Jämför bilförsäkring för Kia

Kia - Företaget
Översatt till svenska skulle Kia betyda något i stil med ”Kommer från Asien” eller ”Framåtskridande från Asien”. Det är precis vad Kia också är och gör. Det är ett sydkoreanskt bilmärke som sedan 1998 ägs av Hyundai Motor Group.

Märken förknippas främst med familjebilar och klassiska ”vardagsbilar” men i utbudet finns även sportigare modeller och så kallade SUV-bilar, däribland Kia Sportage som blev den näst mest sålda bilen i denna klass år 2013.  Kia har även kommit långt inom miljövänliga alternativ och har både klassiska miljöbilar och hybridbilar i sitt utbud.

Oavsett vilken modell man köpt har man betydligt lättare att hitta en billig Kia bilförsäkring om man är medveten om vilka faktorer som påverkar priset. Vet man de kan man även påverka dem och därmed också pressa priset.

bilförsäkring för kia

Vad påverkar ditt pris på försäkring för Kia?

Det finns generellt fyra kategorier av faktorer som påverkar vilket pris på Kia bilförsäkringen man får. Dessa är:

Du som person
Vad som avgör priset på en försäkring är hur stor risk som försäkringsbolaget anser att det är att en olycka ska inträffa. Eftersom detta till stor del har med förarens körning att göra premierar de säkrare förare med billigare premier.

För det första är det ofta billigare om man är under en viss ålder, oftast kring 25år. Detta eftersom all forskning visar att yngre personer (främst män) anser att de har betydligt bättre körförmåga än vad de egentligen har. Med andra ord kör de över sin förmåga vilket resulterar i större olycksfrekvens.

För det andra spelar bostadsort in relativt mycket.  Detta är även förståeligt eftersom risken är större i storstäderna att bilen ska bli stulen eller vara med i en olycka.

Körning och säkerhet
När en försäkring tecknas får försäkringstagaren uppge ungefärligt hur många mil man kommer att köra varje år. Första intervallet brukar vara upp till 1000 mil vilket de flesta klarar sig inom. Men de som kör mer får även betala mer eftersom risken ökar ju mer man är i trafiken.

En annan sak som påverkar är hur många skadefria år man har bakom sig. Det betyder inte nödvändigtvis att man inte varit med om en olycka på länge utan att man i så fall inte varit orsaken till olyckan.

Ett sätt att få en bättre pris på Kia bilförsäkringen är att minska risken för stöld. Detta kan exempel vara att bilen står i låst garage istället för på en öppen bilparkering.

Försäkringsbolag

Vilket försäkringsbolag man väljer att försäkra sin Kia hos är mycket avgörande för vilket pris på försäkring för Kia man får. Det är stor skillnad mellan de olika försäkringsbolagen och då det enbart tar någon minut att jämföra prisnivåerna är detta ett av de enklaste sätten att använda sig av för att få ner priset. 

Bilen och dess självrisk
Det är självklart att man får en billig Kia bilförsäkring om man har en billig bil och att försäkringen blir dyrare om inköpspriset varit större.  Värdet på bilen speglas i premien.  Däremot är detta en punkt som inte är speciellt avgörande. När man jämför försäkring för Kia, för att hitta bäst pris, får man ange värdet på bilen och då inom vissa intervaller. Då första intervallen oftast är 0-500.000 vilket gör att de flesta bilar hamnar inom detta intervall.

Däremot spelar självrisken en betydligt större roll. Många gånger kan man välja olika nivå på självrisk och detta speglar sig tydligt i vilket pris på försäkringen man får.Få billig bilförsäkring för Kia

Genom att vara medveten om vilka punkter som påverkar vilket pris på försäkring för Kia man får kan man även påverka dessa och på så vis ordna till bättre pris.

Du som person
Är man flera i hushållet som kommer att använda bilen ska man alltid undersöka vilket priset skulle bli för de olika personerna när man jämför Kia bilförsäkring. Det kan visa sig att det kan skilja på flera hundra kronor just på grund av ålder. Det är däremot få som har möjligheten att välja vilken bostadsort som de ska skriva bilen på. Men undantagen finns (däribland veckopendlare) och i sådant fall ska definitivt denna punkt också jämföras. 

