Bilförsäkring för Kia

Allt du behöver veta när du ska försäkra din Kia.

 • Om Kia
 • Hög tid att hitta bilförsäkring till din Kia?
 • Ta reda på hur mycket det kostar att försäkra din Kia
 • Att tänka på inför ditt val av bilförsäkring
 • Insplanet hjälper dig att välja rätt bilförsäkring

 • bilförsäkring för kia

  Om Kia

  Kia grundades 1944 och är Sydkoreas äldsta tillverkare av motorfordon. Idag är Kia en del av Hyundai-Kia Automotive Group, en av världens femte största fordonstillverkare. Namnet Kia betyder “uppåtgående/framåtskridande från Asien”. Kia är ett relativt nytt bilmärke i Sverige, det lanserades så sent som 1997 men har snabbt stigit i popularitet. Utmärkande för Kia är deras kvalitet, design och säkerhetstänk i kombination med ett konkurrenskraftigt pris. Kia har en unik nybilsgaranti som gäller i hela 7 år från fabriken på alla sina modeller. Kia har även ett stort miljötänk och satsar mycket på laddbara bilar.

 • Kias helelektriska modellutbud kommer att utvidgas med elva modeller till år 2026.
 • Kia har det lägsta genomsnittliga C02-utsläppet av Sveriges mest sålda bilmärken.
 • De har utvecklat Plattformen E-GMP, som möjliggör ultrasnabb laddning där bilen kan laddas från 10 till 80 % på bara 18 minuter.
 • Kia har som mål att redan 2024 ha 100 % laddbara bilar i sin tillverkning.

 • Kia Ceed och Kia Niro tog första respektive andra plats på listan över de mest sålda bilarna i Sverige 2021 och anses vara Sveriges tredje största bilmärke totalt sett.

  Hög tid att hitta bilförsäkring till din Kia?

  Bilförsäkringar finns det många att välja på till din Kia. En obligatorisk trafikförsäkring är en bra start men vad behöver du sedan? Det är helt upp till dig som Kia-ägare att bestämma. Har du någon av Kias populära laddbara bilar krävs kanske en tilläggsförsäkring för skador som kan förekomma på den typen av bilar. Är din Kia ny räcker det kanske med en halvförsäkring till att börja med. Men glöm inte att jämföra olika försäkringar och försäkringsbolag, det kan finnas pengar att spara!

  Trafikförsäkring för Kia

  En trafikförsäkring måste du alltid teckna och den omfattar personskada på samtliga personer inblandade i en krock eller trafikolycka, samt även andras egendom, till exempel om du skadar någons bil eller staket. Skador på det egna fordonet ingår dock inte i en trafikförsäkring.
  Läs mer om trafikförsäkring för Kia här

  Halvförsäkring för Kia

  Nästa försäkringsnivå du kan teckna för din Kia är en halvförsäkring. I den inkluderas alltid den obligatoriska trafikförsäkringen. Som standard brukar det även ingå räddning och rättsskydd. Här följer några fler exempel på det som vanligtvis ingår i en halvförsäkring.

 • Stöldskada: om din bil utsätts för inbrott och förstörelse och/eller stöld av hela bilen.
 • Brandskada: gäller vid brand, blixtnedslag och explosion.
 • Glasskada: som exempelvis ett stenskott, då rutan spräcks eller krossas.
 • Maskinskada: om fel uppstår på elektroniken eller motorhaveri.

 • Var dock uppmärksam på att villkor och det exakta upplägget kan skilja sig åt mellan olika försäkringsbolag. Testa Insplanets jämförelsetjänst innan du tecknar en halvförsäkring.
  Läs mer om halvförsäkring för Kia här

  Helförsäkring för Kia

  När du känner att du vill ta ditt försäkringsskydd till nästa nivå är en helförsäkring ett bra alternativ. Det som främst skiljer en halvförsäkring från en helförsäkring är att en vagnskadeförsäkring ingår. Med en vagnskadeförsäkring är du skyddad mot yttre skador på din Kia vid exempelvis skadegörelse eller om du råkar ut för en olycka. Även om din Kia är omfattad av en nybilsgaranti, är detta inte någon försäkring. Yttre skador eller annat som inte omfattas av nybilsgarantin bör du därför ha en försäkring för. Det är viktigt att läsa på vad som gäller för just din Kia och om en helförsäkring behövs eller inte.
  Läs mer om helförsäkring för Kia här

  Märkesförsäkring för Kia

  Om du väljer en Kia märkesförsäkring kan det inkludera många fördelar. Det kan bland annat innebära att du ersätts med en helt ny Kia om du är med i en olycka då din Kia är max två år gammal. Andra fördelar kan inkludera reparationer via märkesverkstad samt en smidigare skadehantering. Även om en märkesförsäkring har många fördelar kan kostnaden bli ganska omfattande. Frågan du måste ställa dig är om du verkligen behöver en märkesförsäkring? Om svaret är ja, måste du själv hämta offert från de försäkringsbolag som erbjuder märkesförsäkring för Kia, sedan kan vi på Insplanet hjälpa dig jämföra mot till exempel halv- och helförsäkring. På så sätt får du en bra översikt inför ditt val av bilförsäkring.

