Subaru Bilförsäkring

Företaget Subaru: Det japanska bilmärket Subaru har främst blivit känd för att i stort sett alla modeller är fyrhjulsdrivna. Detta oavsett om det är större eller mindre bilmodeller. Dessutom känns bilmärket igen på att väldigt många är byggda med en boxermotor. Subaru var även världens första bilmärke som kunde presentera en dieseldriven boxermotor.

Att teckna Subaru Bilförsäkring

Det är ytterst få som köper en Subaru utan att jämföra modeller, prisnivåer och utgå från det behov man har i livet. Ett bilköp brukar inte genomföras i hast vilket även lönar sig eftersom man får exakt den bil som passar bäst. Däremot är det allt för många som av ren vana ringer det försäkringsbolag som man brukar anlita och tecknar bilförsäkringen där.

Det kan i vissa fall vara en fördel men det kan lika gärna innebära att man får betala onödigt mycket. Om man tar sig tid att jämföra Subaru bilförsäkring fås ofta ett bättre pris och samtidigt kan en försäkringslösning hittas som passar utifrån de försäkringsbehov som finns. Detta oavsett om det handlar om att bilägaren enbart behöver en trafikförsäkring eller om en helförsäkring tecknas med flera förbättrande tilläggsförsäkringar.

NÄR ska bilförsäkringen tecknas?

Eftersom det finns en lag på att man måste ha trafikförsäkring från och med den första dagen man äger en bil bör alltså bilförsäkringen tecknas samma dag som bilen köps. Det bästa är därför att man jämför Subaruförsäkring någon dag innan man ska köpa bilen.

En stor risk är annars att man planerar att jämföra och teckna bilförsäkring så fort som bilen är köpt och sedan glömmer/skjuter upp det en dag. Men att göra det kan bli en dyr historia. Så fort en bil byter ägare får nämligen trafikförsäkringsföreningen veta detta och är inte fordonet försäkrat har de rätten att ta ut en avgift per dag som bilägaren inte har fordonet försäkrat.

En räkning kommer med andra ord ut och påminner om att bilen måste ha trafikförsäkring och eftersom detta inte funnits måste en straffavgift betalas.

HUR får man en billig Subaru bilförsäkring?

Att få en billig Subaru bilförsäkring handlar om att jämföra, pressa priset och jämföra igen. Första steget är att man jämför Subaruförsäkring hos flera olika försäkringsbolag. Bara genom att göra detta kan man spara flera hundra kronor per år. Att jämföra pris är därför det viktigaste steget till att få en billig Subaruförsäkring.

Men även när man jämfört och hittat det billigaste alternativet finns det två steg kvar. Det andra steget är att pressa priset. Det första man kan titta på är om någon annan i hushållet kan stå som bilägare och om detta i så fall skulle förändra priset något. Detta eftersom både ålder och skadefria år kan påverka premien (och självrisken).

Andra steg är att erbjuda större säkerhet för bilen med exempelvis larm eller att den alltid är inlåst under nattens timmar. Det är även alltid värt att fråga försäkringsbolaget om de har några vägar att gå för att få rabatt. Det kan då vara allt från att man samlar fler försäkringar hos dem till att man ökar nivån på självrisken.

Det tredje steget är att ta för vana att se över sin bilförsäkring årligen eller åtminstone vartannat år. Väldigt många har lärt sig att de kan spara stora summor på att jämföra priserna hos de olika försäkringsbolagen för att på vis få en billig Subaru bilförsäkring men betydligt färre gör detta regelbundet. Med tanke på att premierna kan ändras år från år kan man spara ytterligare på att göra regelbundna jämförelser. Dessutom kan ju försäkringsbehoven förändras hos bilägaren.

VARFÖR ska man ha bilförsäkring?

För det första måste man ha bilförsäkring enligt lag. Detta kommer man alltså inte ifrån så länge som bilen inte är avställd.

För det andra ger en bilförsäkring en stor ekonomisk trygghet. Det är lätt att tänka att det bara handlar om en ekonomisk trygghet utifall en skada måste repareras på bilen men en bilförsäkring innefattar även flera delar som ger en extra trygghet för bilägaren. Dessa är:

Rättsskydd: Om bilägaren kommer i en rättstvist angående bilen är det rättskyddet som ger ersättning för bland annat advokatkostnader.

Krisskydd: Efter en större olycka är det många som har behov av att få prata om det som hänt. Genom krisskyddet får bilägaren träffa en psykolog upp till tio gånger för att bearbeta händelsen.

Räddningsskydd: Blir bilen stående efter trafikolycka eller motorhaveri kan ersättning betalas ut som täcker för bärgning av bilen samt för transport av ägaren och passagerare till hemort. Blir bilen stulen kan även denna transport till hemort betalas.

