Jämför försäkring för Porsche

Jämför olika bilförsäkringar till din Porsche innan du bestämmer dig för vilket bolag du vill teckna hos. Vi på Insplanet hjälper dig att se över dina försäkringsbehov, samt att sammanställa vilka erbjudanden som kan passa just dig och din Porsche.

Att teckna en märkesförsäkring till din nya bil innebär att du får möjlighet att ta del av ett försäkringserbjudande framtaget efter det märke och den bilmodell du valt att lägga en större summa pengar på. Det blir allt vanligare att bilmärken samarbetar med ett större försäkringsbolag (såsom If...), som tillsammans tar fram en försäkringslösning helt anpassat efter ett visst bilmärke.

bilförsäkring för porsche

Märkesförsäkringar är framtagna för att skapa en utökad känsla av trygghet för dig som försäkringstagare. En märkesförsäkring är utformad som en helt vanlig hel- eller halvförsäkring, men ofta med förbestämda tillägg och självrisknivåer. Omfattningen på tilläggen, självrisknivåerna och även ersättningsnivåerna, är i en märkesförsäkring anpassad efter bilmärkena i fråga, så att det ska matcha både försäkringstagare, men även försäkringsbolagets kalkyler.

Samtidigt uppdaterar försäkringsbolag regelbundet sina prismodeller, premier och villkor efter skade- och olycksstatistik, ersättningskostnader och så vidare. Att teckna en försäkring anpassad efter just det bilmärke du har, innebär att skyddet kan vara anpassat efter detaljer som är signifikant för just det bilmärke du valt. Detta medför även att skador som visar sig vara tydliga hos ett specifikt bilmärke eller modell, eller ett specifikt område eller för förare i en viss ålder av en viss bilmodell, kan drabbas. Ett exempel kan vara om det plötsligt uppstår många bildelsstölder från ett visst bilmärke, eller av särskilda bildelar av en modell eller märke. Möjligheten att få hjälp hos en certifierad verkstad, med tydlig nisch mot det märke som din bil har, är även det ett stort plus.I själva verket blir märkesförsäkringen ett tillgängligt alternativ, nära till hands och med ett intryck av trygghet. Men samtidigt tar det dig bara några få minuter att jämföra försäkringsalternativ mellan olika försäkringsbolag, för att på så sätt hitta billigaste lösningen! Vi på Insplanet hjälper dig att se över dina försäkringsalternativ, så att du i lugn och ro sedan kan välja det alternativ du tycker är bäst.


Hitta rätt försäkring till Porsche

För att underlätta din jämförelse, kan du antingen på egen hand eller med hjälp av våra kunniga rådgivare, jämföra specifika detaljer i villkoren på försäkringen. Bilförsäkringar verkar vid en första anblick ofta mycket lika, där de tydliga indelningarna av trafikförsäkringen, halvförsäkringen och helförsäkringen har olika stora omfattning av skydd. Vid en jämförelse gäller det dock att gå in ytterligare en nivå och skapa sig en bild över villkoren i respektive försäkringsalternativ.

Det är därför bra om du inledningsvis bestämmer dig för om det är en trafikförsäkring, halvförsäkring eller helförsäkring du är i behov av. Trafikförsäkringen, som också är det obligatoriska skyddet du enligt lag måste ha på din bil för att överhuvudtaget få framföra fordonet. Halvförsäkringen, som ger ett skydd mot ett antal vanligt förekommande skador som kan uppstå på din bil. Samt helförsäkringen, är det mest heltäckande skyddet du kan ha till din Porsche.


Helförsäkring till Porsche

Med en helförsäkring är din Porsche maximalt skyddat mot såväl inre som yttre skador. Du maximerar ersättningsbeloppen och har även möjlighet att lägga till förmånliga tillägg som kan ta bort självrisken vid vissa skador (såsom djurkollision eller skadegörelse). Till helförsäkringen kan du även teckna tillägget bilallrisk, det vill säga en drulleförsäkring anpassad efter bilen, som ger ersättning för alla möjliga typer av skador som kan tolkas som plötsliga och oförutsedda, så länge du själv inte varit alltför oaktsam.

