Jämför bilförsäkring - KIA

Kia - Företaget
Översatt till svenska skulle Kia betyda något i stil med ”Kommer från Asien” eller ”Framåtskridande från Asien”. Det är precis vad Kia också är och gör. Det är ett sydkoreanskt bilmärke som sedan 1998 ägs av Hyundai Motor Group.

Märken förknippas främst med familjebilar och klassiska ”vardagsbilar” men i utbudet finns även sportigare modeller och så kallade SUV-bilar, däribland Kia Sportage som blev den näst mest sålda bilen i denna klass år 2013.  Kia har även kommit långt inom miljövänliga alternativ och har både klassiska miljöbilar och hybridbilar i sitt utbud.

Oavsett vilken modell man köpt har man betydligt lättare att hitta en billig Kia bilförsäkring om man är medveten om vilka faktorer som påverkar priset. Vet man de kan man även påverka dem och därmed också pressa priset.

Vad påverkar ditt pris på Kiaförsäkring?

Det finns generellt fyra kategorier av faktorer som påverkar vilket pris på Kia bilförsäkringen man får. Dessa är:

Du som person
Vad som avgör priset på en försäkring är hur stor risk som försäkringsbolaget anser att det är att en olycka ska inträffa. Eftersom detta till stor del har med förarens körning att göra premierar de säkrare förare med billigare premier.

För det första är det ofta billigare om man är under en viss ålder, oftast kring 25år. Detta eftersom all forskning visar att yngre personer (främst män) anser att de har betydligt bättre körförmåga än vad de egentligen har. Med andra ord kör de över sin förmåga vilket resulterar i större olycksfrekvens.

För det andra spelar bostadsort in relativt mycket.  Detta är även förståeligt eftersom risken är större i storstäderna att bilen ska bli stulen eller vara med i en olycka.

Körning och säkerhet
När en Kia försäkring tecknas får försäkringstagaren uppge ungefärligt hur många mil man kommer att köra varje år. Första intervallet brukar vara upp till 1000 mil vilket de flesta klarar sig inom. Men de som kör mer får även betala mer eftersom risken ökar ju mer man är i trafiken.

En annan sak som påverkar är hur många skadefria år man har bakom sig. Det betyder inte nödvändigtvis att man inte varit med om en olycka på länge utan att man i så fall inte varit orsaken till olyckan.

Ett sätt att få en bättre pris på Kia bilförsäkringen är att minska risken för stöld. Detta kan exempel vara att bilen står i låst garage istället för på en öppen bilparkering.

Försäkringsbolag

Vilket försäkringsbolag man väljer att försäkra sin Kia hos är mycket avgörande för vilket pris på Kia försäkringen man får. Det är stor skillnad mellan de olika försäkringsbolagen och då det enbart tar någon minut att jämföra prisnivåerna är detta ett av de enklaste sätten att använda sig av för att få ner priset. 

Bilen och dess självrisk
Det är självklart att man får en billig Kia bilförsäkring om man har en billig bil och att försäkringen blir dyrare om inköpspriset varit större.  Värdet på bilen speglas i premien.  Däremot är detta en punkt som inte är speciellt avgörande. När man jämför Kia försäkring, för att hitta bäst pris, får man ange värdet på bilen och då inom vissa intervaller. Då första intervallen oftast är 0-500.000 vilket gör att de flesta bilar hamnar inom detta intervall.

Däremot spelar självrisken en betydligt större roll. Många gånger kan man välja olika nivå på självrisk och detta speglar sig tydligt i vilket pris på Kia försäkringen man får.

Få billig Kia bilförsäkring

Genom att vara medveten om vilka punkter som påverkar vilket pris på Kiaförsäkring man får kan man även påverka dessa och på så vis ordna till bättre pris.

