Bilförsäkring för Toyota

Du hittar den bästa bilförsäkringen till din Toyota genom att jämföra såväl pris, villkor innehåll mellan olika försäkringsbolag. Även om det grundläggande skyddet i försäkring kan verka lika, kan detaljer såsom tilläggsförsäkringar samt självrisker variera, och det är inte alltid självklart vilket val som är bäst för just din Toyota.

Därför är det viktigt att vända och vrida på de möjligheter som finns, för att komma undan så billigt som möjligt men samtidigt vara rätt skyddad. Detta kan vi på Insplanet hjälpa dig med. Vill du komma i kontakt med oss direkt och få hjälp med att hitta rätt försäkring till rätt pris, når du oss snabbt och enkelt på telefon: 08 - 51 000 000

bilförsäkring för Toyota

Jämför pris på bilförsäkring för Toyota

En jämförelse mellan de försäkringslösningar som olika försäkringsbolag kan erbjuda gör du enkelt genom att fylla i ett antal uppgifter om dig och din Toyota, för att sedan få en överskådlig vy över resultatet.

Letar du efter den billigaste bilförsäkringen till din Toyota, är det både premien och självrisken du ska titta på. Detta eftersom du självklart vill ha en så prisvärd lösning som möjligt, även på lång sikt. Att betala en lägre premie för din försäkring innebär i regel att du får betala högre självrisker då olyckan väl är framme. Det motsatta gäller om du betalar en högre premie för försäkringen. Det blir därmed relevant att göra en avvägning gällande de risker du faktiskt utsätter dig själv och din bil för, men även hur väl förberedd du är för plötsliga och oväntade kostnader.

I samband med att du skapar dig en bild av hur du tänker kring premie och självrisk, är det läge att avgöra om det är en trafikförsäkring, halvförsäkring eller helförsäkring som behövs till din Toyota. De olika nivåerna av bilförsäkringen innebär olika nivåer av skydd, och under en bils livslängd är det högst relevant att byta mellan trafik-, halv- och helförsäkring, då behovet av skydd normalt varierar över tid.

 • Lär dig mer om trafikförsäkringens innehåll här.
 • Lär dig mer om halvförsäkringens innehåll här.
 • Lär dig mer om helförsäkringens innehåll här.
 • För att få ut det mesta av din jämförelse, bör du även slänga ett öga på hur olika självrisker varierar mellan bilförsäkringens olika nivåer - du får en kort introduktion gällande vad du kan tänka på kring detta, här nedan.  Självrisker i trafikförsäkringen

  I trafikförsäkringens självrisker kan åldern på föraren komma att påverka. Eftersom trafikförsäkringen är direkt kopplad till de lagstadgade krav som gäller för att över huvud taget få framföra bilen, tar försäkringsbolagen även hänsyn till förarens riskbenägenhet. Statistiskt sett tenderar unga förare att vara mer riskbenägna än äldre, och de flesta försäkringsbolagen styr därför nivån på såväl premie som självrisk utefter detta. Tidigare kunde försäkringsbolagen även ha olika priser för män och kvinnor, då män ansågs mer riskbenägna än kvinnor. Detta är emellertid förbjudet idag.


  Självrisker i halvförsäkringen

  I halvförsäkringens självrisker syns prisskillnaderna som tydligast. Dessa skillnader beror dock inte på förarens ålder på samma sätt som i trafikförsäkringen, även om det sättet att prissätta försäkringen ändå gäller för bilförsäkringens alla nivåer.

  I halvförsäkringen har försäkringsbolagen dock störst utrymme för att erbjuda så anpassade lösningar som möjligt. Det finns därmed stora möjligheter för dig att själv bestämma nivån på självrisker och alltså även påverka priset på försäkringspremien. Dessutom har du i halvförsäkringen möjlighet att välja bland olika tilläggsförsäkringar, alternativt färdiga paket med extra skydd inom olika områden.

  Det finns bland annat självriskreducerande tillägg som kan vara bra att känna till. Dessa reducerar självrisken för specifika olyckor, såsom djurkollision eller skadegörelse. Har du en ny bil har du eventuellt en vagnskadeförsäkring som ingår de första två åren. På en sådan är självrisken ofta hög, det kan röra sig om mellan 5 000 och 7 000 kronor. Då kan ett djurkollisionstillägg eller skadegörelse vara extra skönt att ha.

