Bilförsäkring för Renault

Renault företaget:

Louis Renault startade det franska bilföretaget Renault 1899 tillsammans med hans bröder Fernand och Marcel. Under sin historia har företaget tillverkat en rad olika fordon och fordonsdelar. Under andra världskriget var det motorer till stridsvagnar och flygplan och därefter siktade de sig även in på traktorer och bussar. Idag är det främst personbilar och några av de mer framgångsrika modellerna presenterades på 90-talet med Clio, Laguna och Mégane. Även märket Dacia ingår i Renaultkoncernen som därutöver bland annat har ägande i Nissan och Volvo.

bilförsäkring för renault

Vägen till den bästa Renaultförsäkringen

Man kan generellt säga att det är två saker man bör titta på för att hitta bäst bilförsäkring. Det ena är villkoren, och då särskilt inom vissa punkter, samt vilket pris på bilförsäkring för Renault man får. Många lockas att bara titta på priset och välja en billig Renaultförsäkring men det kan sluta med att det blir dyrare i längden. Detta särskilt om det visar sig att försäkringen inte täcker hela det behov man hade av ekonomiskt trygghet. Första steget bör därför vara att leta efter passande försäkringslösningar och utifrån det sedan hitta det företag som erbjuder lägst pris på.



Steg Ett – Jämför rätt

När man jämför bilförsäkring för Renault ska man alltså först titta på de olika avtal som försäkringsbolagen erbjuder. I grunden innehåller alla bilförsäkringar samma större delar. Det som kan skilja är detaljer inom dessa samt om de har tilläggsförsäkringar inbakat i grundförsäkringen eller inte.

Vad som är viktigast att titta på när man jämför avtalen är individuellt och man bör gå till sig själv och fundera på vilka punkter som bör väga tyngst. Däremot bör man alltid jämföra avtalen rättvist. En billig bilförsäkring för Renault kanske är billig just på grund av att den inte har samma tilläggsdelar som finns hos andra försäkringslösningar. Det gäller alltså att jämföra likvärdiga försäkringslösningar. 

 • Märkesförsäkring

Det finns flera försäkringsbolag som erbjuder något som kallas för märkesförsäkring. Dessa är oftast något dyrare än en standardförsäkring men samtidigt får bilägaren lite mer säkerhet. Det kan vara allt från att självrisken är lägre till att bilen alltid repareras på märkesverkstad. Men detta är inte alls unikt just märkesförsäkringar även om det är lätt att få den uppfattningen. 

Oftast går det att få exakt samma försäkringsvillkor hos många andra försäkringsbolag även om försäkringen inte kallas just för Renault märkesförsäkring. Hela tiden handlar det om att titta på vad försäkringen innehåller och vad man får betala för det. Märkesförsäkring kan alltså vara bra men det finns inte någon garanti på att de är bättre eller billigare än andra försäkringslösningar.

 • Självrisk

En del vill i möjligaste mån försäkra sig så att man behöver betala så lite som möjligt om bilen skulle gå sönder. I dessa fall är självrisk något man tittar extra på när man jämför bilförsäkring för Renault. Detta eftersom det är denna summa som man själv får betala om skada skulle uppstå.

Det ska även tilläggas att det finns tilläggsförsäkringar som gör att bilägaren får reducerad självrisk i vissa skadesituationer. En väg att gå för den som hellre betalar lite mer och sedan vet att man håller framtida kostnader nere. När de olika försäkringarna jämförs bör man även se till självrisken och möjligheten att få ner denna via tilläggsförsäkringar.

 • Tillägg som ingår eller inte

Ett stort svenskt försäkringsbolag gör reklam för sin bilförsäkring med att man aldrig behöver betala någon självrisk vid kollision med djur. Ett annat bolag lyfter fram att det ingår ”Drulle”-försäkring. Det dessa företag har gjort är att de lagt med en eller flera tilläggsförsäkringar i grundutbudet. Ska man jämföra bilförsäkringar för Renault på ett rättvist sätt bör man alltså titta på vad som ingår. En grundförsäkring med tillägget ”självriskeliminering vid djurkollision” ska alltså jämföras mot den försäkring där detta redan ingår i basutbudet.

 • Övriga tillägg

Många tillägg är lika hos försäkringsbolagen även om det finns vissa skillnader. Har man ett speciellt behov bör man därför leta efter ett bolag som har ett försäkringstillägg som passar detta behov. Ett exempel är assistansförsäkring som många bolag har (men inte alla). Ett perfekt tillägg för de som känner sig oroliga för att bli stående vid motorstopp. Alla bolag erbjuder att man ska få hjälp med bärgning men det som kan skilja är inom vilken denna tid som detta ska ske. Bland de bättre avtalen är att man har assistans inom en timme.