VAD skiljer försäkringsbolagen?

Då bilförsäkringen är en av de vanligaste försäkringarna i Sverige är de olika försäkringar som erbjuds relativt lika. Men visst skiljer det på detaljer. Några av de punkter som skiljer dem åt är:

Tillägg – Vilka försäkringstillägg finns att välja mellan? Vilka ingår i grundförsäkringen och vilka måste man betala extra för?

Ersättningsnivå – Hur mycket kan man maximalt få i ersättning vid exempelvis stöld av tillbehör till bilen?

Självrisk – Hur stor är självrisken vid vagnskada, brand och andra skadetillfällen? Är det olika självrisk om föraren är över eller under 24 år? Kan man få rabatt på självrisken om man har många skadefria år?

Kontaktmöjlighet – Går det att ringa försäkringsbolaget dygnet runt eller bara vissa tider? Hur är kontaktmöjligheterna?

VILKET försäkringsbolag ska väljas?

Vilket försäkringsbolag som ska väljas beror främst på vad man prioriterar högst när man jämför Subaruförsäkringar. Är det att få en så billig Subaruförsäkring som möjligt handlar det om att jämföra så många försäkringsbolag som möjligt. Har man däremot speciella krav på krav på att försäkringen ska ha låg självrisk eller ha passande tilläggsförsäkringar är det dessa punkter man bör fokusera på.

Det man även bör tänka på är att det finns två fördelar att ha Subaruförsäkringen på samma bolag som hemförsäkringen.

Alla större försäkringsbolag i Sverige har någon slags mängdrabatt. Det kan räcka med att man har hemförsäkringen hos bolaget sedan tidigare för att man ska få rabatt på bilförsäkringen. Trots rabatter på kring 25 % så är det däremot inte säkert att denna försäkringslösning blir billigare än den billigaste försäkringen på marknaden.

Men man bör undersöka saken. För det andra erbjuder många försäkringsbolag rabatt på en självrisk i de fall som en bilruta blir inslagen och någon privat egendom blir stulen från bilen. Blir exempelvis en väska med kläder stulna är det hemförsäkringen som kan ge ersättning för kläderna (efter att självrisken är betalad) och bilförsäkringen som ska ersätta rutan (efter att självrisken är betald).

Men har man dessa på samma bolag kan alltså ena självrisken plockas bort vilket ger en ekonomisk fördel.

Så sammanfattningsvis bör man i första hand utgå från vilka behov man har. Därefter jämföra och pressa priset för att få en så billig Subaruförsäkring som möjligt utan att för den skull acceptera sämre avtal och villkor.
E-post: info@insplanet.com
Direktnummer: 08-51 00 00 42Jämför bilförsäkring

- Priser direkt från bolagen, börja här!

BilförsäkringJämför olika försäkringarFakta om Bilförsäkring

Volvo
När du letar efter den bästa försäkringen för din Volvo är det viktigt att jämföra vad olika försäkringar kostar och vad som ...

Läs mer om Volvo försäkring »
Volkswagen
För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Volkswagen bör du självklart jämföra olika alternativ innan du bestämmer dig för vilket ...

Läs mer om Volkswagen försäkring »
Audi
För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Audi är det två saker du bör fundera på. Delvis hur mycket din bil används, men även hur din ...

Läs mer om Audi försäkring »
BMW
Den bästa bilförsäkringen till din BMW hittar du genom att jämföra olika bilförsäkringar med varandra. Det hjälper vi på Insplanet dig med. Vi ...

Läs mer om BMW försäkring »
Ford
En billig Ford bilförsäkring, som ger rätt skydd om olyckan är framme, hittar du lättast genom att se över och ...

Läs mer om Ford försäkring »
Renault
Renault företaget:Louis Renault startade det franska bilföretaget Renault 1899 tillsammans med hans bröder Fernand och Marcel. Under...

Läs mer om Renault försäkring »
Kia
Kia - FöretagetÖversatt till svenska skulle Kia betyda något i stil med ”Kommer från Asien” eller ”Framåtskridande från...

Läs mer om Kia försäkring »
Skoda
Oavsett vilken Skodamodell du har vill du självklart hitta rätt bilförsäkring för just dig och din bil. Det ...

Läs mer om Skoda försäkring »
Nissan
Företaget: Nissan Motor Co Ltd är ett japanskt företag som grundades 1928 och tillverkar både personbilar, lastbilar och ...

Läs mer om Nissan försäkring »
Opel
När du jämför bilförsäkringar för din Opel bör du inte enbart titta på priset, även om du vill hitta en så ...

Läs mer om Opel försäkring »
Porsche
Jämför olika bilförsäkringar till din Porsche innan du bestämmer dig för vilket bolag du vill teckna hos. Vi på
Läs mer om Porsche försäkring »
Citroen
Den bästa bilförsäkringen till din Citroën hittar du lättast genom att jämföra olika försäkringsbolags utbud. För att underlätta ditt letande hjälpte vi på ...

