Suzuki bilförsäkring

Företaget

Länge förknippades Suzuki bara med motorcyklar, en bransch där de fortfarande är mycket stora, men idag erbjuder de även bilar i flera storlekar och prisklasser.  Steget in på den svenska marknaden togs på 80-talet med Suzuki Samurai. Idag finns bland annat den mindre Splash för drygt 100.000kr och den betydligt mer lyxiga modellen Kizashi för närmare 250.000kr. Här finns alltså både den lilla citybilen, fyrhjulsdrivna Suben och dyrare exklusiva modellen.

Försäkring:

Alla som köper en Suzuki måste teckna en bilförsäkring. Men lika svårt det är att bestämma sig för vilken modell, färg och årsmodell man ska köpa på bilen kan det vara att bestämma sig för vilken bilförsäkring man ska teckna. 

Vem behöver en bilförsäkring?

En bilförsäkring är alltid kopplad till den person som äger bilen vilket gör att det inte kan vara en ägare av bilen och en annan person som står för försäkringen. Är man flera i familjen som kommer att använda bilen ungefärligt lika mycket spelar det inte någon roll vem bilen står på och därmed också försäkringen står på. Det kan därför vara lönsamt att jämföra pris på Suzukiförsäkring utifrån vem som står på den. För det kan vara stora skillnader beroende på ålder, skadefria mil och mycket annat som spelar in. Genom att jämföra försäkringstagare kan man därmed få en betydligt billigare Suzuki bilförsäkring.

Däremot måste man komma ihåg att man inte får skriva en bil och försäkring på en person som inte använder bilen eller använder den betydligt mindre än någon annan. Enligt försäkringsbolagens villkor kan de vägra ersättning som det visar sig att bilen/försäkringen står skriven på en person som inte använder den.

Den som köper en Suzuki måste teckna en bilförsäkring från första dagen (om bilen inte ska vara avställd). Detta är det lag på i Sverige. Om det inte sker kommer bilägaren att inom kort få en betalningsavi från trafikförsäkringsföreningen som kan vara på över 100 kr per dag som bilen inte varit försäkrad.

Råd: Jämför Suzuki bilförsäkring dagarna innan bilen ska köpas. Då kan man i lugn och ro hitta bäst pris och bäst avtal något man annars lätt missar om man ska teckna försäkring samma dag som man kommer hem med den nya bilen.

Vilket skydd ger försäkringen?

Vilket ekonomiskt skydd som bilförsäkringen ger beror på vilken nivå på försäkringen man tecknar. En bilförsäkring kan tecknas på tre olika nivåer vilket är trafik-, halv-, och helförsäkring.

Trafikförsäkringen för bil ger enbart ett ekonomiskt skydd för personskador samt för de skador som kan uppstå på medtrafikanters egendom. Man kan alltså aldrig få någon ersättning för varken stöld eller skada på fordonet om man enbart har trafikförsäkring.

Halvförsäkringen för bil kan ge ersättning för brandskada, stöld, glasskada och viss elektronikskada (ett visst antal år). Dessutom får man som bilägare en ökad trygghet för sig själv. Detta med följande delar:

Räddning: Få bärgning om din bil blir stående av oväntat motorstopp.

Kris: Få hjälp av psykolog om du varit med om en obehaglig olycka.

Rättskydd: Få hjälp med ersättning för advokat- och rättegångskostnader om en tvist uppstår och drivs i domstol.

I helförsäkringen för bil tillkommer det en vagnskadeförsäkring. Det som skiljer halv- mot helförsäkring är alltså att bilägaren med en helförsäkring kan få ersättning för skador som uppkommit på bilen från yttre påverkan. Det handlar alltså inte om slitage eller rostskador utan skadegörelse, stenskott på lacken, kollision eller liknande.

Helförsäkring är det mest heltäckande försäkringsskydd man kan få för sin bil och den vanligaste försäkringslösningen som väljs i Sverige. Köper man däremot en helt ny bil ingår alltid några års vagnskadeförsäkring vilket betyder att man under denna tid enbart behöver teckna halvförsäkring.   

