Jämför bilförsäkring Saab

För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Saab bör du fundera på hur, var och när du kör. Då det övergripande innehållet är lika mellan olika bilförsäkringar, är det detaljerna du ska titta lite extra på. Kör du mycket på landsväg kan du ha behov av ett visst skydd, medan du kan ha andra behov om du ofta låter din bil stå parkerad på en oövervakad parkering.

Det är även viktigt att regelbundet jämföra vad olika försäkringsbolag har att erbjuda, eftersom dina försäkringsbehov varierar över tid. Din Saab blir dessutom äldre för varje år som går och det innebär att det skydd som bilen behöver också förändras. Vi på Insplanet rekommenderar alltid att jämföra bilförsäkringen årligen, för att inte missa möjligheten att spara in på onödiga kostnader.

Läs mer:

 • Saab trafik-, halv- och helförsäkring
 • Saab tilläggsförsäkringar
 • Saab märkesförsäkring
 • Hur får man en billig bilförsäkring till sin Saab?

 • Saabs roll i svensk fordonshistoria

  Bilmärket Saab är en stor del av svensk fordonshistoria. Företagets första prototyp presenterades redan 1947 (med namnet Saab-92001) och sedan dess har flera mycket populära modeller lanserats i både Sverige och i utlandet. Några av de mer klassiska modellerna är Saab 90 respektive Saab 900, samt de modernare Saab 9-5 och Saab 9-3.

  På grund av dålig ekonomi såldes halva ägandet till General Motors år 1990 och 2000 tog GM över hela ägandet. General Motors sålde i sin tur Saab till det holländska företaget Spyker 2010. I slutet av 2011 var det dock tydligt att Saab inte längre skulle överleva som biltillverkare. Företaget sattes i konkurs och såldes av konkursförvaltaren till ett nybildat elbilsföretag. Även om namnet överlevde så var det slutet för en av de två stora biltillverkarna i Sverige.


  Saab trafik-, halv- och helförsäkring

  Saab och trafikförsäkring

  Trafikförsäkringen är den grundläggande bilförsäkring som är ett lagstadgat krav för att få köra bilen längs våra vägar. Skyddet som trafikförsäkringen ger gäller framförallt för tredje part, såsom medtrafikanter och passagerare, om det skulle inträffa en olycka där din bil är inblandad. Är olyckan framme ger din trafikförsäkring alltså ersättning till de som är inblandade i olyckan, samt deras fordon och andra ägodelar. Däremot ger din trafikförsäkring inte något skydd för dig själv eller din bil.

  Att inte ha någon trafikförsäkring tecknad till sin bil, är ett brott mot Trafikskadelagen och innebär dagsböter till Trafikförsäkringsföreningen (TFF), för varje oförsäkrad dag. Det blir snabbt betydligt dyrare än vad det kostar att helt enkelt teckna en enkel trafikförsäkring.

  Här kan du läsa mer om trafikförsäkring.


  Saab och halvförsäkring

  Halvförsäkringen är ett utökat skydd som kompletterar den grundläggande trafikförsäkringen. Till skillnad från trafikförsäkringen som skyddar tredje parts, innebär halvförsäkringen ett skydd för dig och din bil. I den ingår delmoment som är framtagna efter ett relativt grundläggande behov för en bil som är värd mer än bara några tusenlappar, men samtidigt inte är alldeles nyinköpt. Halvförsäkringen ser generellt sett lika ut mellan olika försäkringsbolag, men kan skilja sig på punkter såsom självrisknivå, men även vilka tilläggsförsäkringar som ingår eller ej.

  Här kan du läsa mer om halvförsäkring.


  Saab och helförsäkring

  Helförsäkringen är ett ytterligare utökat och heltäckande skydd för hela din bil, både invändigt och utvändigt, men även för dig, som förare samt passagerare och medtrafikanter.

  Helförsäkringen är ett heltäckande skydd som utöver de grundläggande momenten i trafikförsäkringen och halvförsäkringen, skyddar hela din bil - både invändigt och utvändigt. Det kan skilja sig mellan olika försäkringsbolag exakt hur en halvförsäkring och en helförsäkring skiljer sig från varandra. Den allra största skillnaden är i regel momentet vagnskada samt allrisk (så kallad “drulleförsäkring”). Det är alltså vanligt att de invändiga delarna av bilen inte täcks av bara en halvförsäkring.

