Jämför Nissan bilförsäkring

Företaget: Nissan Motor Co Ltd är ett japanskt företag som grundades 1928 och tillverkar både personbilar, lastbilar och bussar. När företaget började exportera bilar på 50-talet använde man namnet Datsun för personbilarna och Nissan för lastbilar och bussarna. Detta ändrades på 80-talet och idag är det enbart namnet Nissan som används. 

Oavsett om man har en äldre modell (Datsun) eller nyare (Nissan) så behöver man en försäkring. Denna artikel är tänkt att underlätta för de som vill jämföra Nissanförsäkringar och ge kunskap kring vad som gäller för dessa.

Var påläst om och jämför Nissan bilförsäkring

Innan man tecknar en bilförsäkring ska man vara insatt i vad denna täcker för skador och vilka avtal som gäller. Man bör även vara säker på att man får en billig Nissan bilförsäkring och detta genom att jämföra priser hos olika försäkringsbolag. Det finns nämligen stora summor att spara varje år för den som läser på och jämför.

För att underlätta har vi samlat några av de vanligaste frågorna som försäkringsbolag brukar få gällande Nissan bilförsäkringar nedan.

Måste man ha försäkring?
Ja, från och med första ägardagen måste man ha en trafikförsäkring. Sedan går det även att komplettera med halv- eller helförsäkring. Men trafikförsäkringen får man inte vara utan. Orsaken till detta är att det är trafikförsäkringen som ger ersättning vid personskador samt skador på egendom (ej din egen) vid olycka. Ingen ska alltså kunna bli utan ersättning vid en trafikolycka.

Den som inte tecknar en trafikförsäkring från första ägardagen får inom kort en faktura från trafikförsäkringsföreningen. Denna kan vara på flera hundra kronor per vecka.

Får man skriva försäkringen på någon annan för att få bättre pris på Nissan försäkringen?
Ja, så länge som den person som står på försäkringen använder bilen lika mycket (eller mer) än de andra som kör bilen. Att göra detta är ett mycket bra sätt att få en billig Nissan bilförsäkring då det kan skilja mycket i pris mellan två olika personer. För det första kan både premien och självrisken vara högre för en person som är över ca 25 år (gränsen kan variera) och för det andra spelar skadefria år in. När man jämför Nissanförsäkring bör man alltså även jämföra priset för olika försäkringstagare.

Ska man teckna Trafik-, halv-, eller helförsäkring?
Vilket försäkringsskydd man behöver ska i första hand avgöras av bilens värde och försäkringens självrisk. Som ett exempel kan självrisken för de skador som kan uppkomma inom halvförsäkringen för bil vara 1500 kr. Om bilen skulle brinna upp skulle man alltså vara tvungen att betala 1500 kr för att få ut bilens värde. Men om bilen inte är värd mer än 2000 kr får man alltså bara 500kr i ersättning. Frågan man då får ställa sig är om det är värt premien för att få så lite ersättning. Troligtvis är det inte detta och i så fall kan man nöja sig med biltrafikförsäkringen vilket gör att man får den billigaste Nissanförsäkringen som går att få.

Men det man även väljer bort i detta fall är bland annat halvförsäkringens krisdel. Det är denna del man kan utnyttja om man behöver psykologisk hjälp efter traumatisk olycka.

Vanligtvis är det inte självrisk på detta och dessutom kan det vara skönt att veta att man kan få denna hjälp om olycka när framme.

Om man ska ha halv- eller helförsäkring för bilen är ännu mer en tydlig ekonomisk fråga. Självrisken på helförsäkringen är ofta ca dubbelt mot vad den är på halvförsäkringens delar. Ännu en gång får man då värdera bilen och se om ersättningen är värd mer än vad man betalar.

Generellt gäller alltså att billig bil kräver låg försäkringsnivå vilket alltså ger en billig Nissanförsäkring.

