Jämför Mazda bilförsäkring

Till din Mazda ska du självklart teckna den bästa bilförsäkringen du kan hitta, men även till det bästa priset. Att betala onödigt höga premier för ditt försäkringsskydd går lätt att undvika, om du bara lägger ner några minuter på att jämföra olika alternativ innan du tecknar. Vi på Insplanet hjälper dig att se över och jämföra priser och villkor för bilförsäkringen till din Mazda bland Sveriges försäkringsbolag.

Jämför och teckna en ny bilförsäkring här.


Vad ingår i bilförsäkringen?

Bilförsäkringen och dess innehåll går att dela in i tre olika nivåer, som alla omfattar olika stora delar skydd. Den lägsta nivån är trafikförsäkringen, vilken kan byggas på med en halvförsäkring för ytterligare skydd, eller en komplett helförsäkring för bästa möjliga skydd. Till halvförsäkringen och helförsäkringen finns det dessutom ett antal tilläggsförsäkringar som du kan teckna som komplement, för att skräddarsy din Mazdaförsäkring utefter dina unika behov. Det finns även en hel del aspekter att titta närmre på, framförallt i halv- och helförsäkringen, som kan justeras efter det skydd som du och din Mazda faktiskt är i behov av.

Det som främst borde avgöra vilken nivå du behöver på din bilförsäkring är värdet på din Mazda. Köper du en helt ny Mazda får du automatiskt en så kallad vagnskadegaranti, motsvarande en vagnskadeförsäkring de allra första (vanligtvis de tre första) åren. Av den anledningen behöver du som köpt en fabriksny bil endast teckna en halvförsäkring under denna tid. Efter att vagnskadegarantin gått ut är du i behov av en vagnskadeförsäkring, som är en del av helförsäkringen till bilen. Nedan presenteras vad som ingår i de olika försäkringsdelarna, samt hur du enklast får en billig bilförsäkring till din Mazda.


Mazda trafikförsäkring

Den billigaste nivån på din bilförsäkring är trafikförsäkringen. I Sverige finns en lag som säger att alla motorfordon som ska köras på offentliga vägar måste vara trafikförsäkrade om de är påställda. Det betyder att du måste teckna en bilförsäkring samma dag (eller dagen efter) som du köper bilen, förutsatt att du inte ställt av den i samband med köp. Vid personskada är det alltid trafikförsäkringen som ger ersättning. Utöver det ersätter trafikförsäkringen vid skada på medtrafikanters fordon (och övrig egendom). Den trafikförsäkring som du tecknar till din Mazda täcker alltså främst dina medtrafikanters och medpassagerares saker, men alla inblandade personers säkerhet. Däremot skyddas inte din egen bil, trots att det är till den trafikförsäkringen är tecknad. För minsta skada - hur omfattande den än är - på din egen bil, ersätts du alltså inte med något alls från din trafikförsäkring. Du kan däremot bli ersatt av en medtrafikants trafikförsäkring, om det tydligt framgår att medtrafikanten i fråga är vållande till olyckan.

Eftersom du aldrig kan få ut någon ersättning för skada på ditt eget fordon från trafikförsäkringen bör detta alternativ enbart väljas om du har en Mazda som är inköpt till ett mycket lågt pris (2 000 kronor eller mindre). Då självrisken för de flesta skador som täcks av en halvförsäkring är 1 000 - 2 000 kronor, kan det alltså vara värt att inte välja mer skydd än det som ingår i trafikförsäkringen.


Mazda halvförsäkring

Halvförsäkringen är en mellannivå på din bilförsäkring. Den har ett betydligt större skydd än trafikförsäkringen men inte fullt så stort som helförsäkringens skydd. Det halvförsäkringen har är att den skyddar din egen bil mot ett antal olika moment. Skador såsom brand, stöld och skadegörelse, glasskador samt maskinskador kan ersättas av halvförsäkringen. Momentet som ersätter maskinskador gäller till det att bilen antingen har uppnått en viss ålder (exempelvis sex, åtta, tio eller tolv år) eller till det att bilen har rullat ett visst antal mil (exempelvis 8 000, 10 000, 12 000 eller 15 000 mil).