Läs mer om Citroen försäkring »
Peugeot
Din Peugeot, gammal som ny, försäkrar du bäst genom att jämföra bilförsäkringar samt avgöra vilken nivå du behöver på ditt skydd. Billigast ...

Läs mer om Peugeot försäkring »
Subaru
Företaget Subaru: Det japanska bilmärket Subaru har främst blivit känd för att i stort sett alla modeller är fyrhjulsdrivna. Detta...

Läs mer om Subaru försäkring »
Toyota
Du hittar den bästa bilförsäkringen till din Toyota genom att jämföra såväl pris, villkor innehåll mellan olika försäkringsbolag. Även om det grundläggande skyddet i ...

Läs mer om Toyota försäkring »
Saab
Jämför bilförsäkring SaabFör att hitta den bästa bilförsäkringen till din Saab bör du fundera på hur, var och när du kör. Då det övergripande innehållet är ...

Läs mer om Saab försäkring »
Seat
Till din Seat hittar du den bästa bilförsäkringen genom att se över ditt behov av skydd och samtidigt ställa detta mot det utbud som finns inom försäkringsbranschen. Du ...

Läs mer om Seat försäkring »
Mazda
Till din Mazda ska du självklart teckna den bästa bilförsäkringen du kan hitta, men även till det bästa priset. Att betala onödigt höga premier för ditt ...

Läs mer om Mazda försäkring »
Hyundai
Företaget:Den första bilen som företaget Hyundai tillverkade på egen hand var Hyundai Pony år 1975. Tidigare hade de ...

Läs mer om Hyundai försäkring »
Honda
För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Honda kan det vara klokt att jämföra olika försäkringsbolags utbud och priser. Det kan nämligen skilja en hel ...

Läs mer om Honda försäkring »
Fiat
Fiat FöretagetFiat är en Italiensk storkoncern med fokus på bilar, motorcyklar och andra motorfordon. ...

Läs mer om Fiat försäkring »
Mini
Företaget Mini – Precis som namnet antyder är detta en mycket liten bilmodell. Den första modellen presenterades 1959 av BMC och fram till år 2000 ...

Läs mer om Mini försäkring »
Jeep
Idag används ordet Jeep sin ett begrepp för fyrhjulsdrivna bilar som tar sig fram i eländig terräng. Begreppet kommer från just bilmodellen Jeep som var ...

Läs mer om Jeep försäkring »
Lexus
En bra bilförsäkring till din Lexus hittar du enkelt genom att jämföra alternativ från olika försäkringsbolag. Vid en första ...

Läs mer om Lexus försäkring »
Jaguar
Företaget:Jaguar är ett brittiskt bilmärke som började tillverka sidovagnar till motorcyklar 1922. Detta under namnet ...

Läs mer om Jaguar försäkring »
Chrysler
Den bästa bilförsäkringen till din Chrysler får de genom att jämföra utbudet bland olika försäkringsbolag. Bra villkor kan exempelvis handla om att du som är ...

Läs mer om Chrysler försäkring »
Mitsubishi
Att jämföra utbudet bland olika försäkringsbolag innan du tecknar en bilförsäkring till din Mitsubishi ger dig helt rätt förutsättningar för att du ska ...

Läs mer om Mitsubishi försäkring »
Ferrari
Ferrari grundades av italienaren Enza Ferrari (1928) och sedan dess har biltillverkningen skett i Italien. Företaget började med att tävla i racing ...

Läs mer om Ferrari försäkring »
Land Rover
Landrover: Bilmärket Landrover ägs och av det indiska företaget Tata Motors. Grundidén till modellen kom då britterna ville ...

Läs mer om Land Rover försäkring »
Suzuki
Företaget: Länge förknippades Suzuki bara med motorcyklar, en bransch där de fortfarande är mycket stora, men idag erbjuder de även ...

Läs mer om Suzuki försäkring »
Chevrolet
Den bästa försäkringen till din Chevrolet kan vi på Insplanet hjälpa dig att hitta. Vi ser över och jämför Sveriges försäkringsbolag, och ger dig en enkel och ...

Läs mer om Chevrolet försäkring »
Alfa Romeo
FöretagetAlfa Romeo är ett italienskt bilmärke som är mest känd för sina sportmodeller. Men redan under 60- och ...

Läs mer om Alfa Romeo försäkring »
Smart
Företaget Smart: Bilmärken Smart tillverkas idag av Mercedes-Benz men var från början ett projekt mellan Volkswagen och ...

Läs mer om Smart försäkring »
Märkesförsäkringar
Idag så erbjuder nästan alla försäkringsbolag bilförsäkringar och det kan skilja sig en hel del åt mellan olika bilförsäkringar.Dels ...

