Bilförsäkring för Opel

Allt du behöver veta när du ska försäkra din Opel.

 • Om Opel
 • Olika nivåer på försäkringar för din Opel
 • Räkna med det här när du ska försäkra din Opel
 • Några tips på vägen inför ditt bilköp
 • Jämför och teckna försäkring via Insplanet

 • bilförsäkring för Opel

  Om Opel

  Företaget grundades i Tyskland 1886 av Adam Opel. Till en början tillverkade man cyklar, men gick över till biltillverkning 1899. Opel var även tidiga med teknik inom flyg- och rymdindustrin. Med sitt Opel-RAK program lanserade de den första raketbilen som tog flyg- och rymdteknologin till nya höjder i slutet på 1920-talet. Detta gav även Opel mycket publicitet vilket bidrog till att amerikanska General Motors fick upp ögonen för företaget. General Motors ägde Opel i nästan nittio år, men idag är Opel en del av Stellantiskoncernen.

  Några av Opels bilmodeller är

 • Opel Corsa stadsbilen som kombinerar körglädje med spännande teknik, finns som både bensin, diesel samt i helelektriskt utförande.
 • Combo e-life en familjebil med extra utrymme, toppmodern teknik och avancerade säkerhetsfunktioner.
 • Opel Mokka en sportig och modern kompakt SUV med djärv design och mycket attityd. Finns även i helelektrisk variant.

 • År 2022 firar Opel 160-årsjubileum som biltillverkare. Opel har som målsättning att redan 2028 helt gå över till att endast tillverka och sälja elbilar på den Europeiska marknaden.

  Olika nivåer på försäkringar för din Opel

  Det finns fyra försäkringsalternativ när du ska försäkra din Opel. Du kan välja mellan trafikförsäkring, halvförsäkring, helförsäkring eller en märkesförsäkring. Vi ger dig i denna artikel en översikt, samt ger dig råd och tips på vad du som bilägare ska tänka på när du försäkrar din Opel. Tänk på att du alltid bör jämföra olika försäkringsbolag samt fundera kring vilka försäkringsbehov som är rätt för dig.

  Trafikförsäkring för Opel

  Trafikförsäkringen är den första försäkringsnivån och även den bilförsäkring som är obligatorisk enligt trafikskadelagen. Den omfattar personskadeskydd för både dig, dina passagerare samt annan person/personer som kommer till skada utanför ditt fordon, vid exempelvis en krock.

  Trafikförsäkring gäller även på egendom utanför det egna fordonet, men gäller inte på skador på egna bilen eller egendom som du förvarar i din bil. Tänk på att skyddet i trafikförsäkringen kan minska om du på något sätt medverkat till att olyckan inträffat.
  Läs mer om trafikförsäkring för Opel här

  Halvförsäkring för Opel

  Om du vill komma upp till nästa försäkringsnivå med utökat skydd, är en halvförsäkring kanske ett bra alternativ. Det som brukar ingå i en halvförsäkring är bland annat brand-, glas- och maskinskadeskydd. Även räddning vid olycka, rättskydd och stöld är vanligtvis inkluderat.

  Är din Opel fabriksny eller yngre än 3 år ingår oftast en vagnskadegaranti och då är en halvförsäkring att föredra. Men villkor kan variera mellan de olika försäkringsbolagen så det är viktigt att jämföra innan du bestämmer dig.
  Läs mer om halvförsäkring för Opel här

  Helförsäkring för Opel

  För att få den mest omfattade bilförsäkringen för din Opel bör du överväga en helförsäkring. Framförallt om vagnskadegarantin för din Opel gått ut. Det största som skiljer en halvförsäkring från en helförsäkring är att en vagnskadeförsäkring ingår i helförsäkringen, vilket ger dig ersättning på skador som uppkommer på din egen bil, om du till exempel blir påkörd eller krockar.
  Här kan du läsa mer om helförsäkring för Opel och vad som ingår.

  Märkesförsäkring för Opel

  Märkesförsäkring för Opel är den försäkringsnivå som har extra mycket förmåner och är specialanpassad för att ge dig och din Opel det bästa skyddet. Det kan exempelvis innebära att du får en helt ny bil utifall din Opel skulle bli totalskadad inom två år från det att du köpte den. Det kan också ingå specialskydd om din Opel är en el- eller laddhybrid och du kan med en märkesförsäkring även få en lägre självrisk.

