Jämför bilförsäkring för Mitsubishi

Att jämföra utbudet bland olika försäkringsbolag innan du tecknar en bilförsäkring till din Mitsubishi ger dig helt rätt förutsättningar för att du ska kunna hitta en så bra försäkring som möjligt, till ett minst lika bra pris! Vi på Insplanet hjälper dig att se över de erbjudanden som finns bland Sveriges försäkringsbolag - snabbt och enkelt.

Att teckna en bilförsäkring handlar om att ge dig själv, dina medpassagerare och din Mitsubishi en trygghet. Samtidigt kan priset mellan olika skydd variera kraftigt. Bland annat är självrisken en av de faktorer som påverkar nivån på försäkringspremien. Det handlar helt enkelt om att du kan få en försäkring till ett relativt lågt pris, men med högre självrisknivåer om en olycka inträffar. Alternativt kan du välja en försäkring med högre premie, som då erbjuder mycket generösa nivåer på självriskerna. Genom att välja låg självrisk ger du dig själv tryggheten att de plötsliga utgifter som kan uppstå till följd av en olycka, trots allt blir så låg som möjligt.

bilförsäkring för mitsubishi

Vad skiljer sig mellan olika trafikförsäkringar?

För dig som köper en Mitsubishi för någon tusenlapp är trafikförsäkring det bästa alternativet för att få en så billig bilförsäkring som möjligt. Du kan även teckna en halv- eller helförsäkring men med tanke på att det är självrisker som måste betalas vid en eventuell skada eller olycka, är det inte säkert att något utav de alternativen är det ekonomiskt bästa alternativet. Det kan helt enkelt bli som så att du betalar en självrisk som överstiger värdet av själva bilen.

Alla trafikförsäkringar har samma ekonomiska skydd. De ger ersättning för skador på personer samt egendom som tillhör någon annan än försäkringstagaren. Är du vållande till en skada på en annan bil är det alltså trafikförsäkringen som täcker skadan på denna bil. På denna punkt är alla exakt lika. Det som skiljer olika trafikförsäkringar åt är däremot självrisken. Den kan variera beroende på förarens ålder samt försäkringstagarens ålder, men även på om föraren är vållande till den eventuella skadan, eller om skadan inträffat i samband med brott (såsom rattfylleri). Det är alltså detta du bör fokusera på när du jämför bilförsäkring för Mitsubishi och enbart vill ha skyddet från en trafikförsäkring.

För unga förare kan en billig trafikförsäkring alltså bli dyr i längden, om självriskerna höjs i samband med specifika förutsättningar. Detta är något som även förekommer inom andra delar av bilförsäkringen. För yngre förare kan det alltså vara lönsammare att välja ett lite högre pris på Mitsubishiförsäkring för att få en större ekonomisk trygghet utan förhöjda självrisker.

Rekommendationen är alltså att du tar reda på följande om självrisken i din trafikförsäkring:

  • Hur stor är självrisken om föraren är vållande till skadan?
  • Är det någon extra självrisk om försäkringstagaren är under 24 år?
  • Är det någon extra självrisk om bilen lånas ut och föraren är under 24 år?

Vad skiljer sig mellan olika halvförsäkringar?

Halvförsäkringen består av fler försäkringsmoment än trafikförsäkringen, vilket även gör det möjligt för försäkringsbolagen att erbjuda mer specialiserade lösningar till dig och din Mitsubishi. Till halvförsäkringen kan det dessutom finnas ett antal tilläggsförsäkringar som går att teckna till, som ett extra skydd. Alternativt så ingår ett försäkringsmoment, exempelvis bilallrisk (“drulleförsäkringen”) i en halvförsäkring men inte i en annan.