Du som person
Är man flera i hushållet som kommer att använda bilen ska man alltid undersöka vilket priset skulle bli för de olika personerna när man jämför Kia bilförsäkring. Det kan visa sig att det kan skilja på flera hundra kronor just på grund av ålder. Det är däremot få som har möjligheten att välja vilken bostadsort som de ska skriva bilen på. Men undantagen finns (däribland veckopendlare) och i sådant fall ska definitivt denna punkt också jämföras. 

Den som jämför Kia försäkringar bör alltså inte bara jämföra avtalen utan även hur mycket man kan spara om man skriver bilen på någon äldre person i familjen. Tilläggas bör att försäkringsbolagen kräver att den som bilförsäkringen är skriven på även måste vara den som använder bilen till störst del. Skulle det visa sig att man tecknat den på sin förälder enbart i syfte för att få en billig Kiaförsäkring och föräldern aldrig kör bilen själv kan bolagen vägra att betala ut ersättning.

Körning och Säkerhet
När det gäller skadefria år är det svårt att påverka detta själv. Däremot finns alltid möjligheten att teckna försäkringen på make/maka som eventuellt har fler skadefria mil och därmed kan få en billigare premie.

Visserligen påverkar även hur många mil man förväntar sig köra men detta inte till så stor del. Det är endast om man ligger på gränsen mellan två intervaller som det kan vara värt att minska sitt körande för att få en billigare Kiaförsäkring.

 Inom säkerhet är det främst ökad säkerhet mot stöld som kan ge rabatter. Det vanligaste (som nästan alla bolag erbjuder) är rabatt om bilen står i garage på natten. Men även larm och andra säkerhetsfaktorer kan påverka. Då det varierar kraftigt mellan de olika bolagen bör man alltid kontakta de försäkringsbolag man har och höra efter vilka säkerhetsfaktorer man kan utnyttja för att pressa priset.

Försäkringsbolag
Att jämföra Kiaförsäkringar innan man tecknar den borde vara en självklart för alla som söker en billig Kiaförsäkring. Genom den onlinetjänst som finns sker jämförelsen på mindre än en minut och man får snabbt fram försäkringslösningarna som är billigast.  Nu ska man visserligen inte enbart titta på priset utan det viktigaste är att man får en försäkring som ger det försäkringsskydd man behöver. Men har man inte några speciella behov täcker i stort sett alla bilförsäkringar på marknaden detta.

Gällande att jämföra så bör detta även ske minst en gång per år. Detta så att man ser att man fortfarande har det försäkringsskydd man behöver samt att man inte betalar onödigt mycket. Billigast och bäst ett år betyder inte nödvändigtvis billigast och bäst nästa år.

Sista punkten som man kan tänka på inom försäkringsbolag är att man kan få samlingsrabatt. Har man exempelvis hemförsäkring och bilförsäkring hos samma bolag kan vissa försäkringsbolag ge rabatt. Andra bolag kräver att flera försäkringar måste samlas men en sak har i stort sett alla bolag gemensamt, de har något de kallar för samlingsrabatt.

Bilen och dess självrisk
När en bilförsäkring tecknas erbjuds oftast kunden att teckna med en standard självrisk. Men många gånger finns möjligheten att höja självrisken och därmed sänka premien. Det är då en risk man tar då den totala kostnaden blir större om olyckan är framme men samtidigt spar man pengar så länge bilen inte går sönder.

Den som trots ansträngningar med att jämföra och hitta bäst pris inte hittar en tillräckligt billig Kia bilförsäkring har endast ett steg kvar att gå – byt bil. Äldre, mindre och billigare modeller ger generellt ett billigare pris.

Avtal först – Sen pris

 Ovan har flera punkter presenterats på hur man får en billig Kia försäkring. Priset är självklart viktigt men glöm inte att vara fullt försäkrad. Snåla inte på bilförsäkringen i jakten på det bästa priset. Det kan visa sig bli riktigt dyrt i längden.
E-post: info@insplanet.com
Direktnummer: 08-51 00 00 42Jämför bilförsäkring

- Priser direkt från bolagen, börja här!

