Toyota bilförsäkring

Företaget Toyota: Namnet på bilföretaget Toyota skvallrar både om dess historia och var huvudkontoret idag ligger. Det var nämligen familjen Toyota som grundade företaget 1937 och sedan dessa har dess huvudkontor legat i staden Toyota i Japan. Idag är det världens största tillverkare av bilar vilket 2012 resulterade i drygt 8 miljoner personbilar. Bilmärken är känt över hela världen och detta mycket tack vare storsäljaren Toyota Corolla. Fram till 2003 var det den bilmodell som det sålts mest av genom tiderna.

Jämför Toyota bilförsäkring

Genom en snabb jämförelse online kan man få fram vilka försäkringsbolag som i dagsläget erbjuder bäst pris på Toyotaförsäkring. Har man inte några speciella önskemål på bilförsäkring kan det billigaste alternativet väljas. På så vis är man säker på att man fått en riktigt billig Toyotaförsäkring. Men tycker man däremot att vissa faktorer bör väga tyngre än priset i val av försäkringsbolag bör man gå ett steg till och jämföra dem.

Några av de punkter man kan jämföra är de som presenteras nedan. Det man däremot själv måste ta ställning till är vilken eller vilka punkter som ska väga tyngst. Allt beror på vilket behov som försäkringstagaren har. Det gäller nämligen att försäkra sig just efter detta behov. Att vara överförsäkrad innebär att man betalar mer än man behöver och att vara underförsäkrad kan visa sig vara riktigt dumsnålt den dagen som olyckan sker.

Självrisk

Att teckna en Toyotaförsäkring handlar om att ge sig själv en trygghet. En trygghet som består i att man bara behöver betala självrisken om bilen blir skadad eller stulen. För vissa är detta den viktigaste faktorn i val av bilförsäkring eftersom det trots allt blir denna summa de får betala efter olyckstillfället. Genom att välja ett bolag med låg självrisk ger man sig själv tryggheten att den plötsliga utgiften är så låg som möjlig.

Möjligheten finns också att minska självrisken ytterligare genom att teckna självriskreducerande försäkringstillägg. De som anser att självrisken är något av det viktigaste i val av försäkring rekommenderas detta tillägg. Men även i detta fall bör tilläggen jämföras då reducering kan skilja mellan olika bolag.

Självrisk är en av de faktorer som även påverkar om man får en billig Toyotaförsäkring eller ett dyrare alternativ. På helförsäkringen går det mycket ofta att välja självrisk på flera olika nivåer. Ju högre självrisk desto lägre premie. Men detta ger även mindre ekonomisk trygghet.

De som är kring 25 år bör speciellt titta på denna punkt när de jämför Toyota bilförsäkringar. Det beror på att några bolag tar ut dubbla självrisker. En vanlig lösning är att de som är under 24 år får betala självrisken för exempelvis trafikförsäkringen och därutöver 1000 kr. På vagnskadeförsäkringen får de betala vald nivå och utöver det 2000 kr. Med andra ord kan självrisken bli mycket olika mellan bolagen då det är olika hur bolagen använder sig av denna ”straffavgift”.

Pris och Rabatter

De som anser att det viktigaste är att man får en billig Toyotaförsäkring ska lägga störst fokus på att jämföra priset. Att jämföra Toyotaförsäkring online är enkelt och snabbt då det enda man behöver uppge är information om bilen och bilägaren. På mindre än en minut fås en prislista fram som presenterar några av de billigaste alternativen på marknaden. Men när man jämför Toyotaförsäkringar på detta sätt bör man även testa sig fram och se om priset går att få ner något.

Som exempel ska skadefria år och betalningsperiod fyllas i. Detta är två saker som påverkar priset – även om inte så mycket. Genom att försäkra bilen på någon annan i familjen med fler skadefria år kan premien pressas och genom att betala avgiften per år tillkommer inte några extra fakturakostnader. Men det är inte bara skadefria mil som gör att det kan vara billigare att försäkra på en annan familjemedlem. Utöver det spelar även ålder in då både premie och självrisk kan bli dyrare om försäkringstagaren är under 24 år (en gräns som är något olika mellan bolagen).

