Renault bilförsäkring

Renault företaget:

Louis Renault startade det franska bilföretaget Renault 1899 tillsammans med hans bröder Fernand och Marcel. Under sin historia har företaget tillverkat en rad olika fordon och fordonsdelar. Under andra världskriget var det motorer till stridsvagnar och flygplan och därefter siktade de sig även in på traktorer och bussar. Idag är det främst personbilar och några av de mer framgångsrika modellerna presenterades på 90-talet med Clio, Laguna och Mégane. Även märket Dacia ingår i Renaultkoncernen som därutöver bland annat har ägande i Nissan och Volvo.

Vägen till den bästa Renaultförsäkringen

Man kan generellt säga att det är två saker man bör titta på för att hitta bäst bilförsäkring. Det ena är villkoren, och då särskilt inom vissa punkter, samt vilket pris på Renault bilförsäkring man får. Många lockas att bara titta på priset och välja en billig Renaultförsäkring men det kan sluta med att det blir dyrare i längden. Detta särskilt om det visar sig att försäkringen inte täcker hela det behov man hade av ekonomiskt trygghet. Första steget bör därför vara att leta efter passande försäkringslösningar och utifrån det sedan hitta det företag som erbjuder lägst pris på.

Steg Ett – Jämför rätt

När man jämför Renault bilförsäkring ska man alltså först titta på de olika avtal som försäkringsbolagen erbjuder. I grunden innehåller alla bilförsäkringar samma större delar. Det som kan skilja är detaljer inom dessa samt om de har tilläggsförsäkringar inbakat i grundförsäkringen eller inte.

Vad som är viktigast att titta på när man jämför avtalen är individuellt och man bör gå till sig själv och fundera på vilka punkter som bör väga tyngst. Däremot bör man alltid jämföra avtalen rättvist. En billig Renault bilförsäkring kanske är billig just på grund av att den inte har samma tilläggsdelar som finns hos andra försäkringslösningar. Det gäller alltså att jämföra likvärdiga försäkringslösningar. 

  • Märkesförsäkring

Det finns flera försäkringsbolag som erbjuder något som kallas för märkesförsäkring. Dessa är oftast något dyrare än en standardförsäkring men samtidigt får bilägaren lite mer säkerhet. Det kan vara allt från att självrisken är lägre till att bilen alltid repareras på märkesverkstad. Men detta är inte alls unikt just märkesförsäkringar även om det är lätt att få den uppfattningen. 

Oftast går det att få exakt samma försäkringsvillkor hos många andra försäkringsbolag även om försäkringen inte kallas just för Renault märkesförsäkring. Hela tiden handlar det om att titta på vad försäkringen innehåller och vad man får betala för det. Märkesförsäkring kan alltså vara bra men det finns inte någon garanti på att de är bättre eller billigare än andra försäkringslösningar.

  • Självrisk

En del vill i möjligaste mån försäkra sig så att man behöver betala så lite som möjligt om bilen skulle gå sönder. I dessa fall är självrisk något man tittar extra på när man jämför Renault bilförsäkring. Detta eftersom det är denna summa som man själv får betala om skada skulle uppstå.

Det ska även tilläggas att det finns tilläggsförsäkringar som gör att bilägaren får reducerad självrisk i vissa skadesituationer. En väg att gå för den som hellre betalar lite mer och sedan vet att man håller framtida kostnader nere. När de olika försäkringarna jämförs bör man även se till självrisken och möjligheten att få ner denna via tilläggsförsäkringar.

  • Tillägg som ingår eller inte

Ett stort svenskt försäkringsbolag gör reklam för sin bilförsäkring med att man aldrig behöver betala någon självrisk vid kollision med djur. Ett annat bolag lyfter fram att det ingår ”Drulle”-försäkring. Det dessa företag har gjort är att de lagt med en eller flera tilläggsförsäkringar i grundutbudet. Ska man jämföra Renault bilförsäkringar på ett rättvist sätt bör man alltså titta på vad som ingår. En grundförsäkring med tillägget ”självriskeliminering vid djurkollision” ska alltså jämföras mot den försäkring där detta redan ingår i basutbudet.

