Toyota bilförsäkring

Du hittar den bästa bilförsäkringen till din Toyota genom att jämföra såväl pris, villkor innehåll mellan olika försäkringsbolag. Även om det grundläggande skyddet i försäkring kan verka lika, kan detaljer såsom tilläggsförsäkringar samt självrisker variera, och det är inte alltid självklart vilket val som är bäst för just din Toyota. Därför är det viktigt att vända och vrida på de möjligheter som finns, för att komma undan så billigt som möjligt men samtidigt vara rätt skyddad. Detta kan vi på Insplanet hjälpa dig med. Vill du komma i kontakt med oss direkt och få hjälp med att hitta rätt försäkring till rätt pris, når du oss snabbt och enkelt på telefon: 08 - 51 000 000

Bilmärket Toyota

Namnet på bilföretaget Toyota skvallrar både om dess historia och var huvudkontoret idag ligger. Det var nämligen familjen Toyota som grundade företaget 1937 och sedan dessa har dess huvudkontor legat i staden Toyota i Japan. Idag är det världens största tillverkare av bilar och känt över hela världen - mycket tack vare storsäljaren Toyota Corolla. Fram till 2003 var Corolla den bilmodell som det sålts mest av genom tiderna.

Jämför pris på Toyota bilförsäkring

En jämförelse mellan de försäkringslösningar som olika försäkringsbolag kan erbjuda gör du enkelt genom att fylla i ett antal uppgifter om dig och din Toyota, för att sedan få en överskådlig vy över resultatet. Letar du efter den billigaste bilförsäkringen till din Toyota, är det både premien och självrisken du ska titta på. Detta eftersom du självklart vill ha en så prisvärd lösning som möjligt, även på lång sikt. Att betala en lägre premie för din försäkring innebär i regel att du får betala högre självrisker då olyckan väl är framme. Det motsatta gäller om du betalar en högre premie för försäkringen. Det blir därmed relevant att göra en avvägning gällande de risker du faktiskt utsätter dig själv och din bil för, men även hur väl förberedd du är för plötsliga och oväntade kostnader.

I samband med att du skapar dig en bild av hur du tänker kring premie och självrisk, är det läge att avgöra om det är en trafikförsäkring, halvförsäkring eller helförsäkring som behövs till din Toyota. De olika nivåerna av bilförsäkringen innebär olika nivåer av skydd, och under en bils livslängd är det högst relevant att byta mellan trafik-, halv- och helförsäkring, då behovet av skydd normalt varierar. För att få ut det mesta av din jämförelse, bör du även slänga ett öga på hur olika självrisker varierar mellan bilförsäkringens olika nivåer - du får en kort introduktion gällande vad du kan tänka på kring detta, här nedan.

Vill du lära dig mer om trafikförsäkringens innehåll gör du det här.

Vill du lära dig mer om halvförsäkringens innehåll gör du det här.

Vill du lära dig mer om helförsäkringens innehåll gör du det här.

Självrisker i trafikförsäkringen


Företaget Toyota: Namnet på bilföretaget Toyota skvallrar både om dess historia och var huvudkontoret idag ligger. Det var nämligen familjen Toyota som grundade företaget 1937 och sedan dessa har dess huvudkontor legat i staden Toyota i Japan. Idag är det världens största tillverkare av bilar vilket 2012 resulterade i drygt 8 miljoner personbilar. Bilmärken är känt över hela världen och detta mycket tack vare storsäljaren Toyota Corolla. Fram till 2003 var det den bilmodell som det sålts mest av genom tiderna.

Jämför Toyota bilförsäkring

Genom en snabb jämförelse online kan man få fram vilka försäkringsbolag som i dagsläget erbjuder bäst pris på Toyotaförsäkring. Har man inte några speciella önskemål på bilförsäkring kan det billigaste alternativet väljas. På så vis är man säker på att man fått en riktigt billig Toyotaförsäkring. Men tycker man däremot att vissa faktorer bör väga tyngre än priset i val av försäkringsbolag bör man gå ett steg till och jämföra dem.

Några av de punkter man kan jämföra är de som presenteras nedan. Det man däremot själv måste ta ställning till är vilken eller vilka punkter som ska väga tyngst. Allt beror på vilket behov som försäkringstagaren har. Det gäller nämligen att försäkra sig just efter detta behov. Att vara överförsäkrad innebär att man betalar mer än man behöver och att vara underförsäkrad kan visa sig vara riktigt dumsnålt den dagen som olyckan sker.