Det allra vanligaste försäkringsalternativet i Sverige idag är att ha just en helförsäkring. Den rekommenderas till dig som har en bil som är i ett fint skick och som du vill vara rädd om både utvändigt och invändigt. Unikt för helförsäkringen är att den innehåller ett vagnskademoment, som ger ersättning för yttre skador på din Porsche. Momentet vagnskada täcks varken i halvförsäkringen eller trafikförsäkringen, vilket även märks tydligt i prisskillnaderna mellan de olika nivåerna.

Helförsäkringen är även den dyraste försäkringsnivån du kan välja. Det blir därför högst relevant att jämföra olika alternativ innan du tecknar en ny helförsäkring.

Vill du lära dig mer om helförsäkringen kan du göra det här.


Halvförsäkring till Porsche

Halvförsäkringen saknar momentet vagnskada, och ger alltså inte någon ersättning för yttre skador på bilen. Däremot ger halvförsäkringen ett brett skydd för övriga försäkringsmoment, såsom brand, stöld, inbrott, skadegörelse, stenskott och maskinskada. I halvförsäkringen ingår dessutom ett rättsskydd och ett räddningsmoment, för dig som försäkringstagare.

Har du en helt ny Porsche ingår en så kallad vagnskadegaranti under de allra första tre åren. Det innebär att du kan bli ersatt, via garantin, för yttre skador på bilen. Därmed behöver du inte det vagnskademoment som ingår i helförsäkringen. I stället räcker det med att du inledningsvis har en halvförsäkring, så länge vagnskadegarantin fortfarande gäller. När de första tre åren med din nya bil så småningom passerat, är det läge att teckna en helförsäkring. Om din bil efter ytterligare ett antal år slitits och tappat i värde, kan du själv avgöra om det kan vara läge att teckna en halvförsäkring igen, och helt enkelt spara in de tusenlappar som utgör prisskillnaden mellan hel- och halvförsäkringen.

Vill du lära dig mer om halvförsäkringen kan du göra det här.


Trafikförsäkring till Porsche

En trafikförsäkring till din Porsche passar om bilen bara är värd några tusenlappar, och du själv inte ser värdet i att få hjälp av försäkringen med att ersätta skador på själva bilen. Trafikförsäkringen består nämligen enbart av ett personskydd för dig, dina passagerare och medtrafikanter, samt för deras egendom. Din egen bil skyddas alltså inte av din trafikförsäkring. Villkoren i en trafikförsäkring är framtagna efter de lagar och regler som finns gällande framförandet av ett motordrivet fordon, och är därmed den försäkringsnivå som du minst måste ha för att få köra din Porsche.

Trafikförsäkringen ligger sedan till grund för såväl hel- och halvförsäkringen, som alltså består av trafikförsäkringens skydd kompletterat med en rad andra moment. Om du är osäker på vilken nivå som passar dig och din Porsche bäst, är du varmt välkommen att kontakta oss på Insplanet (08 - 51 000 000) och få hjälp av våra kunniga försäkringsrådgivare kring valet mellan hel-, halv- eller trafikförsäkring!

Vill du lära dig mer om trafikförsäkringen kan du göra det här.

Gör en kostnadsfri jämförelse

Börja härE-post: info@insplanet.com
Direktnummer: 08-51 00 00 42Jämför bilförsäkring

- Priser direkt från bolagen, börja här!

BilförsäkringJämför olika försäkringarTesla

Innan du försäkrar din Tesla är det viktigt att du jämför bilförsäkring hos olika bolag. Annars är risken att du får sämre försäkring till en högre Läs mer om försäkring för Tesla »


Volvo

När du letar efter den bästa försäkringen för din Volvo är det viktigt att jämföra vad olika försäkringar kostar och vad som ...

