Jämför bilförsäkring för Porsche

Ska du försäkra en Porsche? Jämför bilförsäkring innan du tecknar!

Nedan hittar du information som ger dig förståelse för vad det kan kosta att försäkra en Porsche. Du hittar bland annat tabeller som visar vad snittpremien är i varje län. Statistiken är hämtad från vår databas och gäller för 2018.

I artikeln kan du se att kostnaden för att försäkra en Porsche varierar mellan länen. Det kan bero på olika saker. Till exempel vilka bilar som försäkrades i respektive län och vilka som tecknade bilförsäkring för Porsche via Insplanet. Dyra modeller och unga bilägare pressar snittet uppåt. Premien kan också variera mellan olika bolag.

Läs även: Så kan du spara 53% på din bilförsäkring

Det finns en enkel förklaring till varför du inte får samma försäkringspremie hos alla försäkringsbolag. Kort förklarat beror det på att alla bolag bedömer risken olika - du kommer därför få lägre premie hos några bolag och högre premie hos andra. Därför är det viktigt att du alltid jämför försäkringsbolag för att du ska få bästa priset.

Innan du tecknar en bilförsäkring är det alltså viktigt att du jämför försäkringsbolag. Kolla vad som ingår i respektive bilförsäkring och vad premien är. Om du inte jämför är risken stor att du betalar onödigt mycket eller för något du inte ens är i behov av. Jämför försäkring utan kostnad på Insplanet. Det tar bara ett par minuter!Det här kan du läsa om i artikeln:

 • Snittpris på försäkring för Porsche 2018
 • Snittpris på trafikförsäkring
 • Snittpris på halvförsäkring
 • Snittpris på helförsäkring
 • Så här har snittet räknats fram
 • Försäkringsinfo Porsche - trafik-, halv- och helförsäkring
 • Trafikförsäkring för Porsche
 • Halvförsäkring för Porsche
 • Helförsäkring för Porsche
 • Märkesförsäkring Porsche
 • Info om Porsche

 • bilförsäkring för porsche

  Snittpris på försäkring för Porsche 2018

  Porsche är en dyr bil att köpa och äga. Därför är det få som försäkrar en Porsche via Insplanet i jämförelse med till exempel Volvo. Ha det i åtanke när du kollar i tabellen nedan. Under 2018 kostade det i snitt 9 693 kr/år att försäkra en Porsche via oss. Lägst var snittet i Gävleborg (2 671 kr/år) och högst i Stockholm (11 875 kr/år).

  Snittpremie i respektive län

  Län Halv Hel Trafik Medel
  DALARNA 10773 10773
  GOTLAND 4791 4791
  GÄVLEBORG 2671 2671
  HALLAND 3532 4317 4055
  JÄMTLAND 4980 4980
  JÖNKÖPING 7393 7393
  KALMAR 4468 4468
  KRONOBERG 5307 5307
  NORRBOTTEN 2691 6630 5842
  SKÅNE 5626 7618 6672 7273
  STOCKHOLM 10806 12396 6619 11875
  SÖDERMANLAND 8531 8531
  UPPSALA 7526 9277 8887
  VÄRMLAND 4087 9859 5241
  VÄSTERBOTTEN 7190 7190
  VÄSTMANLAND 8505 8505
  VÄSTRA GÖTALAND 14033 9594 10106
  ÖREBRO 2816 11956 8909
  ÖSTERGÖTLAND 5228 5228
  Medel 9230 9921 7104 9693

  Snittpris på trafikförsäkring

  Porsche-ägare som jämförde och tecknade trafikförsäkring via Insplanet fick i snitt betala 7 104 kr/år under 2018. Tyvärr finns det endast tillräckligt underlag för tre av 21 län - nämligen Stockholm (6 619 kr/år), Skåne (6 672 kr/år) och Värmland (9 859 kr/år. Snittpriset på en trafikförsäkring för Porsche kan därför vara missvisande.