  För att ta reda på exakt vad som kan ingå i en märkesförsäkring behöver du själv kontakta de försäkringsbolag som erbjuder just märkesförsäkring för Opel. Med Insplanets jämförelsetjänst kan du sedan jämföra de prisförslag och skydd som ingår i en märkesförsäkring mot övriga försäkringar som erbjuds från våra samarbetspartners.
  Läs mer om märkesförsäkring för Opel här

  Räkna med det här när du ska försäkra din Opel

  Opel är en ganska prisvärd bil att försäkra men det kan ändå bli kostsamt. Allt beroende på vilken typ av försäkring du väljer och dina förutsättningar som bilägare. En halvförsäkring rekommenderas om du har en Opel som är ny där en vagnskadegaranti ingår, men för dig som bilägare kan premien stiga om du till exempel bor i en storstad, eftersom risken för skador ökar i tättbebyggda områden. Din ålder är även en avgörande faktor när du ska teckna försäkring. En sak du som blivande bilägare kan göra, är att titta på vanligt förekommande fel som brukar uppstå på Opel, och därefter se till att du tecknar en försäkring som täcker dessa. Här kan du läsa mer om snittpris på bilförsäkringar.

  Några tips på vägen inför ditt bilköp

  1. Att jämföra är viktigt inför ditt val av bilförsäkring

  Inte bara prisjämförelser är viktiga, att jämföra villkor och exakt skydd som ingår hos varje försäkringsbolag och försäkring är också av stor betydelse. Olika försäkringsbolag har olika riskbedömning som påverkar priset på din bilförsäkring. Hur du planerar att använda bilen och många andra saker kan påverka ditt försäkringsbehov och ditt val av bilförsäkring. Hos en del försäkringsbolag är det dyrare att försäkra en elbil till exempel, medan andra bolag premierar miljövänliga bilar.

  2. Vilken Opeltyp är du?

  Opel är ett bilmärke som har en lång historia, modellerna Opel Astra och Opel Corsa lanserades första gången hösten 1982, och sedan dess har Opel strävat efter att tillverka bilar som är tekniksmarta och överkomliga i pris. Det finns många Opel-modeller att välja på, och inom en snar framtid kommer de allra flesta vara el- eller laddhybridbilar.

  3. Välj rätt typ av försäkringsnivå

  Att bestämma vilken nivå på försäkring du behöver är det första du behöver göra. Behöver du en helförsäkring? Är bilen gammal med lågt värde kan det räcka med en halvförsäkring. En fabriksny Opel kräver heller ingen helförsäkring i de allra flesta fall. Men å andra sidan finns det fördelaktiga märkesförsäkringar att teckna om du köper direkt av en auktoriserad återförsäljare.

  4. Bilspara

  En bil är dyr i drift. Ökade bensin- och dieselpriser, parkeringsavgifter, vägtullar, biltvätt och bilservice är bara några av alla kostnader i samband med bilägandet. Ett zmart tips är att lägga undan en summa pengar varje månad för att täcka löpande kostnader och andra avgifter som kan uppstå.
  Läs mer om kostnader för att äga en bil här

  5. Alla försäkringar hos samma bolag

  Ett och samma försäkringsbolag till alla dina försäkringar? Ja, det kan bli fördelaktigt för dig som försäkringstagare. Du får ofta rabatt på dina försäkringar, lägre självrisk och andra fördelar om du samlar allt på ett ställe.

  Jämför och teckna försäkring via Insplanet

  Glöm inte att jämföra, gör du det är chanserna större att du får en fördelaktig premie och en försäkring som omfattar rätt skydd för dig och din Opel. Du kan testa redan idag genom att fylla i formuläret kostnadsfritt och jämföra försäkringar från våra samarbetspartners. För det är mycket att tänka på inför bilköp och val av försäkring, men med Insplanets hjälp blir det lättare att jämföra och välja rätt!


  Gör en kostnadsfri jämförelse

  Börja här

  Jämför olika försäkringar  Fiat
  Allt du behöver veta när du ska försäkra din Fiat.Om Fiat Läs mer om försäkring för Fiat »


  Mini
  Allt du behöver veta när du ska försäkra din Mini.Om Mini Läs mer om försäkring för Mini »


  Lexus
  Allt du behöver veta när du ska försäkra din Lexus.Om Lexus Läs mer om försäkring för Lexus »


  Jaguar
  Allt du behöver veta när du ska försäkra din Jaguar.Om ...
  Läs mer om försäkring för Jaguar »


  Chrysler
  Allt du behöver veta när du ska försäkra din Chrysler.Om ...
  Läs mer om försäkring för Chrysler »


  Mitsubishi
  Allt du behöver veta när du ska försäkra din Mitsubishi.Om ...
  Läs mer om försäkring för Mitsubishi »


  Suzuki
  Allt du behöver veta när du ska försäkra din Suzuki. Om ...
  Läs mer om försäkring för Suzuki »


  Land Rover
  Allt du behöver veta när du ska försäkra din Land Rover.Om Land ...
  Läs mer om försäkring för Land Rover »