I halvförsäkringen ingår det dessutom ett utökat personskydd som kompletterar det skydd du som trafikant omfattas av i din egen eller någon annans trafikförsäkringen. I halvförsäkringens personskydd ingår momenten räddning samt rättsskydd. Det förstnämnda syftar till den hjälp du har rätt att få i samband med att du till exempel står still längs en väg och behöver hjälp med transport till närmaste verkstad. Rättsskyddet ger dig ersättning för juridisk hjälp om du hamnar i en tvist med en person eller ett företag, på grund av bilen.

Att välja en halvförsäkring till din Mazda, är en rekommendation för dig som antingen har en helt fabriksny bil och därmed inte är i behov av en komplett helförsäkring, eftersom vagnskadegarantin fortfarande gäller. Alternativt passar halvförsäkringen dig som har en bil vars värde inte är fullt så lågt så att trafikförsäkringen räcker, men heller inte ett så pass högt värde att skicket på bilens utsida spelar en alltför stor roll. Det kan till exempel handla om en bil som inte är i ett estetiskt toppskick men som ändå fungerar kanon och har en hel del mil kvar att rulla.


Mazda helförsäkring

En helförsäkring innehåller (förutom det som halvförsäkringen innehåller) även en vagnskadeförsäkring. De som köper en helt ny Mazda behöver enbart teckna halvförsäkring då några års vagnskada ingår för i stort sett alla bilar. Men köps inte bilen helt ny och den kostat mer än några tusenlappar är det värt att välja helförsäkringen. Självrisken för vagnskada brukar vara dyrare än för delarna inom halvförsäkringen. Om det exempelvis kostar 1 500 i självrisk vid stöld så är det stor sannolikhet att självrisken är närmare 3 000 kronor för vagnskada. Är bilen värd 2-3000 kan det alltså vara värt att satsa på halvförsäkring istället för helförsäkring. Men så fort bilen har ett högre värde är helförsäkring att rekommendera.


Försäkringstillägg till din Mazda

Det går att förbättra avtalen i såväl halvförsäkringen som helförsäkringen, med tilläggsförsäkringar - tillägg som för vissa förare kan vara mycket lönsamma att teckna. Ett exempel är tillägget Rehab (även kallad “Extra olycksfall”). Med detta försäkringstillägg får du som förare en ersättning om bestående men skulle uppstå efter en olycka. Utöver det får du även tillgång till snabbare vård (om vårdkön är lång) samt hjälp till snabbare återgång till arbetslivet. Den extra kostnaden per år är inte stor men den extra tryggheten är desto större. Att du dessutom återgår till vardagen och arbetet snabbare, gör att tillägget kan vara väldigt mycket värt om det behöver användas. Ett annat tillägg är hyrbil. Detta ger dig som försäkringstagare ersättning för hyrbil under den perioden som den egna bilen måste repareras på verkstad och därmed inte går att utnyttja. Ett tillägg som framförallt är framtaget för de som dagligen är i mycket stort behov av bilen.

Ytterligare en tilläggsförsäkring värd att ha koll på är allrisken (eller “drulle” som det även kallas). Det är ett tillägg som ger skydd för insidan av din bil, om du till exempel spiller på sätet eller förstör stereon. Allrisktillägget kan antingen ingå i en halv- eller helförsäkring, alternativt tecknas separat som ett tillägg. Värt att veta om allrisken, eller drulleförsäkringen, är att den i regel slutar gälla efter ett antal körda mil. Det brukar vara i samband med att maskinskadeförsäkringen upphör att gälla, vilket ofta är när bilen kört mellan 10 000 och 20 000 mil.

Ser du inte över och jämför din Mazdas bilförsäkring regelbundet, kan det bli så att du har kvar en allriskförsäkring som du fortsätter att betala för, trots att den inte längre gäller. Detta eftersom det är omöjligt för ditt aktuella försäkringsbolag att löpande veta hur långt just din Mazda har kört.