BilförsäkringJämför olika försäkringarVolvo

När du letar efter den bästa försäkringen för din Volvo är det viktigt att jämföra vad olika försäkringar kostar och vad som ...

Läs mer om Volvo försäkring »


Volkswagen

För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Volkswagen bör du självklart jämföra olika alternativ innan du bestämmer dig för vilket ...

Läs mer om Volkswagen försäkring »


Audi

För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Audi är det två saker du bör fundera på. Delvis hur mycket din bil används, men även hur din ...

Läs mer om Audi försäkring »


BMW

Den bästa bilförsäkringen till din BMW hittar du genom att jämföra olika bilförsäkringar med varandra. Det hjälper vi på Insplanet dig med. Vi ...

Läs mer om BMW försäkring »


Ford

En billig Ford bilförsäkring, som ger rätt skydd om olyckan är framme, hittar du lättast genom att se över och ...

Läs mer om Ford försäkring »


Renault

Renault företaget:Louis Renault startade det franska bilföretaget Renault 1899 tillsammans med hans bröder Fernand och Marcel. Under...

Läs mer om Renault försäkring »


Kia

Kia - FöretagetÖversatt till svenska skulle Kia betyda något i stil med ”Kommer från Asien” eller ”Framåtskridande från...

Läs mer om Kia försäkring »


Skoda

Oavsett vilken Skodamodell du har vill du självklart hitta rätt bilförsäkring för just dig och din bil. Det ...

Läs mer om Skoda försäkring »


Nissan

Företaget: Nissan Motor Co Ltd är ett japanskt företag som grundades 1928 och tillverkar både personbilar, lastbilar och ...

Läs mer om Nissan försäkring »


Opel

När du jämför bilförsäkringar för din Opel bör du inte enbart titta på priset, även om du vill hitta en så ...

Läs mer om Opel försäkring »


Porsche

Jämför olika bilförsäkringar till din Porsche innan du bestämmer dig för vilket bolag du vill teckna hos. Vi på Läs mer om Porsche försäkring »


Citroen

Den bästa bilförsäkringen till din Citroën hittar du lättast genom att jämföra olika försäkringsbolags utbud. För att underlätta ditt letande hjälpte vi på ...

Läs mer om Citroen försäkring »


Peugeot

Din Peugeot, gammal som ny, försäkrar du bäst genom att jämföra bilförsäkringar samt avgöra vilken nivå du behöver på ditt skydd. Billigast ...

Läs mer om Peugeot försäkring »


Subaru

Företaget Subaru: Det japanska bilmärket Subaru har främst blivit känd för att i stort sett alla modeller är fyrhjulsdrivna. Detta...

Läs mer om Subaru försäkring »


Toyota

Du hittar den bästa bilförsäkringen till din Toyota genom att jämföra såväl pris, villkor innehåll mellan olika försäkringsbolag. Även om det grundläggande skyddet i ...

Läs mer om Toyota försäkring »


Saab

Jämför bilförsäkring SaabFör att hitta den bästa bilförsäkringen till din Saab bör du fundera på hur, var och när du kör. Då det övergripande innehållet är ...

Läs mer om Saab försäkring »


Seat

Till din Seat hittar du den bästa bilförsäkringen genom att se över ditt behov av skydd och samtidigt ställa detta mot det utbud som finns inom försäkringsbranschen. Du ...

Läs mer om Seat försäkring »


Mazda

Till din Mazda ska du självklart teckna den bästa bilförsäkringen du kan hitta, men även till det bästa priset. Att betala onödigt höga premier för ditt ...

Läs mer om Mazda försäkring »


Hyundai

Företaget:Den första bilen som företaget Hyundai tillverkade på egen hand var Hyundai Pony år 1975. Tidigare hade de ...