  Att teckna en helförsäkring rekommenderas främst till de bilägare som är rädda om exempelvis interiören i bilen, men även till de som vill ha ett skydd mot bland annat parkeringsskada eller skadegörelse.

  Här kan du läsa mer om helförsäkring.


  Saab och tilläggsförsäkringar

  Till en halv- eller helförsäkring finns ett antal tilläggsförsäkringar att teckna för att anpassa skyddet efter dina unika behov. Det finns inga specifika tillägg som gäller just om man har en Saab, däremot går det att anpassa en bilförsäkring efter just den modell och ålder just din bil har.

  Priset på olika tilläggsförsäkringar varierar relativt mycket mellan olika försäkringsbolag. Även självrisken varierar - vilket brukar stå i direkt relation till priset på ett tillägg. En billig tilläggsförsäkring har ofta en hög självrisk och vice versa. Här gäller det att göra en avvägning kring de risker du utsätts för i samband med dina körvanor, men även fundera på hur din privatekonomi klarar oförutsedda kostnader, som lätt kan uppstå i samband med en olycka.

  Här kan du läsa mer om tilläggsförsäkringar till bilförsäkringen.


  Saab märkesförsäkring

  Ett alternativ är att välja en så kallad märkesförsäkring. Dessa marknadsförs av försäkringsbolagen som ”skräddarsydda” försäkringar som är speciellt konstruerade för just ett visst märke. Men det som försäkras är en bil oavsett om bilen heter Saab eller Volvo. Det finns inte något unikt med det ena eller det andra märket som gör att märkesförsäkring därmed blir betydligt bättre än någon annan försäkringslösning. Ännu en gång handlar det om att se på vad försäkringen innehåller och jämföra mot likvärdiga försäkringslösningar. Erbjuder märkesförsäkringen lägre självrisk och drulleförsäkring som basutbud så jämför mot en annan bilförsäkring med försäkringstillägen ”självriskreducering” samt ”drulle”.


  Hur får man en billig bilförsäkring till sin Saab?

  Det är flera saker som påverkar vilket pris på Saabförsäkringen som du slutligen får, vilket tydligt framkommer i samband med en prisjämförelse av olika bilförsäkringar. Det är också genom att förändra saker inom dessa punkter som gör att man kan få ett bättre pris. Tre av de punkter som påverkar mest är följande:

 • Försäkringsbolag. Den punkt som är mest avgörande för att du ska få en så billig försäkring till din Saab som möjligt, är valet av försäkringsbolag. Därför är det mycket viktigt att du jämför vad priset för en försäkring till din Saab blir, från flera olika försäkringsbolag. Det gör du enkelt genom att fylla i några uppgifter om dig själv och din Saab, för att sedan kunna se vilka möjligheter som finns bland samtliga försäkringsbolag. Jämför försäkringsbolag och du kommer att se att det kan skilja på flera tusen kronor på en årspremie.
 • Säkerheten kring bilen. Risken för stöld och skadegörelse är betydligt mindre på en bil som står på en garageuppfart precis utanför en villa än en på en bil som står på en allmän stor parkering. Det gör att boendeform är en sak som påverkar priset på Saabs bilförsäkring. Andra säkerhetsåtgärder som kan sänka premien är larm samt om bilen är inlåst under nätterna. Dessutom spelar det roll hur många mil bilen förväntas rulla kommande år.
 • Person. I jakten på en billig Saabförsäkring ska man även jämföra vad priset skulle bli om någon annan person i samma hushåll skulle stå skriven på bilen och därmed också försäkringen. Det är nämligen flera faktorer hos personen som avgör priset. För det första är ofta självrisken högre för förare som är yngre än 24 eller 25 år. För det andra får man alltid mindre premie med åren om man har många skadefria år. För det tredje kan det vara så att hemförsäkring eller andra försäkringar står skrivna på en person i familjen. Om den personen även tecknar bilförsäkringen kommer han/hon till stor sannolikhet få mängdrabatt (om bilförskäringen tecknas på samma bolag som övriga försäkringar).
 • Hör av dig till någon av våra kunniga försäkringsrådgivare om du vill ha hjälp med att hitta den allra bästa försäkringen till din Saab, du når oss snabbt och enkelt på tel: 08 - 51 000 000

  E-post: info@insplanet.com
  Direktnummer: 08-51 00 00 42  Jämför bilförsäkring

  - Priser direkt från bolagen, börja här!

