Bilförsäkring för Mitsubishi

Allt du behöver veta när du ska försäkra din Mitsubishi.

Om Mitsubishi

Det japanska bilmärket Mitsubishi grundades 1870. Mitsubishi var från början ett rederi som byggde båtar, men på grund av stor konkurrens under en period, utvecklades företaget och investerade i gruvindustrin. I slutet av 1800-talet började Mitsubishi omstruktureras och blev sedan flera olika enheter som tillverkade allt från flygplan till hushållsmaskiner. 1946 upplöstes alla Mitsubishis enheter men blev senare olika separata företag under samma namn, som alla blev mycket framgångsrika, som exempelvis Mitsubishi Motors. Några av de mest kända Mitsubishi modellerna i Sverige är Outlander, Eclipse och Lancer. Just nu är det dessa två modeller som säljs i Sverige hos återförsäljare:

  • Mitsubishi Eclipse Cross Plug-In Hybrid en sportig och snygg crossover SUV med intelligent fyrhjulsdrift och högt säkerhetstänk.
  • Mitsubishi Space Star kompakt och smidig bil med stor personlighet och körglädje, perfekt som stadsbil.

Mitsubishi betyder “tre diamanter” vilket även speglas i deras logotyp, som blev varumärkesskyddat redan 1914.

Försäkra din Mitsubishi? Läs det här!

Dags att teckna försäkring för din Mitsubishi? Då finns det olika nivåer, allt beroende på vilket skydd du är i behov av. Kanske har du en modell med mycket elektronik under huven? Se då till att din försäkring täcker den typen av skador som annars kan bli kostsamma. Men låt oss börja från början med den obligatoriska trafikförsäkringen, för den måste du teckna innan du kör iväg i din nyinköpta bil.

Trafikförsäkring för Mitsubishi

Den mest grundläggande försäkringsnivån är trafikförsäkring. Den ger skydd för dig, dina passagerare och övriga trafikanter. Det är även ett krav enligt trafikskadelagen att du tecknar en trafikförsäkring. Detta gäller oavsett om bilen inte går att köra, blivit stulen eller är belagd med körförbud. Enda undantaget från en trafikförsäkring är om din Mitsubishi är avställd. Om du missar att teckna trafikförsäkring får du betala en avgift för varje dag bilen är oförsäkrad, så det gäller att teckna trafikförsäkring så fort som möjligt när du köper bil!

Läs mer om trafikförsäkring för Mitsubishi

Halvförsäkring för Mitsubishi

Du får mer skydd om du väljer nästa nivå som är halvförsäkring. Den rekommenderas till dig som har en Mitsubishi med aktiv vagnskadegaranti samt till dig med en äldre Mitsubishi där värdet har minskat. Det som ingår i en halvförsäkring är dels trafikförsäkringen, men även de här försäkringsskydden är inkluderat:

  • maskinskadeskydd
  • brand
  • rättsskydd
  • räddning vid olycka eller tillbud
  • glas
  • stöld

Tänk på att villkoren för skydden kan skilja sig åt hos olika försäkringsbolag. Jämför alltid pris och villkor innan du väljer bilförsäkring.

Läs mer om halvförsäkring för Mitsubishi här

Helförsäkring för Mitsubishi

Den mest omfattade försäkringsnivån är helförsäkring. Med den får du ett extra skydd i form av en vagnskadeförsäkring. Självklart ingår både grundskyddet i trafikförsäkringen samt halvförsäkring. Tänk på att oavsett vilken försäkringsnivå du väljer, kan skyddet minska om du är vållande till olycka eller skada på din eller någon annans bil. Har du en bil vars vagnskadegaranti löpt ut? Då rekommenderas en helförsäkring.

Läs mer om helförsäkring för Mitsubishi här

Märkesförsäkring för Mitsubishi

Vill du ha en skräddarsydd försäkring för din Mitsubishi? Då kan det vara en märkesförsäkring du söker. Med en märkesförsäkring ingår extra förmåner och skydd, exempelvis rabatt på premien första året och ersättning för skador på motor, elektronik och växellåda i upp till 15 000 mil. Men villkor och pris får du själv hämta in från de försäkringsbolag som erbjuder märkesförsäkring för just Mitsubishi. Du kan sedan jämföra den offert du får mot de övriga försäkringarna som våra samarbetspartners erbjuder genom att använda vår jämförelsetjänst. För kanske finns det en helförsäkring med liknande skydd som en märkesförsäkring som passar dig bättre?

