Jämför bilförsäkring - KIA

Kia - Företaget
Översatt till svenska skulle Kia betyda något i stil med ”Kommer från Asien” eller ”Framåtskridande från Asien”. Det är precis vad Kia också är och gör. Det är ett sydkoreanskt bilmärke som sedan 1998 ägs av Hyundai Motor Group.

Märken förknippas främst med familjebilar och klassiska ”vardagsbilar” men i utbudet finns även sportigare modeller och så kallade SUV-bilar, däribland Kia Sportage som blev den näst mest sålda bilen i denna klass år 2013.  Kia har även kommit långt inom miljövänliga alternativ och har både klassiska miljöbilar och hybridbilar i sitt utbud.

Oavsett vilken modell man köpt har man betydligt lättare att hitta en billig Kia bilförsäkring om man är medveten om vilka faktorer som påverkar priset. Vet man de kan man även påverka dem och därmed också pressa priset.

Vad påverkar ditt pris på Kiaförsäkring?

Det finns generellt fyra kategorier av faktorer som påverkar vilket pris på Kia bilförsäkringen man får. Dessa är:

Du som person
Vad som avgör priset på en försäkring är hur stor risk som försäkringsbolaget anser att det är att en olycka ska inträffa. Eftersom detta till stor del har med förarens körning att göra premierar de säkrare förare med billigare premier.

För det första är det ofta billigare om man är under en viss ålder, oftast kring 25år. Detta eftersom all forskning visar att yngre personer (främst män) anser att de har betydligt bättre körförmåga än vad de egentligen har. Med andra ord kör de över sin förmåga vilket resulterar i större olycksfrekvens.

För det andra spelar bostadsort in relativt mycket.  Detta är även förståeligt eftersom risken är större i storstäderna att bilen ska bli stulen eller vara med i en olycka.

Körning och säkerhet
När en Kia försäkring tecknas får försäkringstagaren uppge ungefärligt hur många mil man kommer att köra varje år. Första intervallet brukar vara upp till 1000 mil vilket de flesta klarar sig inom. Men de som kör mer får även betala mer eftersom risken ökar ju mer man är i trafiken.

En annan sak som påverkar är hur många skadefria år man har bakom sig. Det betyder inte nödvändigtvis att man inte varit med om en olycka på länge utan att man i så fall inte varit orsaken till olyckan.

Ett sätt att få en bättre pris på Kia bilförsäkringen är att minska risken för stöld. Detta kan exempel vara att bilen står i låst garage istället för på en öppen bilparkering.

Försäkringsbolag

Vilket försäkringsbolag man väljer att försäkra sin Kia hos är mycket avgörande för vilket pris på Kia försäkringen man får. Det är stor skillnad mellan de olika försäkringsbolagen och då det enbart tar någon minut att jämföra prisnivåerna är detta ett av de enklaste sätten att använda sig av för att få ner priset. 

Bilen och dess självrisk
Det är självklart att man får en billig Kia bilförsäkring om man har en billig bil och att försäkringen blir dyrare om inköpspriset varit större.  Värdet på bilen speglas i premien.  Däremot är detta en punkt som inte är speciellt avgörande. När man jämför Kia försäkring, för att hitta bäst pris, får man ange värdet på bilen och då inom vissa intervaller. Då första intervallen oftast är 0-500.000 vilket gör att de flesta bilar hamnar inom detta intervall.

Däremot spelar självrisken en betydligt större roll. Många gånger kan man välja olika nivå på självrisk och detta speglar sig tydligt i vilket pris på Kia försäkringen man får.

Få billig Kia bilförsäkring

Genom att vara medveten om vilka punkter som påverkar vilket pris på Kiaförsäkring man får kan man även påverka dessa och på så vis ordna till bättre pris.

Du som person
Är man flera i hushållet som kommer att använda bilen ska man alltid undersöka vilket priset skulle bli för de olika personerna när man jämför Kia bilförsäkring. Det kan visa sig att det kan skilja på flera hundra kronor just på grund av ålder. Det är däremot få som har möjligheten att välja vilken bostadsort som de ska skriva bilen på. Men undantagen finns (däribland veckopendlare) och i sådant fall ska definitivt denna punkt också jämföras. 

Den som jämför Kia försäkringar bör alltså inte bara jämföra avtalen utan även hur mycket man kan spara om man skriver bilen på någon äldre person i familjen. Tilläggas bör att försäkringsbolagen kräver att den som bilförsäkringen är skriven på även måste vara den som använder bilen till störst del. Skulle det visa sig att man tecknat den på sin förälder enbart i syfte för att få en billig Kiaförsäkring och föräldern aldrig kör bilen själv kan bolagen vägra att betala ut ersättning.

Körning och Säkerhet
När det gäller skadefria år är det svårt att påverka detta själv. Däremot finns alltid möjligheten att teckna försäkringen på make/maka som eventuellt har fler skadefria mil och därmed kan få en billigare premie.

