Jämför bilförsäkring för Skoda

Oavsett vilken Skodamodell du har vill du självklart hitta rätt bilförsäkring för just dig och din bil. Det handlar om att identifiera de risker du utsätts för allra mest, men även de risker du faktiskt inte utsätts för särskilt mycket. Många försäkringsbolag vill förse dig med skydd som du helt enkelt inte är i behov av, samtidigt som du självklart vill känna dig så trygg som möjligt.

Genom att gå igenom några enkla tips ser du till att få en billig bilförsäkring oavsett vilken försäkringsomfattning till din bilförsäkring.

< bilförsäkring för skoda

Hur mycket kostar det att försäkra Skoda?

Att försäkra en Skoda kostar i snitt 3 846 kronor. Det gör Skoda till det billigaste bilmärket att försäkra år 2018 (i snitt). Priset är baserat på sålda försäkringar via insplanet. Så vill du ha en billig bilförsäkring och du har en Skoda så har du kommit rätt!

Trafikförsäkring till Skoda

Har du en bil som kostade en eller ett par tusenlappar att köpa kan en trafikförsäkring vara ett rimligt försäkringsalternativ. Med en trafikförsäkring får du bästa möjliga pris på försäkringen - men också lägsta möjliga omfattning på försäkringen. En trafikförsäkring till en Skoda kostar i snitt 2 875 kronor.

Det är enligt svensk lag krav på att ha en trafikförsäkring tecknad för att få framföra en bil längs med våra vägar. Att välja att köra helt oförsäkrad är alltså olagligt vilket kan resultera i böter. Nackdelen med en trafikförsäkring är att du inte får någon som helst ersättning vid stöld, skadegörelse, vagnskada och så vidare. Trafikförsäkringen skyddar endast tredje part, det vill säga dina medtrafikanter och deras fordon, i samband med en olycka.

Här kan du läsa mer om vad som ingår i en trafikförsäkring.

Halvförsäkring för Skoda

För ett lite mer utökat skydd, finns halvförsäkringen. En halvförsäkring är något dyrare än en trafikförsäkring. Snittpriset på en skoda halvförsäkring är 3 527 kronor. Priset är baserat på data från tecknade försäkringar till Skoda via Insplanet. Eftersom en halvförsäkring är lite dyrare innehåller den ett mycket större ekonomiskt skydd än den grundläggande trafikförsäkringen. Med en halvförsäkring får du ersättning vid såväl stöld som brand och skador på vissa motordelar.

Dessutom innehåller halvförsäkringen skydd för dig som förare såsom krisskydd och assistans. Krisskydd innebär att du kan få hjälp av psykolog efter en upplevelse där bilen har varit inblandad. Rättsskyddet innebär att du får hjälp i samband med en juridisk tvist gällande bilen. Med en halvförsäkring får du även räddning om du blir stående på grund av exempelvis motorfel. I detta fall kan bärgning till verkstad fås, och även ersättning för resa hem.

Här kan du läsa mer om vad som ingår i en halvförsäkring.

Helförsäkring för Skoda

Det mest täckande skyddet för både dig och din bil får du med en helförsäkring. Detta även om bilen är lite äldre och har ett lågt värde. Det enda som bör avgöra att du inte ska välja helförsäkring är om bilen har ett lågt värde och självrisken därmed är högre än bilens totala värde.

En helförsäkring till skoda kostar i snitt 4 766 kronor. Men vad ingår i helförsäkringen till skoda? I en helförsäkring ingår en vagnskadeförsäkring vilket betyder att du som bilägare kan få ersättning för i stort sett alla yttre skador som sker på bilen oavsett orsak - så länge du inte har varit mycket oförsiktig.

Här kan du läsa mer om vad som ingår i en helförsäkring.

Läs även: Så kan du spara 53% på din bilförsäkring

Hur får jag en billig skoda försäkring?

Undvik att överförsäkra dig genom att jämföra din bilförsäkring och därmed även identifiera dina och din Skodas specifika försäkringsbehov.

Vissa aspekter går självklart inte att påverka. Som bilförsäkring måste vara tecknad på den person som äger bilen. Regeln från försäkringsbolaget är dessutom att försäkringstagaren ska vara den som utnyttjar bilen mest (eller lika mycket) som de övriga. Skulle bilen få en skada och det kommer fram att den är försäkrad på en person som inte utnyttjar den har försäkringsbolaget rätt att neka ersättning. Du får helt enkelt inte teckna en försäkring på en person som inte använder bilen.