En sak som ger en tydligare rabatt är hur bilen är parkerad. Även detta ska fyllas i innan man kan jämföra Toyotaförsäkring. Prova olika alternativ och se hur mycket det skiljer på premie mellan att ha bilen på en öppen parkering mot att ha den i ett garage.

Genom att både jämföra och prova olika alternativ går det att hitta möjligheter till en riktigt billig Toyota bilförsäkring.

Tillägg

Även om dagens bilförsäkringar är relativt lika, oavsett vilket försäkringsbolag som väljs, så är detta en punkt som skiljer dem åt. Vissa bolag säljer enbart bilförsäkringar i tre nivåer d.v.s. med olika många tillägg, s.k. paketlösningar. Andra väljer att ha en mycket billig Toyotaförsäkring som kunden sedan kan bygga ut med valfria tillägg för att den ska kunna skräddarsys för just det behov som man själv har.

Ett av de vanligare försäkringstilläggen är Drulleförsäkring. Denna är så vanlig att flera bolag har valt att låta den ingå i grundförsäkringen. Denna försäkring ger ett skydd där den klassiska bilförsäkringen slutar. Med andra ord invändig skada som uppstår av annat än kollision. Det kan vara att bilägaren i ren otur skär upp tyget på sitsarna med en spik eller att innertaket får sig en repa när brädor transporteras inne i bilen. Andra saker som brukar ingå i denna är ersättning för nycklar som kommer bort eller om man tankat fel drivmedel.

För de som har ett speciellt behov kan tillägget vara det som avgör vilket försäkringsbolag som väljs. Exempelvis finns det bolag som erbjuder mycket generösa tillägg gällande om bilen måste in på lagning genom ett försäkringsärende. Många bolag erbjuder i detta fall en hyrbil men det som skiljer dem åt är hur många dagar som bilägaren maximalt får ha hyrbil samt hur stor del av denna kostnad som betalas av försäkringsbolaget. Den som är i mycket stort behov av sin bil kan exempelvis titta extra på dessa tillägg.

När tilläggen jämförs så handlar det alltså både om att jämföra vilka tillägg som finns att välja på, om de ingår eller inte i grundförsäkringen samt att jämföra dem för att se vilken som är bäst.

Teckna på nuvarande bolag

När försäkringsbolagens pris jämförs för att hitta en riktigt billig Toyota bilförsäkring ska man alltid även kontakta det försäkringsbolag som man idag har hemförsäkringen hos. Detta för att se vilket pris på Toyotaförsäkringen som de kan erbjuda utifrån att de kan ge mängdrabatt då försäkringstagaren redan har försäkringar hos dem. Det kan nämligen generera i en rabatt på ca 20 % om försäkringar samlas hos ett och samma bolag. Det betyder inte nödvändigtvis att detta bolag kan erbjuda bäst pris på Toyotaförsäkringen men det är en rekommendation att kontrollera detta innan ett annat bolag väljs utifrån att detta är det billigaste enligt prisjämförelser där mängdrabatten inte är avdragen.

Vissa väljer det nuvarande bolaget trots att det är dyrare än andra på marknaden. Dessa personer anser att fördelarna med detta väger över det högre priset. Fördelar som att ett bolag väljs som man har goda erfarenheter av och att det är lättare att komma ihåg var de olika försäkringarna är tecknade om de är samlade på ett och samma ställe.

Speciella tillfällen

Den som har tänkt använda sin Toyota inom tävling eller ”tävlingsliknande former” bör ta kontakt med försäkringsbolaget och diskutera en lösning. Detta eftersom inget stort försäkringsbolag ger ersättning för skador som uppkommit vid dessa tillfällen. Däremot kan det finnas undantag på vad för slags tävlingar det handlar om och i vilket omfattning. Då detta blir så individuellt bör försäkringsbolaget kontaktas för att man ska vara säker på saken.