Självrisk

Att teckna en Toyotaförsäkring handlar om att ge sig själv en trygghet. En trygghet som består i att man bara behöver betala självrisken om bilen blir skadad eller stulen. För vissa är detta den viktigaste faktorn i val av bilförsäkring eftersom det trots allt blir denna summa de får betala efter olyckstillfället. Genom att välja ett bolag med låg självrisk ger man sig själv tryggheten att den plötsliga utgiften är så låg som möjlig.

Möjligheten finns också att minska självrisken ytterligare genom att teckna självriskreducerande försäkringstillägg. De som anser att självrisken är något av det viktigaste i val av försäkring rekommenderas detta tillägg. Men även i detta fall bör tilläggen jämföras då reducering kan skilja mellan olika bolag.

Självrisk är en av de faktorer som även påverkar om man får en billig Toyotaförsäkring eller ett dyrare alternativ. På helförsäkringen går det mycket ofta att välja självrisk på flera olika nivåer. Ju högre självrisk desto lägre premie. Men detta ger även mindre ekonomisk trygghet.

De som är kring 25 år bör speciellt titta på denna punkt när de jämför Toyota bilförsäkringar. Det beror på att några bolag tar ut dubbla självrisker. En vanlig lösning är att de som är under 24 år får betala självrisken för exempelvis trafikförsäkringen och därutöver 1000 kr. På vagnskadeförsäkringen får de betala vald nivå och utöver det 2000 kr. Med andra ord kan självrisken bli mycket olika mellan bolagen då det är olika hur bolagen använder sig av denna ”straffavgift”.

Pris och Rabatter

De som anser att det viktigaste är att man får en billig Toyotaförsäkring ska lägga störst fokus på att jämföra priset. Att jämföra Toyotaförsäkring online är enkelt och snabbt då det enda man behöver uppge är information om bilen och bilägaren. På mindre än en minut fås en prislista fram som presenterar några av de billigaste alternativen på marknaden. Men när man jämför Toyotaförsäkringar på detta sätt bör man även testa sig fram och se om priset går att få ner något.

Som exempel ska skadefria år och betalningsperiod fyllas i. Detta är två saker som påverkar priset – även om inte så mycket. Genom att försäkra bilen på någon annan i familjen med fler skadefria år kan premien pressas och genom att betala avgiften per år tillkommer inte några extra fakturakostnader. Men det är inte bara skadefria mil som gör att det kan vara billigare att försäkra på en annan familjemedlem. Utöver det spelar även ålder in då både premie och självrisk kan bli dyrare om försäkringstagaren är under 24 år (en gräns som är något olika mellan bolagen).

En sak som ger en tydligare rabatt är hur bilen är parkerad. Även detta ska fyllas i innan man kan jämföra Toyotaförsäkring. Prova olika alternativ och se hur mycket det skiljer på premie mellan att ha bilen på en öppen parkering mot att ha den i ett garage.

Genom att både jämföra och prova olika alternativ går det att hitta möjligheter till en riktigt billig Toyota bilförsäkring.

Tillägg

Även om dagens bilförsäkringar är relativt lika, oavsett vilket försäkringsbolag som väljs, så är detta en punkt som skiljer dem åt. Vissa bolag säljer enbart bilförsäkringar i tre nivåer d.v.s. med olika många tillägg, s.k. paketlösningar. Andra väljer att ha en mycket billig Toyotaförsäkring som kunden sedan kan bygga ut med valfria tillägg för att den ska kunna skräddarsys för just det behov som man själv har.

Ett av de vanligare försäkringstilläggen är Drulleförsäkring. Denna är så vanlig att flera bolag har valt att låta den ingå i grundförsäkringen. Denna försäkring ger ett skydd där den klassiska bilförsäkringen slutar. Med andra ord invändig skada som uppstår av annat än kollision. Det kan vara att bilägaren i ren otur skär upp tyget på sitsarna med en spik eller att innertaket får sig en repa när brädor transporteras inne i bilen. Andra saker som brukar ingå i denna är ersättning för nycklar som kommer bort eller om man tankat fel drivmedel.