  • Övriga tillägg

Många tillägg är lika hos försäkringsbolagen även om det finns vissa skillnader. Har man ett speciellt behov bör man därför leta efter ett bolag som har ett försäkringstillägg som passar detta behov. Ett exempel är assistansförsäkring som många bolag har (men inte alla). Ett perfekt tillägg för de som känner sig oroliga för att bli stående vid motorstopp. Alla bolag erbjuder att man ska få hjälp med bärgning men det som kan skilja är inom vilken denna tid som detta ska ske. Bland de bättre avtalen är att man har assistans inom en timme.

Steg två – Leta bäst pris på Renault bilförsäkring

Efter att man kartlagt vilket ekonomiskt skydd man behöver och vilka punkter i försäkringsavtalet som man anser vara viktigast kan man ta nästa steg och leta efter en billig Renaultförsäkring som uppfyller dessa krav. Det finns några självklara punkter för den som söker efter det lägsta priset. 

  • Jämför många olika försäkringsbolag

Att jämföra pris på Renault bilförsäkring på så många försäkringsbolag som möjligt ökar chansen att man hittar ett riktigt bra pris. Det är inte ovanligt att det kan skilja flera tusenlappar mellan den billigaste försäkringslösningen och den dyraste. Så att jämföra kan därmed ses som den viktigaste punkten i jakten på en det bästa priset.

  • Rabatter

I jakten på en billig Renault bilförsäkring ska man aldrig nöja sig att jämföra det pris som försäkringsbolagen presenterar. Det går nästan alltid att få rabatter på ett eller annat sätt och det är ju det pris som man får efter dessa rabatter som ska ställas mot varandra.

Den vanligaste rabattformen, som nästan alla försäkringsbolag har, är att man får 15-25% rabatt om man samlar flera försäkringar hos dem. Det kan alltså vara lönsamt att flytta hemförsäkringen till det bolag som har en bra Renaultförsäkring för att på så vis pressa priset ytterligare.

Andra rabatter kan vara att man får en viss rabatt om man tecknar försäkringen online eller under vissa kampanjperioder.

Ytterligare rabatter fås om man kan visa på att säkerheten kring bilen är hög. Står bilen i ett privat garage under nätterna istället för på den allmänna parkeringen så minskar ju risken för inbrott vilket premieras med lägre pris.

Man ska alltid ta för vana att fråga försäkringsbolagen om vad man kan göra för att få ett bättre pris. Oftast finns det en eller flera vägar man kan gå. 

  • Vem står på bilen?

En stor faktor till om man får en billig Renaultförsäkring eller inte är vem som står på försäkringen. Det som då främst spelar in är ålder, skadefria mil samt var man bor. Ålder då flera försäkringsbolag tar högre premier av de som är under 25år. Skadefria mil kan ge rabatt på både premien och självrisken om dessa är många. Var man bor spelar in då stöldrisken bland annat är större i storstäder.

  • Avställningsförsäkring

Om man inte använder bilen året runt kan avställningsförsäkring vara ett ekonomiskt alternativ. Bilen ställs av via transportstyrelsen och under denna tid betalar man mindre än vad helförsäkringen kostar. Men samtidigt är bilen helt försäkrad. De enda skador som inte går att få något för på försäkringen är de som uppkommer i trafiken. Men då bilen ska stå still när den är avställd kan ju dessa skador inte heller uppstå.

Att utnyttja avställningsförsäkringen delar av året gör man betalar betydligt mindre per år än om man hade haft en helförsäkring hela året.

Steg tre – Se över försäkringarna

Att jämföra Renault bilförsäkring är för många ett självklart steg när de ska hitta bäst pris och bäst avtal. Det är idag få som inte är medvetna om att man kan spara tusenlappar på att göra denna jämförelse. Men det är betydligt fler som bara gör denna jämförelse en gång. Man är nöjd över att ha hittat en billig Renault bilförsäkring och sedan betalar man premien år efter år. Det är även så att många som byter bil behåller samma försäkringsbolag. Detta genom att resonera att om försäkringsbolaget var billigt och bra förut så då måste det vara det fortsättningsvis också.