Bilmärket Mazda

Mazda (eller Matsuda som det japanska uttalet är) är ett japanskt bilmärke som började säljas i Sverige 1972. Bilmärket har blivit allt mer populärt de senaste åren efter att det genomförts stora förändringar i början av 2000-talet då försäljningssiffrorna pekade rakt nedåt. Förändringarna var uppenbarligen helt rätt i tiden vilket både visat sig i större produktion och att Mazda2 fick utmärkelsen World Car of The Year 2008.E-post: info@insplanet.com
Direktnummer: 08-51 00 00 42Jämför bilförsäkring

- Priser direkt från bolagen, börja här!

BilförsäkringJämför olika försäkringarVolvo

När du letar efter den bästa försäkringen för din Volvo är det viktigt att jämföra vad olika försäkringar kostar och vad som ...

Läs mer om Volvo försäkring »


Volkswagen

För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Volkswagen bör du självklart jämföra olika alternativ innan du bestämmer dig för vilket ...

Läs mer om Volkswagen försäkring »


Audi

För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Audi är det två saker du bör fundera på. Delvis hur mycket din bil används, men även hur din ...

Läs mer om Audi försäkring »


BMW

Den bästa bilförsäkringen till din BMW hittar du genom att jämföra olika bilförsäkringar med varandra. Det hjälper vi på Insplanet dig med. Vi ...

Läs mer om BMW försäkring »


Ford

En billig Ford bilförsäkring, som ger rätt skydd om olyckan är framme, hittar du lättast genom att se över och ...

Läs mer om Ford försäkring »


Renault

Renault företaget:Louis Renault startade det franska bilföretaget Renault 1899 tillsammans med hans bröder Fernand och Marcel. Under...

Läs mer om Renault försäkring »


Kia

Kia - FöretagetÖversatt till svenska skulle Kia betyda något i stil med ”Kommer från Asien” eller ”Framåtskridande från...

Läs mer om Kia försäkring »


Skoda

Oavsett vilken Skodamodell du har vill du självklart hitta rätt bilförsäkring för just dig och din bil. Det ...

Läs mer om Skoda försäkring »


Nissan

Företaget: Nissan Motor Co Ltd är ett japanskt företag som grundades 1928 och tillverkar både personbilar, lastbilar och ...

Läs mer om Nissan försäkring »


Opel

När du jämför bilförsäkringar för din Opel bör du inte enbart titta på priset, även om du vill hitta en så ...

Läs mer om Opel försäkring »


Porsche

Jämför olika bilförsäkringar till din Porsche innan du bestämmer dig för vilket bolag du vill teckna hos. Vi på Läs mer om Porsche försäkring »


Citroen

Den bästa bilförsäkringen till din Citroën hittar du lättast genom att jämföra olika försäkringsbolags utbud. För att underlätta ditt letande hjälpte vi på ...

Läs mer om Citroen försäkring »


Peugeot

Din Peugeot, gammal som ny, försäkrar du bäst genom att jämföra bilförsäkringar samt avgöra vilken nivå du behöver på ditt skydd. Billigast ...

Läs mer om Peugeot försäkring »


Subaru

Företaget Subaru: Det japanska bilmärket Subaru har främst blivit känd för att i stort sett alla modeller är fyrhjulsdrivna. Detta...

Läs mer om Subaru försäkring »


Toyota

Du hittar den bästa bilförsäkringen till din Toyota genom att jämföra såväl pris, villkor innehåll mellan olika försäkringsbolag. Även om det grundläggande skyddet i ...

Läs mer om Toyota försäkring »


Saab

Jämför bilförsäkring SaabFör att hitta den bästa bilförsäkringen till din Saab bör du fundera på hur, var och när du kör. Då det övergripande innehållet är ...

Läs mer om Saab försäkring »


Seat

Till din Seat hittar du den bästa bilförsäkringen genom att se över ditt behov av skydd och samtidigt ställa detta mot det utbud som finns inom försäkringsbranschen. Du ...

Läs mer om Seat försäkring »


Mazda

Till din Mazda ska du självklart teckna den bästa bilförsäkringen du kan hitta, men även till det bästa priset. Att betala onödigt höga premier för ditt ...