Att försäkra en Skoda

Skoda var som vi nämnt tidigare det billigaste bilmärket att försäkra i snitt 2018. Men hur kommer det sig att Skoda var så billig att försäkra? Det finns massvis med olika faktorer som påverkar priset på din Skoda försäkring så vad det är som gör Skoda till ett av det billigaste märkena att försäkra är svårt att svara på.

Men om man får spekulera så kan man säga att Skoda kanske attraherar äldre människor i en större utsträckning. Din ålder har en stor påverkan på vilket pris du kommer att bli erbjuden. Sen kan det vara så att Skoda har billigare reservdelar jämfört med till exempel BMW vilket också kan leda till en bättre försäkringpremie.

Tilläggsförsäkringar för Skoda

Tilläggsförsäkringar är utformade för att möta speciella behov hos dig som bilägare. Det kan exempelvis vara att du är i ett mycket stort behov av att alltid ha tillgång till bil. Då kan du teckna tillägget ”hyrbil” vilket de flesta försäkringsbolag erbjuder. Med det tillägget får du en hyrbil under ett visst antal dagar i de fall som din Skoda är på lagning genom ett försäkringsärende. För vissa är detta tillägg alltså väldigt nödvändigt.

Men att teckna tilläggsförsäkringar som inte kommer att utnyttjas är bara onödigt. Självklart bör du titta på utbudet av tilläggsförsäkringar och efter det överväga om den extra kostnaden är värd det.

Läs även: Hyra bil utomlands: Allt om kostnad och hyrbilsförsäkring

Bilmärket Skoda

Skoda var från början ett tjeckiskt bilmärke och blev känt i Sverige som ett lågprisalternativ. Sedan 1992 ingår bilmärket i Volkswagens koncern vilket har medfört att både kvalité och rykte förbättras avsevärt. Bland annat tillverkade man en av 90-talets storsäljare inom småbilssegmentet - Skoda Felicia. Denna modell tillsammans med Skoda Octavia gjorde att märken fick ett uppsving på svenska marknaden och idag finns det både småbilar och större modeller att välja mellan från Skoda.

Gör en kostnadsfri jämförelse

Börja här

Gör en kostnadsfri jämförelse

Börja här

Jämför olika försäkringarTesla
Innan du försäkrar din Tesla är det viktigt att du jämför bilförsäkring hos olika bolag. Annars ...
Läs mer om försäkring för Tesla »


Volvo
Ska du försäkra en Volvo? Jämför bilförsäkring innan du tecknar!Nedan hittar du information som ger dig förståelse för vad det kan...
Läs mer om försäkring för Volvo »


Volkswagen
Har du en Volkswagen som du ska försäkra? Jämför bilförsäkring innan du tecknar!Nedan hittar du info som ger dig en bild över...
Läs mer om försäkring för Volkswagen »


Audi
Behöver du en ny bilförsäkring till din Audi? Jämför bilförsäkring innan du tecknar! Nedan hittar du information som ger dig ...
Läs mer om försäkring för Audi »


BMW
Ska du försäkra din BMW? Jämför bilförsäkring innan du tecknar!Nedan hittar du ...
Läs mer om försäkring för BMW »


Ford
Letar du en prisvärd bilförsäkring till din Ford? Nedan hittar du information som ger dig ...
Läs mer om försäkring för Ford »


Renault
Ska du försäkra en Renault? Nedan hittar du information som ger dig förståelse för vad det kan kosta. Du hittar bland annat tabeller ...
Läs mer om försäkring för Renault »


Kia
Har du en Kia som du ska försäkra? Jämför bilförsäkring innan du tecknar!Nedan hittar...
Läs mer om försäkring för Kia »


Skoda
Oavsett vilken Skodamodell du har vill du självklart hitta rätt bilförsäkring för just dig...
Läs mer om försäkring för Skoda »


Nissan
Behöver du en ny bilförsäkring till din Nissan? Jämför bilförsäkring innan du ...
Läs mer om försäkring för Nissan »


Opel
Letar du en prisvärd bilförsäkring till din Opel? Nedan hittar du information som ger dig ...
Läs mer om försäkring för Opel »


Porsche
Ska du försäkra en Porsche? Jämför bilförsäkring innan du tecknar!Nedan hittar du...
Läs mer om försäkring för Porsche »


Citroen
Har du en Citroën som du ska försäkra? Nedan hittar du information som ger dig förståelse för vad det kan kosta. Du hittar bland annat ...
Läs mer om försäkring för Citroen »


Peugeot
Behöver du en ny försäkring till din Peugeot? Jämför bilförsäkring innan du ...
Läs mer om försäkring för Peugeot »


Subaru
Letar du en prisvärd bilförsäkring till din Subaru? Nedan hittar du information som ger ...
Läs mer om försäkring för Subaru »


