Jämför bilförsäkring för Opel

När du jämför bilförsäkringar för din Opel bör du inte enbart titta på priset, även om du vill hitta en så billig försäkring som möjligt. Det viktigaste är att du hittar den försäkring som är mest prisvärd i längden. Du bör alltså söka efter den försäkringslösning där du betalar lägst premie samtidigt som du får ut mest ersättning om något skulle hända. Väljer du en billig Opelförsäkring kan du nämligen märka att det låga priset har sin baksida den dagen olyckan är framme och ersättning ska betalas ut. Allt handlar om att hitta rätt pris och rätt avtal!

bilförsäkring för opel

Bilmärket Opel

Opel är ett bilmärke med en mycket lång historia. Företaget grundades i 1862 och har sedan 20-talet ingått i den internationellt mycket stora bilkoncernen General Motors. Märket har alltid varit mest känt för att göra bruksbilar, och två av de mer klassiska modellerna är Opel Kadett samt Opel Rekord. Företaget har visserligen tagit sig in på andra marknader och har modeller både inom sportbils- och lyxbilssegmentet, men fortfarande är det bruksbilarna som är överlägset vanligast.


Fem steg till en billig bilförsäkring för din Opel

1. Det finns ett antal faktorer som du kan påverka för att få bäst pris på Opelförsäkringen. En av de faktorer som väger tyngst är såklart vilket försäkringsbolag du tecknar försäkringen hos. Genom att jämföra priser och försäkringsinnehåll hos ett antal olika bolag kan du spara tusenlappar varje år.

Många konsumenter lägger ner tid och energi på att jämföra priser på bilförsäkringar innan de tecknar den, men missar att kontinuerligt fortsätta jämförelsen mellan försäkringsbolagen. Detta trots att premien kanske höjs eller att andra försäkringsbolag kommer med betydligt bättre alternativ. Det handlar alltså om att jämföra - om och om igen. På Insplanet rekommenderar vi att se över bilförsäkringen en gång om året för att vara säker på att du betalar rätt pris för rätt innehåll.

2. Det är inte ovanligt att försäkringsbolag erbjuder mellan 10 till 20 procent i rabatt på bilförsäkringen om du även har en eller flera andra försäkringar tecknade hos samma bolag. Vissa försäkringsbolag har även bankverksamhet vilket gör att du kan få rabatt om du exempelvis har lönekonto eller pensionssparar hos dem sedan tidigare. Att vara en trogen kund ska löna sig, men framförallt är det även mycket lönsamt för försäkringsbolagen att ha dig som en trogen kund. Du ska med andra ord inte nöja dig med att få en stor rabattsats, utan att jämföra det slutgiltiga priset med andra alternativ.

3. Vid tecknande av en bilförsäkring kan du många gånger välja bland olika självrisknivåer. Väljer du en hög självrisk får du betydligt lättare en billig försäkring. Men du får även betydligt mindre i ersättning (ersättning minus självrisk) om något skulle hända.

4. Alla försäkringsbolag kräver att det är ägaren av bilen som ska stå på försäkringen. Dessutom finns det ett krav att försäkringstagaren ska nyttja bilen minst lika mycket som någon annan förare. Är du i ett förhållande där både du och din partner kommer att använda bilen finns det därmed möjlighet att skriva både bilen och försäkringen på den ena eller den andra i förhållandet. Prisskillnaden kan vara relativt stor beroende på vem försäkringen står på. Detta på grund av två faktorer - ålder och antal skadefria år. Unga är oftare med i bilolyckor och därmed är premien ofta högre för dessa. Många gånger är även självrisken högre. Antal skadefria år syftar till om du varit vållande till en trafikolycka under de senaste två åren. Har du varit skadefri under de senaste åren påverkar detta både premien och självrisken positivt.

5. Att minska risken för skada på fordonen är något som alltid premieras. Står bilen parkerad på husets uppfart eller på allmän parkering? Står den i garage eller ute på natten? Har den larm? Allt detta påverkar priset. Du kanske har flyttat från ett ställe till ett annat, men glömt att ange de nya parkeringsförhållandena? Den här punkten är ännu ett argument till varför du regelbundet (årligen) borde se över och jämföra din bilförsäkring.