Visserligen påverkar även hur många mil man förväntar sig köra men detta inte till så stor del. Det är endast om man ligger på gränsen mellan två intervaller som det kan vara värt att minska sitt körande för att få en billigare Kiaförsäkring.

 Inom säkerhet är det främst ökad säkerhet mot stöld som kan ge rabatter. Det vanligaste (som nästan alla bolag erbjuder) är rabatt om bilen står i garage på natten. Men även larm och andra säkerhetsfaktorer kan påverka. Då det varierar kraftigt mellan de olika bolagen bör man alltid kontakta de försäkringsbolag man har och höra efter vilka säkerhetsfaktorer man kan utnyttja för att pressa priset.

Försäkringsbolag
Att jämföra Kiaförsäkringar innan man tecknar den borde vara en självklart för alla som söker en billig Kiaförsäkring. Genom den onlinetjänst som finns sker jämförelsen på mindre än en minut och man får snabbt fram försäkringslösningarna som är billigast.  Nu ska man visserligen inte enbart titta på priset utan det viktigaste är att man får en försäkring som ger det försäkringsskydd man behöver. Men har man inte några speciella behov täcker i stort sett alla bilförsäkringar på marknaden detta.

Gällande att jämföra så bör detta även ske minst en gång per år. Detta så att man ser att man fortfarande har det försäkringsskydd man behöver samt att man inte betalar onödigt mycket. Billigast och bäst ett år betyder inte nödvändigtvis billigast och bäst nästa år.

Sista punkten som man kan tänka på inom försäkringsbolag är att man kan få samlingsrabatt. Har man exempelvis hemförsäkring och bilförsäkring hos samma bolag kan vissa försäkringsbolag ge rabatt. Andra bolag kräver att flera försäkringar måste samlas men en sak har i stort sett alla bolag gemensamt, de har något de kallar för samlingsrabatt.

Bilen och dess självrisk
När en bilförsäkring tecknas erbjuds oftast kunden att teckna med en standard självrisk. Men många gånger finns möjligheten att höja självrisken och därmed sänka premien. Det är då en risk man tar då den totala kostnaden blir större om olyckan är framme men samtidigt spar man pengar så länge bilen inte går sönder.

Den som trots ansträngningar med att jämföra och hitta bäst pris inte hittar en tillräckligt billig Kia bilförsäkring har endast ett steg kvar att gå – byt bil. Äldre, mindre och billigare modeller ger generellt ett billigare pris.

Avtal först – Sen pris

 Ovan har flera punkter presenterats på hur man får en billig Kia försäkring. Priset är självklart viktigt men glöm inte att vara fullt försäkrad. Snåla inte på bilförsäkringen i jakten på det bästa priset. Det kan visa sig bli riktigt dyrt i längden.
E-post: info@insplanet.com
Direktnummer: 08-51 00 00 42Jämför bilförsäkring

- Priser direkt från bolagen, börja här!

BilförsäkringJämför olika försäkringarFakta om Bilförsäkring

Volkswagen försäkring
Företaget Volkswagen:  Volkswagen, eller VW som det nästan oftare benämns med, ingår i en av de största ...

Läs mer »
Mini Bilförsäkring
Företaget Mini – Precis som namnet antyder är detta en mycket liten bilmodell. Den första modellen presenterades 1959 av BMC och...

Läs mer »
Land Rover Försäkring
Landrover: Bilmärket Landrover ägs och av det indiska företaget Tata Motors. Grundidén till modellen kom då britterna ville ...

Läs mer »
Mitsubishi Försäkring
 År 1870 grundades Mitsubishi som ett rederi med inriktning mot transport. Under de kommande åren växte företaget och riktade sig även in mot ...

Läs mer »
Smart bilförsäkring
Företaget Smart: Bilmärken Smart tillverkas idag av Mercedes-Benz men var från början ett projekt mellan Volkswagen och ...

Läs mer »
Toyota bilförsäkring
Företaget Toyota: Namnet på bilföretaget Toyota skvallrar både om dess historia och var huvudkontoret idag ligger. Det var ...

Läs mer »
Subaru Bilförsäkring
Företaget Subaru: Det japanska bilmärket Subaru har främst blivit känd för att i stort sett alla modeller är fyrhjulsdrivna. Detta...

Läs mer »
Jeep bilförsäkring
Idag används ordet Jeep sin ett begrepp för fyrhjulsdrivna bilar som tar sig fram i eländig terräng. Begreppet kommer från just bilmodellen Jeep som var ...

Läs mer »
Ferrari
Ferrari grundades av italienaren Enza Ferrari (1928) och sedan dess har biltillverkningen skett i Italien. Företaget började med att tävla i racing ...

Läs mer »
Citroen
Företaget Citroen: André Citroën grundade bilföretaget Citroën år 1919. Det som var speciellt för just detta bilmärke var en speciell ...