  Snittpris på halvförsäkring

  För en halvförsäkring fick Porsche-ägare som tecknade sin försäkring via Insplanet i snitt betala 9 230 kr/år under 2018. Dock var underlaget begränsat - det fanns bara tillräcklig data för nio län. Snittet var lägst i Norrbotten (2 691 kr/år) och högst i Västra Götaland (14 033 kr/år). Det gör en skillnad på 11 342 kr/år mellan länen.

  Snittpris på helförsäkring

  Under 2018 kostade det i snitt 9 921 kr/år att helförsäkra en Porsche via Insplanet. Skillnaden var stor mellan länen även här - närmare bestämt 9 725 kr/år. Lägst var premien i genomsnitt i Gävleborg (2 671 kr/år) och högst var snittet i Stockholm (12 396 kr/år). Skillnaden kan bland annat bero på vilka bilar som försäkrades.

  Så här har snittet räknats fram

  Statistiken är hämtad från Insplanets databas och avser tecknade försäkringar för Porsche. Den representerar inte Sveriges befolkning utan Insplanets kunder som äger Porsche. Tänk på att det kan finnas naturliga förklaringar till varför statistiken ser ut som den gör - som antal sålda försäkringar i respektive län.

  Ex: Om det tecknats få men dyra bilförsäkringar för Porsche i ett län kan statistiken bli missvisande. Det kan också vara åt andra hållet - att det tecknats få men billiga försäkringar för Porsche i ett län. Vi har inte tagit hänsyn till liknande faktorer när vi tagit fram statistiken. Jämför försäkring för att se vilken premie du får!  Försäkringsinfo Porsche - trafik-, halv- och helförsäkring

  När du ska försäkra din Porsche kan du välja mellan tre olika nivåer - nämligen 1) trafikförsäkring, 2) halvförsäkring och 3) helförsäkring. Enligt lag är du skyldig att ha minst en trafikförsäkring men om du tecknar en halv- eller helförsäkring får du bättre skydd - dessutom ingår trafikförsäkring.

  Trafikförsäkring för Porsche

  I Sverige är trafikförsäkring en lagstadgad försäkring. Det innebär att alla fordon - till exempel bilar - måste vara trafikförsäkrade. En trafikförsäkring är ett skydd för både förare, passagerare och medtrafikanter som skadas i samband med en olycka vållad av dig och ditt fordon. Utan trafikförsäkring får du själv ersätta skadorna.

  Trafikförsäkringen är ett grundläggande skydd som både halv- och helförsäkringen vilar på. När du tecknar en halv- eller helförsäkring ingår trafikförsäkring. Klicka på länken nedan för att läsa mer om trafikförsäkring eller scrolla vidare för att läsa mer om halv- och helförsäkring för Porsche.

  Läs mer om trafikförsäkring här.

  Halvförsäkring för Porsche

  Det finns alternativ om du vill ha bättre skydd än det en trafikförsäkring kan erbjuda. Nästa nivå är en halvförsäkring. En halvförsäkring rekommenderas om du har en gammal Porsche med lågt värde och till dig som har en ny Porsche med vagnskadegaranti. För nya bilar brukar garantin ofta ingå i tre år.

  I en halvförsäkring ingår nästan alltid ersättning för brand, glas- och maskinskador samt stöld. Dock kan det variera mellan försäkringsbolag. Hos vissa bolag kan du även få ersättning för bärgning och vidare transport om bilen går sönder. Utöver det ingår alltid trafikförsäkring när du tecknar halvförsäkring oavsett bolag.

  Läs mer om halvförsäkring här.

  Helförsäkring för Porsche

  Tycker du att din Porsche förtjänar det bästa ska du teckna en helförsäkring. Det som skiljer en helförsäkring från en halvförsäkring är att den ersätter vagnskada. Har du en ny Porsche kan vagnskadegaranti ingå i tre år och under den perioden är halvförsäkring att rekommendera. Läs alltid villkor.

  Läs mer om helförsäkring här.

