Jämför Nissan bilförsäkring

Företaget: Nissan Motor Co Ltd är ett japanskt företag som grundades 1928 och tillverkar både personbilar, lastbilar och bussar. När företaget började exportera bilar på 50-talet använde man namnet Datsun för personbilarna och Nissan för lastbilar och bussarna. Detta ändrades på 80-talet och idag är det enbart namnet Nissan som används. 

Oavsett om man har en äldre modell (Datsun) eller nyare (Nissan) så behöver man en försäkring. Denna artikel är tänkt att underlätta för de som vill jämföra Nissanförsäkringar och ge kunskap kring vad som gäller för dessa.

Var påläst om och jämför Nissan bilförsäkring

Innan man tecknar en bilförsäkring ska man vara insatt i vad denna täcker för skador och vilka avtal som gäller. Man bör även vara säker på att man får en billig Nissan bilförsäkring och detta genom att jämföra priser hos olika försäkringsbolag. Det finns nämligen stora summor att spara varje år för den som läser på och jämför.

För att underlätta har vi samlat några av de vanligaste frågorna som försäkringsbolag brukar få gällande Nissan bilförsäkringar nedan.

Måste man ha försäkring?
Ja, från och med första ägardagen måste man ha en trafikförsäkring. Sedan går det även att komplettera med halv- eller helförsäkring. Men trafikförsäkringen får man inte vara utan. Orsaken till detta är att det är trafikförsäkringen som ger ersättning vid personskador samt skador på egendom (ej din egen) vid olycka. Ingen ska alltså kunna bli utan ersättning vid en trafikolycka.

Den som inte tecknar en trafikförsäkring från första ägardagen får inom kort en faktura från trafikförsäkringsföreningen. Denna kan vara på flera hundra kronor per vecka.

Får man skriva försäkringen på någon annan för att få bättre pris på Nissan försäkringen?
Ja, så länge som den person som står på försäkringen använder bilen lika mycket (eller mer) än de andra som kör bilen. Att göra detta är ett mycket bra sätt att få en billig Nissan bilförsäkring då det kan skilja mycket i pris mellan två olika personer. För det första kan både premien och självrisken vara högre för en person som är över ca 25 år (gränsen kan variera) och för det andra spelar skadefria år in. När man jämför Nissanförsäkring bör man alltså även jämföra priset för olika försäkringstagare.

Ska man teckna Trafik-, halv-, eller helförsäkring?
Vilket försäkringsskydd man behöver ska i första hand avgöras av bilens värde och försäkringens självrisk. Som ett exempel kan självrisken för de skador som kan uppkomma inom halvförsäkringen för bil vara 1500 kr. Om bilen skulle brinna upp skulle man alltså vara tvungen att betala 1500 kr för att få ut bilens värde. Men om bilen inte är värd mer än 2000 kr får man alltså bara 500kr i ersättning. Frågan man då får ställa sig är om det är värt premien för att få så lite ersättning. Troligtvis är det inte detta och i så fall kan man nöja sig med biltrafikförsäkringen vilket gör att man får den billigaste Nissanförsäkringen som går att få.

Men det man även väljer bort i detta fall är bland annat halvförsäkringens krisdel. Det är denna del man kan utnyttja om man behöver psykologisk hjälp efter traumatisk olycka.

Vanligtvis är det inte självrisk på detta och dessutom kan det vara skönt att veta att man kan få denna hjälp om olycka när framme.

Om man ska ha halv- eller helförsäkring för bilen är ännu mer en tydlig ekonomisk fråga. Självrisken på helförsäkringen är ofta ca dubbelt mot vad den är på halvförsäkringens delar. Ännu en gång får man då värdera bilen och se om ersättningen är värd mer än vad man betalar.

Generellt gäller alltså att billig bil kräver låg försäkringsnivå vilket alltså ger en billig Nissanförsäkring.