Detta var några saker som kan vara avgörande vid val av bolag men den som känner sig osäker på vad man bör prioritera rekommenderas att kontakta en försäkringsförmedlare. Dessa är väl insatta försäkringsbranschen och kan lättare avgöra vilka faktorer som försäkringstagaren bör prioritera. För visst vill alla ha en billig Toyotaförsäkring – men det viktigaste är att den fyller det försäkringsbehov som finns.
E-post: info@insplanet.com
Direktnummer: 08-51 00 00 42Jämför bilförsäkring

- Priser direkt från bolagen, börja här!

BilförsäkringJämför olika försäkringarFakta om Bilförsäkring

Volkswagen försäkring
Företaget Volkswagen:  Volkswagen, eller VW som det nästan oftare benämns med, ingår i en av de största ...

Läs mer »
Mini Bilförsäkring
Företaget Mini – Precis som namnet antyder är detta en mycket liten bilmodell. Den första modellen presenterades 1959 av BMC och...

Läs mer »
Land Rover Försäkring
Landrover: Bilmärket Landrover ägs och av det indiska företaget Tata Motors. Grundidén till modellen kom då britterna ville ...

Läs mer »
Mitsubishi Försäkring
 År 1870 grundades Mitsubishi som ett rederi med inriktning mot transport. Under de kommande åren växte företaget och riktade sig även in mot ...

Läs mer »
Smart bilförsäkring
Företaget Smart: Bilmärken Smart tillverkas idag av Mercedes-Benz men var från början ett projekt mellan Volkswagen och ...

Läs mer »
Toyota bilförsäkring
Företaget Toyota: Namnet på bilföretaget Toyota skvallrar både om dess historia och var huvudkontoret idag ligger. Det var ...

Läs mer »
Subaru Bilförsäkring
Företaget Subaru: Det japanska bilmärket Subaru har främst blivit känd för att i stort sett alla modeller är fyrhjulsdrivna. Detta...

Läs mer »
Jeep bilförsäkring
Idag används ordet Jeep sin ett begrepp för fyrhjulsdrivna bilar som tar sig fram i eländig terräng. Begreppet kommer från just bilmodellen Jeep som var ...

Läs mer »
Ferrari
Ferrari grundades av italienaren Enza Ferrari (1928) och sedan dess har biltillverkningen skett i Italien. Företaget började med att tävla i racing ...

Läs mer »
Citroen
Företaget Citroen: André Citroën grundade bilföretaget Citroën år 1919. Det som var speciellt för just detta bilmärke var en speciell ...

Läs mer »
Chrysler
Företaget Chrysler: När den första modellen av Chrysler lanserades 1924 (Model B-70) blev den snabbt en stor försäljningssuccé. Detta på ...

Läs mer »
Audi
Företaget Audi: Audi grundades år 1909 och ägs sedan 1965 av det tyska bilföretaget Volkswagen. Från början var det ett alldagligt märke som ...

Läs mer »
Suzuki
Företaget: Länge förknippades Suzuki bara med motorcyklar, en bransch där de fortfarande är mycket stora, men idag erbjuder de även ...

Läs mer »
Volvo
När man letar efter den bästa försäkringen för sin Volvo är det viktigt att jämföra vad olika försäkringar kostar och vad som ingår i ...

Läs mer »
Opel
Opel företaget:Opel är ett av de bilmärken som har en mycket lång historia. Företaget grundades i 1862 och har sedan 20-talet...

Läs mer »
Mazda
Företaget:Mazda (eller Matsuda som det japanska uttalet är) är ett japanskt bilmärke som började säljas i Sverige 1972. Bilmärket har ...

Läs mer »
Saab
Saab företaget:Bilmärket Saab är en stor del av svensk fordonshistoria. Företaget första prototyp presenterades 1947 (92001) och sedan ...