Så här mycket kan det kosta att försäkra din Mitsubishi

Mitsubishi ligger strax under medelsnittet när det kommer till priset på bilförsäkring. Men exakt vad du kommer att betala är svårt att säga då det kan variera en hel del. Att kostnaderna varierar beror på att försäkringsbolagen gör olika riskbedömningar, baserade på bland annat din bostadsort och ålder. Bor du i storstad anses risken vara större för olycka eller stöld/skadegörelse, vilket pressar priset på premien uppåt. Här kan du hitta mer info om snittpriser och riskbedömningar.

Några tips inför ditt val av bilförsäkring

1. Innan du tecknar bilförsäkring, jämför

Du vill säkert ha en försäkring för att skydda dig, din bil och andra den dagen olyckan är framme, eller hur? Ändå är det många som tecknar första bästa försäkring utan att jämföra. Visserligen innehåller exempelvis de flesta halvförsäkringar samma skydd, men villkoren kan skilja sig åt. Därför är det viktigt att du inte bara jämför priset, utan även jämför villkoren innan du väljer din bilförsäkring.

2. Vilken Mitsubishi typ är du?

Suv eller kompakt citybil? Plats för många eller lätt att fickparkera i stan? Mitsubishis Eclips med fyrhjulsdrift tar sig fram även på mindre vägar när du ska ut i naturen med familjen på en helgtur. Å andra sidan är Mitsubishi Space Star en rolig och smidig bil att köra för dig som kräver mindre utrymme invändigt och en kompakt bil som tar sig fram enkelt i stadsmiljö.

3. Rätt försäkringsnivå, hur väljer jag?

Ett bra sätt att välja nivå på bilförsäkring är att utgå från din bil, hur du planerat att använda den, vilken miljö du kör i och var du förvarar bilen när den inte körs. I en storstad krävs kanske högre skydd för stöld och skadegörelse. Även olycksrisken kan vara högre i en storstad med många bilar och mycket trafik. På landsbygden kör man kanske längre sträckor men risk för stöld kanske inte är lika hög? Ingår någon garanti på bilen? Är bilen ny eller av äldre modell? En bilförsäkring passar inte alla.

4. Med en bil kommer fler kostnader

Att äga en bil kostar pengar. Även om du har tecknat en bilförsäkring tillkommer många andra kostnader som exempelvis avgift för garageplats, kostnader för drivmedel, eller investering i nya vinterdäck. Att ha ett månadssparande bara för bilen kan vara en god idé.

Läs mer om kostnader för att äga en bil här och riskbedömningar.

5. Samla hela ditt försäkringsliv hos ett försäkringsbolag

Ett sista zmart tips är att samla dina försäkringar hos ett och samma försäkringsbolag. På så sätt kan du få rabatter på både försäkringspremier, självrisk samt andra förmåner. Det gör det även enklare för dig att hålla koll på betalningar, då allt är samlat hos ett försäkringsbolag.

Teckna din bilförsäkring med hjälp av Insplanet

Genom att testa vår jämförelsetjänst kan du enkelt jämföra och teckna din bilförsäkring via oss på Insplanet. Då undviker du riskerna med att betala en onödigt hög premie. En annan risk kan vara att du blir överförsäkrad, genom att du betalar för skydd som kanske är inkluderat i en annan försäkring du redan har, alternativt skydd du inte är i behov av. Att jämföra är kostnadsfritt och du får snabbt svar med förslag på försäkringar som kan passa dig.