Steg två – Leta bäst pris på bilförsäkring för Renault

Efter att man kartlagt vilket ekonomiskt skydd man behöver och vilka punkter i försäkringsavtalet som man anser vara viktigast kan man ta nästa steg och leta efter en billig Renaultförsäkring som uppfyller dessa krav. Det finns några självklara punkter för den som söker efter det lägsta priset. 

 • Jämför många olika försäkringsbolag

Att jämföra pris på bilförsäkring för Renault på så många försäkringsbolag som möjligt ökar chansen att man hittar ett riktigt bra pris. Det är inte ovanligt att det kan skilja flera tusenlappar mellan den billigaste försäkringslösningen och den dyraste. Så att jämföra kan därmed ses som den viktigaste punkten i jakten på en det bästa priset.

 • Rabatter

I jakten på en billig bilförsäkring för Renault ska man aldrig nöja sig att jämföra det pris som försäkringsbolagen presenterar. Det går nästan alltid att få rabatter på ett eller annat sätt och det är ju det pris som man får efter dessa rabatter som ska ställas mot varandra.

Den vanligaste rabattformen, som nästan alla försäkringsbolag har, är att man får 15-25% rabatt om man samlar flera försäkringar hos dem. Det kan alltså vara lönsamt att flytta hemförsäkringen till det bolag som har en bra Renaultförsäkring för att på så vis pressa priset ytterligare.

Andra rabatter kan vara att man får en viss rabatt om man tecknar försäkringen online eller under vissa kampanjperioder.

Ytterligare rabatter fås om man kan visa på att säkerheten kring bilen är hög. Står bilen i ett privat garage under nätterna istället för på den allmänna parkeringen så minskar ju risken för inbrott vilket premieras med lägre pris.

Man ska alltid ta för vana att fråga försäkringsbolagen om vad man kan göra för att få ett bättre pris. Oftast finns det en eller flera vägar man kan gå. 

 • Vem står på bilen?

En stor faktor till om man får en billig Renaultförsäkring eller inte är vem som står på försäkringen. Det som då främst spelar in är ålder, skadefria mil samt var man bor. Ålder då flera försäkringsbolag tar högre premier av de som är under 25år. Skadefria mil kan ge rabatt på både premien och självrisken om dessa är många. Var man bor spelar in då stöldrisken bland annat är större i storstäder.

 • Avställningsförsäkring

Om man inte använder bilen året runt kan avställningsförsäkring vara ett ekonomiskt alternativ. Bilen ställs av via transportstyrelsen och under denna tid betalar man mindre än vad helförsäkringen kostar. Men samtidigt är bilen helt försäkrad. De enda skador som inte går att få något för på försäkringen är de som uppkommer i trafiken. Men då bilen ska stå still när den är avställd kan ju dessa skador inte heller uppstå.

Att utnyttja avställningsförsäkringen delar av året gör man betalar betydligt mindre per år än om man hade haft en helförsäkring hela året.

Steg tre – Se över försäkringarna

Att jämföra bilförsäkring för Renault är för många ett självklart steg när de ska hitta bäst pris och bäst avtal. Det är idag få som inte är medvetna om att man kan spara tusenlappar på att göra denna jämförelse. Men det är betydligt fler som bara gör denna jämförelse en gång. Man är nöjd över att ha hittat en billig bilförsäkring för Renault och sedan betalar man premien år efter år. Det är även så att många som byter bil behåller samma försäkringsbolag. Detta genom att resonera att om försäkringsbolaget var billigt och bra förut så då måste det vara det fortsättningsvis också.

Där uppstår ett tankefel. Premierna ändras år från år och försäkringsbolagen kommer med nya försäkringslösningar för att täcka de olika behov som finns hos konsumenterna.

Steg tre i vägen till den bästa Renaultförsäkringen handlar alltså om att se över sina försäkringar. Helt enkelt genom att jämföra Renaultförsäkringen man har med övriga på marknaden för att se att man betalar rätt i förhållande med vad man får. En del gör det en gång per år, andra vartannat eller vart tredje. Men allt för många gör det aldrig vilket gör att de får ett högt pris på Renaultförsäkringen.

Försäkra Renault elbil

Renault producerade den mest sålda elbilen i Europa 2017 - nämligen Renault Zoe. Dessutom var Renault Kangoo Z.E. den mest sålda transportbilen samma år.