  Bilförsäkring  Jämför olika försäkringar  Fakta om Bilförsäkring

  Lexus

  En bra bilförsäkring till din Lexus hittar du enkelt genom att jämföra alternativ från olika försäkringsbolag. Vid en första ...

  Läs mer »
  Chevrolet

  Den bästa försäkringen till din Chevrolet kan vi på Insplanet hjälpa dig att hitta. Vi ser över och jämför Sveriges försäkringsbolag, och ger dig en enkel och ...

  Läs mer »
  Seat

  Till din Seat hittar du den bästa bilförsäkringen genom att se över ditt behov av skydd och samtidigt ställa detta mot det utbud som finns inom försäkringsbranschen. Du ...

  Läs mer »
  Porsche

  Jämför olika bilförsäkringar till din Porsche innan du bestämmer dig för vilket bolag du vill teckna hos. Vi på
  Läs mer »
  Honda

  För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Honda kan det vara klokt att jämföra olika försäkringsbolags utbud och priser. Det kan nämligen skilja en hel ...

  Läs mer »
  Ford

  En billig Ford bilförsäkring, som ger rätt skydd om olyckan är framme, hittar du lättast genom att se över och ...

  Läs mer om Ford Försäkring »
  Peugeot

  Din Peugeot, gammal som ny, försäkrar du bäst genom att jämföra bilförsäkringar samt avgöra vilken nivå du behöver på ditt skydd. Billigast ...

  Läs mer »
  BMW
  BMW

  Den bästa bilförsäkringen till din BMW hittar du genom att jämföra olika bilförsäkringar med varandra. Det hjälper vi på Insplanet dig med. Vi ...

  Läs mer »
  Volkswagen försäkring

  För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Volkswagen bör du självklart jämföra olika alternativ innan du bestämmer dig för vilket ...

  Läs mer »
  Mini Bilförsäkring

  Företaget Mini – Precis som namnet antyder är detta en mycket liten bilmodell. Den första modellen presenterades 1959 av BMC och...

  Läs mer »
  Land Rover Försäkring

  Landrover: Bilmärket Landrover ägs och av det indiska företaget Tata Motors. Grundidén till modellen kom då britterna ville ...

  Läs mer »
  Mitsubishi Försäkring

  Att jämföra utbudet bland olika försäkringsbolag innan du tecknar en bilförsäkring till din Mitsubishi ger dig helt rätt förutsättningar för att du ska ...

  Läs mer »
  Smart bilförsäkring

  Företaget Smart: Bilmärken Smart tillverkas idag av Mercedes-Benz men var från början ett projekt mellan Volkswagen och ...

  Läs mer »
  Toyota bilförsäkring

  Du hittar den bästa bilförsäkringen till din Toyota genom att jämföra såväl pris, villkor innehåll mellan olika försäkringsbolag. Även om det ...

  Läs mer »
  Subaru Bilförsäkring

  Företaget Subaru: Det japanska bilmärket Subaru har främst blivit känd för att i stort sett alla modeller är fyrhjulsdrivna. Detta...

  Läs mer »
  Jeep bilförsäkring

  Idag används ordet Jeep sin ett begrepp för fyrhjulsdrivna bilar som tar sig fram i eländig terräng. Begreppet kommer från just bilmodellen Jeep som var ...

  Läs mer »
  Ferrari

  Ferrari grundades av italienaren Enza Ferrari (1928) och sedan dess har biltillverkningen skett i Italien. Företaget började med att tävla i racing ...