  Chevrolet
  Allt du behöver veta när du ska försäkra din Chevrolet.Om ...
  Läs mer om försäkring för Chevrolet »


  Audi
  Allt du behöver veta när du ska försäkra din Audi.Om Audi Läs mer om försäkring för Audi »


  Volvo
  Allt du behöver veta när du ska försäkra din Volvo.Om Volvo Läs mer om försäkring för Volvo »


  Volkswagen
  Allt du behöver veta när du ska försäkra din Volkswagen.Om ...
  Läs mer om försäkring för Volkswagen »


  BMW
  Allt du behöver veta när du ska försäkra din BMW.Om BMW Läs mer om försäkring för BMW »


  Ford
  Allt du behöver veta när du ska försäkra din Ford.Om Ford Läs mer om försäkring för Ford »


  Tesla
  Innan du försäkrar din Tesla är det viktigt att du jämför bilförsäkring hos olika bolag. Annars ...
  Läs mer om försäkring för Tesla »


  Renault
  Allt du behöver veta när du ska försäkra din Renault. Om Renault Försäkra din Renault? Tänk ...
  Läs mer om försäkring för Renault »


  Kia
  Allt du behöver veta när du ska försäkra din Kia. Om Kia Hög tid att hitta bilförsäkring till din...
  Läs mer om försäkring för Kia »


  Skoda
  Allt du behöver veta när du ska försäkra din Skoda. Om Skoda Jämför bilförsäkring innan du ...
  Läs mer om försäkring för Skoda »


  Nissan
  Allt du behöver veta när du ska försäkra din Nissan. Om Nissan Hitta rätt försäkring till ...
  Läs mer om försäkring för Nissan »


  Opel
  Allt du behöver veta när du ska försäkra din Opel. Om Opel Olika nivåer på försäkringar för din ...
  Läs mer om försäkring för Opel »


  Porsche
  Allt du behöver veta när du ska försäkra din Porsche. Om Porsche Tänk på det här när du ska ...
  Läs mer om försäkring för Porsche »


  Citroen
  Allt du behöver veta när du ska försäkra din Citroën. Om Citroën Tänk igenom det här när du ...
  Läs mer om försäkring för Citroen »


  Peugeot
  Allt du behöver veta när du ska försäkra din Peugeot. Om Peugeot Försäkra en Peugeot? Hitta ...
  Läs mer om försäkring för Peugeot »


  Subaru
  Allt du behöver veta när du ska försäkra din Subaru. Om Subaru Försäkringsalternativ för din ...
  Läs mer om försäkring för Subaru »


  Toyota
  Allt du behöver veta när du ska försäkra din Toyota. Om Toyota Olika försäkringsalternativ som...
  Läs mer om försäkring för Toyota »


  Saab
  Allt du behöver veta när du ska försäkra din Saab. Om Saab En del att tänka på när du ska ...
  Läs mer om försäkring för Saab »


  Seat
  Allt du behöver veta när du ska försäkra din Seat. Om Seat Försäkra din Seat? Vi guidar dig ...
  Läs mer om försäkring för Seat »


  Mazda
  Allt du behöver veta när du ska försäkra din Mazda. Om Mazda Hur hittar du rätt ...
  Läs mer om försäkring för Mazda »


  Hyundai
  Allt du behöver veta när du ska försäkra din Hyundai. Om Hyundai Dags att hitta en ...
  Läs mer om försäkring för Hyundai »


  Honda
  Allt du behöver veta när du ska försäkra din Honda. Om Honda Rätt bilförsäkring för dig och din...
  Läs mer om försäkring för Honda »


  Jeep
  Allt du behöver veta när du ska försäkra din Jeep. Om ...
  Läs mer om försäkring för Jeep »


  Digital bilförsäkring
  En traditionell bilförsäkring baseras på din ålder, var du bor och vilken bil du har. En digital bilförsäkring fungerar...
  Läs mer »


  Märkesförsäkringar
  Så kallade märkesförsäkringar är bilförsäkringar anpassade för olika bilmärken. Ofta är en märkesförsäkring ett bra alternativ men det är inte ...
  Läs mer »


  Trafikförsäkring
  Trafikförsäkringen är ett lagstadgat krav för alla bilar i trafiken. Den ger ersättning till andra trafikanter när de, deras fordon eller ...
  Läs mer »


  Halvförsäkring
  Som bilägare har du stora möjligheter att påverka priset på din bilförsäkring. Därför ska du alltid jämföra halvförsäkringar från olika ...
  Läs mer »


  Helförsäkring
  När det kommer till bilförsäkringar har du som bilägare mycket att säga till om. Genom att jämföra helförsäkringar är det enkelt att ...
  Läs mer »

  Opel bil bilförsäkring