Råd: Låt priset på bilen samt priset på självrisken avgöra vilken nivå på bilförsäkringen som tecknas. Är bilen mindre värd än vad självrisken är för vagnskadeförsäkringen bör inte helförsäkring tecknas. Om man sedan ska välja trafikförsäkring eller halvförsäkring är främst beroende på om man vill ha ett personskydd eller inte. 

Visserligen innehåller även halvförsäkringen delar som skulle kunna ge ersättning vid exempelvis stöld eller brand men om bilen har ett mycket lågt värde blir det inte mycket man ändå får ut. Det är då snarare personskyddet som kan locka i halvförsäkringen.

Har man köpt sin Suzuki för en väldigt liten summa är det alltså självrisken man främst sak titta på när man jämför Suzuki bilförsäkring.

Hur får man en billig Suzuki försäkring?

Genom att veta vilka faktorer som påverkar vilket pris på Suzukiförsäkringen man får kan man också påverka dessa och därmed pressa ner priset rejält. Vissa faktorer är lättare att ändra än andra och hur mycket de olika punkterna påverkar priset varierar kraftigt. Men den som söker efter en billig Suzuki bilförsäkring bör försöka påverka så många punkter som möjligt.

Marknadsvärde: Precis som med allt som försäkras så påverkas premien av värdet på det som försäkras.

Stöldbegärlig: Ju mer stöldbegärlig modell man har desto större risk för att den stjäls. Detta gör att man får ett högre pris på premien.

Säkerhet: Gällande säkerhet är det en sak som nästan alla försäkringsbolag premierar – att ha bilen i garage. Många inbrott, skadegörelser och stölder sker på natten. Har man då sin bil i ett garage minskas risken betydligt vilket premieras med en billigare Suzuki bilförsäkring.

Skadefria år: Med många skadefria år visar man försäkringsbolaget att man kör säkert. Ökad säkerhet ger lägre premiekostnad.

Hur långt man åker per år: Detta påverkar inte ditt pris på Suzuki försäkring speciellt mycket om du inte åker ovanligt mycket med bilen. 

Ålder på försäkringstagaren: Även åldern på försäkringstagaren är en säkerhetsaspekt eftersom de under 24/25 år statistisk är med om fler olyckor än andra åldersgrupper.

När man jämför Suzuki försäkring bör man prova sig fram hur premien förändras om man ändrar dessa faktorer. Dessutom bör man jämföra vad som händer om man skriver den på någon annan familjen. Genom att påverka de faktorer man kan och skriva bilen på rätt person kan man betydligt lättare få en billig Suzukiförsäkring än om man enbart väljer det försäkringsbolag man redan tidigare har hemförsäkringen på (Det vanligaste misstaget som sker bland de som tecknar bilförsäkringar).

Förutom att försöka påverka de ovan nämnda punkterna finns det ytterligare steg att gå för att få en billig Suzuki bilförsäkring. Detta är att jämföra, fråga och jämföra igen

Jämför Suzuki bilförsäkring

Som nämnts ovan finns det många saker man kan göra för att få ett bättre pris på sin Suzukiförsäkring. Men om man bara ska ge ett råd så är det – Jämför Suzuki bilförsäkringar hos flera bolag. Då det finns enkla jämförelseverktyg online tar det bara någon minut för att få fram mängder av olika försäkringslösningar och dess pris. Genom att man fyller i de uppgifter som påverkar priset (se ovan) får man mycket snabbt fram vilket försäkringsbolag som erbjuder den billigaste Suzuki bilförsäkringen av de som jämförs.

Fråga om rabatter

Nästa steg är att fråga. Alla försäkringsbolag erbjuder rabatter som man kan få genom det ena eller andra sättet. Det kan vara att man tecknar försäkringen online, att man samlar flera försäkringar hos bolaget eller att man ökar säkerheten kring bilen. Ta för vana att fråga det bolag som försäkringen tecknas på för att inte missa möjligheten att få billigare Suzuki försäkring.

Jämför igen

Som redan nämnts är det största misstaget att teckna bilförsäkring på samma bolag som man har hemförsäkringen i tron om att priset inte skiljer så mycket åt mellan de olika bolagen. Självklart kan det i vissa fall vara ett mycket bra pris som bolaget erbjuder men det är inte förrän man jämför Suzuki bilförsäkring och dess premie som man vet var det bästa priset finns.