Behöver man tilläggsförsäkring?
Om valet av trafik-, halv, eller helförsäkring främst avgörs av bilens värde så avgörs behovet av tilläggsförsäkring främst av individuella behov. När man jämför Nissan bilförsäkring bör man därför inte bara titta på grundförsäkringar utan även se vilka tillägg som försäkringsbolagen erbjuder. Detta kan variera mellan olika bolag vilket gör att det kan vara smart att titta på flera försäkringsbolag för att se ett större utbud av olika tillägg.

Vad blir det för självrisk om olyckan är framme?
Självrisken brukar vara en fast kostnad så länge det rör sig om självrisk gällande de delar som ingår i halvförsäkringen. Den kan variera mellan olika försäkringsbolag så den som anser att självrisken är den viktigaste punkten i val av försäkring bör jämföra denna punkt lite extra. Generellt kan sägas att självrisken på denna del ligger mellan 1000-2000.  För förare under en viss ålder (ex 25år) kan självrisken vara 1000kr extra.

När det kommer till vagnskadedelen (helförsäkringen) brukar man som försäkringstagare få välja nivån på självrisk ex 3000,6000 eller 9000kr.  Hög självrisk betyder billig Nissanförsäkring. Men det betyder också att det kan bli riktigt dyrt om bilen blir skadad.  Även i detta fall får förare under åldersgränsen många gånger betala ett självrisktillägg.

Det går även att teckna självriskreducerande tilläggsförsäkringar. På så vis kan man få lägre eller helt borttagen självrisk i vissa olyckssituationer.

Utöver detta finns det undantag. Krisförsäkringen brukar vara helt utan självrisk, rättskyddet kräver att man betalar ex 20% av kostnaden medan tilläggsförsäkringarna vanligtvis inte har någon självrisk alls.

Vad avgör pris på Nissan bilförsäkring?
För att få en billig Nissan bilförsäkring så är det bra att veta vilka faktorer som påverkar priset. Med den kunskapen kan man även påverka dessa faktorer. Det kan alltid variera mellan olika försäkringbolag på vad som påverkar pris på Nissanförsäkringen men detta är några av de vanligaste punkterna.

Bostadsort – Ju större stad desto högre risk för brott och olycka.

Säkerhet – Med större säkerhet minskar risken för skada vilket premieras av bolagen. Exempel är larm eller låst garage där bilen står under natten.

Skadefria år – Som tidigare nämnts påverkar skadefria år då det visar på att man kör säkert i trafiken.

Ålder – Förare under 25 år är statistiskt med om fler olyckor än de som är äldre. Detta får de betala för med högre premie.

Försäkringsnivå – Oavsett om man enbart vill ha en billig Nissan bilförsäkring så ska man inte stirra sig blind på priset. Försäkringsnivån påverkar visserligen priset tydligt men man bör ändå välja en försäkring som ger det ekonomiska skydd man behöver.

Självrisk – Hög självrisk ger lägre premie och tvärtom.

Bilens värde – Ju högre värde desto högre premie

Eventuella rabatter – Förutom att man kan få rabatt genom punkterna ovan så kan man få rabatt om man samlar flera försäkringar hos samma försäkringsföretag.

Hur jämför man pris på Nissan försäkring?

Första gången man tecknar en bilförsäkring kan det kännas svårt att sätta sig in i alla avtal och olikheter mellan de olika försäkringsbolagen. Att jämföra pris på Nissan bilförsäkring är däremot betydligt enklare. Tack vare den onlinetjänst som finns tillgänglig gratis kan man på mindre än en minut få fram mängder av försäkringar som passar den modell man har.

Fördelen är även att försäkringarna inte bara presenteras via pris utan även utifrån vissa punkter. Ska man bara ha en enkel basförsäkring utan några tillägg eller speciallösningar är detta den snabba och enkla vägen att gå.

Kan man säga upp en Nissan bilförsäkring när som helst?