Renaults laddbara modeller 2018:
 • Renault Zoe
 • Renault Twizy
 • Renault Kangoo Z.E.

Var säker på att du tecknar en bilförsäkring som ersätter skador på både batteri och elektronik. En vanlig bilförsäkring täcker nämligen inte alltid skador på dessa. Det beror på att en elbil har avancerad elektronik och ett dyrt elbilsbatteri - något som en vanlig fossildriven bil inte har. Kolla alltid vad en försäkring täcker och inte täcker!

Gör en kostnadsfri jämförelse

Börja här



E-post: info@insplanet.com
Direktnummer: 08-51 00 00 42



Jämför bilförsäkring

- Priser direkt från bolagen, börja här!

Bilförsäkring



Jämför olika försäkringar



Tesla

Innan du försäkrar din Tesla är det viktigt att du jämför bilförsäkring hos olika bolag. Annars är risken att du får sämre försäkring till en högre Läs mer om försäkring för Tesla »


Volvo

När du letar efter den bästa försäkringen för din Volvo är det viktigt att jämföra vad olika försäkringar kostar och vad som ...

Läs mer om försäkring för Volvo »


Volkswagen

För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Volkswagen bör du självklart jämföra olika alternativ innan du bestämmer dig för ...

Läs mer om försäkring för Volkswagen »


Audi

För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Audi är det två saker du bör fundera på. Delvis hur mycket din bil används, men även hur ...

Läs mer om försäkring för Audi »


BMW

Den bästa bilförsäkringen till din BMW hittar du genom att jämföra olika bilförsäkringar med varandra. Det hjälper vi på Insplanet dig med....

Läs mer om försäkring för BMW »


Ford

En billig bilförsäkring för Ford, som ger rätt skydd om olyckan är framme, hittar du lättast genom att se över och Läs mer om försäkring för Ford »


Renault

Renault företaget:Louis Renault startade det franska bilföretaget Renault 1899 tillsammans med hans bröder Fernand och Marcel. ...

Läs mer om försäkring för Renault »


Kia

Kia - FöretagetÖversatt till svenska skulle Kia betyda något i stil med ”Kommer från Asien” eller ”Framåtskridande ...

Läs mer om försäkring för Kia »


Skoda

Oavsett vilken Skodamodell du har vill du självklart hitta rätt bilförsäkring för just dig och din bil. ...

Läs mer om försäkring för Skoda »


Nissan

Företaget: Nissan Motor Co Ltd är ett japanskt företag som grundades 1928 och tillverkar både personbilar, lastbilar ...

Läs mer om försäkring för Nissan »


Opel

När du jämför bilförsäkringar för din Opel bör du inte enbart titta på priset, även om du vill hitta en så ...

Läs mer om försäkring för Opel »


Porsche

Jämför olika bilförsäkringar till din Porsche innan du bestämmer dig för vilket bolag du vill teckna hos. Vi på Läs mer om försäkring för Porsche »


Citroen

Den bästa bilförsäkringen till din Citroën hittar du lättast genom att jämföra olika försäkringsbolags utbud. För att underlätta ditt letande hjälpte vi på...

Läs mer om försäkring för Citroen »


Peugeot

Din Peugeot, gammal som ny, försäkrar du bäst genom att jämföra bilförsäkringar samt avgöra vilken nivå du behöver på ditt skydd. Billigast ...

Läs mer om försäkring för Peugeot »


Subaru

Företaget Subaru: Det japanska bilmärket Subaru har främst blivit känd för att i stort sett alla modeller är fyrhjulsdrivna. ...

Läs mer om försäkring för Subaru »


Toyota

Du hittar den bästa bilförsäkringen till din Toyota genom att jämföra såväl pris, villkor innehåll mellan olika försäkringsbolag. Även om det grundläggande skyddet...

Läs mer om försäkring för Toyota »


Saab

För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Saab bör du fundera på hur, var och när du kör. Då det övergripande innehållet är lika mellan olika ...

Läs mer om försäkring för Saab »


Seat

Till din Seat hittar du den bästa bilförsäkringen genom att se över ditt behov av skydd och samtidigt ställa detta mot det utbud som finns inom försäkringsbranschen....

Läs mer om försäkring för Seat »


Mazda

Till din Mazda ska du självklart teckna den bästa bilförsäkringen du kan hitta, men även till det bästa priset. Att betala onödigt höga premier för ditt ...

