Jämför bilförsäkring för Nissan

Företaget: Nissan Motor Co Ltd är ett japanskt företag som grundades 1928 och tillverkar både personbilar, lastbilar och bussar. När företaget började exportera bilar på 50-talet använde man namnet Datsun för personbilarna och Nissan för lastbilar och bussarna. Detta ändrades på 80-talet och idag är det enbart namnet Nissan som används. 

Oavsett om man har en äldre modell (Datsun) eller nyare (Nissan) så behöver man en försäkring. Denna artikel är tänkt att underlätta för de som vill jämföra Nissanförsäkringar och ge kunskap kring vad som gäller för dessa.

bilförsäkring för Nissan

Jämför bilförsäkring för Nissan

Innan man tecknar en bilförsäkring ska man vara insatt i vad denna täcker för skador och vilka avtal som gäller. Man bör även vara säker på att man får en billig bilförsäkring för Nissan och detta genom att jämföra priser hos olika försäkringsbolag. Det finns nämligen stora summor att spara varje år för den som läser på och jämför.

För att underlätta har vi samlat några av de vanligaste frågorna som försäkringsbolag brukar få gällande bilförsäkringar för Nissan nedan.

Måste man ha försäkring?

Ja, från och med första ägardagen måste man ha en trafikförsäkring. Sedan går det även att komplettera med halv- eller helförsäkring. Men trafikförsäkringen får man inte vara utan. Orsaken till detta är att det är trafikförsäkringen som ger ersättning vid personskador samt skador på egendom (ej din egen) vid olycka. Ingen ska alltså kunna bli utan ersättning vid en trafikolycka.

Den som inte tecknar en trafikförsäkring från första ägardagen får inom kort en faktura från trafikförsäkringsföreningen. Denna kan vara på flera hundra kronor per vecka.Får man skriva försäkringen på någon annan för att få bättre pris på försäkringen för sin Nissan?

Ja, så länge som den person som står på försäkringen använder bilen lika mycket (eller mer) än de andra som kör bilen. Att göra detta är ett mycket bra sätt att få en billig bilförsäkring för Nissan då det kan skilja mycket i pris mellan två olika personer. För det första kan både premien och självrisken vara högre för en person som är över ca 25 år (gränsen kan variera) och för det andra spelar skadefria år in. När man jämför Nissanförsäkring bör man alltså även jämföra priset för olika försäkringstagare.

Ska man teckna Trafik-, halv-, eller helförsäkring?

Vilket försäkringsskydd man behöver ska i första hand avgöras av bilens värde och försäkringens självrisk. Som ett exempel kan självrisken för de skador som kan uppkomma inom halvförsäkringen för bil vara 1500 kr. Om bilen skulle brinna upp skulle man alltså vara tvungen att betala 1500 kr för att få ut bilens värde. Men om bilen inte är värd mer än 2000 kr får man alltså bara 500kr i ersättning. Frågan man då får ställa sig är om det är värt premien för att få så lite ersättning. Troligtvis är det inte detta och i så fall kan man nöja sig med biltrafikförsäkringen vilket gör att man får den billigaste Nissanförsäkringen som går att få.

Men det man även väljer bort i detta fall är bland annat halvförsäkringens krisdel. Det är denna del man kan utnyttja om man behöver psykologisk hjälp efter traumatisk olycka.

Vanligtvis är det inte självrisk på detta och dessutom kan det vara skönt att veta att man kan få denna hjälp om olycka när framme.

Om man ska ha halv- eller helförsäkring för bilen är ännu mer en tydlig ekonomisk fråga. Självrisken på helförsäkringen är ofta ca dubbelt mot vad den är på halvförsäkringens delar. Ännu en gång får man då värdera bilen och se om ersättningen är värd mer än vad man betalar.

Generellt gäller alltså att billig bil kräver låg försäkringsnivå vilket alltså ger en billig Nissanförsäkring.

Behöver man tilläggsförsäkring?
Om valet av trafik-, halv, eller helförsäkring främst avgörs av bilens värde så avgörs behovet av tilläggsförsäkring främst av individuella behov. När man jämför bilförsäkring för Nissan bör man därför inte bara titta på grundförsäkringar utan även se vilka tillägg som försäkringsbolagen erbjuder. Detta kan variera mellan olika bolag vilket gör att det kan vara smart att titta på flera försäkringsbolag för att se ett större utbud av olika tillägg.