Under varje delmoment i halvförsäkringen justerar respektive försäkringsbolag exakt hur de vill lägga upp såväl självrisknivåer som ersättningsnivåer, till vad som krävs för att ersättning ska betalas ut. Här handlar det helt enkelt om att avväga huruvida du prioriterar att få ett så bra pris som möjligt på din försäkring, och samtidigt avgöra hur du tänker kring vilket skydd du faktiskt är ute efter. Det handlar inte om att välja det ena eller det andra, utan snarare om att möta just dina behov.

Det kan även vara läge att se över de tillägg som går att teckna till halvförsäkringen med syfte att reducera självrisken i samband med specifika skador och olyckor. Även i halvförsäkringen kan självrisken påverkas av ålder på föraren och helt enkelt vara dyrare för förare under 24 år.

Frågor att reflektera kring gällande halvförsäkringen:

  • Finns det begränsningar på ersättningsnivåerna?
  • Ingår allrisk/drulleförsäkring?
  • Går det att får ner självrisken på något sätt (exempelvis med extra lås på bilen?


Vad skiljer sig mellan olika helförsäkringar?

Det som skiljer en halvförsäkring från en helförsäkring är att den sistnämnde även inkluderar en vagnskadeförsäkring. Det är från denna du får ersättning om en plötslig yttre skada uppstår på bilen. Vanliga situationer är exempelvis skadegörelse eller någon form av kollision. Det spelar ingen roll om det är du själv som är orsak till olyckan eller inte förutsatt att du inte medvetet skapat skadan. Har du en alldeles ny Mitsubishi är det inte otroligt att din bil har en vagnskadeförsäkring som ingår de första åren. Om så är fallet behöver du inte teckna en helförsäkring till din Mitsubishi förrän denna försäkring löpt ut.

De självrisknivåer som finns att välja bland i en helförsäkring kan variera kraftigt, framförallt hos en del försäkringsbolag. Hos andra försäkringsbolag är skillnaderna mellan de olika självrisknivåerna betydligt mindre - och du själv kan då inte påverka lika mycket. Att välja högsta möjliga självrisk innebär att du kan få en så låg premie som möjligt på din helförsäkring. Samtidigt kan vattenskador vara mycket irriterande på en bil som i övrigt är ett mycket fint skick. Att å andra sidan välja lägsta möjliga självrisk i helförsäkringen innebär att premien blir i allra högsta grad, eftersom helförsäkringen dessutom är det dyraste alternativet bland bilförsäkringens olika nivåer.

Ett alternativ är att välja en mellannivå på självrisken i helförsäkringen. Till det har du dessutom möjlighet att teckna tilläggsförsäkringar, som kan eliminera självrisken helt och hållet för specifika skador, såsom djurkollision eller skadegörelse.

Aspekter att överväga gällande helförsäkringen:

  • Hur stort är maximalt ersättningsbelopp?
  • Hur länge klassas bilen som “nyvärde” hos respektive försäkringsbolag?
  • Är självrisken ett fast belopp eller en procentsats av skadekostnaden?

Om Mitsubishi

År 1870 grundades Mitsubishi som ett rederi med inriktning mot transport. Under de kommande åren växte företaget och riktade sig även in mot finansiella sektorn och gruvsektorn. Detta resulterade i att företaget delades upp i separata delar 1908 inom bland annat gruv-, fastighets-, skeppsbyggnads och bankverksamhet.

Idag består Mitsubishi av flera olika japanska företag som marknadsförs under samma varumärke. I Sverige är märken mest känt för sina bilar men tillverkning sker fortfarande inom flera olika branscher så som flygplan, kameror, rymdraketer och annan teknik.

Gör en kostnadsfri jämförelse

Börja härE-post: info@insplanet.com
Direktnummer: 08-51 00 00 42Jämför bilförsäkring

- Priser direkt från bolagen, börja här!

BilförsäkringJämför olika försäkringarTesla

Innan du försäkrar din Tesla är det viktigt att du jämför bilförsäkring hos olika bolag. Annars är risken att du får sämre försäkring till en högre Läs mer »


Volvo

När du letar efter den bästa försäkringen för din Volvo är det viktigt att jämföra vad olika försäkringar kostar och vad som ...

