla försäkringsbolag bilförsäkringar och det kan skilja sig en hel del åt mellan olika bilförsäkringar.Dels ...

Läs mer »


Trafikförsäkring

Trafikförsäkringen är ett lagstadgat krav för alla bilar i trafiken. Den ger ersättning till andra trafikanter när de, deras fordon eller ...

Läs mer »


Halvförsäkring

Som bilägare har du stora möjligheter att påverka priset på din bilförsäkring. Därför ska du alltid jämföra halvförsäkringar från olika ...

Läs mer »


Helförsäkring

När det kommer till bilförsäkringar har du som bilägare mycket att säga till om. Genom att jämföra helförsäkringar är det enkelt att ...

Läs mer »

Volkswagen försäkring
Vi jobbar för att få Sveriges mest nöjda kunder!

© 1999-2019 Insplanet - Internetpolicy
Insplanet AB - Box 26 000 - 100 41 Stockholm - Org.nr 556567-6227

Kundtjänst: 08 - 51 000 000 Kundtjänst: 08 - 51 000 000
Vardagar 08.00 – 20.00 Helger 10.00 – 16.00