Jämför bilförsäkring för Land Rover

Har du en Land Rover som du ska försäkra? Jämför bilförsäkring innan du tecknar!

Nedan hittar du information som ger dig förståelse för vad det kan kosta att försäkra en Land Rover. Du hittar bland annat tabeller som visar vad snittpremien är i varje län. Statistiken är hämtad från vår databas och gäller för 2018.

Du kommer se att snittpriset varierar mellan länen. Det kan bero på många faktorer. Till exempel vilka bilar som försäkrades och vilka personer som använde Insplanets jämförelsetjänst. Dyra bilar och unga försäkringstagare pressar snittet uppåt. Viktigt att komma ihåg är också att premien kan variera mellan försäkringsbolag.

Anledningen till varför premien kan variera mellan försäkringsbolag är enkel - alla försäkringsbolag gör nämligen olika riskbedömning. Eftersom du kommer få olika pris hos olika bolag är det viktigt att du jämför försäkringsbolag innan du tecknar. Jämför bilförsäkring utan kostnad på Insplanet. Det tar bara ett par minuter!

Läs även: Hitta billigaste bilförsäkringen - steg för steg

Dock får du inte bara stirra dig blind på priset. Lika viktigt som att jämföra pris är att jämföra innehåll. Fundera över vad du behöver och kolla vilka försäkringsbolag som uppfyller dina krav på bilförsäkring. Du vill ha en bilförsäkring som ger dig det skydd du behöver och du vill förstås inte betala mer än nödvändigt.

Det här kan du läsa om i artikeln:

 • Snittpris på försäkring för Land Rover 2018
 • Snittpris på trafikförsäkring
 • Snittpris på halvförsäkring
 • Snittpris på helförsäkring
 • Så här har snittet räknats fram
 • Försäkringsinfo Land Rover - trafik-, halv- och helförsäkring
 • Trafikförsäkring för Land Rover
 • Halvförsäkring för Land Rover
 • Helförsäkring för Land Rover
 • Info om Land Rover

 • bilförsäkring för land rover

  Snittpris på försäkring för Land Rover 2018

  Under 2018 kostade det i snitt 8 395 kr/år att försäkra en Land Rover via Insplanet. Lägst var snittpriset i Gotlands län (1 584 kr/år) och högst var snittet i Stockholm (10 430 kr/år). Längre ner hittar du statistiken uppdelad i trafik-, halv- och helförsäkring samt snittpremie i respektive län.

  Snittpremie i respektive län

  Län Halv Hel Trafik Medel
  DALARNA 3224 4729 2442 3405
  GOTLAND 1584 1584
  GÄVLEBORG 3527 8378 5952
  HALLAND 1716 8831 4232 6740
  JÄMTLAND 6014 6014
  JÖNKÖPING 1929 8849 7696
  KALMAR 4657 4657
  KRONOBERG 8207 7715 8043
  NORRBOTTEN 2641 7294 5743
  SKÅNE 3991 8177 5986 6355
  STOCKHOLM 8041 13021 4400 10430
  SÖDERMANLAND 5293 8847 7207
  UPPSALA 2430 8379 6892
  VÄRMLAND 7348 5692 2474 5380
  VÄSTERBOTTEN 1683 1683
  VÄSTERNORRLAND 3939 3939
  VÄSTMANLAND 10083 10083
  VÄSTRA GÖTALAND 4973 9050 4376 7181
  ÖREBRO 5107 1923 4311
  ÖSTERGÖTLAND 2140 8976 7022
  Medel 5920 10592 4589 8395

  Snittpris på trafikförsäkring

  Land Rover-ägare som jämförde och tecknade trafikförsäkring via Insplanet fick i snitt betala 4 589 kr/år under 2018. Tyvärr finns det endast tillräckligt underlag för åtta av 21 län. Lägst var snittpremien på trafikförsäkring för Land Rover i Örebro (1 923 kr/år) och högst var snittet i Kronoberg (7 715 kr/år).