Den som jämför försäkringar för Kia bör alltså inte bara jämföra avtalen utan även hur mycket man kan spara om man skriver bilen på någon äldre person i familjen. Tilläggas bör att försäkringsbolagen kräver att den som bilförsäkringen är skriven på även måste vara den som använder bilen till störst del. Skulle det visa sig att man tecknat den på sin förälder enbart i syfte för att få en billig Kiaförsäkring och föräldern aldrig kör bilen själv kan bolagen vägra att betala ut ersättning.

Körning och Säkerhet
När det gäller skadefria år är det svårt att påverka detta själv. Däremot finns alltid möjligheten att teckna försäkringen på make/maka som eventuellt har fler skadefria mil och därmed kan få en billigare premie.

Visserligen påverkar även hur många mil man förväntar sig köra men detta inte till så stor del. Det är endast om man ligger på gränsen mellan två intervaller som det kan vara värt att minska sitt körande för att få en billigare Kiaförsäkring.

 Inom säkerhet är det främst ökad säkerhet mot stöld som kan ge rabatter. Det vanligaste (som nästan alla bolag erbjuder) är rabatt om bilen står i garage på natten. Men även larm och andra säkerhetsfaktorer kan påverka. Då det varierar kraftigt mellan de olika bolagen bör man alltid kontakta de försäkringsbolag man har och höra efter vilka säkerhetsfaktorer man kan utnyttja för att pressa priset.

Försäkringsbolag
Att jämföra Kiaförsäkringar innan man tecknar den borde vara en självklart för alla som söker en billig Kiaförsäkring. Genom den onlinetjänst som finns sker jämförelsen på mindre än en minut och man får snabbt fram försäkringslösningarna som är billigast.  Nu ska man visserligen inte enbart titta på priset utan det viktigaste är att man får en försäkring som ger det försäkringsskydd man behöver. Men har man inte några speciella behov täcker i stort sett alla bilförsäkringar på marknaden detta.

Gällande att jämföra så bör detta även ske minst en gång per år. Detta så att man ser att man fortfarande har det försäkringsskydd man behöver samt att man inte betalar onödigt mycket. Billigast och bäst ett år betyder inte nödvändigtvis billigast och bäst nästa år.

Sista punkten som man kan tänka på inom försäkringsbolag är att man kan få samlingsrabatt. Har man exempelvis hemförsäkring och bilförsäkring hos samma bolag kan vissa försäkringsbolag ge rabatt. Andra bolag kräver att flera försäkringar måste samlas men en sak har i stort sett alla bolag gemensamt, de har något de kallar för samlingsrabatt.

Bilen och dess självrisk
När en bilförsäkring tecknas erbjuds oftast kunden att teckna med en standard självrisk. Men många gånger finns möjligheten att höja självrisken och därmed sänka premien. Det är då en risk man tar då den totala kostnaden blir större om olyckan är framme men samtidigt spar man pengar så länge bilen inte går sönder.

Den som trots ansträngningar med att jämföra och hitta bäst pris inte hittar en tillräckligt billig Kia bilförsäkring har endast ett steg kvar att gå – byt bil. Äldre, mindre och billigare modeller ger generellt ett billigare pris.

Avtal först – Sen pris

 Ovan har flera punkter presenterats på hur man får en billig försäkring för Kia. Priset är självklart viktigt men glöm inte att vara fullt försäkrad. Snåla inte på bilförsäkringen i jakten på det bästa priset. Det kan visa sig bli riktigt dyrt i längden.

Försäkra Kia elbil

Kia har satsat på elbilar med lång räckvidd. Det är smart eftersom många drar sig för att köpa elbil på grund av räckviddsångest. I december 2018 lanserade Kia sin e-Niro - en eldriven crossover med en räckvidd på 485 km.

Kias laddbara modeller 2018:
  • Kia Soul EV
  • Kia e-Niro

Läs på innan du försäkrar en elbil. Eftersom en elbil inte är uppbyggd som en vanlig bil är det inte säkert att en vanlig bilförsäkring täcker alla skador på din elbil. Den stora skillnaden mellan en elbil och en fossildriven bil är framför allt att en elbil har avancerad elektronik och dyrt elbilsbatteri. Kolla vad respektive bilförsäkring täcker!