För de som har ett speciellt behov kan tillägget vara det som avgör vilket försäkringsbolag som väljs. Exempelvis finns det bolag som erbjuder mycket generösa tillägg gällande om bilen måste in på lagning genom ett försäkringsärende. Många bolag erbjuder i detta fall en hyrbil men det som skiljer dem åt är hur många dagar som bilägaren maximalt får ha hyrbil samt hur stor del av denna kostnad som betalas av försäkringsbolaget. Den som är i mycket stort behov av sin bil kan exempelvis titta extra på dessa tillägg.

När tilläggen jämförs så handlar det alltså både om att jämföra vilka tillägg som finns att välja på, om de ingår eller inte i grundförsäkringen samt att jämföra dem för att se vilken som är bäst.

Teckna på nuvarande bolag

När försäkringsbolagens pris jämförs för att hitta en riktigt billig Toyota bilförsäkring ska man alltid även kontakta det försäkringsbolag som man idag har hemförsäkringen hos. Detta för att se vilket pris på Toyotaförsäkringen som de kan erbjuda utifrån att de kan ge mängdrabatt då försäkringstagaren redan har försäkringar hos dem. Det kan nämligen generera i en rabatt på ca 20 % om försäkringar samlas hos ett och samma bolag. Det betyder inte nödvändigtvis att detta bolag kan erbjuda bäst pris på Toyotaförsäkringen men det är en rekommendation att kontrollera detta innan ett annat bolag väljs utifrån att detta är det billigaste enligt prisjämförelser där mängdrabatten inte är avdragen.

Vissa väljer det nuvarande bolaget trots att det är dyrare än andra på marknaden. Dessa personer anser att fördelarna med detta väger över det högre priset. Fördelar som att ett bolag väljs som man har goda erfarenheter av och att det är lättare att komma ihåg var de olika försäkringarna är tecknade om de är samlade på ett och samma ställe.

Speciella tillfällen

Den som har tänkt använda sin Toyota inom tävling eller ”tävlingsliknande former” bör ta kontakt med försäkringsbolaget och diskutera en lösning. Detta eftersom inget stort försäkringsbolag ger ersättning för skador som uppkommit vid dessa tillfällen. Däremot kan det finnas undantag på vad för slags tävlingar det handlar om och i vilket omfattning. Då detta blir så individuellt bör försäkringsbolaget kontaktas för att man ska vara säker på saken.

Detta var några saker som kan vara avgörande vid val av bolag men den som känner sig osäker på vad man bör prioritera rekommenderas att kontakta en försäkringsförmedlare. Dessa är väl insatta försäkringsbranschen och kan lättare avgöra vilka faktorer som försäkringstagaren bör prioritera. För visst vill alla ha en billig Toyotaförsäkring – men det viktigaste är att den fyller det försäkringsbehov som finns.
E-post: info@insplanet.com
Direktnummer: 08-51 00 00 42Jämför bilförsäkring

- Priser direkt från bolagen, börja här!

BilförsäkringJämför olika försäkringarFakta om Bilförsäkring

Ford

En billig Ford bilförsäkring, som ger rätt skydd om olyckan är framme, hittar du lättast genom att se över och ...

Läs mer om Ford Försäkring »
Peugeot

Din Peugeot, gammal som ny, försäkrar du bäst genom att jämföra bilförsäkringar samt avgöra vilken nivå du behöver på ditt skydd. Billigast ...

Läs mer »
BMW
BMW

Den bästa bilförsäkringen till din BMW hittar du genom att jämföra olika bilförsäkringar med varandra. Det hjälper vi på Insplanet dig med. Vi ...

Läs mer »
Volkswagen försäkring

För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Volkswagen bör du självklart jämföra olika alternativ innan du bestämmer dig för vilket ...

Läs mer »
Mini Bilförsäkring

Företaget Mini – Precis som namnet antyder är detta en mycket liten bilmodell. Den första modellen presenterades 1959 av BMC och...

Läs mer »
Land Rover Försäkring

Landrover: Bilmärket Landrover ägs och av det indiska företaget Tata Motors. Grundidén till modellen kom då britterna ville ...

Läs mer »
Mitsubishi Försäkring

 År 1870 grundades Mitsubishi som ett rederi med inriktning mot transport. Under de kommande åren växte företaget och riktade sig även in mot ...