Läs mer om försäkring för Volvo »


Volkswagen

För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Volkswagen bör du självklart jämföra olika alternativ innan du bestämmer dig för ...

Läs mer om försäkring för Volkswagen »


Audi

För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Audi är det två saker du bör fundera på. Delvis hur mycket din bil används, men även hur ...

Läs mer om försäkring för Audi »


BMW

Den bästa bilförsäkringen till din BMW hittar du genom att jämföra olika bilförsäkringar med varandra. Det hjälper vi på Insplanet dig med....

Läs mer om försäkring för BMW »


Ford

En billig bilförsäkring för Ford, som ger rätt skydd om olyckan är framme, hittar du lättast genom att se över och Läs mer om försäkring för Ford »


Renault

Renault företaget:Louis Renault startade det franska bilföretaget Renault 1899 tillsammans med hans bröder Fernand och Marcel. ...

Läs mer om försäkring för Renault »


Kia

Kia - FöretagetÖversatt till svenska skulle Kia betyda något i stil med ”Kommer från Asien” eller ”Framåtskridande ...

Läs mer om försäkring för Kia »


Skoda

Oavsett vilken Skodamodell du har vill du självklart hitta rätt bilförsäkring för just dig och din bil. ...

Läs mer om försäkring för Skoda »


Nissan

Företaget: Nissan Motor Co Ltd är ett japanskt företag som grundades 1928 och tillverkar både personbilar, lastbilar ...

Läs mer om försäkring för Nissan »


Opel

När du jämför bilförsäkringar för din Opel bör du inte enbart titta på priset, även om du vill hitta en så ...

Läs mer om försäkring för Opel »


Porsche

Jämför olika bilförsäkringar till din Porsche innan du bestämmer dig för vilket bolag du vill teckna hos. Vi på Läs mer om försäkring för Porsche »


Citroen

Den bästa bilförsäkringen till din Citroën hittar du lättast genom att jämföra olika försäkringsbolags utbud. För att underlätta ditt letande hjälpte vi på...

Läs mer om försäkring för Citroen »


Peugeot

Din Peugeot, gammal som ny, försäkrar du bäst genom att jämföra bilförsäkringar samt avgöra vilken nivå du behöver på ditt skydd. Billigast ...

Läs mer om försäkring för Peugeot »


Subaru

Företaget Subaru: Det japanska bilmärket Subaru har främst blivit känd för att i stort sett alla modeller är fyrhjulsdrivna. ...

Läs mer om försäkring för Subaru »


Toyota

Du hittar den bästa bilförsäkringen till din Toyota genom att jämföra såväl pris, villkor innehåll mellan olika försäkringsbolag. Även om det grundläggande skyddet...

Läs mer om försäkring för Toyota »


Saab

För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Saab bör du fundera på hur, var och när du kör. Då det övergripande innehållet är lika mellan olika ...

Läs mer om försäkring för Saab »


Seat

Till din Seat hittar du den bästa bilförsäkringen genom att se över ditt behov av skydd och samtidigt ställa detta mot det utbud som finns inom försäkringsbranschen....

Läs mer om försäkring för Seat »


Mazda

Till din Mazda ska du självklart teckna den bästa bilförsäkringen du kan hitta, men även till det bästa priset. Att betala onödigt höga premier för ditt ...

Läs mer om försäkring för Mazda »


Hyundai

Företaget: Den första bilen som företaget Hyundai tillverkade på egen hand var Hyundai Pony år 1975. Tidigare ...

Läs mer om försäkring för Hyundai »


Honda

För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Honda kan det vara klokt att jämföra olika försäkringsbolags utbud och priser. Det kan nämligen skilja en ...

Läs mer om försäkring för Honda »


Fiat

Fiat FöretagetFiat är en Italiensk storkoncern med fokus på bilar, motorcyklar och andra motorfordon. Inom ...