Läs mer om Mazda försäkring »


Hyundai

Företaget:Den första bilen som företaget Hyundai tillverkade på egen hand var Hyundai Pony år 1975. Tidigare hade de ...

Läs mer om Hyundai försäkring »


Honda

För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Honda kan det vara klokt att jämföra olika försäkringsbolags utbud och priser. Det kan nämligen skilja en hel ...

Läs mer om Honda försäkring »


Fiat

Fiat FöretagetFiat är en Italiensk storkoncern med fokus på bilar, motorcyklar och andra motorfordon. ...

Läs mer om Fiat försäkring »


Mini

Företaget Mini – Precis som namnet antyder är detta en mycket liten bilmodell. Den första modellen presenterades 1959 av BMC och fram till år 2000 ...

Läs mer om Mini försäkring »


Jeep

Idag används ordet Jeep sin ett begrepp för fyrhjulsdrivna bilar som tar sig fram i eländig terräng. Begreppet kommer från just bilmodellen Jeep som var ...

Läs mer om Jeep försäkring »


Lexus

En bra bilförsäkring till din Lexus hittar du enkelt genom att jämföra alternativ från olika försäkringsbolag. Vid en första ...

Läs mer om Lexus försäkring »


Jaguar

Företaget:Jaguar är ett brittiskt bilmärke som började tillverka sidovagnar till motorcyklar 1922. Detta under namnet ...

Läs mer om Jaguar försäkring »


Chrysler

Den bästa bilförsäkringen till din Chrysler får de genom att jämföra utbudet bland olika försäkringsbolag. Bra villkor kan exempelvis handla om att du som är ...

Läs mer om Chrysler försäkring »


Mitsubishi

Att jämföra utbudet bland olika försäkringsbolag innan du tecknar en bilförsäkring till din Mitsubishi ger dig helt rätt förutsättningar för att du ska ...

Läs mer om Mitsubishi försäkring »


Ferrari

Ferrari grundades av italienaren Enza Ferrari (1928) och sedan dess har biltillverkningen skett i Italien. Företaget började med att tävla i racing ...

Läs mer om Ferrari försäkring »


Land Rover

Landrover: Bilmärket Landrover ägs och av det indiska företaget Tata Motors. Grundidén till modellen kom då britterna ville ...

Läs mer om Land Rover försäkring »


Suzuki

Företaget: Länge förknippades Suzuki bara med motorcyklar, en bransch där de fortfarande är mycket stora, men idag erbjuder de även ...

Läs mer om Suzuki försäkring »


Chevrolet

Den bästa försäkringen till din Chevrolet kan vi på Insplanet hjälpa dig att hitta. Vi ser över och jämför Sveriges försäkringsbolag, och ger dig en enkel och ...

Läs mer om Chevrolet försäkring »


Alfa Romeo

FöretagetAlfa Romeo är ett italienskt bilmärke som är mest känd för sina sportmodeller. Men redan under 60- och ...

Läs mer om Alfa Romeo försäkring »


Smart

Företaget Smart: Bilmärken Smart tillverkas idag av Mercedes-Benz men var från början ett projekt mellan Volkswagen och ...

Läs mer om Smart försäkring »


Märkesförsäkringar

Idag så erbjuder nästan alla försäkringsbolag bilförsäkringar och det kan skilja sig en hel del åt mellan olika bilförsäkringar.Dels ...

Läs mer »


Trafikförsäkring

Trafikförsäkringen är ett lagstadgat krav för alla bilar i trafiken. Den ger ersättning till andra trafikanter när de, deras fordon eller ...

Läs mer »


Halvförsäkring

Som bilägare har du stora möjligheter att påverka priset på din bilförsäkring. Därför ska du alltid jämföra halvförsäkringar från olika ...

Läs mer »


Helförsäkring

När det kommer till bilförsäkringar har du som bilägare mycket att säga till om. Genom att jämföra helförsäkringar är det enkelt att ...