För att få en billig försäkring för Opel ska du alltså jämföra priset, utnyttja rabatterna, välja rätt försäkringstagare samt minska risken för skada. Vi på Insplanet hjälper dig om du har några frågor eller funderingar. Du når oss på telefon: 08 - 51 000 000Maximera ersättningsbeloppet från Opelförsäkringen - tre tips!

De ovan nämnda punkterna är bra att ha med dig när du jämför bilförsäkring till din Opel och söker det bästa priset. Men det handlar minst lika mycket om att hitta ett avtal som gör att du får hög ersättning när olyckan väl är framme. Betalar du ett lågt pris för din försäkring och får ett dåligt avtal kan det visa sig vara kostsamt i längden. Det är framförallt två punkter som avgör hur mycket du får ut vid skada – självrisk och ersättningsnivå. Det är därför dessa två punkter du bör titta närmare på vid en jämförelse av din Opels bilförsäkring.


Ersättning från bilförsäkringen

Vid stöld ersätts alltid bilens värde oavsett vilket försäkringsbolag som väljs. Däremot kan åldersavdraget vara olika. Även vid stöld av tillbehör till bilen finns skillnader och detta främst vid stöld av eftermonterade tillbehör. De flesta bolag ger full ersättning för stöld av tillbehör som monterats i fabriken men vid eftermonterade tillbehör finns alltid en ersättningsgräns. Denna är ofta relativt låg och varierar mellan bolagen.

En annan punkt där ersättningsnivån kan variera är vid maskinskada. Alla försäkringsbolag har olika gränser för hur långt bilen får ha rullat (antal körda mil) samt hur länge bilen har varit i rullning (antal år). Gränserna varierar för olika bolag, men vanligen ligger gränsen vid 10 000, 12 000 eller 15 000 körda mil samt 8, 10 eller 12 år i rullning. Har din bil överskridit någon av ditt försäkringsbolags gränser, alltså antingen kört för långt eller för länge, har du inte längre rätt till ersättning från delmomentet maskinskada.


Bilförsäkringens självrisker

Vad du får ut i ersättning beror på ersättningsnivån men även hur mycket som sedan dras bort i självrisk - det vill säga den summa som du som försäkringstagare får betala själv på skadan. Jämför du olika bilförsäkringar för din Opel kommer du att se att självrisken varierar mellan de olika bolagen men att skillnaden ändå inte är mer än några hundra kronor. Det är relativt lite och bör inte vara avgörande för vilken Opelförsäkring du väljer men finns det flera likvärdiga försäkringar kan denna punkt vara det som avgör vilken som anses vara mest fördelaktig.

Däremot kan det vara extra lönsamt för förare under 24 år (ibland 25 eller 26) att titta på denna punkt när de jämför bilförsäkringar. Detta eftersom självrisken hos vissa bolag är betydligt högre för dessa förare. Det är inte ovanligt att självrisken är dubbelt så dyr på trafikförsäkringen samt att man får betala mellan 1 000 och 2 000 kronor mer vid vagnskada.


Försäkringsbehov

I jakten på en billig bilförsäkring för Opel är det lätt att glömma att se till de behov du faktisk har. Det är lätt hänt att teckna en helförsäkring, samtidig som ditt och din Opels försäkringsbehov kanske i själva verket kan täckas av en halvförsäkring med kompletterande tilläggsförsäkringar. Det finns en rad olika tillägg som antingen kan ingår, eller tecknas som ett komplement till såväl halvförsäkringen som helförsäkringen.

Vill du lära dig mer om några vanliga tilläggsförsäkringar kan du göra det här.

Gör en kostnadsfri jämförelse

Börja härE-post: info@insplanet.com
Direktnummer: 08-51 00 00 42Jämför bilförsäkring

- Priser direkt från bolagen, börja här!