Ja, man kan säga upp en bilförsäkring när som helst. Man får även tillbaka den del av premien som inte använts. Har man exempelvis haft försäkringen i ett halvår får man tillbaka halva summan som betalat in. Det finns flera olika orsaker till att säga upp sin försäkring men de två vanligaste orsakerna är att man inte längre har bil eller att man vill byta försäkringsbolag.

Att man vill byta behöver inte betyda att man är missnöjd med det nuvarande bolaget utan man ska ha som vana att jämföra Nissan bilförsäkringar ungefär en gång varje år eller vartannat år. Alla priser rör sig på marknaden och den som hela tiden vill ha den billigaste Nissanförskringen som finns behöver alltså jämföra priserna med jämna mellanrum. 
E-post: info@insplanet.com
Direktnummer: 08-51 00 00 42Jämför bilförsäkring

- Priser direkt från bolagen, börja här!

BilförsäkringJämför olika försäkringarFakta om Bilförsäkring

Volkswagen försäkring
Företaget Volkswagen:  Volkswagen, eller VW som det nästan oftare benämns med, ingår i en av de största ...

Läs mer »
Mini Bilförsäkring
Företaget Mini – Precis som namnet antyder är detta en mycket liten bilmodell. Den första modellen presenterades 1959 av BMC och...

Läs mer »
Land Rover Försäkring
Landrover: Bilmärket Landrover ägs och av det indiska företaget Tata Motors. Grundidén till modellen kom då britterna ville ...

Läs mer »
Mitsubishi Försäkring
 År 1870 grundades Mitsubishi som ett rederi med inriktning mot transport. Under de kommande åren växte företaget och riktade sig även in mot ...

Läs mer »
Smart bilförsäkring
Företaget Smart: Bilmärken Smart tillverkas idag av Mercedes-Benz men var från början ett projekt mellan Volkswagen och ...

Läs mer »
Toyota bilförsäkring
Företaget Toyota: Namnet på bilföretaget Toyota skvallrar både om dess historia och var huvudkontoret idag ligger. Det var ...

Läs mer »
Subaru Bilförsäkring
Företaget Subaru: Det japanska bilmärket Subaru har främst blivit känd för att i stort sett alla modeller är fyrhjulsdrivna. Detta...

Läs mer »
Jeep bilförsäkring
Idag används ordet Jeep sin ett begrepp för fyrhjulsdrivna bilar som tar sig fram i eländig terräng. Begreppet kommer från just bilmodellen Jeep som var ...

Läs mer »
Ferrari
Ferrari grundades av italienaren Enza Ferrari (1928) och sedan dess har biltillverkningen skett i Italien. Företaget började med att tävla i racing ...

Läs mer »
Citroen
Företaget Citroen: André Citroën grundade bilföretaget Citroën år 1919. Det som var speciellt för just detta bilmärke var en speciell ...

Läs mer »
Chrysler
Företaget Chrysler: När den första modellen av Chrysler lanserades 1924 (Model B-70) blev den snabbt en stor försäljningssuccé. Detta på ...

Läs mer »
Audi
Företaget Audi: Audi grundades år 1909 och ägs sedan 1965 av det tyska bilföretaget Volkswagen. Från början var det ett alldagligt märke som ...

Läs mer »
Suzuki
Företaget: Länge förknippades Suzuki bara med motorcyklar, en bransch där de fortfarande är mycket stora, men idag erbjuder de även ...

Läs mer »
Volvo
När man letar efter den bästa försäkringen för sin Volvo är det viktigt att jämföra vad olika försäkringar kostar och vad som ingår i ...

Läs mer »
Opel
Opel företaget:Opel är ett av de bilmärken som har en mycket lång historia. Företaget grundades i 1862 och har sedan 20-talet...

Läs mer »
Mazda
Företaget:Mazda (eller Matsuda som det japanska uttalet är) är ett japanskt bilmärke som började säljas i Sverige 1972. Bilmärket har ...

Läs mer »
Saab
Saab företaget:Bilmärket Saab är en stor del av svensk fordonshistoria. Företaget första prototyp presenterades 1947 (92001) och sedan ...