  Läs mer »
  Citroen

  Den bästa bilförsäkringen till din Citroën hittar du lättast genom att jämföra olika försäkringsbolags utbud. För att underlätta ditt letande hjälpte vi på ...

  Läs mer »
  Chrysler

  Den bästa bilförsäkringen till din Chrysler får de genom att jämföra utbudet bland olika försäkringsbolag. Bra villkor kan exempelvis handla om att du som är ...

  Läs mer »
  Audi

  För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Audi är det två saker du bör fundera på. Delvis hur mycket din bil används, men även hur din ...

  Läs mer »
  Suzuki

  Företaget: Länge förknippades Suzuki bara med motorcyklar, en bransch där de fortfarande är mycket stora, men idag erbjuder de även ...

  Läs mer »
  Volvo

  När man letar efter den bästa försäkringen för sin Volvo är det viktigt att jämföra vad olika försäkringar kostar och vad som ingår i ...

  Läs mer »
  Opel

  När du jämför bilförsäkringar för din Opel bör du inte enbart titta på priset, även om du vill hitta en så ...

  Läs mer »
  Mazda

  Till din Mazda ska du självklart teckna den bästa bilförsäkringen du kan hitta, men även till det bästa priset. Att betala onödigt höga premier för ditt ...

  Läs mer »
  Saab

  Jämför bilförsäkring SaabFör att hitta den bästa bilförsäkringen till din Saab bör du fundera på hur, var och när du kör. Då det övergripande innehållet är ...

  Läs mer »
  Renault

  Renault företaget:Louis Renault startade det franska bilföretaget Renault 1899 tillsammans med hans bröder Fernand och Marcel. Under...

  Läs mer »
  Märkesförsäkringar

  Idag så erbjuder nästan alla försäkringsbolag bilförsäkringar och det kan skilja sig en hel del åt mellan olika bilförsäkringar.Dels ...

  Läs mer »
  Alfa Romeo

  FöretagetAlfa Romeo är ett italienskt bilmärke som är mest känd för sina sportmodeller. Men redan under 60- och ...

  Läs mer »
  Skoda

  Oavsett vilken Skodamodell du har vill du självklart hitta rätt bilförsäkring för just dig och din bil. Det ...

  Läs mer »
  Nissan

  Företaget: Nissan Motor Co Ltd är ett japanskt företag som grundades 1928 och tillverkar både personbilar, lastbilar och ...

  Läs mer »
  Kia
  Kia

  Kia - FöretagetÖversatt till svenska skulle Kia betyda något i stil med ”Kommer från Asien” eller ”Framåtskridande från...

  Läs mer »
  Jaguar

  Företaget:Jaguar är ett brittiskt bilmärke som började tillverka sidovagnar till motorcyklar 1922. Detta under namnet ...

  Läs mer »
  Hyundai

  Företaget:Den första bilen som företaget Hyundai tillverkade på egen hand var Hyundai Pony år 1975. Tidigare hade de ...

  Läs mer »
  Fiat

  Fiat FöretagetFiat är en Italiensk storkoncern med fokus på bilar, motorcyklar och andra motorfordon. ...

  Läs mer »
  Trafikförsäkring

  Trafikförsäkringen är ett lagstadgat krav för alla bilar i trafiken. Den ger ersättning till andra trafikanter när de, deras fordon eller ...

  Läs mer »
  Halvförsäkring

  Som bilägare har du stora möjligheter att påverka priset på din bilförsäkring. Därför ska du alltid jämföra halvförsäkringar från olika ...

  Läs mer »
  Helförsäkring

  När det kommer till bilförsäkringar har du som bilägare mycket att säga till om. Genom att jämföra helförsäkringar är det enkelt att ...

  Läs mer »

  Läs mer om Bilförsäkring

  Hitta billigaste bilförsäkringen - steg för steg
  Att hitta en billig bilförsäkring blir betydligt enklare om du tar hjälp av oss på ...

  Läs mer »
  Hur skyddar bilförsäkringen vid viltolycka?
  Ersättningen som du kan få vid viltolycka beror på din bilförsäkrings omfattning, och framförallt om du har tecknat ett tillägg för ...