BilförsäkringJämför olika försäkringarTesla

Innan du försäkrar din Tesla är det viktigt att du jämför bilförsäkring hos olika bolag. Annars är risken att du får sämre försäkring till en högre Läs mer »


Volvo

När du letar efter den bästa försäkringen för din Volvo är det viktigt att jämföra vad olika försäkringar kostar och vad som ...

Läs mer om försäkring för Volvo »


Volkswagen

För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Volkswagen bör du självklart jämföra olika alternativ innan du bestämmer dig för ...

Läs mer om försäkring för Volkswagen »


Audi

För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Audi är det två saker du bör fundera på. Delvis hur mycket din bil används, men även hur ...

Läs mer om försäkring för Audi »


BMW

Den bästa bilförsäkringen till din BMW hittar du genom att jämföra olika bilförsäkringar med varandra. Det hjälper vi på Insplanet dig med....

Läs mer om försäkring för BMW »


Ford

En billig bilförsäkring för Ford, som ger rätt skydd om olyckan är framme, hittar du lättast genom att se över och Läs mer om försäkring för Ford »


Renault

Renault företaget:Louis Renault startade det franska bilföretaget Renault 1899 tillsammans med hans bröder Fernand och Marcel. ...

Läs mer om försäkring för Renault »


Kia

Kia - FöretagetÖversatt till svenska skulle Kia betyda något i stil med ”Kommer från Asien” eller ”Framåtskridande ...

Läs mer om försäkring för Kia »


Skoda

Oavsett vilken Skodamodell du har vill du självklart hitta rätt bilförsäkring för just dig och din bil. ...

Läs mer om försäkring för Skoda »


Nissan

Företaget: Nissan Motor Co Ltd är ett japanskt företag som grundades 1928 och tillverkar både personbilar, lastbilar ...

Läs mer om försäkring för Nissan »


Opel

När du jämför bilförsäkringar för din Opel bör du inte enbart titta på priset, även om du vill hitta en så ...

Läs mer om försäkring för Opel »


Porsche

Jämför olika bilförsäkringar till din Porsche innan du bestämmer dig för vilket bolag du vill teckna hos. Vi på Läs mer om försäkring för Porsche »


Citroen

Den bästa bilförsäkringen till din Citroën hittar du lättast genom att jämföra olika försäkringsbolags utbud. För att underlätta ditt letande hjälpte vi på...

Läs mer om försäkring för Citroen »


Peugeot

Din Peugeot, gammal som ny, försäkrar du bäst genom att jämföra bilförsäkringar samt avgöra vilken nivå du behöver på ditt skydd. Billigast ...

Läs mer om försäkring för Peugeot »


Subaru

Företaget Subaru: Det japanska bilmärket Subaru har främst blivit känd för att i stort sett alla modeller är fyrhjulsdrivna. ...

Läs mer om försäkring för Subaru »


Toyota

Du hittar den bästa bilförsäkringen till din Toyota genom att jämföra såväl pris, villkor innehåll mellan olika försäkringsbolag. Även om det grundläggande skyddet...

Läs mer om försäkring för Toyota »


Saab

För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Saab bör du fundera på hur, var och när du kör. Då det övergripande innehållet är lika ...

Läs mer om försäkring för Saab »


Seat

Till din Seat hittar du den bästa bilförsäkringen genom att se över ditt behov av skydd och samtidigt ställa detta mot det utbud som finns inom försäkringsbranschen....

Läs mer om försäkring för Seat »


Mazda

Till din Mazda ska du självklart teckna den bästa bilförsäkringen du kan hitta, men även till det bästa priset. Att betala onödigt höga premier för ditt ...

Läs mer om försäkring för Mazda »


Hyundai

Företaget: Den första bilen som företaget Hyundai tillverkade på egen hand var Hyundai Pony år 1975. Tidigare ...

Läs mer om försäkring för Hyundai »


Honda

För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Honda kan det vara klokt att jämföra olika försäkringsbolags utbud och priser. Det kan nämligen skilja en ...