Det näst största misstaget är att inte jämföra igen. Många som tecknar försäkring jämför och är noga med att välja rätt försäkring. Men sedan har man detta bolag år efter år. Det är som att man tror att det bolag som en gång var bäst och billigast kommer att förbli det i all framtid. Men den som tänker till inser att så inte är fallet. Av den anledningen ska man ta för vana att jämföra Suzuki försäkring ungefär en gång per år för att se om man ska byta försäkringsbolag eller fortsätta med det man tidigare haft.

Råd:  Den som söker efter en billig Suzuki bilförsäkring bör i första hand fokusera på att påverka de faktorer som går att förändra för att pressa priset. Dessutom bör man jämföra innan man tecknar försäkringen samt göra det årligen för att vara säker på att man har bäst ekonomiskt skydd till ett bra pris.  
E-post: info@insplanet.com
Direktnummer: 08-51 00 00 42Jämför bilförsäkring

- Priser direkt från bolagen, börja här!

BilförsäkringJämför olika försäkringarFakta om Bilförsäkring

Volvo
När du letar efter den bästa försäkringen för din Volvo är det viktigt att jämföra vad olika försäkringar kostar och vad som ...

Läs mer om Volvo försäkring »
Volkswagen
För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Volkswagen bör du självklart jämföra olika alternativ innan du bestämmer dig för vilket ...

Läs mer om Volkswagen försäkring »
Audi
För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Audi är det två saker du bör fundera på. Delvis hur mycket din bil används, men även hur din ...

Läs mer om Audi försäkring »
BMW
Den bästa bilförsäkringen till din BMW hittar du genom att jämföra olika bilförsäkringar med varandra. Det hjälper vi på Insplanet dig med. Vi ...

Läs mer om BMW försäkring »
Ford
En billig Ford bilförsäkring, som ger rätt skydd om olyckan är framme, hittar du lättast genom att se över och ...

Läs mer om Ford försäkring »
Renault
Renault företaget:Louis Renault startade det franska bilföretaget Renault 1899 tillsammans med hans bröder Fernand och Marcel. Under...

Läs mer om Renault försäkring »
Kia
Kia - FöretagetÖversatt till svenska skulle Kia betyda något i stil med ”Kommer från Asien” eller ”Framåtskridande från...

Läs mer om Kia försäkring »
Skoda
Oavsett vilken Skodamodell du har vill du självklart hitta rätt bilförsäkring för just dig och din bil. Det ...

Läs mer om Skoda försäkring »
Nissan
Företaget: Nissan Motor Co Ltd är ett japanskt företag som grundades 1928 och tillverkar både personbilar, lastbilar och ...

Läs mer om Nissan försäkring »
Opel
När du jämför bilförsäkringar för din Opel bör du inte enbart titta på priset, även om du vill hitta en så ...

Läs mer om Opel försäkring »
Porsche
Jämför olika bilförsäkringar till din Porsche innan du bestämmer dig för vilket bolag du vill teckna hos. Vi på
Läs mer om Porsche försäkring »
Citroen
Den bästa bilförsäkringen till din Citroën hittar du lättast genom att jämföra olika försäkringsbolags utbud. För att underlätta ditt letande hjälpte vi på ...

Läs mer om Citroen försäkring »
Peugeot
Din Peugeot, gammal som ny, försäkrar du bäst genom att jämföra bilförsäkringar samt avgöra vilken nivå du behöver på ditt skydd. Billigast ...

Läs mer om Peugeot försäkring »
Subaru
Företaget Subaru: Det japanska bilmärket Subaru har främst blivit känd för att i stort sett alla modeller är fyrhjulsdrivna. Detta...

Läs mer om Subaru försäkring »
Toyota
Du hittar den bästa bilförsäkringen till din Toyota genom att jämföra såväl pris, villkor innehåll mellan olika försäkringsbolag. Även om det grundläggande skyddet i ...

Läs mer om Toyota försäkring »
Saab
Jämför bilförsäkring SaabFör att hitta den bästa bilförsäkringen till din Saab bör du fundera på hur, var och när du kör. Då det övergripande innehållet är ...