Läs mer »
Smart bilförsäkring

Företaget Smart: Bilmärken Smart tillverkas idag av Mercedes-Benz men var från början ett projekt mellan Volkswagen och ...

Läs mer »
Toyota bilförsäkring

Du hittar den bästa bilförsäkringen till din Toyota genom att jämföra såväl pris, villkor innehåll mellan olika försäkringsbolag. Även om det ...

Läs mer »
Subaru Bilförsäkring

Företaget Subaru: Det japanska bilmärket Subaru har främst blivit känd för att i stort sett alla modeller är fyrhjulsdrivna. Detta...

Läs mer »
Jeep bilförsäkring

Idag används ordet Jeep sin ett begrepp för fyrhjulsdrivna bilar som tar sig fram i eländig terräng. Begreppet kommer från just bilmodellen Jeep som var ...

Läs mer »
Ferrari

Ferrari grundades av italienaren Enza Ferrari (1928) och sedan dess har biltillverkningen skett i Italien. Företaget började med att tävla i racing ...

Läs mer »
Citroen

Företaget Citroen: André Citroën grundade bilföretaget Citroën år 1919. Det som var speciellt för just detta bilmärke var en speciell ...

Läs mer »
Chrysler

Företaget Chrysler: När den första modellen av Chrysler lanserades 1924 (Model B-70) blev den snabbt en stor försäljningssuccé. Detta på ...

Läs mer »
Audi

För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Audi är det två saker du bör fundera på. Delvis hur mycket din bil används, men även hur din ...

Läs mer »
Suzuki

Företaget: Länge förknippades Suzuki bara med motorcyklar, en bransch där de fortfarande är mycket stora, men idag erbjuder de även ...

Läs mer »
Volvo

När man letar efter den bästa försäkringen för sin Volvo är det viktigt att jämföra vad olika försäkringar kostar och vad som ingår i ...

Läs mer »
Opel

När du jämför bilförsäkringar för din Opel bör du inte enbart titta på priset, även om du vill hitta en så ...

Läs mer »
Mazda

Företaget:Mazda (eller Matsuda som det japanska uttalet är) är ett japanskt bilmärke som började säljas i Sverige 1972. Bilmärket har ...

Läs mer »
Saab

Jämför bilförsäkring SaabFör att hitta den bästa bilförsäkringen till din Saab bör du fundera på hur, var och när du kör. Då det övergripande innehållet är ...

Läs mer »
Renault

Renault företaget:Louis Renault startade det franska bilföretaget Renault 1899 tillsammans med hans bröder Fernand och Marcel. Under...

Läs mer »
Märkesförsäkringar

Idag så erbjuder nästan alla försäkringsbolag bilförsäkringar och det kan skilja sig en hel del åt mellan olika bilförsäkringar.Dels ...

Läs mer »
Alfa Romeo

FöretagetAlfa Romeo är ett italienskt bilmärke som är mest känd för sina sportmodeller. Men redan under 60- och ...

Läs mer »
Skoda

Oavsett vilken Skodamodell du har vill du självklart hitta rätt bilförsäkring för just dig och din bil. Det ...

Läs mer »
Nissan

Företaget: Nissan Motor Co Ltd är ett japanskt företag som grundades 1928 och tillverkar både personbilar, lastbilar och ...

Läs mer »
Kia
Kia

Kia - FöretagetÖversatt till svenska skulle Kia betyda något i stil med ”Kommer från Asien” eller ”Framåtskridande från...

Läs mer »
Jaguar

Företaget:Jaguar är ett brittiskt bilmärke som började tillverka sidovagnar till motorcyklar 1922. Detta under namnet ...

Läs mer »
Hyundai

Företaget:Den första bilen som företaget Hyundai tillverkade på egen hand var Hyundai Pony år 1975. Tidigare hade de ...

Läs mer »
Fiat

Fiat FöretagetFiat är en Italiensk storkoncern med fokus på bilar, motorcyklar och andra motorfordon. ...

Läs mer »
Trafikförsäkring

Trafikförsäkringen är ett lagstadgat krav för alla bilar i trafiken. Den ger ersättning till andra trafikanter när de, deras fordon eller ...

Läs mer »
Halvförsäkring

Som bilägare har du stora möjligheter att påverka priset på din bilförsäkring. Därför ska du alltid jämföra halvförsäkringar från olika ...

