Bilförsäkring för Smart

Företaget Smart: Bilmärken Smart tillverkas idag av Mercedes-Benz men var från början ett projekt mellan Volkswagen och klocktillverkaren Watch. Målet var att ta fram en tvåsitsig liten bil som framförallt skulle köras i stadskärnor. Den första modellen presenterades 1998. Denna hade namnet City Coupé och bytte senare namn till Fortwo. Precis som namnet avslöjar så är just fokus på en ”tvåsitsig citybil”. Sedan har fler modeller tagits fram och däribland en fyrsitsig modell som av förklarliga skäl är större. Men det är de minimalistiska modellerna som märket främst är känt för och det är även dessa som nått störst försäljningsframgångar.

Vägen till en billig bilförsäkring för Smart

”Jämför Smartförsäkring hos många bolag för att få bästa pris”

Detta är det vanligaste rådet man får när man frågar runt angående hur man får en billig bilförsäkring till sin Smart (eller bil av annat märke). Det är också sant att en av de största faktorerna kring vilket pris på Smartförsäkring man får beror på vilket bolag som väljs. Men det finns även fler saker man ska tänka på när man jämför bilförsäkringar.

Jämför rätt försäkring

Det första steget i jakten på en billig bilförsäkring för Smart bör alltid vara att se över sitt försäkringsbehov. Allra vanligaste är att teckna en helförsäkring men det finns exempelvis tillfällen då trafikförsäkring eller halvförsäkring är mer ekonomiskt i längden. De som har bilar med mycket lågt värde kan mycket väl titta på dessa alternativ. Detta eftersom självrisken vid vagnskada ofta är på flera tusen vilket i detta fall skulle vara lika mycket som bilens värde. Att då betala självrisken på flera tusenlappar för att få bilen lagad är inte ekonomiskt försvarbart.

Man bör inte välja att trafik- eller halvförsäkra enbart i syfte att få ner kostnaden. Men man bör göra det om ens behov inte är större än vad dessa försäkringslösningar ger.

Nästa steg att ta när man jämför försäkring för Smart är att fundera över vilka punkter man anser vara viktiga i avtalet. Är det exempelvis viktigt att självrisken är låg, att det inte är extra kostnader som tillkommer om föraren är under 24 år eller att det är höga ersättningsnivåer? Genom att sätta sig in i vad man behöver kan man även prioritera bort försäkringslösningar som ger bättre skydd men som därmed också kostar mer.

När man fastslagit sina behov är det dags att gå till nästa punkt.

Jämför olika försäkringsbolag

Det är stor skillnad på vilket pris på bilförsäkring för Smart man får hos de olika försäkringsbolagen. Det finns fler orsaker till detta så som att vissa bolag specialiserar sig mot vissa bilmodeller eller storlekar likväl som att försäkringslösningarna ser olika ut.

Genom att jämföra bilförsäkringar hos en mängd bolag får man snabbt fram vilket bolag som har den billigaste lösningen på marknaden. Nu bör man komma ihåg att kontrollera att det bolaget med lägst pris också erbjuder ett avtal som täcker de försäkringsbehov man har. I annat fall får något bolag längre ned på listan över ”bäst pris” väljas.

Jämför inte äpplen med päron

En av orsakerna till att pris på bilförsäkringar för Smart skiljer sig åt mellan olika bolag är att de helt enkelt ger olika försäkringsskydd. För man bör vara medveten om att det knappt finns en bilförsäkring som är den andra lik. Visserligen har de samma grunddelar men i detalj skiljer de sig åt. Att säga att ett bolag är billigare än ett annat är visserligen sant – men lika sant är det att man inte jämför exakt samma saker.

Ett exempel är tilläggsförsäkringar. Det finns stora svenska försäkringsbolag som marknadsför sina bilförsäkringar genom att säga att ”Drulleförsäkring” ingår. ( Med drulleförsäkring menas att man kan få ersättning för skador som uppkommit inne i bilen och som inte innefattas av en helförsäkring. Detta kan exempelvis vara att man rivit upp sätet av misstag när brädor ska lastas. )

Samtidigt finns det bolag där man kan teckna drulleförsäkring utöver helförsäkringen. Vill man ha drulleförsäkring bör alltså pris på bilförsäkring för Smart hos det bolag där detta ingår ställas mot det pris man får om man väljer till denna tilläggsförsäkring hos det bolag där det inte ingår.

Hela tiden gäller det alltså att låta jämförelsen gälla så likartade försäkringar som möjligt.

Jämför efter rabatterna är dragna

Man bör även komma ihåg att det pris som uppges vid prisjämförelser är priset innan att eventuella rabatter har dragits. En rabatt som de allra flesta försäkringsbolag erbjuder är mängdrabatt. Det betyder att man får rabatt om flera försäkringar samlas hos dem. Andra rabatter kan vara tidsbestämda kampanjer, lägre pris om man har larm eller att bilen alltid står inlåst nattetid.

Det bolag som erbjuder bäst pris på bilförsäkring för Smart kanske inte längre är billigast efter att priset är justerat genom eventuella rabatter.