Läs mer om försäkring för Fiat »


Mini

Företaget Mini – Precis som namnet antyder är detta en mycket liten bilmodell. Den första modellen presenterades 1959 av BMC och fram till år 2000 ...

Läs mer om försäkring för Mini »


Jeep

Idag används ordet Jeep sin ett begrepp för fyrhjulsdrivna bilar som tar sig fram i eländig terräng. Begreppet kommer från just bilmodellen Jeep som var ...

Läs mer om försäkring för Jeep »


Lexus

En bra bilförsäkring till din Lexus hittar du enkelt genom att jämföra alternativ från olika försäkringsbolag. Vid en första ...

Läs mer om försäkring för Lexus »


Jaguar

Företaget:Jaguar är ett brittiskt bilmärke som började tillverka sidovagnar till motorcyklar 1922. Detta under ...

Läs mer om försäkring för Jaguar »


Chrysler

Den bästa bilförsäkringen till din Chrysler får de genom att jämföra utbudet bland olika försäkringsbolag. Bra villkor kan exempelvis handla om att du som...

Läs mer om försäkring för Chrysler »


Mitsubishi

Att jämföra utbudet bland olika försäkringsbolag innan du tecknar en bilförsäkring till din Mitsubishi ger dig helt rätt förutsättningar för att du ska ...

Läs mer om försäkring för Mitsubishi »


Ferrari

Ferrari grundades av italienaren Enza Ferrari (1928) och sedan dess har biltillverkningen skett i Italien. Företaget började med att tävla i racing ...

Läs mer om försäkring för Ferrari »


Land Rover

Landrover: Bilmärket Landrover ägs och av det indiska företaget Tata Motors. Grundidén till modellen kom då britterna ...

Läs mer om försäkring för Land Rover »


Suzuki

Företaget: Länge förknippades Suzuki bara med motorcyklar, en bransch där de fortfarande är mycket stora, men idag erbjuder de ...

Läs mer om försäkring för Suzuki »


Chevrolet

Den bästa försäkringen till din Chevrolet kan vi på Insplanet hjälpa dig att hitta. Vi ser över och jämför Sveriges försäkringsbolag, och ger dig en enkel ...

Läs mer om försäkring för Chevrolet »


Alfa Romeo

FöretagetAlfa Romeo är ett italienskt bilmärke som är mest känd för sina sportmodeller. Men redan under 60- och ...

Läs mer om försäkring för Alfa Romeo »


Smart

Företaget Smart: Bilmärken Smart tillverkas idag av Mercedes-Benz men var från början ett projekt mellan Volkswagen och ...

Läs mer om försäkring för Smart »


Digital bilförsäkring

En traditionell bilförsäkring baseras på din ålder, var du bor och vilken bil du har. En digital bilförsäkring fungerar annorlunda. Den ...

Läs mer »


Märkesförsäkringar

Idag så erbjuder nästan alla försäkringsbolag bilförsäkringar och det kan skilja sig en hel del åt mellan olika bilförsäkringar.Dels ...

Läs mer »


Trafikförsäkring

Trafikförsäkringen är ett lagstadgat krav för alla bilar i trafiken. Den ger ersättning till andra trafikanter när de, deras fordon eller ...

Läs mer »


Halvförsäkring

Som bilägare har du stora möjligheter att påverka priset på din bilförsäkring. Därför ska du alltid jämföra halvförsäkringar från olika ...

Läs mer »


Helförsäkring

När det kommer till bilförsäkringar har du som bilägare mycket att säga till om. Genom att jämföra helförsäkringar är det enkelt att ...

Läs mer »


Vi jobbar för att få Sveriges mest nöjda kunder!

© 1999-2019 Insplanet - Internetpolicy
Insplanet AB - Box 26 000 - 100 41 Stockholm - Org.nr 556567-6227

Kundtjänst: 08 - 51 000 000 Kundtjänst: 08 - 51 000 000
Vardagar 08.00 – 20.00 Helger 10.00 – 16.00