Läs mer om försäkring för Honda »


Fiat

Fiat FöretagetFiat är en Italiensk storkoncern med fokus på bilar, motorcyklar och andra motorfordon. Inom ...

Läs mer om försäkring för Fiat »


Mini

Företaget Mini – Precis som namnet antyder är detta en mycket liten bilmodell. Den första modellen presenterades 1959 av BMC och fram till år 2000 ...

Läs mer om försäkring för Mini »


Jeep

Idag används ordet Jeep sin ett begrepp för fyrhjulsdrivna bilar som tar sig fram i eländig terräng. Begreppet kommer från just bilmodellen Jeep som var ...

Läs mer om försäkring för Jeep »


Lexus

En bra bilförsäkring till din Lexus hittar du enkelt genom att jämföra alternativ från olika försäkringsbolag. Vid en första ...

Läs mer om försäkring för Lexus »


Jaguar

Företaget:Jaguar är ett brittiskt bilmärke som började tillverka sidovagnar till motorcyklar 1922. Detta under ...

Läs mer om försäkring för Jaguar »


Chrysler

Den bästa bilförsäkringen till din Chrysler får de genom att jämföra utbudet bland olika försäkringsbolag. Bra villkor kan exempelvis handla om att du som...

Läs mer om försäkring för Chrysler »


Mitsubishi

Att jämföra utbudet bland olika försäkringsbolag innan du tecknar en bilförsäkring till din Mitsubishi ger dig helt rätt förutsättningar för att du ska ...

Läs mer om försäkring för Mitsubishi »


Ferrari

Ferrari grundades av italienaren Enza Ferrari (1928) och sedan dess har biltillverkningen skett i Italien. Företaget började med att tävla i racing ...

Läs mer om försäkring för Ferrari »


Land Rover

Landrover: Bilmärket Landrover ägs och av det indiska företaget Tata Motors. Grundidén till modellen kom då britterna ...

Läs mer om försäkring för Land Rover »


Suzuki

Företaget: Länge förknippades Suzuki bara med motorcyklar, en bransch där de fortfarande är mycket stora, men idag erbjuder de ...

Läs mer om försäkring för Suzuki »


Chevrolet

Den bästa försäkringen till din Chevrolet kan vi på Insplanet hjälpa dig att hitta. Vi ser över och jämför Sveriges försäkringsbolag, och ger dig en enkel ...

Läs mer om försäkring för Chevrolet »


Alfa Romeo

FöretagetAlfa Romeo är ett italienskt bilmärke som är mest känd för sina sportmodeller. Men redan under 60- och ...

Läs mer om försäkring för Alfa Romeo »


Smart

Företaget Smart: Bilmärken Smart tillverkas idag av Mercedes-Benz men var från början ett projekt mellan Volkswagen och ...

Läs mer om försäkring för Smart »


Digital bilförsäkring

En traditionell bilförsäkring baseras på din ålder, var du bor och vilken bil du har. En digital bilförsäkring fungerar annorlunda. Den ...

Läs mer »


Märkesförsäkringar

Idag så erbjuder nästan alla försäkringsbolag bilförsäkringar och det kan skilja sig en hel del åt mellan olika bilförsäkringar.Dels ...

Läs mer »


Trafikförsäkring

Trafikförsäkringen är ett lagstadgat krav för alla bilar i trafiken. Den ger ersättning till andra trafikanter när de, deras fordon eller ...

Läs mer »


Halvförsäkring

Som bilägare har du stora möjligheter att påverka priset på din bilförsäkring. Därför ska du alltid jämföra halvförsäkringar från olika ...

Läs mer »


Helförsäkring

När det kommer till bilförsäkringar har du som bilägare mycket att säga till om. Genom att jämföra helförsäkringar är det enkelt att ...

Läs mer »


© 1999-2019 Insplanet - Internetpolicy
Insplanet AB - Box 26 000 - 100 41 Stockholm - Org.nr 556567-6227

Kundtjänst: 08 - 51 000 000 Kundtjänst: 08 - 51 000 000
Vardagar 08.00 – 20.00 Helger 10.00 – 16.00