Läs mer »
Trafikförsäkring
Trafikförsäkringen är ett lagstadgat krav för alla bilar i trafiken. Den ger ersättning till andra trafikanter när de, deras fordon eller ...

Läs mer »
Halvförsäkring
Som bilägare har du stora möjligheter att påverka priset på din bilförsäkring. Därför ska du alltid jämföra halvförsäkringar från olika ...

Läs mer »
Helförsäkring
När det kommer till bilförsäkringar har du som bilägare mycket att säga till om. Genom att jämföra helförsäkringar är det enkelt att ...

Läs mer »

Läs mer om Bilförsäkring

Så mycket kostar bilförsäkringen där du bor
Västerbottenborna, tillsammans med Gotlänningarna och Kalmarborna, är de som kommer undan med lägst snittpremier på sina ...

Läs mer »
Hitta billigaste bilförsäkringen - steg för steg
Att hitta en billig bilförsäkring blir betydligt enklare om du tar hjälp av oss på Insplanet i stället för att leta på egen hand. ...

Läs mer »
Två av tre betalar fel pris för sin bilförsäkring
Att två av tre försäkringstagare inte jämför olika alternativ innan de tecknar en ny bilförsäkring innebär att de riskerar att få ...

Läs mer »
Jämför din bilförsäkring med andra bilförsäkringar
För att jämföra bilförsäkringar behöver du kunna identifiera de risker som din bil utsätts för mest och samtidigt väga in hur väl...

Läs mer »
Parkeringsskada
Att komma tillbaka till bilen och upptäcka en skada på karossen är inte särskilt roligt. Har förövaren dessutom smitit från platsen - vilket alltför ofta är regel ...

Läs mer »
Hur skyddar bilförsäkringen vid viltolycka?
Ersättningen du kan få vid viltolycka beror på din bilförsäkrings omfattning, och framförallt om du har tecknat ett tillägg för ...

Läs mer »
Krock med rådjur, älg, vildsvin eller annat vilt
En djurkollision är en otäck upplevelse som kan påverkar din handlingsförmåga för en stund. Här kan du läsa om vad du ska tänka på ...

Läs mer »
Vägassistans
Vägassistans, vilket även kallas assistansförsäkring eller bilassistans, är en av de mest populära tilläggsförsäkringarna till bilförsäkringen. Med en ...

Läs mer »
Stenskott
Oavsett hur ansvarsfull bilägare och förare du är, kommer du förmodligen råka ut för stenskott förr eller senare. Plötsligt smäller det till på bilrutan och ett tråkigt ...

Läs mer »
Hyrbilsförsäkring
Din bilförsäkring kan utökas med en så kallad hyrbilsförsäkring, som ger ersättning för de hyrbilskostnader som kan komma att uppstå när din egen bil är obrukbar ...

Läs mer »
Hur fungerar betala-som-du-kör-försäkringar?
Betala-som-du-kör-försäkringar riktar sig främst till säkra och trygga bilförare, eller till bilägare som kör mindre än genomsnittet. ...

Läs mer »
tillägg i bilförsäkringar Tillägg att köpa till bilförsäkringen
Till din bilförsäkring finns ett antal tilläggsförsäkringar som kan ingå eller tecknas utöver både
Läs mer »
Behovsguiden
Vad är behovsguiden?Behovsguiden är en komplett guide som hjälper dig att ta reda på vilken bilförsäkring som passar dina specifika försäkringsbehov allra ...

Läs mer »
Kör du som andra i din ålder?
Tjugoåringar och femtioåringar har mer gemensamt än förväntat. Samtidigt kostar trettioåringarna på sig något dyrare bilar. Och fyrtioåringarna, de visar sig ...

Läs mer »
Så mycket kostar bilförsäkringen där du bor
Västerbottenborna, tillsammans med Gotlänningarna och Kalmarborna, är de som kommer undan med lägst snittpremier på sina bilförsäkringar. De som...

Läs mer »
Bilmärkena med lägst försäkringskostnad
Från billigast till dyrast - vi på Insplanet har listat 39 bilmärken och rankat dem efter hur mycket de ...

Läs mer »
Samlarfordonsförsäkring
I de fall som en bil, eller annat fordon, främst används som ett samlarobjekt är samlarfordonsförsäkring ett mer passande alternativ mot den...

Läs mer »

Vi jobbar för att få Sveriges mest nöjda kunder!

© 1999-2018 Insplanet - Internetpolicy
Insplanet AB - Box 26 000 - 100 41 Stockholm - Org.nr 556567-6227

Kundtjänst: 08 - 51 000 000 Kundtjänst: 08 - 51 000 000
Vardagar 08.00 – 20.00 Helger 10.00 – 16.00