Gör en kostnadsfri jämförelse

Börja här

Gör en kostnadsfri jämförelse

Börja här

Jämför olika försäkringarFiat
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Fiat.Om Fiat Läs mer om försäkring för Fiat »


Mini
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Mini.Om Mini Läs mer om försäkring för Mini »


Lexus
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Lexus.Om Lexus Läs mer om försäkring för Lexus »


Jaguar
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Jaguar.Om ...
Läs mer om försäkring för Jaguar »


Chrysler
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Chrysler.Om ...
Läs mer om försäkring för Chrysler »


Mitsubishi
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Mitsubishi.Om ...
Läs mer om försäkring för Mitsubishi »


Suzuki
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Suzuki. Om ...
Läs mer om försäkring för Suzuki »


Land Rover
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Land Rover.Om Land ...
Läs mer om försäkring för Land Rover »


Chevrolet
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Chevrolet.Om ...
Läs mer om försäkring för Chevrolet »


Audi
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Audi.Om Audi Läs mer om försäkring för Audi »


Volvo
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Volvo.Om Volvo Läs mer om försäkring för Volvo »


Volkswagen
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Volkswagen.Om ...
Läs mer om försäkring för Volkswagen »


BMW
Allt du behöver veta när du ska försäkra din BMW.Om BMW Läs mer om försäkring för BMW »


Ford
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Ford.Om Ford Läs mer om försäkring för Ford »


Tesla
Innan du försäkrar din Tesla är det viktigt att du jämför bilförsäkring hos olika bolag. Annars ...
Läs mer om försäkring för Tesla »


Renault
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Renault. Om Renault Försäkra din Renault? Tänk ...
Läs mer om försäkring för Renault »


Kia
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Kia. Om Kia Hög tid att hitta bilförsäkring till din...
Läs mer om försäkring för Kia »


Skoda
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Skoda. Om Skoda Jämför bilförsäkring innan du ...
Läs mer om försäkring för Skoda »


Nissan
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Nissan. Om Nissan Hitta rätt försäkring till ...
Läs mer om försäkring för Nissan »


Opel
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Opel. Om Opel Olika nivåer på försäkringar för din ...
Läs mer om försäkring för Opel »


Porsche
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Porsche. Om Porsche Tänk på det här när du ska ...
Läs mer om försäkring för Porsche »


Citroen
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Citroën. Om Citroën Tänk igenom det här när du ...
Läs mer om försäkring för Citroen »


Peugeot
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Peugeot. Om Peugeot Försäkra en Peugeot? Hitta ...
Läs mer om försäkring för Peugeot »


Subaru
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Subaru. Om Subaru Försäkringsalternativ för din ...
Läs mer om försäkring för Subaru »


Toyota
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Toyota. Om Toyota Olika försäkringsalternativ som...
Läs mer om försäkring för Toyota »


Saab
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Saab. Om Saab En del att tänka på när du ska ...
Läs mer om försäkring för Saab »


Seat
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Seat. Om Seat Försäkra din Seat? Vi guidar dig ...
Läs mer om försäkring för Seat »


Mazda
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Mazda. Om Mazda Hur hittar du rätt ...
Läs mer om försäkring för Mazda »


Hyundai
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Hyundai. Om Hyundai Dags att hitta en ...
Läs mer om försäkring för Hyundai »


Honda
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Honda. Om Honda Rätt bilförsäkring för dig och din...
Läs mer om försäkring för Honda »


Jeep
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Jeep. Om ...
Läs mer om försäkring för Jeep »


Digital bilförsäkring
En traditionell bilförsäkring baseras på din ålder, var du bor och vilken bil du har. En digital bilförsäkring fungerar...
Läs mer »


Märkesförsäkringar
Så kallade märkesförsäkringar är bilförsäkringar anpassade för olika bilmärken. Ofta är en märkesförsäkring ett bra alternativ men det är inte ...
Läs mer »


Trafikförsäkring
Trafikförsäkringen är ett lagstadgat krav för alla bilar i trafiken. Den ger ersättning till andra trafikanter när de, deras fordon eller ...
Läs mer »


Halvförsäkring
Som bilägare har du stora möjligheter att påverka priset på din bilförsäkring. Därför ska du alltid jämföra halvförsäkringar från olika ...
Läs mer »


Helförsäkring
När det kommer till bilförsäkringar har du som bilägare mycket att säga till om. Genom att jämföra helförsäkringar är det enkelt att ...
Läs mer »

Bilförsäkring till Mitsubishi