  Ta reda på hur mycket det kostar att försäkra din Kia

  Kia är en relativt billig bil att försäkra och ligger under snittpriset för vad en bilförsäkring brukar kosta. Men det är mycket som påverkar försäkringskostnaden, både val av försäkring och försäkringsbolag, hur gammal du är och var du bor. Bor du exempelvis i tätbefolkat område kan risken för skadegörelse eller stöld vara högre och påverka kostnaden för bilförsäkringen. Vill du veta mer om snittpriser på bilförsäkringar?
  Läs mer här om kostnader för Kia bilförsäkring här

  Att tänka på inför ditt val av bilförsäkring

  1. Jämför vad som ingår innan du tecknar din bilförsäkring

  Det finns mycket att fundera kring när du ska teckna bilförsäkring. Framförallt när det gäller villkoren och kostnaderna, eftersom det kan skilja stort mellan de olika försäkringsbolagen. Så tänk på att jämföra bilförsäkring från flera olika försäkringsbolag eftersom det finns möjlighet att spara pengar på rätt försäkring.

  2. Vilken Kiatyp är du?

  Kia kanske främst förknippas med prisvärd familjebil och ett bra miljötänk, men faktum är att det finns många olika modeller att välja bland, från fyrhjulsdrivna Sorento, till populära lilla Rio. Säkert finns det en Kia-modell för just dig, oavsett vilka dina bilbehov är.

  3. Hur omfattande bör din försäkring vara?

  Det är egentligen helt upp till dig och dina behov. En helt fabriksny Kia har med sig en nybilsgaranti som gäller i 7 år. Det innebär inte att du kan skippa försäkringen, men kanske räcker en halvförsäkring till att börja med?

  4. Spara en slant vid sidan om till din Kia

  En bil innebär inte bara kostnader i form av försäkring, det finns mycket annat som du behöver investera i när det gäller en bil. Små skador som stenskott eller repor exempelvis. I de fall du inte har någon typ av försäkring som täcker dessa skador, blir det du som får stå för kalaset. Andra kostnader kan vara för parkeringsplats eller när du behöver köpa nya vinterdäck. Därför kan det vara värt att lägga undan en mindre summa varje månad, reserverat för bilen.

  5. Sänk månadskostnader genom att samla dina försäkringar

  Ett annat sätt att spara pengar på är att samla alla dina försäkringar hos ett försäkringsbolag, istället för att ha dem utspridda hos olika försäkringsgivare. Det gör att du i de flesta fall får rabatt på dina försäkringar och kan även innebära att du får andra förmåner som exempelvis lägre självrisk. Det blir också enklare för dig som kund att ha ett och samma försäkringsbolag till alla dina försäkringar.

  Insplanet hjälper dig att välja rätt bilförsäkring

  Mycket kan skilja sig åt mellan de olika försäkringsbolagen och därför är det viktigt att du jämför både upplägg, villkor och annat som kan påverka din premie för att se till att du enbart betalar för det du behöver och får en bilförsäkring som passar dig och din Kia. Genom att jämföra bilförsäkring hos olika försäkringsbolag kan du undvika att teckna en sämre försäkring med en dyr premie. Istället kan vi på Insplanet hjälpa dig att hitta den försäkring som är bäst för dig med vår enkla jämförelsetjänst. Det går snabbt att fylla i formuläret och du får snabbt flera förslag på förmånliga bilförsäkringar från våra samarbetspartners!


  Gör en kostnadsfri jämförelse

  Börja här

  Jämför olika försäkringar  Fiat
  Allt du behöver veta när du ska försäkra din Fiat.Om Fiat Läs mer om försäkring för Fiat »


  Mini
  Allt du behöver veta när du ska försäkra din Mini.Om Mini Läs mer om försäkring för Mini »


  Lexus
  Allt du behöver veta när du ska försäkra din Lexus.Om Lexus Läs mer om försäkring för Lexus »


  Jaguar
  Allt du behöver veta när du ska försäkra din Jaguar.Om ...
  Läs mer om försäkring för Jaguar »


  Chrysler
  Allt du behöver veta när du ska försäkra din Chrysler.Om ...
  Läs mer om försäkring för Chrysler »


  Mitsubishi
  Allt du behöver veta när du ska försäkra din Mitsubishi.Om ...
  Läs mer om försäkring för Mitsubishi »


  Suzuki
  Allt du behöver veta när du ska försäkra din Suzuki. Om ...
  Läs mer om försäkring för Suzuki »