Läs mer om Saab försäkring »
Seat
Till din Seat hittar du den bästa bilförsäkringen genom att se över ditt behov av skydd och samtidigt ställa detta mot det utbud som finns inom försäkringsbranschen. Du ...

Läs mer om Seat försäkring »
Mazda
Till din Mazda ska du självklart teckna den bästa bilförsäkringen du kan hitta, men även till det bästa priset. Att betala onödigt höga premier för ditt ...

Läs mer om Mazda försäkring »
Hyundai
Företaget:Den första bilen som företaget Hyundai tillverkade på egen hand var Hyundai Pony år 1975. Tidigare hade de ...

Läs mer om Hyundai försäkring »
Honda
För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Honda kan det vara klokt att jämföra olika försäkringsbolags utbud och priser. Det kan nämligen skilja en hel ...

Läs mer om Honda försäkring »
Fiat
Fiat FöretagetFiat är en Italiensk storkoncern med fokus på bilar, motorcyklar och andra motorfordon. ...

Läs mer om Fiat försäkring »
Mini
Företaget Mini – Precis som namnet antyder är detta en mycket liten bilmodell. Den första modellen presenterades 1959 av BMC och fram till år 2000 ...

Läs mer om Mini försäkring »
Jeep
Idag används ordet Jeep sin ett begrepp för fyrhjulsdrivna bilar som tar sig fram i eländig terräng. Begreppet kommer från just bilmodellen Jeep som var ...

Läs mer om Jeep försäkring »
Lexus
En bra bilförsäkring till din Lexus hittar du enkelt genom att jämföra alternativ från olika försäkringsbolag. Vid en första ...

Läs mer om Lexus försäkring »
Jaguar
Företaget:Jaguar är ett brittiskt bilmärke som började tillverka sidovagnar till motorcyklar 1922. Detta under namnet ...

Läs mer om Jaguar försäkring »
Chrysler
Den bästa bilförsäkringen till din Chrysler får de genom att jämföra utbudet bland olika försäkringsbolag. Bra villkor kan exempelvis handla om att du som är ...

Läs mer om Chrysler försäkring »
Mitsubishi
Att jämföra utbudet bland olika försäkringsbolag innan du tecknar en bilförsäkring till din Mitsubishi ger dig helt rätt förutsättningar för att du ska ...

Läs mer om Mitsubishi försäkring »
Ferrari
Ferrari grundades av italienaren Enza Ferrari (1928) och sedan dess har biltillverkningen skett i Italien. Företaget började med att tävla i racing ...

Läs mer om Ferrari försäkring »
Land Rover
Landrover: Bilmärket Landrover ägs och av det indiska företaget Tata Motors. Grundidén till modellen kom då britterna ville ...

Läs mer om Land Rover försäkring »
Suzuki
Företaget: Länge förknippades Suzuki bara med motorcyklar, en bransch där de fortfarande är mycket stora, men idag erbjuder de även ...

Läs mer om Suzuki försäkring »
Chevrolet
Den bästa försäkringen till din Chevrolet kan vi på Insplanet hjälpa dig att hitta. Vi ser över och jämför Sveriges försäkringsbolag, och ger dig en enkel och ...

Läs mer om Chevrolet försäkring »
Alfa Romeo
FöretagetAlfa Romeo är ett italienskt bilmärke som är mest känd för sina sportmodeller. Men redan under 60- och ...

Läs mer om Alfa Romeo försäkring »
Smart
Företaget Smart: Bilmärken Smart tillverkas idag av Mercedes-Benz men var från början ett projekt mellan Volkswagen och ...

Läs mer om Smart försäkring »
Märkesförsäkringar
Idag så erbjuder nästan alla försäkringsbolag bilförsäkringar och det kan skilja sig en hel del åt mellan olika bilförsäkringar.Dels ...

Läs mer »
Trafikförsäkring
Trafikförsäkringen är ett lagstadgat krav för alla bilar i trafiken. Den ger ersättning till andra trafikanter när de, deras fordon eller ...

Läs mer »
Halvförsäkring
Som bilägare har du stora möjligheter att påverka priset på din bilförsäkring. Därför ska du alltid jämföra halvförsäkringar från olika ...

Läs mer »
Helförsäkring
När det kommer till bilförsäkringar har du som bilägare mycket att säga till om. Genom att jämföra helförsäkringar är det enkelt att ...