Läs mer om försäkring för Mazda »


Hyundai

Företaget: Den första bilen som företaget Hyundai tillverkade på egen hand var Hyundai Pony år 1975. Tidigare ...

Läs mer om försäkring för Hyundai »


Honda

För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Honda kan det vara klokt att jämföra olika försäkringsbolags utbud och priser. Det kan nämligen skilja en ...

Läs mer om försäkring för Honda »


Fiat

Fiat FöretagetFiat är en Italiensk storkoncern med fokus på bilar, motorcyklar och andra motorfordon. Inom ...

Läs mer om försäkring för Fiat »


Mini

Företaget Mini – Precis som namnet antyder är detta en mycket liten bilmodell. Den första modellen presenterades 1959 av BMC och fram till år 2000 ...

Läs mer om försäkring för Mini »


Jeep

Idag används ordet Jeep sin ett begrepp för fyrhjulsdrivna bilar som tar sig fram i eländig terräng. Begreppet kommer från just bilmodellen Jeep som var ...

Läs mer om försäkring för Jeep »


Lexus

En bra bilförsäkring till din Lexus hittar du enkelt genom att jämföra alternativ från olika försäkringsbolag. Vid en första ...

Läs mer om försäkring för Lexus »


Jaguar

Företaget:Jaguar är ett brittiskt bilmärke som började tillverka sidovagnar till motorcyklar 1922. Detta under ...

Läs mer om försäkring för Jaguar »


Chrysler

Den bästa bilförsäkringen till din Chrysler får de genom att jämföra utbudet bland olika försäkringsbolag. Bra villkor kan exempelvis handla om att du som...

Läs mer om försäkring för Chrysler »


Mitsubishi

Att jämföra utbudet bland olika försäkringsbolag innan du tecknar en bilförsäkring till din Mitsubishi ger dig helt rätt förutsättningar för att du ska ...

Läs mer om försäkring för Mitsubishi »


Ferrari

Ferrari grundades av italienaren Enza Ferrari (1928) och sedan dess har biltillverkningen skett i Italien. Företaget började med att tävla i racing ...

Läs mer om försäkring för Ferrari »


Land Rover

Landrover: Bilmärket Landrover ägs och av det indiska företaget Tata Motors. Grundidén till modellen kom då britterna ...

Läs mer om försäkring för Land Rover »


Suzuki

Företaget: Länge förknippades Suzuki bara med motorcyklar, en bransch där de fortfarande är mycket stora, men idag erbjuder de ...

Läs mer om försäkring för Suzuki »


Chevrolet

Den bästa försäkringen till din Chevrolet kan vi på Insplanet hjälpa dig att hitta. Vi ser över och jämför Sveriges försäkringsbolag, och ger dig en enkel ...

Läs mer om försäkring för Chevrolet »


Alfa Romeo

FöretagetAlfa Romeo är ett italienskt bilmärke som är mest känd för sina sportmodeller. Men redan under 60- och ...

Läs mer om försäkring för Alfa Romeo »


Smart

Företaget Smart: Bilmärken Smart tillverkas idag av Mercedes-Benz men var från början ett projekt mellan Volkswagen och ...

Läs mer om försäkring för Smart »


Digital bilförsäkring

En traditionell bilförsäkring baseras på din ålder, var du bor och vilken bil du har. En digital bilförsäkring fungerar annorlunda. Den ...

Läs mer »


Märkesförsäkringar

Idag så erbjuder nästan alla försäkringsbolag bilförsäkringar och det kan skilja sig en hel del åt mellan olika bilförsäkringar.Dels ...

Läs mer »


Trafikförsäkring

Trafikförsäkringen är ett lagstadgat krav för alla bilar i trafiken. Den ger ersättning till andra trafikanter när de, deras fordon eller ...

Läs mer »


Halvförsäkring

Som bilägare har du stora möjligheter att påverka priset på din bilförsäkring. Därför ska du alltid jämföra halvförsäkringar från olika ...

Läs mer »


Helförsäkring

När det kommer till bilförsäkringar har du som bilägare mycket att säga till om. Genom att jämföra helförsäkringar är det enkelt att ...

Läs mer »


Vi jobbar för att få Sveriges mest nöjda kunder!

© 1999-2019 Insplanet - Internetpolicy
Insplanet AB - Box 26 000 - 100 41 Stockholm - Org.nr 556567-6227

Kundtjänst: 08 - 51 000 000 Kundtjänst: 08 - 51 000 000
Vardagar 08.00 – 20.00 Helger 10.00 – 16.00