Läs mer »

Så mycket kostar bilförsäkringen där du bor

Västerbottenborna, tillsammans med Gotlänningarna och Kalmarborna, är de som kommer undan med lägst snittpremier på sina ...

Läs mer »


Hitta billigaste bilförsäkringen - steg för steg

Att hitta en billig bilförsäkring blir betydligt enklare om du tar hjälp av oss på Insplanet i stället för att leta på egen hand. ...

Läs mer »


Två av tre betalar fel pris för sin bilförsäkring

Att två av tre försäkringstagare inte jämför olika alternativ innan de tecknar en ny bilförsäkring innebär att de riskerar att få ...

Läs mer »


Jämför din bilförsäkring med andra bilförsäkringar

För att jämföra bilförsäkringar behöver du kunna identifiera de risker som din bil utsätts för mest och samtidigt väga in hur väl...

Läs mer »


Parkeringsskada

Parkeringsskada

Att komma tillbaka till bilen och upptäcka en skada på karossen är inte särskilt roligt. Har förövaren dessutom smitit från platsen - vilket alltför ofta är regel ...

Läs mer »


Hur skyddar bilförsäkringen vid viltolycka?

Ersättningen du kan få vid viltolycka beror på din bilförsäkrings omfattning, och framförallt om du har tecknat ett tillägg för ...

Läs mer »


Krock med rådjur, älg, vildsvin eller annat vilt

En djurkollision är en otäck upplevelse som kan påverkar din handlingsförmåga för en stund. Här kan du läsa om vad du ska tänka på ...

Läs mer »


Vägassistans

Vägassistans, vilket även kallas assistansförsäkring eller bilassistans, är en av de mest populära tilläggsförsäkringarna till bilförsäkringen. Med en ...

Läs mer »


Stenskott

Oavsett hur ansvarsfull bilägare och förare du är, kommer du förmodligen råka ut för stenskott förr eller senare. Plötsligt smäller det till på bilrutan och ett tråkigt ...

Läs mer »


Hyrbilsförsäkring

Din bilförsäkring kan utökas med en så kallad hyrbilsförsäkring, som ger ersättning för de hyrbilskostnader som kan komma att uppstå när din egen bil är obrukbar ...

Läs mer »


Hur fungerar betala-som-du-kör-försäkringar?

Betala-som-du-kör-försäkringar riktar sig främst till säkra och trygga bilförare, eller till bilägare som kör mindre än genomsnittet. ...

Läs mer »


tillägg i bilförsäkringar

Tillägg att köpa till bilförsäkringen

Till din bilförsäkring finns ett antal tilläggsförsäkringar som kan ingå eller tecknas utöver både Läs mer »


Behovsguiden

Vad är behovsguiden?Behovsguiden är en komplett guide som hjälper dig att ta reda på vilken bilförsäkring som passar dina specifika försäkringsbehov allra ...

Läs mer »


Kör du som andra i din ålder?

Tjugoåringar och femtioåringar har mer gemensamt än förväntat. Samtidigt kostar trettioåringarna på sig något dyrare bilar. Och fyrtioåringarna, de visar sig ...

Läs mer »


Så mycket kostar bilförsäkringen där du bor

Västerbottenborna, tillsammans med Gotlänningarna och Kalmarborna, är de som kommer undan med lägst snittpremier på sina bilförsäkringar. De som...

Läs mer »


Bilmärkena med lägst försäkringskostnad

Från billigast till dyrast - vi på Insplanet har listat 39 bilmärken och rankat dem efter hur mycket de ...

Läs mer »


Samlarfordonsförsäkring

I de fall som en bil, eller annat fordon, främst används som ett samlarobjekt är samlarfordonsförsäkring ett mer passande alternativ mot den...

Läs mer »


Vi jobbar för att få Sveriges mest nöjda kunder!

© 1999-2018 Insplanet - Internetpolicy
Insplanet AB - Box 26 000 - 100 41 Stockholm - Org.nr 556567-6227

Kundtjänst: 08 - 51 000 000 Kundtjänst: 08 - 51 000 000
Vardagar 08.00 – 20.00 Helger 10.00 – 16.00