Vad blir det för självrisk om olyckan är framme?
Självrisken brukar vara en fast kostnad så länge det rör sig om självrisk gällande de delar som ingår i halvförsäkringen. Den kan variera mellan olika försäkringsbolag så den som anser att självrisken är den viktigaste punkten i val av försäkring bör jämföra denna punkt lite extra. Generellt kan sägas att självrisken på denna del ligger mellan 1000-2000.  För förare under en viss ålder (ex 25år) kan självrisken vara 1000kr extra.

När det kommer till vagnskadedelen (helförsäkringen) brukar man som försäkringstagare få välja nivån på självrisk ex 3000,6000 eller 9000kr.  Hög självrisk betyder billig Nissanförsäkring. Men det betyder också att det kan bli riktigt dyrt om bilen blir skadad.  Även i detta fall får förare under åldersgränsen många gånger betala ett självrisktillägg.

Det går även att teckna självriskreducerande tilläggsförsäkringar. På så vis kan man få lägre eller helt borttagen självrisk i vissa olyckssituationer.

Utöver detta finns det undantag. Krisförsäkringen brukar vara helt utan självrisk, rättskyddet kräver att man betalar ex 20% av kostnaden medan tilläggsförsäkringarna vanligtvis inte har någon självrisk alls.

Vad avgör pris på bilförsäkring för Nissan?
För att få en billig bilförsäkring för Nissan så är det bra att veta vilka faktorer som påverkar priset. Med den kunskapen kan man även påverka dessa faktorer. Det kan alltid variera mellan olika försäkringbolag på vad som påverkar pris på Nissanförsäkringen men detta är några av de vanligaste punkterna.

Bostadsort – Ju större stad desto högre risk för brott och olycka.

Säkerhet – Med större säkerhet minskar risken för skada vilket premieras av bolagen. Exempel är larm eller låst garage där bilen står under natten.

Skadefria år – Som tidigare nämnts påverkar skadefria år då det visar på att man kör säkert i trafiken.

Ålder – Förare under 25 år är statistiskt med om fler olyckor än de som är äldre. Detta får de betala för med högre premie.

Försäkringsnivå – Oavsett om man enbart vill ha en billig bilförsäkring för Nissan så ska man inte stirra sig blind på priset. Försäkringsnivån påverkar visserligen priset tydligt men man bör ändå välja en försäkring som ger det ekonomiska skydd man behöver.

Självrisk – Hög självrisk ger lägre premie och tvärtom.

Bilens värde – Ju högre värde desto högre premie

Eventuella rabatter – Förutom att man kan få rabatt genom punkterna ovan så kan man få rabatt om man samlar flera försäkringar hos samma försäkringsföretag.

Hur jämför man pris på försäkring för Nissan?

Första gången man tecknar en bilförsäkring kan det kännas svårt att sätta sig in i alla avtal och olikheter mellan de olika försäkringsbolagen. Att jämföra pris på bilförsäkring för Nissan är däremot betydligt enklare. Tack vare den onlinetjänst som finns tillgänglig gratis kan man på mindre än en minut få fram mängder av försäkringar som passar den modell man har.

Fördelen är även att försäkringarna inte bara presenteras via pris utan även utifrån vissa punkter. Ska man bara ha en enkel basförsäkring utan några tillägg eller speciallösningar är detta den snabba och enkla vägen att gå.

Kan man säga upp en bilförsäkring för Nissan när som helst?

Ja, man kan säga upp en bilförsäkring när som helst. Man får även tillbaka den del av premien som inte använts. Har man exempelvis haft försäkringen i ett halvår får man tillbaka halva summan som betalat in. Det finns flera olika orsaker till att säga upp sin försäkring men de två vanligaste orsakerna är att man inte längre har bil eller att man vill byta försäkringsbolag.

Att man vill byta behöver inte betyda att man är missnöjd med det nuvarande bolaget utan man ska ha som vana att jämföra bilförsäkringar för Nissan ungefär en gång varje år eller vartannat år. Alla priser rör sig på marknaden och den som hela tiden vill ha den billigaste Nissanförskringen som finns behöver alltså jämföra priserna med jämna mellanrum. 