  Lära dig mer om ett antal vanliga tilläggsförsäkringar här.


  Självrisker i helförsäkringen

  I vagnskadeskyddet som ingår i helförsäkringen (men inte halvförsäkringen), är självrisknivåerna överlag höga. Det är helt enkelt ett kostsamt moment att laga bilens yttre. Samtidigt är det ofta i just helförsäkringens vagnskadeskydd som det finns flest självrisknivåer att välja bland. Hos ett och samma försäkringsbolag kan det till exempel finnas en självrisknivå på 2 500 kronor för vagnskada, och en nivå på 25 000 kronor. Ofta är nivåskillnaderna dock inte fullt så stora. Ser du ett värde i att pressa ner din premie så mycket som möjligt, men ändå behålla en helförsäkring och ett vagnskadeskydd, kan du alltså välja att ha en mycket hög självrisk på vagnskador. Då behöver prisskillnaden mellan en halv- eller helförsäkring till din bil inte bli alltför stor, men skyddet finns ändå där utifall att något händer.


  Pris och rabatter på bilförsäkringen till din Toyota

  Anser du att priset på din Toyotas bilförsäkring är det mest avgörande, kan du passa på att vrida och vända på din jämförelse. Det tjänar ingenting till att ange felaktiga uppgifter, i slutändan ger det dig bara fel skydd och du riskerar att få helt fel skadehantering när olyckan väl är framme.

  Det är till exempel standard att försäkringsbolagen tar ut högre premier och självrisker för förare under 24 år. Har du en förare i familjen som är 24 år eller yngre och han eller hon är med om en trafikolycka, behöver försäkringsbolaget ha denna information tillhanda i förväg för att kunna ge rätt ersättning. Å andra sidan, kanske de yngre familjemedlemmarna har flyttat ut, och inte längre kör din bil. I så fall är det värt att ange det i samband med att du jämför och tecknar en ny försäkring till din Toyota, så att du har möjlighet att spara in på dessa extra kostnader.

  En aspekt som däremot kan vara värd att se över möjligheten att påverka, är hur du parkerar din bil. Du kanske har ett garage som står tomt, eller fullt med andra fordon förutom bilen. Om du har möjlighet att låsa in din bil i ett garage, allra helst i så nära anslutning som möjligt till din bostad (såsom ett garage på villatomten), är det mycket positivt för priset för bilförsäkringen. Du kanske har flyttat sedan du tecknade en försäkring sist och inte har hunnit ändra sådana detaljer? Möjligheten finns också att minska självrisken ytterligare genom att teckna självriskeliminerande försäkringstillägg, till specifika skador såsom djurkollision eller skadegörelse.


  Teckna din bilförsäkring för Toyota på ditt nuvarande bolag

  När försäkringsbolagens pris jämförs för att hitta en riktigt billig bilförsäkring för Toyota ska man alltid även kontakta det försäkringsbolag som man idag har hemförsäkringen hos. Detta för att se vilket pris på Toyotaförsäkringen som de kan erbjuda utifrån att de kan ge mängdrabatt då försäkringstagaren redan har försäkringar hos dem. Det kan nämligen generera i en rabatt på ca 20 procent om försäkringar samlas hos ett och samma bolag. Det betyder inte nödvändigtvis att detta bolag kan erbjuda bäst pris på Toyotaförsäkringen men det är en rekommendation att kontrollera detta innan ett annat bolag väljs utifrån att detta är det billigaste enligt prisjämförelser där mängdrabatten inte är avdragen.


  Bilmärket Toyota

  Namnet på bilföretaget Toyota skvallrar både om dess historia och var huvudkontoret idag ligger. Det var nämligen familjen Toyota som grundade företaget 1937 och sedan dessa har dess huvudkontor legat i staden Toyota i Japan. Idag är det världens största tillverkare av bilar och känt över hela världen - mycket tack vare storsäljaren Toyota Corolla. Fram till 2003 var Corolla den bilmodell som det sålts mest av genom tiderna.

  Gör en kostnadsfri jämförelse

  Börja här  E-post: info@insplanet.com
  Direktnummer: 08-51 00 00 42  Jämför bilförsäkring

  - Priser direkt från bolagen, börja här!