Behöver man tilläggsförsäkring?
Om valet av trafik-, halv, eller helförsäkring främst avgörs av bilens värde så avgörs behovet av tilläggsförsäkring främst av individuella behov. När man jämför Nissan bilförsäkring bör man därför inte bara titta på grundförsäkringar utan även se vilka tillägg som försäkringsbolagen erbjuder. Detta kan variera mellan olika bolag vilket gör att det kan vara smart att titta på flera försäkringsbolag för att se ett större utbud av olika tillägg.

Vad blir det för självrisk om olyckan är framme?
Självrisken brukar vara en fast kostnad så länge det rör sig om självrisk gällande de delar som ingår i halvförsäkringen. Den kan variera mellan olika försäkringsbolag så den som anser att självrisken är den viktigaste punkten i val av försäkring bör jämföra denna punkt lite extra. Generellt kan sägas att självrisken på denna del ligger mellan 1000-2000.  För förare under en viss ålder (ex 25år) kan självrisken vara 1000kr extra.

När det kommer till vagnskadedelen (helförsäkringen) brukar man som försäkringstagare få välja nivån på självrisk ex 3000,6000 eller 9000kr.  Hög självrisk betyder billig Nissanförsäkring. Men det betyder också att det kan bli riktigt dyrt om bilen blir skadad.  Även i detta fall får förare under åldersgränsen många gånger betala ett självrisktillägg.

Det går även att teckna självriskreducerande tilläggsförsäkringar. På så vis kan man få lägre eller helt borttagen självrisk i vissa olyckssituationer.

Utöver detta finns det undantag. Krisförsäkringen brukar vara helt utan självrisk, rättskyddet kräver att man betalar ex 20% av kostnaden medan tilläggsförsäkringarna vanligtvis inte har någon självrisk alls.

Vad avgör pris på Nissan bilförsäkring?
För att få en billig Nissan bilförsäkring så är det bra att veta vilka faktorer som påverkar priset. Med den kunskapen kan man även påverka dessa faktorer. Det kan alltid variera mellan olika försäkringbolag på vad som påverkar pris på Nissanförsäkringen men detta är några av de vanligaste punkterna.

Bostadsort – Ju större stad desto högre risk för brott och olycka.

Säkerhet – Med större säkerhet minskar risken för skada vilket premieras av bolagen. Exempel är larm eller låst garage där bilen står under natten.

Skadefria år – Som tidigare nämnts påverkar skadefria år då det visar på att man kör säkert i trafiken.

Ålder – Förare under 25 år är statistiskt med om fler olyckor än de som är äldre. Detta får de betala för med högre premie.

Försäkringsnivå – Oavsett om man enbart vill ha en billig Nissan bilförsäkring så ska man inte stirra sig blind på priset. Försäkringsnivån påverkar visserligen priset tydligt men man bör ändå välja en försäkring som ger det ekonomiska skydd man behöver.

Självrisk – Hög självrisk ger lägre premie och tvärtom.

Bilens värde – Ju högre värde desto högre premie

Eventuella rabatter – Förutom att man kan få rabatt genom punkterna ovan så kan man få rabatt om man samlar flera försäkringar hos samma försäkringsföretag.

Hur jämför man pris på Nissan försäkring?

Första gången man tecknar en bilförsäkring kan det kännas svårt att sätta sig in i alla avtal och olikheter mellan de olika försäkringsbolagen. Att jämföra pris på Nissan bilförsäkring är däremot betydligt enklare. Tack vare den onlinetjänst som finns tillgänglig gratis kan man på mindre än en minut få fram mängder av försäkringar som passar den modell man har.

Fördelen är även att försäkringarna inte bara presenteras via pris utan även utifrån vissa punkter. Ska man bara ha en enkel basförsäkring utan några tillägg eller speciallösningar är detta den snabba och enkla vägen att gå.

Kan man säga upp en Nissan bilförsäkring när som helst?

Ja, man kan säga upp en bilförsäkring när som helst. Man får även tillbaka den del av premien som inte använts. Har man exempelvis haft försäkringen i ett halvår får man tillbaka halva summan som betalat in. Det finns flera olika orsaker till att säga upp sin försäkring men de två vanligaste orsakerna är att man inte längre har bil eller att man vill byta försäkringsbolag.