  Läs mer »
  Krock med rådjur, älg, vildsvin eller annat vilt
  Det här ska du göra om du kört in i rådjur, älg, vildsvin eller annat vilt. En djurkollision är en otäck upplevelse som kan ...

  Läs mer »
  tillägg i bilförsäkringar Tillägg att köpa till bilförsäkringen
  Till din bilförsäkring finns ett antal tilläggsförsäkringar som kan ingå eller tecknas utöver både
  Läs mer »
  Behovsguiden
  Vad är behovsguiden?Behovsguiden är en komplett guide som hjälper dig att ta reda på vilken bilförsäkring som passar dina specifika försäkringsbehov allra ...

  Läs mer »
  På väg till eller från midsommarfirandet? - Då inträffar flest olyckor!
  - Då inträffar flest ...

  Läs mer »
  Vårtecken vi gärna undviker
  Blåsippan ute i backarna står framrutan spräcks utav grusiga spår. Läcka i stugan och en sjunkande båt ...

  Läs mer »
  Två av tre jämför inte sin försäkring - går miste om 1 500 kronor
  Att två av tre personer inte jämför olika alternativ innan de tecknar en ny försäkring innebär att de i genomsnitt går miste om 1 500 ...

  Läs mer »
  Kör du som andra i din ålder?
  Tjugoåringar och femtioåringar har mer gemensamt än förväntat. Samtidigt kostar trettioåringarna på sig något dyrare bilar. Och fyrtioåringarna, de visar sig ...

  Läs mer »
  Så mycket kostar bilförsäkringen där du bor
  Västerbottenborna, tillsammans med Gotlänningarna och Kalmarborna, är de som kommer undan med lägst snittpremier på sina bilförsäkringar. De som...

  Läs mer »
  Bilmärkena med lägst försäkringskostnad
  Från billigast till dyrast - vi på Insplanet har listat 39 bilmärken och rankat dem efter hur mycket de ...

  Läs mer »
  Ny teknisk lösning kan spara tusenlappar åt bra bilförare!
  Är du en lugn förare som förtjänar en guldstjärna i boken? Då kanske Paydrive är försäkringsbolaget för just dig! Paydrive skapar...

  Läs mer »
  Samlarfordonsförsäkring
  I de fall som en bil, eller annat fordon, främst används som ett samlarobjekt är samlarfordonsförsäkring ett mer passande alternativ mot den...

  Läs mer »
  Det är viktigt att ha rätt skydd
  Det är inte bara du utan även dina medtrafikanter som kan komma att skadas i trafiken. Att du har en bilförsäkring är därför ...

  Läs mer »
  Billig bilförsäkring för alla
  Vi är alla tvungna att ha en bilförsäkring om vi har en bil. Många tänker att man kanske inte behöver en om man har en äldre bil...

  Läs mer »
  Skaffa en bra bilförsäkring
  Alla bilar som är i trafik i Sverige måste ha minst en bil ...

  Läs mer »
  Välj rätt bilförsäkring Vilken bilförsäkring ska du välja
  Det kan kännas som att det finns alldeles för många försäkringsbolag där ...

  Läs mer »
  Vi tipsar om bilförsäkringsbolag 5 Tips för bättre och billigare bilförsäkring
  Vi på Insplanet.com har tagit 5 saker att tänka på en extra gång innan du köper, jämför och...

  Läs mer »
  Tips om bättre bilförsäkring Dags för en ny bilförsäkring
  Även om du inte köpt en ny bil så kan det vara bra att titta över försäkringen ibland. Det kan finnas både billigare försäkringar och bilförsäkringar ...

  Läs mer »

  Vi jobbar för att få Sveriges mest nöjda kunder!

  Följ oss på Twitter Följ oss på Facebook Följ oss på Google+

  © 1999-2017 Insplanet - Internetpolicy
  Insplanet AB - Box 26 000 - 100 41 Stockholm - Org.nr 556567-6227

  Kundtjänst: 08 - 51 000 000 Kundtjänst: 08 - 51 000 000
  Vardagar 08.00 – 20.00 Helger 10.00 – 16.00