Där uppstår ett tankefel. Premierna ändras år från år och försäkringsbolagen kommer med nya försäkringslösningar för att täcka de olika behov som finns hos konsumenterna.

Steg tre i vägen till den bästa Renaultförsäkringen handlar alltså om att se över sina försäkringar. Helt enkelt genom att jämföra Renaultförsäkringen man har med övriga på marknaden för att se att man betalar rätt i förhållande med vad man får. En del gör det en gång per år, andra vartannat eller vart tredje. Men allt för många gör det aldrig vilket gör att de får ett högt pris på Renaultförsäkringen. 
E-post: info@insplanet.com
Direktnummer: 08-51 00 00 42Jämför bilförsäkring

- Priser direkt från bolagen, börja här!

BilförsäkringJämför olika försäkringarFakta om Bilförsäkring

Volkswagen försäkring
Företaget Volkswagen:  Volkswagen, eller VW som det nästan oftare benämns med, ingår i en av de största ...

Läs mer »
Mini Bilförsäkring
Företaget Mini – Precis som namnet antyder är detta en mycket liten bilmodell. Den första modellen presenterades 1959 av BMC och...

Läs mer »
Land Rover Försäkring
Landrover: Bilmärket Landrover ägs och av det indiska företaget Tata Motors. Grundidén till modellen kom då britterna ville ...

Läs mer »
Mitsubishi Försäkring
 År 1870 grundades Mitsubishi som ett rederi med inriktning mot transport. Under de kommande åren växte företaget och riktade sig även in mot ...

Läs mer »
Smart bilförsäkring
Företaget Smart: Bilmärken Smart tillverkas idag av Mercedes-Benz men var från början ett projekt mellan Volkswagen och ...

Läs mer »
Toyota bilförsäkring
Företaget Toyota: Namnet på bilföretaget Toyota skvallrar både om dess historia och var huvudkontoret idag ligger. Det var ...

Läs mer »
Subaru Bilförsäkring
Företaget Subaru: Det japanska bilmärket Subaru har främst blivit känd för att i stort sett alla modeller är fyrhjulsdrivna. Detta...

Läs mer »
Jeep bilförsäkring
Idag används ordet Jeep sin ett begrepp för fyrhjulsdrivna bilar som tar sig fram i eländig terräng. Begreppet kommer från just bilmodellen Jeep som var ...

Läs mer »
Ferrari
Ferrari grundades av italienaren Enza Ferrari (1928) och sedan dess har biltillverkningen skett i Italien. Företaget började med att tävla i racing ...

Läs mer »
Citroen
Företaget Citroen: André Citroën grundade bilföretaget Citroën år 1919. Det som var speciellt för just detta bilmärke var en speciell ...

Läs mer »
Chrysler
Företaget Chrysler: När den första modellen av Chrysler lanserades 1924 (Model B-70) blev den snabbt en stor försäljningssuccé. Detta på ...

Läs mer »
Audi
Företaget Audi: Audi grundades år 1909 och ägs sedan 1965 av det tyska bilföretaget Volkswagen. Från början var det ett alldagligt märke som ...

Läs mer »
Suzuki
Företaget: Länge förknippades Suzuki bara med motorcyklar, en bransch där de fortfarande är mycket stora, men idag erbjuder de även ...

Läs mer »
Volvo
När man letar efter den bästa försäkringen för sin Volvo är det viktigt att jämföra vad olika försäkringar kostar och vad som ingår i ...

Läs mer »
Opel
Opel företaget:Opel är ett av de bilmärken som har en mycket lång historia. Företaget grundades i 1862 och har sedan 20-talet...

Läs mer »
Mazda
Företaget:Mazda (eller Matsuda som det japanska uttalet är) är ett japanskt bilmärke som började säljas i Sverige 1972. Bilmärket har ...