Att man vill byta behöver inte betyda att man är missnöjd med det nuvarande bolaget utan man ska ha som vana att jämföra Nissan bilförsäkringar ungefär en gång varje år eller vartannat år. Alla priser rör sig på marknaden och den som hela tiden vill ha den billigaste Nissanförskringen som finns behöver alltså jämföra priserna med jämna mellanrum. 
E-post: info@insplanet.com
Direktnummer: 08-51 00 00 42Jämför bilförsäkring

- Priser direkt från bolagen, börja här!

BilförsäkringJämför olika försäkringarFakta om Bilförsäkring

Volvo
När du letar efter den bästa försäkringen för din Volvo är det viktigt att jämföra vad olika försäkringar kostar och vad som ...

Läs mer om Volvo försäkring »
Volkswagen
För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Volkswagen bör du självklart jämföra olika alternativ innan du bestämmer dig för vilket ...

Läs mer om Volkswagen försäkring »
Audi
För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Audi är det två saker du bör fundera på. Delvis hur mycket din bil används, men även hur din ...

Läs mer om Audi försäkring »
BMW
Den bästa bilförsäkringen till din BMW hittar du genom att jämföra olika bilförsäkringar med varandra. Det hjälper vi på Insplanet dig med. Vi ...

Läs mer om BMW försäkring »
Ford
En billig Ford bilförsäkring, som ger rätt skydd om olyckan är framme, hittar du lättast genom att se över och ...

Läs mer om Ford försäkring »
Renault
Renault företaget:Louis Renault startade det franska bilföretaget Renault 1899 tillsammans med hans bröder Fernand och Marcel. Under...

Läs mer om Renault försäkring »
Kia
Kia - FöretagetÖversatt till svenska skulle Kia betyda något i stil med ”Kommer från Asien” eller ”Framåtskridande från...

Läs mer om Kia försäkring »
Skoda
Oavsett vilken Skodamodell du har vill du självklart hitta rätt bilförsäkring för just dig och din bil. Det ...

Läs mer om Skoda försäkring »
Nissan
Företaget: Nissan Motor Co Ltd är ett japanskt företag som grundades 1928 och tillverkar både personbilar, lastbilar och ...

Läs mer om Nissan försäkring »
Opel
När du jämför bilförsäkringar för din Opel bör du inte enbart titta på priset, även om du vill hitta en så ...

Läs mer om Opel försäkring »
Porsche
Jämför olika bilförsäkringar till din Porsche innan du bestämmer dig för vilket bolag du vill teckna hos. Vi på
Läs mer om Porsche försäkring »
Citroen
Den bästa bilförsäkringen till din Citroën hittar du lättast genom att jämföra olika försäkringsbolags utbud. För att underlätta ditt letande hjälpte vi på ...

Läs mer om Citroen försäkring »
Peugeot
Din Peugeot, gammal som ny, försäkrar du bäst genom att jämföra bilförsäkringar samt avgöra vilken nivå du behöver på ditt skydd. Billigast ...

Läs mer om Peugeot försäkring »
Subaru
Företaget Subaru: Det japanska bilmärket Subaru har främst blivit känd för att i stort sett alla modeller är fyrhjulsdrivna. Detta...

Läs mer om Subaru försäkring »
Toyota
Du hittar den bästa bilförsäkringen till din Toyota genom att jämföra såväl pris, villkor innehåll mellan olika försäkringsbolag. Även om det grundläggande skyddet i ...

Läs mer om Toyota försäkring »
Saab
Jämför bilförsäkring SaabFör att hitta den bästa bilförsäkringen till din Saab bör du fundera på hur, var och när du kör. Då det övergripande innehållet är ...

Läs mer om Saab försäkring »
Seat
Till din Seat hittar du den bästa bilförsäkringen genom att se över ditt behov av skydd och samtidigt ställa detta mot det utbud som finns inom försäkringsbranschen. Du ...

Läs mer om Seat försäkring »
Mazda
Till din Mazda ska du självklart teckna den bästa bilförsäkringen du kan hitta, men även till det bästa priset. Att betala onödigt höga premier för ditt ...