Gör en kostnadsfri jämförelse

Börja härE-post: info@insplanet.com
Direktnummer: 08-51 00 00 42Jämför bilförsäkring

- Priser direkt från bolagen, börja här!

BilförsäkringJämför olika försäkringarTesla
Innan du försäkrar din Tesla är det viktigt att du jämför bilförsäkring hos olika bolag. Annars är risken att du får sämre försäkring till en högre Läs mer om försäkring för Tesla »


Volvo
När du letar efter den bästa försäkringen för din Volvo är det viktigt att jämföra vad olika försäkringar kostar och vad som ...
Läs mer om försäkring för Volvo »


Volkswagen
För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Volkswagen bör du självklart jämföra olika alternativ innan du bestämmer dig för ...
Läs mer om försäkring för Volkswagen »


Audi
För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Audi är det två saker du bör fundera på. Delvis hur mycket din bil används, men även hur ...
Läs mer om försäkring för Audi »


BMW
Den bästa bilförsäkringen till din BMW hittar du genom att jämföra olika bilförsäkringar med varandra. Det hjälper vi på Insplanet dig med....
Läs mer om försäkring för BMW »


Ford
Ska du försäkra en Ford? Nedan hittar du information som ger dig förståelse för vad det kan kosta. Du hittar bland annat tabeller som visar hur mycket en Ford...
Läs mer om försäkring för Ford »


Renault
Ska du försäkra en Renault? Nedan hittar du information som ger dig förståelse för vad det kan kosta. Du hittar bland annat tabeller som visar hur mycket ...
Läs mer om försäkring för Renault »


Kia
Kia - FöretagetÖversatt till svenska skulle Kia betyda något i stil med ”Kommer från Asien” eller ”Framåtskridande ...
Läs mer om försäkring för Kia »


Skoda
Oavsett vilken Skodamodell du har vill du självklart hitta rätt bilförsäkring för just dig och din bil. Det ...
Läs mer om försäkring för Skoda »


Nissan
Företaget: Nissan Motor Co Ltd är ett japanskt företag som grundades 1928 och tillverkar både personbilar, lastbilar ...
Läs mer om försäkring för Nissan »


Opel
Ska du försäkra en Opel? Nedan hittar du information som ger dig förståelse för vad det kan kosta. Du hittar bland annat tabeller som visar hur mycket en Opel...
Läs mer om försäkring för Opel »


Porsche
Jämför olika bilförsäkringar till din Porsche innan du bestämmer dig för vilket bolag du vill teckna hos. Vi på Läs mer om försäkring för Porsche »


Citroen
Ska du försäkra en Citroën? Nedan hittar du information som ger dig förståelse för vad det kan kosta. Du hittar bland annat tabeller som visar hur mycket ...
Läs mer om försäkring för Citroen »


Peugeot
Din Peugeot, gammal som ny, försäkrar du bäst genom att jämföra bilförsäkringar samt avgöra vilken nivå du behöver på ditt skydd. Billigast ...
Läs mer om försäkring för Peugeot »


Subaru
Ska du försäkra en Subaru? Nedan hittar du information som ger dig förståelse för vad det kan kosta. Du hittar bland annat tabeller som visar hur mycket en ...
Läs mer om försäkring för Subaru »


Toyota
Du hittar den bästa bilförsäkringen till din Toyota genom att jämföra såväl pris, villkor innehåll mellan olika försäkringsbolag. Även om det grundläggande skyddet...
Läs mer om försäkring för Toyota »


Saab
För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Saab bör du fundera på hur, var och när du kör. Då det övergripande innehållet är lika mellan olika ...
Läs mer om försäkring för Saab »


Seat
Ska du försäkra en Seat? Nedan hittar du information som ger dig förståelse för vad det kan kosta. Du hittar bland annat tabeller som visar hur mycket en Seat...
Läs mer om försäkring för Seat »


Mazda
Till din Mazda ska du självklart teckna den bästa bilförsäkringen du kan hitta, men även till det bästa priset. Att betala onödigt höga premier för ditt ...
Läs mer om försäkring för Mazda »