  Bilförsäkring  Jämför olika försäkringar  Tesla

  Innan du försäkrar din Tesla är det viktigt att du jämför bilförsäkring hos olika bolag. Annars är risken att du får sämre försäkring till en högre Läs mer om försäkring för Tesla »


  Volvo

  När du letar efter den bästa försäkringen för din Volvo är det viktigt att jämföra vad olika försäkringar kostar och vad som ...

  Läs mer om försäkring för Volvo »


  Volkswagen

  För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Volkswagen bör du självklart jämföra olika alternativ innan du bestämmer dig för ...

  Läs mer om försäkring för Volkswagen »


  Audi

  För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Audi är det två saker du bör fundera på. Delvis hur mycket din bil används, men även hur ...

  Läs mer om försäkring för Audi »


  BMW

  Den bästa bilförsäkringen till din BMW hittar du genom att jämföra olika bilförsäkringar med varandra. Det hjälper vi på Insplanet dig med....

  Läs mer om försäkring för BMW »


  Ford

  En billig bilförsäkring för Ford, som ger rätt skydd om olyckan är framme, hittar du lättast genom att se över och Läs mer om försäkring för Ford »


  Renault

  Renault företaget:Louis Renault startade det franska bilföretaget Renault 1899 tillsammans med hans bröder Fernand och Marcel. ...

  Läs mer om försäkring för Renault »


  Kia

  Kia - FöretagetÖversatt till svenska skulle Kia betyda något i stil med ”Kommer från Asien” eller ”Framåtskridande ...

  Läs mer om försäkring för Kia »


  Skoda

  Oavsett vilken Skodamodell du har vill du självklart hitta rätt bilförsäkring för just dig och din bil. ...

  Läs mer om försäkring för Skoda »


  Nissan

  Företaget: Nissan Motor Co Ltd är ett japanskt företag som grundades 1928 och tillverkar både personbilar, lastbilar ...

  Läs mer om försäkring för Nissan »


  Opel

  När du jämför bilförsäkringar för din Opel bör du inte enbart titta på priset, även om du vill hitta en så ...

  Läs mer om försäkring för Opel »


  Porsche

  Jämför olika bilförsäkringar till din Porsche innan du bestämmer dig för vilket bolag du vill teckna hos. Vi på Läs mer om försäkring för Porsche »


  Citroen

  Den bästa bilförsäkringen till din Citroën hittar du lättast genom att jämföra olika försäkringsbolags utbud. För att underlätta ditt letande hjälpte vi på...

  Läs mer om försäkring för Citroen »


  Peugeot

  Din Peugeot, gammal som ny, försäkrar du bäst genom att jämföra bilförsäkringar samt avgöra vilken nivå du behöver på ditt skydd. Billigast ...

  Läs mer om försäkring för Peugeot »


  Subaru

  Företaget Subaru: Det japanska bilmärket Subaru har främst blivit känd för att i stort sett alla modeller är fyrhjulsdrivna. ...

  Läs mer om försäkring för Subaru »


  Toyota

  Du hittar den bästa bilförsäkringen till din Toyota genom att jämföra såväl pris, villkor innehåll mellan olika försäkringsbolag. Även om det grundläggande skyddet...

  Läs mer om försäkring för Toyota »


  Saab

  För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Saab bör du fundera på hur, var och när du kör. Då det övergripande innehållet är lika mellan olika ...

  Läs mer om försäkring för Saab »


  Seat

  Till din Seat hittar du den bästa bilförsäkringen genom att se över ditt behov av skydd och samtidigt ställa detta mot det utbud som finns inom försäkringsbranschen....

  Läs mer om försäkring för Seat »


  Mazda

  Till din Mazda ska du självklart teckna den bästa bilförsäkringen du kan hitta, men även till det bästa priset. Att betala onödigt höga premier för ditt ...

  Läs mer om försäkring för Mazda »


  Hyundai

  Företaget: Den första bilen som företaget Hyundai tillverkade på egen hand var Hyundai Pony år 1975. Tidigare ...

  Läs mer om försäkring för Hyundai »


  Honda

  För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Honda kan det vara klokt att jämföra olika försäkringsbolags utbud och priser. Det kan nämligen skilja en ...