Jämför mot tidigare försäkringsbolag

Har man hemförsäkring hos ett bolag sedan tidigare kan det vara värt att kontakta detta företag för att se om man kan få en billig bilförsäkring för Smart hos dem. Detta eftersom många erbjuder rabatt om man har hem- och bilförsäkring hos samma bolag.

Det är inte ovanligt att man får upp till 25% rabatt vilket kan låta mycket. Men skillnaden mellan de billigaste och dyraste försäkringsbolagen är många gånger större än 25% vilket gör att man ändå bör göra en prisjämförelse för att se om man kan få ett ännu bättre pris hos ett annat bolag.

Jämför ofta

Av de punkter som nämns i denna artikel så är ”jämför ofta” den punkt som de allra flesta faller på. När en bilförsäkring ska tecknas är det många som lägger ner tid på att titta på avtal och prisnivåer för att hitta en riktigt billig Smartförsäkring. Det är helt rätt.

Men sedan har man samma försäkringsbolag så länge man har denna bil. Dessutom är det allt för många som bara kontaktar försäkringsbolaget när de sedan köper ny bil och tecknar den nya försäkringen på samma bolag. Man är nöjd och fortsätter på samma sätt som tidigare. Men många som gör detta skulle inte vara lika nöjda om de insåg hur mycket de betalar i onödan.

Förutsättningarna ändras både för försäkringstagaren och inom försäkringsbranschen. Nya bolag tillkommer och nya försäkringslösningar byggs ihop av bolagen. Dessutom justeras priserna år från år. Att gå igenom sina försäkringar årligen är därför ett sätt att hela tiden se till att man har det billigaste alternativet på marknaden.
E-post: info@insplanet.com
Direktnummer: 08-51 00 00 42Jämför bilförsäkring

- Priser direkt från bolagen, börja här!

BilförsäkringJämför olika försäkringarTesla

Innan du försäkrar din Tesla är det viktigt att du jämför bilförsäkring hos olika bolag. Annars är risken att du får sämre försäkring till en högre Läs mer om försäkring för Tesla »


Volvo

När du letar efter den bästa försäkringen för din Volvo är det viktigt att jämföra vad olika försäkringar kostar och vad som ...

Läs mer om försäkring för Volvo »


Volkswagen

För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Volkswagen bör du självklart jämföra olika alternativ innan du bestämmer dig för ...

Läs mer om försäkring för Volkswagen »


Audi

För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Audi är det två saker du bör fundera på. Delvis hur mycket din bil används, men även hur ...

Läs mer om försäkring för Audi »


BMW

Den bästa bilförsäkringen till din BMW hittar du genom att jämföra olika bilförsäkringar med varandra. Det hjälper vi på Insplanet dig med....

Läs mer om försäkring för BMW »


Ford

En billig bilförsäkring för Ford, som ger rätt skydd om olyckan är framme, hittar du lättast genom att se över och Läs mer om försäkring för Ford »


Renault

Renault företaget:Louis Renault startade det franska bilföretaget Renault 1899 tillsammans med hans bröder Fernand och Marcel. ...

Läs mer om försäkring för Renault »


Kia

Kia - FöretagetÖversatt till svenska skulle Kia betyda något i stil med ”Kommer från Asien” eller ”Framåtskridande ...

Läs mer om försäkring för Kia »


Skoda

Oavsett vilken Skodamodell du har vill du självklart hitta rätt bilförsäkring för just dig och din bil. ...

Läs mer om försäkring för Skoda »


Nissan

Företaget: Nissan Motor Co Ltd är ett japanskt företag som grundades 1928 och tillverkar både personbilar, lastbilar ...

Läs mer om försäkring för Nissan »


Opel

När du jämför bilförsäkringar för din Opel bör du inte enbart titta på priset, även om du vill hitta en så ...

Läs mer om försäkring för Opel »


Porsche

Jämför olika bilförsäkringar till din Porsche innan du bestämmer dig för vilket bolag du vill teckna hos. Vi på Läs mer om försäkring för Porsche »


Citroen

Den bästa bilförsäkringen till din Citroën hittar du lättast genom att jämföra olika försäkringsbolags utbud. För att underlätta ditt letande hjälpte vi på...

Läs mer om försäkring för Citroen »


Peugeot

Din Peugeot, gammal som ny, försäkrar du bäst genom att jämföra bilförsäkringar samt avgöra vilken nivå du behöver på ditt skydd. Billigast ...

Läs mer om försäkring för Peugeot »


Subaru

Företaget Subaru: Det japanska bilmärket Subaru har främst blivit känd för att i stort sett alla modeller är fyrhjulsdrivna. ...

Läs mer om försäkring för Subaru »


Toyota

Du hittar den bästa bilförsäkringen till din Toyota genom att jämföra såväl pris, villkor innehåll mellan olika försäkringsbolag. Även om det grundläggande skyddet...

Läs mer om försäkring för Toyota »


Saab

För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Saab bör du fundera på hur, var och när du kör. Då det övergripande innehållet är lika mellan olika ...