Toyota
Du hittar den bästa bilförsäkringen till din Toyota genom att jämföra innehåll, pris och ...
Läs mer om försäkring för Toyota »


Saab
För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Saab bör du fundera på hur, var och när du kör. Då det övergripande innehållet är lika ...
Läs mer om försäkring för Saab »


Seat
Ska du försäkra en Seat? Nedan hittar du information som ger dig förståelse för vad det kan kosta. Du hittar bland annat tabeller som ...
Läs mer om försäkring för Seat »


Mazda
Har du en Mazda som du ska försäkra? Jämför bilförsäkring innan du tecknar!Din Mazda förtjänar den bästa bilförsäkringen. Både när...
Läs mer om försäkring för Mazda »


Hyundai
Ska du försäkra en Hyundai? Nedan hittar du information som ger dig förståelse för vad det kan kosta. Du hittar bland annat tabeller ...
Läs mer om försäkring för Hyundai »


Honda
För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Honda kan det vara klokt att jämföra ...
Läs mer om försäkring för Honda »


Fiat
Letar du en prisvärd bilförsäkring till din Fiat? Nedan hittar du information som ger dig förståelse för ...
Läs mer om försäkring för Fiat »


Mini
Behöver du teckna en ny bilförsäkring till din Mini? Jämför bilförsäkring innan du tecknar!Det finns...
Läs mer om försäkring för Mini »


Jeep
Har du en Jeep som du ska försäkra? Nedan hittar du all information du behöver för att välja rätt ...
Läs mer om försäkring för Jeep »


Lexus
En bra bilförsäkring till din Lexus hittar du enkelt genom att jämföra bilförsäkring. Vid en första anblick kan du se över priser och hur...
Läs mer om försäkring för Lexus »


Jaguar
Ska du försäkra en Jaguar? Jämför bilförsäkring innan du tecknar!Nedan hittar du information som ...
Läs mer om försäkring för Jaguar »


Chrysler
Letar du en prisvärd bilförsäkring till din Chrysler? Nedan hittar du information som ger dig förståelse för vad det kan kosta. Du ...
Läs mer om försäkring för Chrysler »


Mitsubishi
Ska du försäkra en Mitsubishi? Nedan hittar du information som ger dig förståelse för vad det kan kosta. Du hittar bland annat tabeller som visar hur ...
Läs mer om försäkring för Mitsubishi »


Ferrari
Ferrari grundades av italienaren Enza Ferrari (1928) och sedan dess har biltillverkningen skett i Italien. Företaget började med att tävla i racing ...
Läs mer om försäkring för Ferrari »


Land Rover
Har du en Land Rover som du ska försäkra? Jämför bilförsäkring innan du tecknar!Nedan hittar du information som ger dig ...
Läs mer om försäkring för Land Rover »


Suzuki
Letar du en prisvärd bilförsäkring till din Suzuki? Nedan hittar du information som ger dig förståelse ...
Läs mer om försäkring för Suzuki »


Chevrolet
Ska du försäkra en Chevrolet? Nedan hittar du information som ger dig förståelse för vad det kan kosta. Du hittar bland annat ...
Läs mer om försäkring för Chevrolet »


Alfa Romeo
Behöver du teckna en ny bilförsäkring till din Alfa Romeo? Jämför bilförsäkring innan du tecknar! Nedan hittar du information...
Läs mer om försäkring för Alfa Romeo »


Smart
Ska du försäkra en Smart? Jämför bilförsäkring innan du tecknar!Nedan hittar du information som ger dig förståelse för vad det kan...
Läs mer om försäkring för Smart »


Digital bilförsäkring
En traditionell bilförsäkring baseras på din ålder, var du bor och vilken bil du har. En digital bilförsäkring fungerar annorlunda. Den ...
Läs mer »


Märkesförsäkringar
Idag så erbjuder nästan alla försäkringsbolag bilförsäkringar och det kan skilja sig en hel del åt mellan olika bilförsäkringar.Dels ...
Läs mer »


Trafikförsäkring
Trafikförsäkringen är ett lagstadgat krav för alla bilar i trafiken. Den ger ersättning till andra trafikanter när de, deras fordon eller ...
Läs mer »


Halvförsäkring
Som bilägare har du stora möjligheter att påverka priset på din bilförsäkring. Därför ska du alltid jämföra halvförsäkringar från olika ...
Läs mer »


Helförsäkring
När det kommer till bilförsäkringar har du som bilägare mycket att säga till om. Genom att jämföra helförsäkringar är det enkelt att ...
Läs mer »

Jämför pris på Skoda bilförsäkringar