Läs mer om försäkring för Volvo »


Volkswagen

För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Volkswagen bör du självklart jämföra olika alternativ innan du bestämmer dig för ...

Läs mer om försäkring för Volkswagen »


Audi

För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Audi är det två saker du bör fundera på. Delvis hur mycket din bil används, men även hur ...

Läs mer om försäkring för Audi »


BMW

Den bästa bilförsäkringen till din BMW hittar du genom att jämföra olika bilförsäkringar med varandra. Det hjälper vi på Insplanet dig med....

Läs mer om försäkring för BMW »


Ford

En billig bilförsäkring för Ford, som ger rätt skydd om olyckan är framme, hittar du lättast genom att se över och Läs mer om försäkring för Ford »


Renault

Renault företaget:Louis Renault startade det franska bilföretaget Renault 1899 tillsammans med hans bröder Fernand och Marcel. ...

Läs mer om försäkring för Renault »


Kia

Kia - FöretagetÖversatt till svenska skulle Kia betyda något i stil med ”Kommer från Asien” eller ”Framåtskridande ...

Läs mer om försäkring för Kia »


Skoda

Oavsett vilken Skodamodell du har vill du självklart hitta rätt bilförsäkring för just dig och din bil. ...

Läs mer om försäkring för Skoda »


Nissan

Företaget: Nissan Motor Co Ltd är ett japanskt företag som grundades 1928 och tillverkar både personbilar, lastbilar ...

Läs mer om försäkring för Nissan »


Opel

När du jämför bilförsäkringar för din Opel bör du inte enbart titta på priset, även om du vill hitta en så ...

Läs mer om försäkring för Opel »


Porsche

Jämför olika bilförsäkringar till din Porsche innan du bestämmer dig för vilket bolag du vill teckna hos. Vi på Läs mer om försäkring för Porsche »


Citroen

Den bästa bilförsäkringen till din Citroën hittar du lättast genom att jämföra olika försäkringsbolags utbud. För att underlätta ditt letande hjälpte vi på...

Läs mer om försäkring för Citroen »


Peugeot

Din Peugeot, gammal som ny, försäkrar du bäst genom att jämföra bilförsäkringar samt avgöra vilken nivå du behöver på ditt skydd. Billigast ...

Läs mer om försäkring för Peugeot »


Subaru

Företaget Subaru: Det japanska bilmärket Subaru har främst blivit känd för att i stort sett alla modeller är fyrhjulsdrivna. ...

Läs mer om försäkring för Subaru »


Toyota

Du hittar den bästa bilförsäkringen till din Toyota genom att jämföra såväl pris, villkor innehåll mellan olika försäkringsbolag. Även om det grundläggande skyddet...

Läs mer om försäkring för Toyota »


Saab

För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Saab bör du fundera på hur, var och när du kör. Då det övergripande innehållet är lika ...

Läs mer om försäkring för Saab »


Seat

Till din Seat hittar du den bästa bilförsäkringen genom att se över ditt behov av skydd och samtidigt ställa detta mot det utbud som finns inom försäkringsbranschen....

Läs mer om försäkring för Seat »


Mazda

Till din Mazda ska du självklart teckna den bästa bilförsäkringen du kan hitta, men även till det bästa priset. Att betala onödigt höga premier för ditt ...

Läs mer om försäkring för Mazda »


Hyundai

Företaget: Den första bilen som företaget Hyundai tillverkade på egen hand var Hyundai Pony år 1975. Tidigare ...

Läs mer om försäkring för Hyundai »


Honda

För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Honda kan det vara klokt att jämföra olika försäkringsbolags utbud och priser. Det kan nämligen skilja en ...

Läs mer om försäkring för Honda »


Fiat

Fiat FöretagetFiat är en Italiensk storkoncern med fokus på bilar, motorcyklar och andra motorfordon. Inom ...