Försäkra din Nissan elbil

Nissan började utveckla elbilar 2010. Idag har man tre olika modeller. Bland annat världens mest sålda 100 % eldrivna bil med nollutsläpp. Modellen heter Nissan Leaf och erbjuder sin ägare både aerodynamik och avancerade teknologier. Förutom sin Leaf-modell tillverkar Nissan dessutom större elbilar som Nissan E-NV200 Evalia och Nissan E-NV200 skåp som båda är praktiska och stora elbilar.

Nissans:s laddbara modeller 2018:
  • Nissan Leaf
  • Nissan E-NV200 Evalia
  • Nissan E-NV200 Skåp

Läs mer om elbil försäkring här

Gör en kostnadsfri jämförelse

Börja härE-post: info@insplanet.com
Direktnummer: 08-51 00 00 42Jämför bilförsäkring

- Priser direkt från bolagen, börja här!

BilförsäkringJämför olika försäkringarTesla
Innan du försäkrar din Tesla är det viktigt att du jämför bilförsäkring hos olika bolag. Annars är risken att du får sämre försäkring till en högre Läs mer om försäkring för Tesla »


Volvo
Ska du försäkra en Volvo? Nedan hittar du information som ger dig förståelse för vad det kan kosta. Du hittar bland annat tabeller som visar hur mycket en ...
Läs mer om försäkring för Volvo »


Volkswagen
För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Volkswagen bör du självklart jämföra olika alternativ innan du bestämmer dig för ...
Läs mer om försäkring för Volkswagen »


Audi
För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Audi är det två saker du bör fundera på. Delvis hur mycket din bil används, men även hur ...
Läs mer om försäkring för Audi »


BMW
Den bästa bilförsäkringen till din BMW hittar du genom att jämföra olika bilförsäkringar med varandra. Det hjälper vi på Insplanet dig med....
Läs mer om försäkring för BMW »


Ford
Ska du försäkra en Ford? Nedan hittar du information som ger dig förståelse för vad det kan kosta. Du hittar bland annat tabeller som visar hur mycket en Ford...
Läs mer om försäkring för Ford »


Renault
Ska du försäkra en Renault? Nedan hittar du information som ger dig förståelse för vad det kan kosta. Du hittar bland annat tabeller som visar hur mycket ...
Läs mer om försäkring för Renault »


Kia
Kia - FöretagetÖversatt till svenska skulle Kia betyda något i stil med ”Kommer från Asien” eller ”Framåtskridande ...
Läs mer om försäkring för Kia »


Skoda
Oavsett vilken Skodamodell du har vill du självklart hitta rätt bilförsäkring för just dig och din bil. Det ...
Läs mer om försäkring för Skoda »


Nissan
Företaget: Nissan Motor Co Ltd är ett japanskt företag som grundades 1928 och tillverkar både personbilar, lastbilar ...
Läs mer om försäkring för Nissan »


Opel
Ska du försäkra en Opel? Nedan hittar du information som ger dig förståelse för vad det kan kosta. Du hittar bland annat tabeller som visar hur mycket en Opel...
Läs mer om försäkring för Opel »


Porsche
Jämför olika bilförsäkringar till din Porsche innan du bestämmer dig för vilket bolag du vill teckna hos. Vi på Läs mer om försäkring för Porsche »


Citroen
Ska du försäkra en Citroën? Nedan hittar du information som ger dig förståelse för vad det kan kosta. Du hittar bland annat tabeller som visar hur mycket ...
Läs mer om försäkring för Citroen »


Peugeot
Din Peugeot, gammal som ny, försäkrar du bäst genom att jämföra bilförsäkringar samt avgöra vilken nivå du behöver på ditt skydd. Billigast ...
Läs mer om försäkring för Peugeot »


Subaru
Ska du försäkra en Subaru? Nedan hittar du information som ger dig förståelse för vad det kan kosta. Du hittar bland annat tabeller som visar hur mycket en ...
Läs mer om försäkring för Subaru »


Toyota
Du hittar den bästa bilförsäkringen till din Toyota genom att jämföra såväl pris, villkor innehåll mellan olika försäkringsbolag. Även om det grundläggande skyddet...
Läs mer om försäkring för Toyota »


Saab
För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Saab bör du fundera på hur, var och när du kör. Då det övergripande innehållet är lika mellan olika ...
Läs mer om försäkring för Saab »


Seat
Ska du försäkra en Seat? Nedan hittar du information som ger dig förståelse för vad det kan kosta. Du hittar bland annat tabeller som visar hur mycket en Seat...
Läs mer om försäkring för Seat »