Läs mer »
Helförsäkring

När det kommer till bilförsäkringar har du som bilägare mycket att säga till om. Genom att jämföra helförsäkringar är det enkelt att ...

Läs mer »

Läs mer om Bilförsäkring

På väg till eller från midsommarfirandet? - Då inträffar flest olyckor!
- Då inträffar flest ...

Läs mer »
Vårtecken vi gärna undviker
Blåsippan ute i backarna står framrutan spräcks utav grusiga spår. Läcka i stugan och en sjunkande båt ...

Läs mer »
Behovsguiden
Vad är behovsguiden?Behovsguiden är en komplett guide som hjälper dig att ta reda på vilken bilförsäkring som passar dina specifika försäkringsbehov allra ...

Läs mer »
Två av tre jämför inte sin försäkring - går miste om 1 500 kronor
Att två av tre personer inte jämför olika alternativ innan de tecknar en ny försäkring innebär att de i genomsnitt går miste om 1 500 ...

Läs mer »
Kör du som andra i din ålder?
Tjugoåringar och femtioåringar har mer gemensamt än förväntat. Samtidigt kostar trettioåringarna på sig något dyrare bilar. Och fyrtioåringarna, de visar sig ...

Läs mer »
Så mycket kostar bilförsäkringen där du bor
Västerbottenborna, tillsammans med Gotlänningarna och Kalmarborna, är de som kommer undan med lägst snittpremier på sina bilförsäkringar. De som...

Läs mer »
Bilmärkena med lägst försäkringskostnad
Från billigast till dyrast - vi på Insplanet har listat 39 bilmärken och rankat dem efter hur mycket de ...

Läs mer »
Ny teknisk lösning kan spara tusenlappar åt bra bilförare!
Är du en lugn förare som förtjänar en guldstjärna i boken? Då kanske Paydrive är försäkringsbolaget för just dig! Paydrive skapar...

Läs mer »
Samlarfordonsförsäkring
I de fall som en bil, eller annat fordon, främst används som ett samlarobjekt är samlarfordonsförsäkring ett mer passande alternativ mot den...

Läs mer »
Det är viktigt att ha rätt skydd
Det är inte bara du utan även dina medtrafikanter som kan komma att skadas i trafiken. Att du har en bilförsäkring är därför ...

Läs mer »
Billig bilförsäkring för alla
Vi är alla tvungna att ha en bilförsäkring om vi har en bil. Många tänker att man kanske inte behöver en om man har en äldre bil...

Läs mer »
Skaffa en bra bilförsäkring
Alla bilar som är i trafik i Sverige måste ha minst en bil ...

Läs mer »
Billigaste bilförsäkring
Så hittar du billigast bilförsäkring! Det är en rubrik som lockar många bilägare till sig. Vem vill inte hitta den bilförsäkring som är ...

Läs mer »
Välj rätt bilförsäkring Vilken bilförsäkring ska du välja
Det kan kännas som att det finns alldeles för många försäkringsbolag där ...

Läs mer »
Hitta bättre och billigare försäkring till bilen Billigaste bilförsäkring
Letar du också efter din billigaste bilförsäkring? Då är du inte ensam. Många bilägare letar efter billigaste ...

Läs mer »
Vi tipsar om bilförsäkringsbolag 5 Tips för bättre och billigare bilförsäkring
Vi på Insplanet.com har tagit 5 saker att tänka på en extra gång innan du köper, jämför och...

Läs mer »
Tips om bättre bilförsäkring Dags för en ny bilförsäkring
Även om du inte köpt en ny bil så kan det vara bra att titta över försäkringen ibland. Det kan finnas både billigare försäkringar och bilförsäkringar ...

Läs mer »
tillägg i bilförsäkringar Tillägg att köpa till bilförsäkringen
Till din bilförsäkring finns ett antal tilläggsförsäkringar som kan ingå eller tecknas utöver både
Läs mer »

Vi jobbar för att få Sveriges mest nöjda kunder!

Följ oss på Twitter Följ oss på Facebook Följ oss på Google+

© 1999-2017 Insplanet - Internetpolicy
Insplanet AB - Box 26 000 - 100 41 Stockholm - Org.nr 556567-6227

Kundtjänst: 08 - 51 000 000 Kundtjänst: 08 - 51 000 000
Vardagar 08.00 – 20.00 Helger 10.00 – 16.00