Läs mer om försäkring för Fiat »


Mini

Företaget Mini – Precis som namnet antyder är detta en mycket liten bilmodell. Den första modellen presenterades 1959 av BMC och fram till år 2000 ...

Läs mer om försäkring för Mini »


Jeep

Idag används ordet Jeep sin ett begrepp för fyrhjulsdrivna bilar som tar sig fram i eländig terräng. Begreppet kommer från just bilmodellen Jeep som var ...

Läs mer om försäkring för Jeep »


Lexus

En bra bilförsäkring till din Lexus hittar du enkelt genom att jämföra alternativ från olika försäkringsbolag. Vid en första ...

Läs mer om försäkring för Lexus »


Jaguar

Företaget:Jaguar är ett brittiskt bilmärke som började tillverka sidovagnar till motorcyklar 1922. Detta under ...

Läs mer om försäkring för Jaguar »


Chrysler

Den bästa bilförsäkringen till din Chrysler får de genom att jämföra utbudet bland olika försäkringsbolag. Bra villkor kan exempelvis handla om att du som...

Läs mer om försäkring för Chrysler »


Mitsubishi

Att jämföra utbudet bland olika försäkringsbolag innan du tecknar en bilförsäkring till din Mitsubishi ger dig helt rätt förutsättningar för att du ska ...

Läs mer om försäkring för Mitsubishi »


Ferrari

Ferrari grundades av italienaren Enza Ferrari (1928) och sedan dess har biltillverkningen skett i Italien. Företaget började med att tävla i racing ...

Läs mer om försäkring för Ferrari »


Land Rover

Landrover: Bilmärket Landrover ägs och av det indiska företaget Tata Motors. Grundidén till modellen kom då britterna ...

Läs mer om försäkring för Land Rover »


Suzuki

Företaget: Länge förknippades Suzuki bara med motorcyklar, en bransch där de fortfarande är mycket stora, men idag erbjuder de ...

Läs mer om försäkring för Suzuki »


Chevrolet

Den bästa försäkringen till din Chevrolet kan vi på Insplanet hjälpa dig att hitta. Vi ser över och jämför Sveriges försäkringsbolag, och ger dig en enkel ...

Läs mer om försäkring för Chevrolet »


Alfa Romeo

FöretagetAlfa Romeo är ett italienskt bilmärke som är mest känd för sina sportmodeller. Men redan under 60- och ...

Läs mer om försäkring för Alfa Romeo »


Smart

Företaget Smart: Bilmärken Smart tillverkas idag av Mercedes-Benz men var från början ett projekt mellan Volkswagen och ...

Läs mer om försäkring för Smart »


Digital bilförsäkring

En traditionell bilförsäkring baseras på din ålder, var du bor och vilken bil du har. En digital bilförsäkring fungerar annorlunda. Den ...

Läs mer »


Märkesförsäkringar

Idag så erbjuder nästan alla försäkringsbolag bilförsäkringar och det kan skilja sig en hel del åt mellan olika bilförsäkringar.Dels ...

Läs mer »


Trafikförsäkring

Trafikförsäkringen är ett lagstadgat krav för alla bilar i trafiken. Den ger ersättning till andra trafikanter när de, deras fordon eller ...

Läs mer »


Halvförsäkring

Som bilägare har du stora möjligheter att påverka priset på din bilförsäkring. Därför ska du alltid jämföra halvförsäkringar från olika ...

Läs mer »


Helförsäkring

När det kommer till bilförsäkringar har du som bilägare mycket att säga till om. Genom att jämföra helförsäkringar är det enkelt att ...

Läs mer »


© 1999-2019 Insplanet - Internetpolicy
Insplanet AB - Box 26 000 - 100 41 Stockholm - Org.nr 556567-6227

Kundtjänst: 08 - 51 000 000 Kundtjänst: 08 - 51 000 000
Vardagar 08.00 – 20.00 Helger 10.00 – 16.00