Läs mer »
Renault
Renault företaget:Louis Renault startade det franska bilföretaget Renault 1899 tillsammans med hans bröder Fernand och Marcel. Under...

Läs mer »
Märkesförsäkringar
Idag så erbjuder nästan alla försäkringsbolag bilförsäkringar och det kan skilja sig en hel del åt mellan olika bilförsäkringar.Dels ...

Läs mer »
Alfa Romeo
FöretagetAlfa Romeo är ett italienskt bilmärke som är mest känd för sina sportmodeller. Men redan under 60- och ...

Läs mer »
Skoda
Skoda - Företaget: Skoda var från början ett tjeckiskt bilmärke och blev känt i Sverige som ett lågprisalternativ. Men sedan...

Läs mer »
Nissan
Företaget: Nissan Motor Co Ltd är ett japanskt företag som grundades 1928 och tillverkar både personbilar, lastbilar och ...

Läs mer »
Kia
Kia - FöretagetÖversatt till svenska skulle Kia betyda något i stil med ”Kommer från Asien” eller ”Framåtskridande från...

Läs mer »
Jaguar
Företaget:Jaguar är ett brittiskt bilmärke som började tillverka sidovagnar till motorcyklar 1922. Detta under namnet ...

Läs mer »
Hyundai
Företaget:Den första bilen som företaget Hyundai tillverkade på egen hand var Hyundai Pony år 1975. Tidigare hade de ...

Läs mer »
Fiat
Fiat FöretagetFiat är en Italiensk storkoncern med fokus på bilar, motorcyklar och andra motorfordon. ...

Läs mer »
Trafikförsäkring
Trafikförsäkringen är ett lagstadgat krav för alla bilar i trafiken. Den ger ersättning till andra trafikanter när de, deras fordon eller annan ...

Läs mer »
Halvförsäkring
Försäkringstrappan för bilar kan sägas bestå av tre steg. Längst ned är trafikförsäkring (vilket är lagstadgat att man måste ha). Nästa steg ...

Läs mer »
Helförsäkring
Den som köper en bil för mer än bara någon tusenlapp bör främst överväga att teckna en helförsäkring. Med detta försäkringsskydd får man ...

Läs mer »

Läs mer om Bilförsäkring

Vårtecken vi gärna undviker
Blåsippan ute i backarna står framrutan spräcks utav grusiga spår. Läcka i stugan och en sjunkande båt olyckor som vittnar om att nu är det ...

Läs mer »
Behovsguiden
Vad är behovsguiden?Behovsguiden är en komplett guide som hjälper dig att ta reda på vilken bilförsäkring som passar dina specifika försäkringsbehov allra ...

Läs mer »
Två av tre jämför inte sin försäkring - går miste om 1 500 kronor
Att två av tre personer inte jämför olika alternativ innan de tecknar en ny försäkring innebär att de i genomsnitt går miste om 1 500 ...

Läs mer »
Kör du som andra i din ålder?
Tjugoåringar och femtioåringar har mer gemensamt än förväntat. Samtidigt kostar trettioåringarna på sig något dyrare bilar. Och fyrtioåringarna, de visar sig ...

Läs mer »
Så mycket kostar bilförsäkringen där du bor
Västerbottenborna, tillsammans med Gotlänningarna och Kalmarborna, är de som kommer undan med lägst snittpremier på sina ...

Läs mer »

Vi jobbar för att få Sveriges mest nöjda kunder!

Följ oss på Twitter Följ oss på Facebook Följ oss på Google+

© 1999-2017 Insplanet - Internetpolicy
Insplanet AB - Box 26 000 - 100 41 Stockholm - Org.nr 556567-6227

Kundtjänst: 08 - 51 000 000 Kundtjänst: 08 - 51 000 000
Vardagar 08.00 – 20.00 Helger 10.00 – 16.00