Läs mer »
Saab
Saab företaget:Bilmärket Saab är en stor del av svensk fordonshistoria. Företaget första prototyp presenterades 1947 (92001) och sedan ...

Läs mer »
Renault
Renault företaget:Louis Renault startade det franska bilföretaget Renault 1899 tillsammans med hans bröder Fernand och Marcel. Under...

Läs mer »
Märkesförsäkringar
Idag så erbjuder nästan alla försäkringsbolag bilförsäkringar och det kan skilja sig en hel del åt mellan olika bilförsäkringar.Dels ...

Läs mer »
Alfa Romeo
FöretagetAlfa Romeo är ett italienskt bilmärke som är mest känd för sina sportmodeller. Men redan under 60- och ...

Läs mer »
Skoda
Skoda - Företaget: Skoda var från början ett tjeckiskt bilmärke och blev känt i Sverige som ett lågprisalternativ. Men sedan...

Läs mer »
Nissan
Företaget: Nissan Motor Co Ltd är ett japanskt företag som grundades 1928 och tillverkar både personbilar, lastbilar och ...

Läs mer »
Kia
Kia - FöretagetÖversatt till svenska skulle Kia betyda något i stil med ”Kommer från Asien” eller ”Framåtskridande från...

Läs mer »
Jaguar
Företaget:Jaguar är ett brittiskt bilmärke som började tillverka sidovagnar till motorcyklar 1922. Detta under namnet ...

Läs mer »
Hyundai
Företaget:Den första bilen som företaget Hyundai tillverkade på egen hand var Hyundai Pony år 1975. Tidigare hade de ...

Läs mer »
Fiat
Fiat FöretagetFiat är en Italiensk storkoncern med fokus på bilar, motorcyklar och andra motorfordon. ...

Läs mer »
Trafikförsäkring
När man tecknar en bilförsäkring behöver man...

Läs mer »
Halvförsäkring
Försäkringstrappan för bilar kan sägas bestå av tre steg. Längst ned är trafikförsäkring (vilket är lagstadgat att man måste ha). Nästa steg ...

Läs mer »
Helförsäkring
Den som köper en bil för mer än bara någon tusenlapp bör främst överväga att teckna en helförsäkring. Med detta försäkringsskydd får man ...

Läs mer »

Läs mer om Bilförsäkring

Vårtecken vi gärna undviker
Blåsippan ute i backarna står framrutan spräcks utav grusiga spår. Läcka i stugan och en sjunkande båt olyckor som vittnar om att nu är det ...

Läs mer »
Behovsguiden
Vad är behovsguiden?Behovsguiden är en komplett guide som hjälper dig att ta reda på vilken bilförsäkring som passar dina specifika försäkringsbehov allra ...

Läs mer »
Två av tre jämför inte sin försäkring - går miste om 1 500 kronor
Att två av tre personer inte jämför olika alternativ innan de tecknar en ny försäkring innebär att de i genomsnitt går miste om 1 500 ...

Läs mer »
Kör du som andra i din ålder?
Tjugoåringar och femtioåringar har mer gemensamt än förväntat. Samtidigt kostar trettioåringarna på sig något dyrare bilar. Och fyrtioåringarna, de visar sig ...

Läs mer »
Så mycket kostar bilförsäkringen där du bor
Västerbottenborna, tillsammans med Gotlänningarna och Kalmarborna, är de som kommer undan med lägst snittpremier på sina ...

Läs mer »

Vi jobbar för att få Sveriges mest nöjda kunder!

Följ oss på Twitter Följ oss på Facebook Följ oss på Google+

© 1999-2017 Insplanet - Internetpolicy
Insplanet AB - Box 26 000 - 100 41 Stockholm - Org.nr 556567-6227

Kundtjänst: 08 - 51 000 000 Kundtjänst: 08 - 51 000 000
Vardagar 08.00 – 20.00 Helger 10.00 – 16.00