Läs mer »

Läs mer om Bilförsäkring

Så mycket kostar bilförsäkringen där du bor
Västerbottenborna, tillsammans med Gotlänningarna och Kalmarborna, är de som kommer undan med lägst snittpremier på sina ...

Läs mer »
Hitta billigaste bilförsäkringen - steg för steg
Att hitta en billig bilförsäkring blir betydligt enklare om du tar hjälp av oss på Insplanet i stället för att leta på egen hand. ...

Läs mer »
Två av tre betalar fel pris för sin bilförsäkring
Att två av tre försäkringstagare inte jämför olika alternativ innan de tecknar en ny bilförsäkring innebär att de riskerar att få ...

Läs mer »
Jämför din bilförsäkring med andra bilförsäkringar
För att jämföra bilförsäkringar behöver du kunna identifiera de risker som din bil utsätts för mest och samtidigt väga in hur väl...

Läs mer »
Parkeringsskada
Att komma tillbaka till bilen och upptäcka en skada på karossen är inte särskilt roligt. Har förövaren dessutom smitit från platsen - vilket alltför ofta är regel ...

Läs mer »
Hur skyddar bilförsäkringen vid viltolycka?
Ersättningen du kan få vid viltolycka beror på din bilförsäkrings omfattning, och framförallt om du har tecknat ett tillägg för ...

Läs mer »
Krock med rådjur, älg, vildsvin eller annat vilt
En djurkollision är en otäck upplevelse som kan påverkar din handlingsförmåga för en stund. Här kan du läsa om vad du ska tänka på ...

Läs mer »
Vägassistans
Vägassistans, vilket även kallas assistansförsäkring eller bilassistans, är en av de mest populära tilläggsförsäkringarna till bilförsäkringen. Med en ...

Läs mer »
Stenskott
Oavsett hur ansvarsfull bilägare och förare du är, kommer du förmodligen råka ut för stenskott förr eller senare. Plötsligt smäller det till på bilrutan och ett tråkigt ...

Läs mer »
Hyrbilsförsäkring
Din bilförsäkring kan utökas med en så kallad hyrbilsförsäkring, som ger ersättning för de hyrbilskostnader som kan komma att uppstå när din egen bil är obrukbar ...

Läs mer »
Hur fungerar betala-som-du-kör-försäkringar?
Betala-som-du-kör-försäkringar riktar sig främst till säkra och trygga bilförare, eller till bilägare som kör mindre än genomsnittet. ...

Läs mer »
tillägg i bilförsäkringar Tillägg att köpa till bilförsäkringen
Till din bilförsäkring finns ett antal tilläggsförsäkringar som kan ingå eller tecknas utöver både
Läs mer »
Behovsguiden
Vad är behovsguiden?Behovsguiden är en komplett guide som hjälper dig att ta reda på vilken bilförsäkring som passar dina specifika försäkringsbehov allra ...

Läs mer »
Kör du som andra i din ålder?
Tjugoåringar och femtioåringar har mer gemensamt än förväntat. Samtidigt kostar trettioåringarna på sig något dyrare bilar. Och fyrtioåringarna, de visar sig ...

Läs mer »
Så mycket kostar bilförsäkringen där du bor
Västerbottenborna, tillsammans med Gotlänningarna och Kalmarborna, är de som kommer undan med lägst snittpremier på sina bilförsäkringar. De som...

Läs mer »
Bilmärkena med lägst försäkringskostnad
Från billigast till dyrast - vi på Insplanet har listat 39 bilmärken och rankat dem efter hur mycket de ...

Läs mer »
Samlarfordonsförsäkring
I de fall som en bil, eller annat fordon, främst används som ett samlarobjekt är samlarfordonsförsäkring ett mer passande alternativ mot den...

Läs mer »

Vi jobbar för att få Sveriges mest nöjda kunder!

© 1999-2018 Insplanet - Internetpolicy
Insplanet AB - Box 26 000 - 100 41 Stockholm - Org.nr 556567-6227

Kundtjänst: 08 - 51 000 000 Kundtjänst: 08 - 51 000 000
Vardagar 08.00 – 20.00 Helger 10.00 – 16.00