  Snittpris på halvförsäkring

  För en halvförsäkring fick Land Rover-ägare som jämförde och tecknade sin försäkring via Insplanet i snitt betala 5 920 kr/år under 2018. I fyra län var snittet 2 000 kr/år eller lägre och i lika många län var snittet 5 000 kr/år eller högre. Lägst var snittpriset på Gotland (1 584 kr/år) och högst var snittet i Stockholm (8 041 kr/år).

  Snittpris på helförsäkring

  Den som jämförde och tecknade helförsökring för Land Rover 2018 via Insplanet fick i genomsnitt betala 10 592 kr/år. Det fanns endast tillräckligt underlag för 16 av 21 län. I två län var snittpriset lägre än 5 000 kr/år (Kalmar och Dalarna) men i elva län var snittet 8 000 kr/år eller mer. Stockholm var dyrast med 13 021 kr/år.

  Så här har snittet räknats fram

  Statistiken är hämtad från Insplanets databas och avser tecknade försäkringar för Land Rover. Den representerar inte Sveriges befolkning utan Insplanets kunder som äger Land Rover. Tänk på att det kan finnas naturliga förklaringar till varför statistiken ser ut som den gör - som antal sålda försäkringar i respektive län.

  Ex: Om det tecknats få men dyra bilförsäkringar för Land Rover i ett län kan statistiken bli missvisande. Det kan också vara åt andra hållet - att det tecknats få men billiga försäkringar i ett län. Vi har inte tagit hänsyn till liknande faktorer när vi tagit fram statistiken. Jämför försäkring för att se vilken premie du får!  Försäkringsinfo Land Rover - trafik-, halv- och helförsäkring

  När du ska försäkra din Land Rover kan du välja mellan tre olika nivåer - nämligen 1) trafikförsäkring, 2) halvförsäkring och 3) helförsäkring. Enligt lag är du skyldig att ha minst en trafikförsäkring men om du tecknar en halv- eller helförsäkring får du bättre skydd - dessutom ingår trafikförsäkring.

  Trafikförsäkring för Land Rover

  I Sverige är trafikförsäkring en lagstadgad försäkring. Det innebär att alla fordon - till exempel bilar - måste vara trafikförsäkrade. En trafikförsäkring är ett skydd för både förare, passagerare och medtrafikanter som skadas i samband med en olycka vållad av dig och ditt fordon. Utan trafikförsäkring får du själv ersätta skadorna.

  Trafikförsäkringen är ett grundläggande skydd som både halv- och helförsäkringen vilar på. När du tecknar en halv- eller helförsäkring ingår trafikförsäkring. Klicka på länken nedan för att läsa mer om trafikförsäkring eller scrolla vidare för att läsa mer om halv- och helförsäkring för Land Rover.

  Läs mer om trafikförsäkring här.

  Halvförsäkring för Land Rover

  Det finns alternativ om du vill ha bättre skydd än det en trafikförsäkring kan erbjuda. Nästa nivå är en halvförsäkring. En halvförsäkring rekommenderas framför allt till dig som har en äldre Land Rover med lågt värde och till dig som har en ny Land Rover med vagnskadegaranti. För nya bilar brukar garantin ofta ingå i tre år.

  I en halvförsäkring ingår nästan alltid ersättning för brand, glas- och maskinskador samt stöld. Dock kan det variera mellan försäkringsbolag. Hos vissa bolag kan du även få ersättning för bärgning och vidare transport om bilen går sönder. Utöver det ingår alltid trafikförsäkring när du tecknar halvförsäkring oavsett bolag.

  Läs mer om halvförsäkring här.

  Helförsäkring för Land Rover

  Tycker du att din Land Rover förtjänar det bästa ska du teckna en helförsäkring. Det som skiljer en helförsäkring från en halvförsäkring är att den ersätter vagnskada. Har du en ny Land Rover kan vagnskadegaranti ingå i tre år och under den perioden är halvförsäkring att rekommendera. Läs alltid villkor.

  Läs mer om helförsäkring här.

  Info om Land Rover

  Land Rover lanserades 1948 och ägs av indiska Tata Motors. Det var ingenjören Maurice Wilks - teknisk direktör på brittiska Rover - som formade den första Land Rover-bilen. På sitt lantställe körde han nämligen runt på en amerikansk jeep som blivit kvar efter kriget och det inspirerade honom att skapa en brittisk variant.