Mazda
Till din Mazda ska du självklart teckna den bästa bilförsäkringen du kan hitta, men även till det bästa priset. Att betala onödigt höga premier för ditt ...
Läs mer om försäkring för Mazda »


Hyundai
Ska du försäkra en Hyundai? Nedan hittar du information som ger dig förståelse för vad det kan kosta. Du hittar bland annat tabeller som visar hur mycket ...
Läs mer om försäkring för Hyundai »


Honda
För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Honda kan det vara klokt att jämföra olika försäkringsbolags ...
Läs mer om försäkring för Honda »


Fiat
Ska du försäkra en Fiat? Nedan hittar du information som ger dig förståelse för vad det kan kosta. Du hittar bland annat tabeller som visar hur mycket en Fiat...
Läs mer om försäkring för Fiat »


Mini
Företaget Mini – Precis som namnet antyder är detta en mycket liten bilmodell. Den första modellen presenterades 1959 av BMC och fram till år 2000 ...
Läs mer om försäkring för Mini »


Jeep
Har du en Jeep som du ska försäkra? Nedan hittar du all information du behöver för att välja rätt bilförsäkring. Du hittar bland annat tabeller som visar hur ...
Läs mer om försäkring för Jeep »


Lexus
En bra bilförsäkring till din Lexus hittar du enkelt genom att jämföra alternativ från olika försäkringsbolag. Vid en första ...
Läs mer om försäkring för Lexus »


Jaguar
Företaget:Jaguar är ett brittiskt bilmärke som började tillverka sidovagnar till motorcyklar 1922. Detta under ...
Läs mer om försäkring för Jaguar »


Chrysler
Ska du försäkra en Chrysler? Nedan hittar du information som ger dig förståelse för vad det kan kosta. Du hittar bland annat tabeller som visar hur mycket...
Läs mer om försäkring för Chrysler »


Mitsubishi
Ska du försäkra en Mitsubishi? Nedan hittar du information som ger dig förståelse för vad det kan kosta. Du hittar bland annat tabeller som visar hur ...
Läs mer om försäkring för Mitsubishi »


Ferrari
Ferrari grundades av italienaren Enza Ferrari (1928) och sedan dess har biltillverkningen skett i Italien. Företaget började med att tävla i racing ...
Läs mer om försäkring för Ferrari »


Land Rover
Landrover: Bilmärket Landrover ägs och av det indiska företaget Tata Motors. Grundidén till modellen kom då britterna ...
Läs mer om försäkring för Land Rover »


Suzuki
Ska du försäkra en Suzuki? Nedan hittar du information som ger dig förståelse för vad det kan kosta. Du hittar bland annat tabeller som visar hur mycket en ...
Läs mer om försäkring för Suzuki »


Chevrolet
Ska du försäkra en Chevrolet? Nedan hittar du information som ger dig förståelse för vad det kan kosta. Du hittar bland annat tabeller som visar hur ...
Läs mer om försäkring för Chevrolet »


Alfa Romeo
Ska du försäkra en Alfa Romeo? Nedan hittar du information som ger dig förståelse för vad det kan kosta. Du hittar bland annat tabeller som visar hur ...
Läs mer om försäkring för Alfa Romeo »


Smart
Företaget Smart: Bilmärken Smart tillverkas idag av Mercedes-Benz men var från början ett projekt mellan Volkswagen och ...
Läs mer om försäkring för Smart »


Digital bilförsäkring
En traditionell bilförsäkring baseras på din ålder, var du bor och vilken bil du har. En digital bilförsäkring fungerar annorlunda. Den ...
Läs mer »


Märkesförsäkringar
Idag så erbjuder nästan alla försäkringsbolag bilförsäkringar och det kan skilja sig en hel del åt mellan olika bilförsäkringar.Dels ...
Läs mer »


Trafikförsäkring
Trafikförsäkringen är ett lagstadgat krav för alla bilar i trafiken. Den ger ersättning till andra trafikanter när de, deras fordon eller ...
Läs mer »


Halvförsäkring
Som bilägare har du stora möjligheter att påverka priset på din bilförsäkring. Därför ska du alltid jämföra halvförsäkringar från olika ...
Läs mer »


Helförsäkring
När det kommer till bilförsäkringar har du som bilägare mycket att säga till om. Genom att jämföra helförsäkringar är det enkelt att ...
Läs mer »

Jämför pris på nissan bilmodeller