Läs mer »
Renault
Renault företaget:Louis Renault startade det franska bilföretaget Renault 1899 tillsammans med hans bröder Fernand och Marcel. Under...

Läs mer »
Märkesförsäkringar
Idag så erbjuder nästan alla försäkringsbolag bilförsäkringar och det kan skilja sig en hel del åt mellan olika bilförsäkringar.Dels ...

Läs mer »
Alfa Romeo
FöretagetAlfa Romeo är ett italienskt bilmärke som är mest känd för sina sportmodeller. Men redan under 60- och ...

Läs mer »
Skoda
Skoda - Företaget: Skoda var från början ett tjeckiskt bilmärke och blev känt i Sverige som ett lågprisalternativ. Men sedan...

Läs mer »
Nissan
Företaget: Nissan Motor Co Ltd är ett japanskt företag som grundades 1928 och tillverkar både personbilar, lastbilar och ...

Läs mer »
Kia
Kia - FöretagetÖversatt till svenska skulle Kia betyda något i stil med ”Kommer från Asien” eller ”Framåtskridande från...

Läs mer »
Jaguar
Företaget:Jaguar är ett brittiskt bilmärke som började tillverka sidovagnar till motorcyklar 1922. Detta under namnet ...

Läs mer »
Hyundai
Företaget:Den första bilen som företaget Hyundai tillverkade på egen hand var Hyundai Pony år 1975. Tidigare hade de ...

Läs mer »
Fiat
Fiat FöretagetFiat är en Italiensk storkoncern med fokus på bilar, motorcyklar och andra motorfordon. ...

Läs mer »
Trafikförsäkring
Trafikförsäkringen är ett lagstadgat krav för alla bilar i trafiken. Den ger ersättning till andra trafikanter när de, deras fordon eller annan ...

Läs mer »
Halvförsäkring
Försäkringstrappan för bilar kan sägas bestå av tre steg. Längst ned är trafikförsäkring (vilket är lagstadgat att man måste ha). Nästa steg ...

Läs mer »
Helförsäkring
Den som köper en bil för mer än bara någon tusenlapp bör främst överväga att teckna en helförsäkring. Med detta försäkringsskydd får man ...

Läs mer »

Läs mer om Bilförsäkring

Vårtecken vi gärna undviker
Blåsippan ute i backarna står framrutan spräcks utav grusiga spår. Läcka i stugan och en sjunkande båt olyckor som vittnar om att nu är det ...

Läs mer »
Behovsguiden
Vad är behovsguiden?Behovsguiden är en komplett guide som hjälper dig att ta reda på vilken bilförsäkring som passar dina specifika försäkringsbehov allra ...

Läs mer »
Två av tre jämför inte sin försäkring - går miste om 1 500 kronor
Att två av tre personer inte jämför olika alternativ innan de tecknar en ny försäkring innebär att de i genomsnitt går miste om 1 500 ...

Läs mer »
Kör du som andra i din ålder?
Tjugoåringar och femtioåringar har mer gemensamt än förväntat. Samtidigt kostar trettioåringarna på sig något dyrare bilar. Och fyrtioåringarna, de visar sig ...

Läs mer »
Så mycket kostar bilförsäkringen där du bor
Västerbottenborna, tillsammans med Gotlänningarna och Kalmarborna, är de som kommer undan med lägst snittpremier på sina ...

Läs mer »
Jämför pris på nissan bilmodeller

Vi jobbar för att få Sveriges mest nöjda kunder!

Följ oss på Twitter Följ oss på Facebook Följ oss på Google+

© 1999-2017 Insplanet - Internetpolicy
Insplanet AB - Box 26 000 - 100 41 Stockholm - Org.nr 556567-6227

Kundtjänst: 08 - 51 000 000 Kundtjänst: 08 - 51 000 000
Vardagar 08.00 – 20.00 Helger 10.00 – 16.00