Läs mer om Mazda försäkring »
Hyundai
Företaget:Den första bilen som företaget Hyundai tillverkade på egen hand var Hyundai Pony år 1975. Tidigare hade de ...

Läs mer om Hyundai försäkring »
Honda
För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Honda kan det vara klokt att jämföra olika försäkringsbolags utbud och priser. Det kan nämligen skilja en hel ...

Läs mer om Honda försäkring »
Fiat
Fiat FöretagetFiat är en Italiensk storkoncern med fokus på bilar, motorcyklar och andra motorfordon. ...

Läs mer om Fiat försäkring »
Mini
Företaget Mini – Precis som namnet antyder är detta en mycket liten bilmodell. Den första modellen presenterades 1959 av BMC och fram till år 2000 ...

Läs mer om Mini försäkring »
Jeep
Idag används ordet Jeep sin ett begrepp för fyrhjulsdrivna bilar som tar sig fram i eländig terräng. Begreppet kommer från just bilmodellen Jeep som var ...

Läs mer om Jeep försäkring »
Lexus
En bra bilförsäkring till din Lexus hittar du enkelt genom att jämföra alternativ från olika försäkringsbolag. Vid en första ...

Läs mer om Lexus försäkring »
Jaguar
Företaget:Jaguar är ett brittiskt bilmärke som började tillverka sidovagnar till motorcyklar 1922. Detta under namnet ...

Läs mer om Jaguar försäkring »
Chrysler
Den bästa bilförsäkringen till din Chrysler får de genom att jämföra utbudet bland olika försäkringsbolag. Bra villkor kan exempelvis handla om att du som är ...

Läs mer om Chrysler försäkring »
Mitsubishi
Att jämföra utbudet bland olika försäkringsbolag innan du tecknar en bilförsäkring till din Mitsubishi ger dig helt rätt förutsättningar för att du ska ...

Läs mer om Mitsubishi försäkring »
Ferrari
Ferrari grundades av italienaren Enza Ferrari (1928) och sedan dess har biltillverkningen skett i Italien. Företaget började med att tävla i racing ...

Läs mer om Ferrari försäkring »
Land Rover
Landrover: Bilmärket Landrover ägs och av det indiska företaget Tata Motors. Grundidén till modellen kom då britterna ville ...

Läs mer om Land Rover försäkring »
Suzuki
Företaget: Länge förknippades Suzuki bara med motorcyklar, en bransch där de fortfarande är mycket stora, men idag erbjuder de även ...

Läs mer om Suzuki försäkring »
Chevrolet
Den bästa försäkringen till din Chevrolet kan vi på Insplanet hjälpa dig att hitta. Vi ser över och jämför Sveriges försäkringsbolag, och ger dig en enkel och ...

Läs mer om Chevrolet försäkring »
Alfa Romeo
FöretagetAlfa Romeo är ett italienskt bilmärke som är mest känd för sina sportmodeller. Men redan under 60- och ...

Läs mer om Alfa Romeo försäkring »
Smart
Företaget Smart: Bilmärken Smart tillverkas idag av Mercedes-Benz men var från början ett projekt mellan Volkswagen och ...

Läs mer om Smart försäkring »
Märkesförsäkringar
Idag så erbjuder nästan alla försäkringsbolag bilförsäkringar och det kan skilja sig en hel del åt mellan olika bilförsäkringar.Dels ...

Läs mer »
Trafikförsäkring
Trafikförsäkringen är ett lagstadgat krav för alla bilar i trafiken. Den ger ersättning till andra trafikanter när de, deras fordon eller ...

Läs mer »
Halvförsäkring
Som bilägare har du stora möjligheter att påverka priset på din bilförsäkring. Därför ska du alltid jämföra halvförsäkringar från olika ...

Läs mer »
Helförsäkring
När det kommer till bilförsäkringar har du som bilägare mycket att säga till om. Genom att jämföra helförsäkringar är det enkelt att ...