Läs mer om Hyundai försäkring »


Honda

För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Honda kan det vara klokt att jämföra olika försäkringsbolags utbud och priser. Det kan nämligen skilja en hel ...

Läs mer om Honda försäkring »


Fiat

Fiat FöretagetFiat är en Italiensk storkoncern med fokus på bilar, motorcyklar och andra motorfordon. ...

Läs mer om Fiat försäkring »


Mini

Företaget Mini – Precis som namnet antyder är detta en mycket liten bilmodell. Den första modellen presenterades 1959 av BMC och fram till år 2000 ...

Läs mer om Mini försäkring »


Jeep

Idag används ordet Jeep sin ett begrepp för fyrhjulsdrivna bilar som tar sig fram i eländig terräng. Begreppet kommer från just bilmodellen Jeep som var ...

Läs mer om Jeep försäkring »


Lexus

En bra bilförsäkring till din Lexus hittar du enkelt genom att jämföra alternativ från olika försäkringsbolag. Vid en första ...

Läs mer om Lexus försäkring »


Jaguar

Företaget:Jaguar är ett brittiskt bilmärke som började tillverka sidovagnar till motorcyklar 1922. Detta under namnet ...

Läs mer om Jaguar försäkring »


Chrysler

Den bästa bilförsäkringen till din Chrysler får de genom att jämföra utbudet bland olika försäkringsbolag. Bra villkor kan exempelvis handla om att du som är ...

Läs mer om Chrysler försäkring »


Mitsubishi

Att jämföra utbudet bland olika försäkringsbolag innan du tecknar en bilförsäkring till din Mitsubishi ger dig helt rätt förutsättningar för att du ska ...

Läs mer om Mitsubishi försäkring »


Ferrari

Ferrari grundades av italienaren Enza Ferrari (1928) och sedan dess har biltillverkningen skett i Italien. Företaget började med att tävla i racing ...

Läs mer om Ferrari försäkring »


Land Rover

Landrover: Bilmärket Landrover ägs och av det indiska företaget Tata Motors. Grundidén till modellen kom då britterna ville ...

Läs mer om Land Rover försäkring »


Suzuki

Företaget: Länge förknippades Suzuki bara med motorcyklar, en bransch där de fortfarande är mycket stora, men idag erbjuder de även ...

Läs mer om Suzuki försäkring »


Chevrolet

Den bästa försäkringen till din Chevrolet kan vi på Insplanet hjälpa dig att hitta. Vi ser över och jämför Sveriges försäkringsbolag, och ger dig en enkel och ...

Läs mer om Chevrolet försäkring »


Alfa Romeo

FöretagetAlfa Romeo är ett italienskt bilmärke som är mest känd för sina sportmodeller. Men redan under 60- och ...

Läs mer om Alfa Romeo försäkring »


Smart

Företaget Smart: Bilmärken Smart tillverkas idag av Mercedes-Benz men var från början ett projekt mellan Volkswagen och ...

Läs mer om Smart försäkring »


Märkesförsäkringar

Idag så erbjuder nästan alla försäkringsbolag bilförsäkringar och det kan skilja sig en hel del åt mellan olika bilförsäkringar.Dels ...

Läs mer »


Trafikförsäkring

Trafikförsäkringen är ett lagstadgat krav för alla bilar i trafiken. Den ger ersättning till andra trafikanter när de, deras fordon eller ...

Läs mer »


Halvförsäkring

Som bilägare har du stora möjligheter att påverka priset på din bilförsäkring. Därför ska du alltid jämföra halvförsäkringar från olika ...

Läs mer »


Helförsäkring

När det kommer till bilförsäkringar har du som bilägare mycket att säga till om. Genom att jämföra helförsäkringar är det enkelt att ...

Läs mer »

Så mycket kostar bilförsäkringen där du bor

Västerbottenborna, tillsammans med Gotlänningarna och Kalmarborna, är de som kommer undan med lägst snittpremier på sina ...