Läs mer om försäkring för Saab »


Seat

Till din Seat hittar du den bästa bilförsäkringen genom att se över ditt behov av skydd och samtidigt ställa detta mot det utbud som finns inom försäkringsbranschen....

Läs mer om försäkring för Seat »


Mazda

Till din Mazda ska du självklart teckna den bästa bilförsäkringen du kan hitta, men även till det bästa priset. Att betala onödigt höga premier för ditt ...

Läs mer om försäkring för Mazda »


Hyundai

Företaget: Den första bilen som företaget Hyundai tillverkade på egen hand var Hyundai Pony år 1975. Tidigare ...

Läs mer om försäkring för Hyundai »


Honda

För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Honda kan det vara klokt att jämföra olika försäkringsbolags utbud och priser. Det kan nämligen skilja en ...

Läs mer om försäkring för Honda »


Fiat

Fiat FöretagetFiat är en Italiensk storkoncern med fokus på bilar, motorcyklar och andra motorfordon. Inom ...

Läs mer om försäkring för Fiat »


Mini

Företaget Mini – Precis som namnet antyder är detta en mycket liten bilmodell. Den första modellen presenterades 1959 av BMC och fram till år 2000 ...

Läs mer om försäkring för Mini »


Jeep

Idag används ordet Jeep sin ett begrepp för fyrhjulsdrivna bilar som tar sig fram i eländig terräng. Begreppet kommer från just bilmodellen Jeep som var ...

Läs mer om försäkring för Jeep »


Lexus

En bra bilförsäkring till din Lexus hittar du enkelt genom att jämföra alternativ från olika försäkringsbolag. Vid en första ...

Läs mer om försäkring för Lexus »


Jaguar

Företaget:Jaguar är ett brittiskt bilmärke som började tillverka sidovagnar till motorcyklar 1922. Detta under ...

Läs mer om försäkring för Jaguar »


Chrysler

Den bästa bilförsäkringen till din Chrysler får de genom att jämföra utbudet bland olika försäkringsbolag. Bra villkor kan exempelvis handla om att du som...

Läs mer om försäkring för Chrysler »


Mitsubishi

Att jämföra utbudet bland olika försäkringsbolag innan du tecknar en bilförsäkring till din Mitsubishi ger dig helt rätt förutsättningar för att du ska ...

Läs mer om försäkring för Mitsubishi »


Ferrari

Ferrari grundades av italienaren Enza Ferrari (1928) och sedan dess har biltillverkningen skett i Italien. Företaget började med att tävla i racing ...

Läs mer om försäkring för Ferrari »


Land Rover

Landrover: Bilmärket Landrover ägs och av det indiska företaget Tata Motors. Grundidén till modellen kom då britterna ...

Läs mer om försäkring för Land Rover »


Suzuki

Företaget: Länge förknippades Suzuki bara med motorcyklar, en bransch där de fortfarande är mycket stora, men idag erbjuder de ...

Läs mer om försäkring för Suzuki »


Chevrolet

Den bästa försäkringen till din Chevrolet kan vi på Insplanet hjälpa dig att hitta. Vi ser över och jämför Sveriges försäkringsbolag, och ger dig en enkel ...

Läs mer om försäkring för Chevrolet »


Alfa Romeo

FöretagetAlfa Romeo är ett italienskt bilmärke som är mest känd för sina sportmodeller. Men redan under 60- och ...

Läs mer om försäkring för Alfa Romeo »


Smart

Företaget Smart: Bilmärken Smart tillverkas idag av Mercedes-Benz men var från början ett projekt mellan Volkswagen och ...

Läs mer om försäkring för Smart »


Digital bilförsäkring

En traditionell bilförsäkring baseras på din ålder, var du bor och vilken bil du har. En digital bilförsäkring fungerar annorlunda. Den ...

Läs mer »


Märkesförsäkringar

Idag så erbjuder nästan alla försäkringsbolag bilförsäkringar och det kan skilja sig en hel del åt mellan olika bilförsäkringar.Dels ...

Läs mer »


Trafikförsäkring

Trafikförsäkringen är ett lagstadgat krav för alla bilar i trafiken. Den ger ersättning till andra trafikanter när de, deras fordon eller ...

Läs mer »


Halvförsäkring

Som bilägare har du stora möjligheter att påverka priset på din bilförsäkring. Därför ska du alltid jämföra halvförsäkringar från olika ...

Läs mer »


Helförsäkring

När det kommer till bilförsäkringar har du som bilägare mycket att säga till om. Genom att jämföra helförsäkringar är det enkelt att ...

Läs mer »


Vi jobbar för att få Sveriges mest nöjda kunder!

© 1999-2019 Insplanet - Internetpolicy
Insplanet AB - Box 26 000 - 100 41 Stockholm - Org.nr 556567-6227

Kundtjänst: 08 - 51 000 000 Kundtjänst: 08 - 51 000 000
Vardagar 08.00 – 20.00 Helger 10.00 – 16.00