Läs mer »
Chrysler
Företaget Chrysler: När den första modellen av Chrysler lanserades 1924 (Model B-70) blev den snabbt en stor försäljningssuccé. Detta på ...

Läs mer »
Audi
Företaget Audi: Audi grundades år 1909 och ägs sedan 1965 av det tyska bilföretaget Volkswagen. Från början var det ett alldagligt märke som ...

Läs mer »
Suzuki
Företaget: Länge förknippades Suzuki bara med motorcyklar, en bransch där de fortfarande är mycket stora, men idag erbjuder de även ...

Läs mer »
Volvo
När man letar efter den bästa försäkringen för sin Volvo är det viktigt att jämföra vad olika försäkringar kostar och vad som ingår i ...

Läs mer »
Opel
Opel företaget:Opel är ett av de bilmärken som har en mycket lång historia. Företaget grundades i 1862 och har sedan 20-talet...

Läs mer »
Mazda
Företaget:Mazda (eller Matsuda som det japanska uttalet är) är ett japanskt bilmärke som började säljas i Sverige 1972. Bilmärket har ...

Läs mer »
Saab
Saab företaget:Bilmärket Saab är en stor del av svensk fordonshistoria. Företaget första prototyp presenterades 1947 (92001) och sedan ...

Läs mer »
Renault
Renault företaget:Louis Renault startade det franska bilföretaget Renault 1899 tillsammans med hans bröder Fernand och Marcel. Under...

Läs mer »
Märkesförsäkringar
Idag så erbjuder nästan alla försäkringsbolag bilförsäkringar och det kan skilja sig en hel del åt mellan olika bilförsäkringar.Dels ...

Läs mer »
Alfa Romeo
FöretagetAlfa Romeo är ett italienskt bilmärke som är mest känd för sina sportmodeller. Men redan under 60- och ...

Läs mer »
Skoda
Skoda - Företaget: Skoda var från början ett tjeckiskt bilmärke och blev känt i Sverige som ett lågprisalternativ. Men sedan...

Läs mer »
Nissan
Företaget: Nissan Motor Co Ltd är ett japanskt företag som grundades 1928 och tillverkar både personbilar, lastbilar och ...

Läs mer »
Kia
Kia - FöretagetÖversatt till svenska skulle Kia betyda något i stil med ”Kommer från Asien” eller ”Framåtskridande från...

Läs mer »
Jaguar
Företaget:Jaguar är ett brittiskt bilmärke som började tillverka sidovagnar till motorcyklar 1922. Detta under namnet ...

Läs mer »
Hyundai
Företaget:Den första bilen som företaget Hyundai tillverkade på egen hand var Hyundai Pony år 1975. Tidigare hade de ...

Läs mer »
Fiat
Fiat FöretagetFiat är en Italiensk storkoncern med fokus på bilar, motorcyklar och andra motorfordon. ...

Läs mer »
Trafikförsäkring
När man tecknar en bilförsäkring behöver man...

Läs mer »
Halvförsäkring
Försäkringstrappan för bilar kan sägas bestå av tre steg. Längst ned är trafikförsäkring (vilket är lagstadgat att man måste ha). Nästa steg ...

Läs mer »
Helförsäkring
Den som köper en bil för mer än bara någon tusenlapp bör främst överväga att teckna en helförsäkring. Med detta försäkringsskydd får man ...

Läs mer »

Läs mer om Bilförsäkring

Vårtecken vi gärna undviker
Blåsippan ute i backarna står framrutan spräcks utav grusiga spår. Läcka i stugan och en sjunkande båt olyckor som vittnar om att nu är det ...

Läs mer »
Behovsguiden
Vad är behovsguiden?Behovsguiden är en komplett guide som hjälper dig att ta reda på vilken bilförsäkring som passar dina specifika försäkringsbehov allra ...

Läs mer »
Två av tre jämför inte sin försäkring - går miste om 1 500 kronor
Att två av tre personer inte jämför olika alternativ innan de tecknar en ny försäkring innebär att de i genomsnitt går miste om 1 500 ...

Läs mer »
Kör du som andra i din ålder?
Tjugoåringar och femtioåringar har mer gemensamt än förväntat. Samtidigt kostar trettioåringarna på sig något dyrare bilar. Och fyrtioåringarna, de visar sig ...

Läs mer »
Så mycket kostar bilförsäkringen där du bor
Västerbottenborna, tillsammans med Gotlänningarna och Kalmarborna, är de som kommer undan med lägst snittpremier på sina ...

Läs mer »

Vi jobbar för att få Sveriges mest nöjda kunder!

Följ oss på Twitter Följ oss på Facebook Följ oss på Google+

© 1999-2017 Insplanet - Internetpolicy
Insplanet AB - Box 26 000 - 100 41 Stockholm - Org.nr 556567-6227

Kundtjänst: 08 - 51 000 000 Kundtjänst: 08 - 51 000 000
Vardagar 08.00 – 20.00 Helger 10.00 – 16.00