  Genom åren har Land Rover haft en rad olika ägare. Fram till 1994 tillverkades Land Rover på licens i många länder men 1994 tog BMW över. Land Rover förblev en del av BMW fram till 2000. Ford tog över Land Rover efter BMW men 2007 meddelade man att Land Rover skulle säljas på grund av ansträngd ekonomi.

  Indiska Tata Motors köpte Land Rover året därpå, det vill säga 2008.

  Gör en kostnadsfri jämförelse

  Börja här

  Gör en kostnadsfri jämförelse

  Börja här

  Jämför olika försäkringar  Tesla
  Innan du försäkrar din Tesla är det viktigt att du jämför bilförsäkring hos olika bolag. Annars ...
  Läs mer om försäkring för Tesla »


  Volvo
  Ska du försäkra en Volvo? Jämför bilförsäkring innan du tecknar!Nedan hittar du information som ger dig förståelse för vad det kan...
  Läs mer om försäkring för Volvo »


  Volkswagen
  Har du en Volkswagen som du ska försäkra? Jämför bilförsäkring innan du tecknar!Nedan hittar du info som ger dig en bild över...
  Läs mer om försäkring för Volkswagen »


  Audi
  Behöver du en ny bilförsäkring till din Audi? Jämför bilförsäkring innan du tecknar! Nedan hittar du information som ger dig ...
  Läs mer om försäkring för Audi »


  BMW
  Ska du försäkra din BMW? Jämför bilförsäkring innan du tecknar!Nedan hittar du ...
  Läs mer om försäkring för BMW »


  Ford
  Letar du en prisvärd bilförsäkring till din Ford? Nedan hittar du information som ger dig ...
  Läs mer om försäkring för Ford »


  Renault
  Ska du försäkra en Renault? Nedan hittar du information som ger dig förståelse för vad det kan kosta. Du hittar bland annat tabeller ...
  Läs mer om försäkring för Renault »


  Kia
  Har du en Kia som du ska försäkra? Jämför bilförsäkring innan du tecknar!Nedan hittar...
  Läs mer om försäkring för Kia »


  Skoda
  Oavsett vilken Skodamodell du har vill du hitta en bra bilförsäkring som passar dig och din bil. Börja med att fundera över vilket behov ...
  Läs mer om försäkring för Skoda »


  Nissan
  Behöver du en ny bilförsäkring till din Nissan? Jämför bilförsäkring innan du ...
  Läs mer om försäkring för Nissan »


  Opel
  Letar du en prisvärd bilförsäkring till din Opel? Nedan hittar du information som ger dig ...
  Läs mer om försäkring för Opel »


  Porsche
  Ska du försäkra en Porsche? Jämför bilförsäkring innan du tecknar!Nedan hittar du...
  Läs mer om försäkring för Porsche »


  Citroen
  Har du en Citroën som du ska försäkra? Nedan hittar du information som ger dig förståelse för vad det kan kosta. Du hittar bland annat ...
  Läs mer om försäkring för Citroen »


  Peugeot
  Behöver du en ny försäkring till din Peugeot? Jämför bilförsäkring innan du ...
  Läs mer om försäkring för Peugeot »


  Subaru
  Letar du en prisvärd bilförsäkring till din Subaru? Nedan hittar du information som ger ...
  Läs mer om försäkring för Subaru »


  Toyota
  Du hittar den bästa bilförsäkringen till din Toyota genom att jämföra innehåll, pris och ...
  Läs mer om försäkring för Toyota »


  Saab
  För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Saab bör du fundera på hur, var och när du kör. Då det övergripande innehållet är lika ...
  Läs mer om försäkring för Saab »


  Seat
  Ska du försäkra en Seat? Nedan hittar du information som ger dig förståelse för vad det kan kosta. Du hittar bland annat tabeller som ...
  Läs mer om försäkring för Seat »