  Land Rover
  Allt du behöver veta när du ska försäkra din Land Rover.Om Land ...
  Läs mer om försäkring för Land Rover »


  Chevrolet
  Allt du behöver veta när du ska försäkra din Chevrolet.Om ...
  Läs mer om försäkring för Chevrolet »


  Audi
  Allt du behöver veta när du ska försäkra din Audi.Om Audi Läs mer om försäkring för Audi »


  Volvo
  Allt du behöver veta när du ska försäkra din Volvo.Om Volvo Läs mer om försäkring för Volvo »


  Volkswagen
  Allt du behöver veta när du ska försäkra din Volkswagen.Om ...
  Läs mer om försäkring för Volkswagen »


  BMW
  Allt du behöver veta när du ska försäkra din BMW.Om BMW Läs mer om försäkring för BMW »


  Ford
  Allt du behöver veta när du ska försäkra din Ford.Om Ford Läs mer om försäkring för Ford »


  Tesla
  Innan du försäkrar din Tesla är det viktigt att du jämför bilförsäkring hos olika bolag. Annars ...
  Läs mer om försäkring för Tesla »


  Renault
  Allt du behöver veta när du ska försäkra din Renault. Om Renault Försäkra din Renault? Tänk ...
  Läs mer om försäkring för Renault »


  Kia
  Allt du behöver veta när du ska försäkra din Kia. Om Kia Hög tid att hitta bilförsäkring till din...
  Läs mer om försäkring för Kia »


  Skoda
  Allt du behöver veta när du ska försäkra din Skoda. Om Skoda Jämför bilförsäkring innan du ...
  Läs mer om försäkring för Skoda »


  Nissan
  Allt du behöver veta när du ska försäkra din Nissan. Om Nissan Hitta rätt försäkring till ...
  Läs mer om försäkring för Nissan »


  Opel
  Allt du behöver veta när du ska försäkra din Opel. Om Opel Olika nivåer på försäkringar för din ...
  Läs mer om försäkring för Opel »


  Porsche
  Allt du behöver veta när du ska försäkra din Porsche. Om Porsche Tänk på det här när du ska ...
  Läs mer om försäkring för Porsche »


  Citroen
  Allt du behöver veta när du ska försäkra din Citroën. Om Citroën Tänk igenom det här när du ...
  Läs mer om försäkring för Citroen »


  Peugeot
  Allt du behöver veta när du ska försäkra din Peugeot. Om Peugeot Försäkra en Peugeot? Hitta ...
  Läs mer om försäkring för Peugeot »


  Subaru
  Allt du behöver veta när du ska försäkra din Subaru. Om Subaru Försäkringsalternativ för din ...
  Läs mer om försäkring för Subaru »


  Toyota
  Allt du behöver veta när du ska försäkra din Toyota. Om Toyota Olika försäkringsalternativ som...
  Läs mer om försäkring för Toyota »


  Saab
  Allt du behöver veta när du ska försäkra din Saab. Om Saab En del att tänka på när du ska ...
  Läs mer om försäkring för Saab »


  Seat
  Allt du behöver veta när du ska försäkra din Seat. Om Seat Försäkra din Seat? Vi guidar dig ...
  Läs mer om försäkring för Seat »


  Mazda
  Allt du behöver veta när du ska försäkra din Mazda. Om Mazda Hur hittar du rätt ...
  Läs mer om försäkring för Mazda »


  Hyundai
  Allt du behöver veta när du ska försäkra din Hyundai. Om Hyundai Dags att hitta en ...
  Läs mer om försäkring för Hyundai »


  Honda
  Allt du behöver veta när du ska försäkra din Honda. Om Honda Rätt bilförsäkring för dig och din...
  Läs mer om försäkring för Honda »


  Jeep
  Allt du behöver veta när du ska försäkra din Jeep. Om ...
  Läs mer om försäkring för Jeep »


  Digital bilförsäkring
  En traditionell bilförsäkring baseras på din ålder, var du bor och vilken bil du har. En digital bilförsäkring fungerar...
  Läs mer »


  Märkesförsäkringar
  Så kallade märkesförsäkringar är bilförsäkringar anpassade för olika bilmärken. Ofta är en märkesförsäkring ett bra alternativ men det är inte ...
  Läs mer »


  Trafikförsäkring
  Trafikförsäkringen är ett lagstadgat krav för alla bilar i trafiken. Den ger ersättning till andra trafikanter när de, deras fordon eller ...
  Läs mer »


  Halvförsäkring
  Som bilägare har du stora möjligheter att påverka priset på din bilförsäkring. Därför ska du alltid jämföra halvförsäkringar från olika ...
  Läs mer »


  Helförsäkring
  När det kommer till bilförsäkringar har du som bilägare mycket att säga till om. Genom att jämföra helförsäkringar är det enkelt att ...
  Läs mer »

  Kia bilförsäkring