  Märkesförsäkring Porsche

  Porsche Försäkring är en del av If Skadeförsäkring AB och erbjuder märkesförsäkring för Porsche. Det finns många fördelar med Porsche märkesförsäkring - bland annat maskinskadeförsäkring som gäller längre, 3 000 kr lägre självrisk samt snabb och smidig skadehantering.

  Porsche märkesförsäkring kan inte tecknas genom Insplanet.

  Är Porsche märkesförsäkring bästa alternativet för dig?  Info om Porsche

  Biltillverkaren Porsche grundades 1948 men historien bakom tillverkaren sträcker sig längre tillbaka än så. Ferdinand Porsche föddes 1875 i Österrike och i tidig ålder fick han intresse för elektricitet och teknik. Vid en utställning i Paris 1900 presenterade Porsche en hybridbil tillsammans med österrikiska vagnmakaren Lohner.

  Läs även: iPhone-ägare? Då är det större chans att du äger en Porsche!

  Fram till andra världskriget arbetade Porsche för en rad olika tyska biltillverkare. På uppdrag av det nationalsocialistiska partiet konstruerade han Volkswagen Typ 1, en bil som är mer känd som “Bubblan”. Porsche gick bort 1951 och sonen Ferry valde att föra arvet efter sin far vidare genom att utveckla den första Porschebilen.

  Läs även: Vad kostar det att äga en bil?

  Porsche förknippas framför allt med Porsche 911. En ikonisk sportbil som började tillverkas 1963. I omgångar har Porsche försökt pensionera den klassiska modellen genom att presentera nya och spännande sportbilar - fram till idag har dock ingen modell lyckats konkurrera ut Porsche 911.

  Sedan 2012 ägs Porsche av Volkswagen. Majoritetsägare i Volkswagen är familjerna Porsche och Piëch.

  Gör en kostnadsfri jämförelse

  Börja här

  Gör en kostnadsfri jämförelse

  Börja här

  Jämför olika försäkringar  Fiat
  Allt du behöver veta när du ska försäkra din Fiat.Om Fiat Läs mer om försäkring för Fiat »


  Mini
  Allt du behöver veta när du ska försäkra din Mini.Om Mini Läs mer om försäkring för Mini »


  Lexus
  Allt du behöver veta när du ska försäkra din Lexus.Om Lexus Läs mer om försäkring för Lexus »


  Jaguar
  Allt du behöver veta när du ska försäkra din Jaguar.Om ...
  Läs mer om försäkring för Jaguar »


  Chrysler
  Allt du behöver veta när du ska försäkra din Chrysler.Om ...
  Läs mer om försäkring för Chrysler »


  Mitsubishi
  Allt du behöver veta när du ska försäkra din Mitsubishi.Om ...
  Läs mer om försäkring för Mitsubishi »


  Suzuki
  Allt du behöver veta när du ska försäkra din Suzuki.Om ...
  Läs mer om försäkring för Suzuki »


  Land Rover
  Allt du behöver veta när du ska försäkra din Land Rover.Om Land ...
  Läs mer om försäkring för Land Rover »


  Chevrolet
  Allt du behöver veta när du ska försäkra din Chevrolet.Om ...
  Läs mer om försäkring för Chevrolet »


  Audi
  Allt du behöver veta när du ska försäkra din Audi.Om Audi Läs mer om försäkring för Audi »


  Volvo
  Allt du behöver veta när du ska försäkra din Volvo.Om Volvo Läs mer om försäkring för Volvo »


  Volkswagen
  Allt du behöver veta när du ska försäkra din Volkswagen.Om ...
  Läs mer om försäkring för Volkswagen »


  BMW
  Allt du behöver veta när du ska försäkra din BMW.Om BMW Läs mer om försäkring för BMW »


  Ford
  Allt du behöver veta när du ska försäkra din Ford.Om Ford Läs mer om försäkring för Ford »


  Tesla
  Innan du försäkrar din Tesla är det viktigt att du jämför bilförsäkring hos olika bolag. Annars ...
  Läs mer om försäkring för Tesla »