Hyundai
Ska du försäkra en Hyundai? Nedan hittar du information som ger dig förståelse för vad det kan kosta. Du hittar bland annat tabeller som visar hur mycket ...
Läs mer om försäkring för Hyundai »


Honda
För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Honda kan det vara klokt att jämföra olika försäkringsbolags ...
Läs mer om försäkring för Honda »


Fiat
Ska du försäkra en Fiat? Nedan hittar du information som ger dig förståelse för vad det kan kosta. Du hittar bland annat tabeller som visar hur mycket en Fiat...
Läs mer om försäkring för Fiat »


Mini
Företaget Mini – Precis som namnet antyder är detta en mycket liten bilmodell. Den första modellen presenterades 1959 av BMC och fram till år 2000 ...
Läs mer om försäkring för Mini »


Jeep
Har du en Jeep som du ska försäkra? Nedan hittar du all information du behöver för att välja rätt bilförsäkring. Du hittar bland annat tabeller som visar hur ...
Läs mer om försäkring för Jeep »


Lexus
En bra bilförsäkring till din Lexus hittar du enkelt genom att jämföra alternativ från olika försäkringsbolag. Vid en första ...
Läs mer om försäkring för Lexus »


Jaguar
Företaget:Jaguar är ett brittiskt bilmärke som började tillverka sidovagnar till motorcyklar 1922. Detta under ...
Läs mer om försäkring för Jaguar »


Chrysler
Ska du försäkra en Chrysler? Nedan hittar du information som ger dig förståelse för vad det kan kosta. Du hittar bland annat tabeller som visar hur mycket...
Läs mer om försäkring för Chrysler »


Mitsubishi
Ska du försäkra en Mitsubishi? Nedan hittar du information som ger dig förståelse för vad det kan kosta. Du hittar bland annat tabeller som visar hur ...
Läs mer om försäkring för Mitsubishi »


Ferrari
Ferrari grundades av italienaren Enza Ferrari (1928) och sedan dess har biltillverkningen skett i Italien. Företaget började med att tävla i racing ...
Läs mer om försäkring för Ferrari »


Land Rover
Landrover: Bilmärket Landrover ägs och av det indiska företaget Tata Motors. Grundidén till modellen kom då britterna ...
Läs mer om försäkring för Land Rover »


Suzuki
Ska du försäkra en Suzuki? Nedan hittar du information som ger dig förståelse för vad det kan kosta. Du hittar bland annat tabeller som visar hur mycket en ...
Läs mer om försäkring för Suzuki »


Chevrolet
Ska du försäkra en Chevrolet? Nedan hittar du information som ger dig förståelse för vad det kan kosta. Du hittar bland annat tabeller som visar hur ...
Läs mer om försäkring för Chevrolet »


Alfa Romeo
Ska du försäkra en Alfa Romeo? Nedan hittar du information som ger dig förståelse för vad det kan kosta. Du hittar bland annat tabeller som visar hur ...
Läs mer om försäkring för Alfa Romeo »


Smart
Företaget Smart: Bilmärken Smart tillverkas idag av Mercedes-Benz men var från början ett projekt mellan Volkswagen och ...
Läs mer om försäkring för Smart »


Digital bilförsäkring
En traditionell bilförsäkring baseras på din ålder, var du bor och vilken bil du har. En digital bilförsäkring fungerar annorlunda. Den ...
Läs mer »


Märkesförsäkringar
Idag så erbjuder nästan alla försäkringsbolag bilförsäkringar och det kan skilja sig en hel del åt mellan olika bilförsäkringar.Dels ...
Läs mer »


Trafikförsäkring
Trafikförsäkringen är ett lagstadgat krav för alla bilar i trafiken. Den ger ersättning till andra trafikanter när de, deras fordon eller ...
Läs mer »


Halvförsäkring
Som bilägare har du stora möjligheter att påverka priset på din bilförsäkring. Därför ska du alltid jämföra halvförsäkringar från olika ...
Läs mer »


Helförsäkring
När det kommer till bilförsäkringar har du som bilägare mycket att säga till om. Genom att jämföra helförsäkringar är det enkelt att ...
Läs mer »