  Mazda
  Har du en Mazda som du ska försäkra? Jämför bilförsäkring innan du tecknar!Din Mazda förtjänar den bästa bilförsäkringen. Både när...
  Läs mer om försäkring för Mazda »


  Hyundai
  Ska du försäkra en Hyundai? Nedan hittar du information som ger dig förståelse för vad det kan kosta. Du hittar bland annat tabeller ...
  Läs mer om försäkring för Hyundai »


  Honda
  För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Honda kan det vara klokt att jämföra ...
  Läs mer om försäkring för Honda »


  Fiat
  Letar du en prisvärd bilförsäkring till din Fiat? Nedan hittar du information som ger dig förståelse för ...
  Läs mer om försäkring för Fiat »


  Mini
  Behöver du teckna en ny bilförsäkring till din Mini? Jämför bilförsäkring innan du tecknar!Det finns...
  Läs mer om försäkring för Mini »


  Jeep
  Har du en Jeep som du ska försäkra? Nedan hittar du all information du behöver för att välja rätt ...
  Läs mer om försäkring för Jeep »


  Lexus
  En bra bilförsäkring till din Lexus hittar du enkelt genom att jämföra bilförsäkring. Vid en första anblick kan du se över priser och hur...
  Läs mer om försäkring för Lexus »


  Jaguar
  Ska du försäkra en Jaguar? Jämför bilförsäkring innan du tecknar!Nedan hittar du information som ...
  Läs mer om försäkring för Jaguar »


  Chrysler
  Letar du en prisvärd bilförsäkring till din Chrysler? Nedan hittar du information som ger dig förståelse för vad det kan kosta. Du ...
  Läs mer om försäkring för Chrysler »


  Mitsubishi
  Ska du försäkra en Mitsubishi? Nedan hittar du information som ger dig förståelse för vad det kan kosta. Du hittar bland annat ...
  Läs mer om försäkring för Mitsubishi »


  Ferrari
  Ferrari grundades av italienaren Enza Ferrari (1928) och sedan dess har biltillverkningen skett i Italien. Företaget började med att tävla i racing ...
  Läs mer om försäkring för Ferrari »


  Land Rover
  Har du en Land Rover som du ska försäkra? Jämför bilförsäkring innan du tecknar!Nedan hittar du information som ger dig ...
  Läs mer om försäkring för Land Rover »


  Suzuki
  Letar du en prisvärd bilförsäkring till din Suzuki? Nedan hittar du information som ger dig förståelse ...
  Läs mer om försäkring för Suzuki »


  Chevrolet
  Ska du försäkra en Chevrolet? Nedan hittar du information som ger dig förståelse för vad det kan kosta. Du hittar bland annat ...
  Läs mer om försäkring för Chevrolet »


  Alfa Romeo
  Behöver du teckna en ny bilförsäkring till din Alfa Romeo? Jämför bilförsäkring innan du tecknar! Nedan hittar du information...
  Läs mer om försäkring för Alfa Romeo »


  Smart
  Ska du försäkra en Smart? Jämför bilförsäkring innan du tecknar!Nedan hittar du information som ger dig förståelse för vad det kan...
  Läs mer om försäkring för Smart »


  Digital bilförsäkring
  En traditionell bilförsäkring baseras på din ålder, var du bor och vilken bil du har. En digital bilförsäkring fungerar...
  Läs mer »


  Märkesförsäkringar
  Så kallade märkesförsäkringar är bilförsäkringar anpassade för olika bilmärken. Ofta är en märkesförsäkring ett bra alternativ men det är inte ...
  Läs mer »


  Trafikförsäkring
  Trafikförsäkringen är ett lagstadgat krav för alla bilar i trafiken. Den ger ersättning till andra trafikanter när de, deras fordon eller ...
  Läs mer »


  Halvförsäkring
  Som bilägare har du stora möjligheter att påverka priset på din bilförsäkring. Därför ska du alltid jämföra halvförsäkringar från olika ...
  Läs mer »


  Helförsäkring
  När det kommer till bilförsäkringar har du som bilägare mycket att säga till om. Genom att jämföra helförsäkringar är det enkelt att ...
  Läs mer »

  Försäkring för land rover