Läs mer »


Hitta billigaste bilförsäkringen - steg för steg

Att hitta en billig bilförsäkring blir betydligt enklare om du tar hjälp av oss på Insplanet i stället för att leta på egen hand. ...

Läs mer »


Två av tre betalar fel pris för sin bilförsäkring

Att två av tre försäkringstagare inte jämför olika alternativ innan de tecknar en ny bilförsäkring innebär att de riskerar att få ...

Läs mer »


Jämför din bilförsäkring med andra bilförsäkringar

För att jämföra bilförsäkringar behöver du kunna identifiera de risker som din bil utsätts för mest och samtidigt väga in hur väl...

Läs mer »


Parkeringsskada

Parkeringsskada

Att komma tillbaka till bilen och upptäcka en skada på karossen är inte särskilt roligt. Har förövaren dessutom smitit från platsen - vilket alltför ofta är regel ...

Läs mer »


Hur skyddar bilförsäkringen vid viltolycka?

Ersättningen du kan få vid viltolycka beror på din bilförsäkrings omfattning, och framförallt om du har tecknat ett tillägg för ...

Läs mer »


Krock med rådjur, älg, vildsvin eller annat vilt

En djurkollision är en otäck upplevelse som kan påverkar din handlingsförmåga för en stund. Här kan du läsa om vad du ska tänka på ...

Läs mer »


Vägassistans

Vägassistans, vilket även kallas assistansförsäkring eller bilassistans, är en av de mest populära tilläggsförsäkringarna till bilförsäkringen. Med en ...

Läs mer »


Stenskott

Oavsett hur ansvarsfull bilägare och förare du är, kommer du förmodligen råka ut för stenskott förr eller senare. Plötsligt smäller det till på bilrutan och ett tråkigt ...

Läs mer »


Hyrbilsförsäkring

Din bilförsäkring kan utökas med en så kallad hyrbilsförsäkring, som ger ersättning för de hyrbilskostnader som kan komma att uppstå när din egen bil är obrukbar ...

Läs mer »


Hur fungerar betala-som-du-kör-försäkringar?

Betala-som-du-kör-försäkringar riktar sig främst till säkra och trygga bilförare, eller till bilägare som kör mindre än genomsnittet. ...

Läs mer »


tillägg i bilförsäkringar

Tillägg att köpa till bilförsäkringen

Till din bilförsäkring finns ett antal tilläggsförsäkringar som kan ingå eller tecknas utöver både Läs mer »


Behovsguiden

Vad är behovsguiden?Behovsguiden är en komplett guide som hjälper dig att ta reda på vilken bilförsäkring som passar dina specifika försäkringsbehov allra ...

Läs mer »


Kör du som andra i din ålder?

Tjugoåringar och femtioåringar har mer gemensamt än förväntat. Samtidigt kostar trettioåringarna på sig något dyrare bilar. Och fyrtioåringarna, de visar sig ...

Läs mer »


Så mycket kostar bilförsäkringen där du bor

Västerbottenborna, tillsammans med Gotlänningarna och Kalmarborna, är de som kommer undan med lägst snittpremier på sina bilförsäkringar. De som...

Läs mer »


Bilmärkena med lägst försäkringskostnad

Från billigast till dyrast - vi på Insplanet har listat 39 bilmärken och rankat dem efter hur mycket de ...

Läs mer »


Samlarfordonsförsäkring

I de fall som en bil, eller annat fordon, främst används som ett samlarobjekt är samlarfordonsförsäkring ett mer passande alternativ mot den...

Läs mer »


Vi jobbar för att få Sveriges mest nöjda kunder!

© 1999-2018 Insplanet - Internetpolicy
Insplanet AB - Box 26 000 - 100 41 Stockholm - Org.nr 556567-6227

Kundtjänst: 08 - 51 000 000 Kundtjänst: 08 - 51 000 000
Vardagar 08.00 – 20.00 Helger 10.00 – 16.00