Läs mer »

Läs mer om Bilförsäkring

Så mycket kostar bilförsäkringen där du bor
Västerbottenborna, tillsammans med Gotlänningarna och Kalmarborna, är de som kommer undan med lägst snittpremier på sina ...

Läs mer »
Hitta billigaste bilförsäkringen - steg för steg
Att hitta en billig bilförsäkring blir betydligt enklare om du tar hjälp av oss på Insplanet i stället för att leta på egen hand. ...

Läs mer »
Två av tre betalar fel pris för sin bilförsäkring
Att två av tre försäkringstagare inte jämför olika alternativ innan de tecknar en ny bilförsäkring innebär att de riskerar att få ...

Läs mer »
Jämför din bilförsäkring med andra bilförsäkringar
För att jämföra bilförsäkringar behöver du kunna identifiera de risker som din bil utsätts för mest och samtidigt väga in hur väl...

Läs mer »
Parkeringsskada
Att komma tillbaka till bilen och upptäcka en skada på karossen är inte särskilt roligt. Har förövaren dessutom smitit från platsen - vilket alltför ofta är regel ...

Läs mer »
Hur skyddar bilförsäkringen vid viltolycka?
Ersättningen du kan få vid viltolycka beror på din bilförsäkrings omfattning, och framförallt om du har tecknat ett tillägg för ...

Läs mer »
Krock med rådjur, älg, vildsvin eller annat vilt
En djurkollision är en otäck upplevelse som kan påverkar din handlingsförmåga för en stund. Här kan du läsa om vad du ska tänka på ...

Läs mer »
Vägassistans
Vägassistans, vilket även kallas assistansförsäkring eller bilassistans, är en av de mest populära tilläggsförsäkringarna till bilförsäkringen. Med en ...

Läs mer »
Stenskott
Oavsett hur ansvarsfull bilägare och förare du är, kommer du förmodligen råka ut för stenskott förr eller senare. Plötsligt smäller det till på bilrutan och ett tråkigt ...

Läs mer »
Hyrbilsförsäkring
Din bilförsäkring kan utökas med en så kallad hyrbilsförsäkring, som ger ersättning för de hyrbilskostnader som kan komma att uppstå när din egen bil är obrukbar ...

Läs mer »
Hur fungerar betala-som-du-kör-försäkringar?
Betala-som-du-kör-försäkringar riktar sig främst till säkra och trygga bilförare, eller till bilägare som kör mindre än genomsnittet. ...

Läs mer »
tillägg i bilförsäkringar Tillägg att köpa till bilförsäkringen
Till din bilförsäkring finns ett antal tilläggsförsäkringar som kan ingå eller tecknas utöver både
Läs mer »
Behovsguiden
Vad är behovsguiden?Behovsguiden är en komplett guide som hjälper dig att ta reda på vilken bilförsäkring som passar dina specifika försäkringsbehov allra ...

Läs mer »
Kör du som andra i din ålder?
Tjugoåringar och femtioåringar har mer gemensamt än förväntat. Samtidigt kostar trettioåringarna på sig något dyrare bilar. Och fyrtioåringarna, de visar sig ...

Läs mer »
Så mycket kostar bilförsäkringen där du bor
Västerbottenborna, tillsammans med Gotlänningarna och Kalmarborna, är de som kommer undan med lägst snittpremier på sina bilförsäkringar. De som...

Läs mer »
Bilmärkena med lägst försäkringskostnad
Från billigast till dyrast - vi på Insplanet har listat 39 bilmärken och rankat dem efter hur mycket de ...

Läs mer »
Samlarfordonsförsäkring
I de fall som en bil, eller annat fordon, främst används som ett samlarobjekt är samlarfordonsförsäkring ett mer passande alternativ mot den...

Läs mer »
Jämför pris på nissan bilmodeller

Vi jobbar för att få Sveriges mest nöjda kunder!

© 1999-2018 Insplanet - Internetpolicy
Insplanet AB - Box 26 000 - 100 41 Stockholm - Org.nr 556567-6227

Kundtjänst: 08 - 51 000 000 Kundtjänst: 08 - 51 000 000
Vardagar 08.00 – 20.00 Helger 10.00 – 16.00