  Renault
  Ska du försäkra en Renault? Nedan hittar du information som ger dig förståelse för vad det kan kosta. Du hittar bland annat tabeller ...
  Läs mer om försäkring för Renault »


  Kia
  Har du en Kia som du ska försäkra? Jämför bilförsäkring innan du tecknar!Nedan hittar...
  Läs mer om försäkring för Kia »


  Skoda
  Oavsett vilken Skodamodell du har vill du hitta en bra bilförsäkring som passar dig och din bil. Börja med att fundera över vilket behov ...
  Läs mer om försäkring för Skoda »


  Nissan
  Behöver du en ny bilförsäkring till din Nissan? Jämför bilförsäkring innan du ...
  Läs mer om försäkring för Nissan »


  Opel
  Letar du en prisvärd bilförsäkring till din Opel? Nedan hittar du information som ger dig ...
  Läs mer om försäkring för Opel »


  Porsche
  Ska du försäkra en Porsche? Jämför bilförsäkring innan du tecknar!Nedan hittar du...
  Läs mer om försäkring för Porsche »


  Citroen
  Har du en Citroën som du ska försäkra? Nedan hittar du information som ger dig förståelse för vad det kan kosta. Du hittar bland annat ...
  Läs mer om försäkring för Citroen »


  Peugeot
  Behöver du en ny försäkring till din Peugeot? Jämför bilförsäkring innan du ...
  Läs mer om försäkring för Peugeot »


  Subaru
  Letar du en prisvärd bilförsäkring till din Subaru? Nedan hittar du information som ger ...
  Läs mer om försäkring för Subaru »


  Toyota
  Du hittar den bästa bilförsäkringen till din Toyota genom att jämföra innehåll, pris och ...
  Läs mer om försäkring för Toyota »


  Saab
  För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Saab bör du fundera på hur, var och när du kör. Då det övergripande innehållet är lika ...
  Läs mer om försäkring för Saab »


  Seat
  Ska du försäkra en Seat? Nedan hittar du information som ger dig förståelse för vad det kan kosta. Du hittar bland annat tabeller som ...
  Läs mer om försäkring för Seat »


  Mazda
  Har du en Mazda som du ska försäkra? Jämför bilförsäkring innan du tecknar!Din Mazda förtjänar den bästa bilförsäkringen. Både när...
  Läs mer om försäkring för Mazda »


  Hyundai
  Ska du försäkra en Hyundai? Nedan hittar du information som ger dig förståelse för vad det kan kosta. Du hittar bland annat tabeller ...
  Läs mer om försäkring för Hyundai »


  Honda
  För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Honda kan det vara klokt att jämföra ...
  Läs mer om försäkring för Honda »


  Jeep
  Har du en Jeep som du ska försäkra? Nedan hittar du all information du behöver för att välja rätt ...
  Läs mer om försäkring för Jeep »


  Digital bilförsäkring
  En traditionell bilförsäkring baseras på din ålder, var du bor och vilken bil du har. En digital bilförsäkring fungerar...
  Läs mer »


  Märkesförsäkringar
  Så kallade märkesförsäkringar är bilförsäkringar anpassade för olika bilmärken. Ofta är en märkesförsäkring ett bra alternativ men det är inte ...
  Läs mer »


  Trafikförsäkring
  Trafikförsäkringen är ett lagstadgat krav för alla bilar i trafiken. Den ger ersättning till andra trafikanter när de, deras fordon eller ...
  Läs mer »


  Halvförsäkring
  Som bilägare har du stora möjligheter att påverka priset på din bilförsäkring. Därför ska du alltid jämföra halvförsäkringar från olika ...
  Läs mer »


  Helförsäkring
  När det kommer till bilförsäkringar har du som bilägare mycket att säga till om. Genom att jämföra helförsäkringar är det enkelt att ...
  Läs mer »

  Bilförsäkring till Porsche