  Läs mer om försäkring för Honda »


  Fiat

  Fiat FöretagetFiat är en Italiensk storkoncern med fokus på bilar, motorcyklar och andra motorfordon. Inom ...

  Läs mer om försäkring för Fiat »


  Mini

  Företaget Mini – Precis som namnet antyder är detta en mycket liten bilmodell. Den första modellen presenterades 1959 av BMC och fram till år 2000 ...

  Läs mer om försäkring för Mini »


  Jeep

  Idag används ordet Jeep sin ett begrepp för fyrhjulsdrivna bilar som tar sig fram i eländig terräng. Begreppet kommer från just bilmodellen Jeep som var ...

  Läs mer om försäkring för Jeep »


  Lexus

  En bra bilförsäkring till din Lexus hittar du enkelt genom att jämföra alternativ från olika försäkringsbolag. Vid en första ...

  Läs mer om försäkring för Lexus »


  Jaguar

  Företaget:Jaguar är ett brittiskt bilmärke som började tillverka sidovagnar till motorcyklar 1922. Detta under ...

  Läs mer om försäkring för Jaguar »


  Chrysler

  Den bästa bilförsäkringen till din Chrysler får de genom att jämföra utbudet bland olika försäkringsbolag. Bra villkor kan exempelvis handla om att du som...

  Läs mer om försäkring för Chrysler »


  Mitsubishi

  Att jämföra utbudet bland olika försäkringsbolag innan du tecknar en bilförsäkring till din Mitsubishi ger dig helt rätt förutsättningar för att du ska ...

  Läs mer om försäkring för Mitsubishi »


  Ferrari

  Ferrari grundades av italienaren Enza Ferrari (1928) och sedan dess har biltillverkningen skett i Italien. Företaget började med att tävla i racing ...

  Läs mer om försäkring för Ferrari »


  Land Rover

  Landrover: Bilmärket Landrover ägs och av det indiska företaget Tata Motors. Grundidén till modellen kom då britterna ...

  Läs mer om försäkring för Land Rover »


  Suzuki

  Företaget: Länge förknippades Suzuki bara med motorcyklar, en bransch där de fortfarande är mycket stora, men idag erbjuder de ...

  Läs mer om försäkring för Suzuki »


  Chevrolet

  Den bästa försäkringen till din Chevrolet kan vi på Insplanet hjälpa dig att hitta. Vi ser över och jämför Sveriges försäkringsbolag, och ger dig en enkel ...

  Läs mer om försäkring för Chevrolet »


  Alfa Romeo

  FöretagetAlfa Romeo är ett italienskt bilmärke som är mest känd för sina sportmodeller. Men redan under 60- och ...

  Läs mer om försäkring för Alfa Romeo »


  Smart

  Företaget Smart: Bilmärken Smart tillverkas idag av Mercedes-Benz men var från början ett projekt mellan Volkswagen och ...

  Läs mer om försäkring för Smart »


  Digital bilförsäkring

  En traditionell bilförsäkring baseras på din ålder, var du bor och vilken bil du har. En digital bilförsäkring fungerar annorlunda. Den ...

  Läs mer »


  Märkesförsäkringar

  Idag så erbjuder nästan alla försäkringsbolag bilförsäkringar och det kan skilja sig en hel del åt mellan olika bilförsäkringar.Dels ...

  Läs mer »


  Trafikförsäkring

  Trafikförsäkringen är ett lagstadgat krav för alla bilar i trafiken. Den ger ersättning till andra trafikanter när de, deras fordon eller ...

  Läs mer »


  Halvförsäkring

  Som bilägare har du stora möjligheter att påverka priset på din bilförsäkring. Därför ska du alltid jämföra halvförsäkringar från olika ...

  Läs mer »


  Helförsäkring

  När det kommer till bilförsäkringar har du som bilägare mycket att säga till om. Genom att jämföra helförsäkringar är det enkelt att ...

  Läs mer »


  Vi jobbar för att få Sveriges mest nöjda kunder!

  © 1999-2019 Insplanet - Internetpolicy
  Insplanet AB - Box 26 000 - 100 41 Stockholm - Org.nr 556567-6227

  Kundtjänst: 08 - 51 000 000 Kundtjänst: 08 - 51 000 000
  Vardagar 08.00 – 20.00 Helger 10.00 – 16.00