Jämför bilförsäkring för Jaguar

Ska du försäkra en Jaguar? Jämför bilförsäkring innan du tecknar!

Nedan hittar du information som ger dig förståelse för vad det kan kosta att försäkra en Jaguar. Du hittar bland annat tabeller som visar vad snittpremien är i varje län. Statistiken är hämtad från vår databas och gäller för 2018.

Innan du tecknar en bilförsäkring är det viktigt att du jämför försäkringsbolag. Kolla vad som ingår i respektive bilförsäkring och vad premien är. Om du inte jämför finns risken att du betalar onödigt mycket för din försäkring eller för något du inte ens är i behov av. Jämför försäkring utan kostnad på Insplanet. Det tar bara ett par minuter!

Det här kan du läsa om i artikeln:

 • Snittpris på försäkring för Jaguar 2018
 • Snittpris på trafikförsäkring
 • Snittpris på halvförsäkring
 • Snittpris på helförsäkring
 • Så här har snittet räknats fram
 • Försäkringsinfo Jaguar - trafik-, halv- och helförsäkring
 • Trafikförsäkring för Jaguar
 • Halvförsäkring för Jaguar
 • Helförsäkring för Jaguar
 • Försäkra Jaguar elbil
 • Info om Jaguar

 • bilförsäkring för Jaguar

  Snittpris på försäkring för Jaguar 2018

  Under 2018 kostade det i snitt 5 863 kr/år att försäkra en Jaguar via Insplanet. Lägst var premien i Värmland (1 530 kr/år) och högst i Jönköping (9 304 kr/år). Stockholm (6 851 kr/år) hade sjätte högst snitt. Längre ner hittar du statistiken uppdelad i trafik-, halv- och helförsäkring samt snittpremie i respektive län.

  Det fanns endast tillräckligt underlag för 18 av 21 län.

  Snittpremie i respektive län

  Län Halv Hel Trafik Medel
  DALARNA 7566 7566
  GOTLAND 3783 3783
  GÄVLEBORG 6833 11998 1531 6799
  HALLAND 7521 7521
  JÖNKÖPING 9304 9304
  KALMAR 2425 9138 2004 3893
  KRONOBERG 2308 2308
  NORRBOTTEN 4529 4529
  SKÅNE 3077 8585 4619 5128
  STOCKHOLM 5947 9351 4139 6851
  SÖDERMANLAND 3895 7839 4684
  UPPSALA 4524 4879 2964 4223
  VÄRMLAND 1530 1530
  VÄSTERBOTTEN 2367 16014 9191
  VÄSTERNORRLAND 3195 4018 1885 3262
  VÄSTRA GÖTALAND 5041 7150 2661 5619
  ÖREBRO 3204 5271 4755
  ÖSTERGÖTLAND 6915 6915
  Medel 4691 8086 3355 5863

  Snittpris på trafikförsäkring

  Jaguar-ägare som jämförde och tecknade trafikförsäkring via Insplanet fick i snitt betala 3 355 kr/år under 2018. Dock fanns det endast tillräckligt underlag för nio län. Lägst snittpris på trafikförsäkring för Jaguar hade Värmland (1 530 kr/år), tätt följt av Gävleborg (1 531 kr/år). Högst snittpris hade Skåne (4 619 kr/år).

  Snittpris på halvförsäkring

  För en halvförsäkring fick Jaguar-ägare som tecknade sin försäkring via Insplanet i snitt betala 4 196 kr/år under 2018. Dock fanns det bara tillräckligt underlag för tolv län. I två län var snittet mindre än 3 000 kr/år - Västerbotten (2 367 kr/år och Kalmar (2 425 kr/år) och bara i ett län - Gävleborg (6 833 kr/år) - 6 000 kr/år eller mer.

  Snittpris på helförsäkring

  Under 2018 kostade det i snitt 8 086 kr/år att helförsäkra en Jaguar via Insplanet. Lägst snittpris på helförsäkring för Jaguar hade kunder i Västernorrland (4 018 kr/år) medan kunder i Västerbotten (16 014 kr/år) i snitt fick betala nästan fyra gånger så hög premie. Skillnaden kan bero på få men dyra försäkrade Jaguarer i Västerbotten.

  Så här har snittet räknats fram

  Statistiken är hämtad från Insplanets databas och avser tecknade försäkringar för Jaguar. Den representerar inte Sveriges befolkning utan Insplanets kunder som äger Jaguar. Tänk på att det kan finnas naturliga förklaringar till varför statistiken ser ut som den gör - som antal sålda försäkringar i respektive län.

  Läs även: Tankat fel bränsle - Täcker försäkringen feltankning?

  Ex: Om det tecknats få men dyra bilförsäkringar för Jaguar i ett län kan statistiken bli missvisande. Det kan också vara åt andra hållet - att det tecknats få men billiga försäkringar för Jaguar i ett län. Vi har inte tagit hänsyn till liknande faktorer när vi tagit fram statistiken. Jämför försäkring för att se vilken premie du får!  Försäkringsinfo Jaguar - trafik-, halv- och helförsäkring

  När du ska försäkra din Jaguar kan du välja mellan tre olika nivåer - nämligen 1) trafikförsäkring, 2) halvförsäkring och 3) helförsäkring. Enligt lag är du skyldig att ha minst en trafikförsäkring men om du tecknar en halv- eller helförsäkring får du bättre skydd - dessutom ingår trafikförsäkring.

  Trafikförsäkring för Jaguar

  I Sverige är trafikförsäkring en lagstadgad försäkring. Det innebär att alla fordon - till exempel bilar - måste vara trafikförsäkrade. En trafikförsäkring är ett skydd för både förare, passagerare och medtrafikanter som skadas i samband med en olycka vållad av dig och ditt fordon. Utan trafikförsäkring får du själv ersätta skadorna.

  Trafikförsäkringen är ett grundläggande skydd som både halv- och helförsäkringen vilar på. När du tecknar en halv- eller helförsäkring ingår trafikförsäkring. Klicka på länken nedan för att läsa mer om trafikförsäkring eller scrolla vidare för att läsa mer om halv- och helförsäkring för Jaguar.

  Läs mer om trafikförsäkring här.

  Halvförsäkring för Jaguar

  Det finns alternativ om du vill ha bättre skydd än det en trafikförsäkring kan erbjuda. Nästa nivå är en halvförsäkring. En halvförsäkring rekommenderas framför allt till dig som har en äldre Jaguar med lågt värde och till dig som har en ny Jaguar med vagnskadegaranti. För nya bilar brukar garantin ofta ingå i tre år.

  I en halvförsäkring ingår nästan alltid ersättning för brand, glas- och maskinskador samt stöld. Dock kan det variera mellan försäkringsbolag. Hos vissa bolag kan du även få ersättning för bärgning och vidare transport om bilen går sönder. Utöver det ingår alltid trafikförsäkring när du tecknar halvförsäkring oavsett bolag.

  Läs mer om halvförsäkring här.

  Helförsäkring för Jaguar

  Tycker du att din Jaguar förtjänar det bästa ska du teckna en helförsäkring. Det som skiljer en helförsäkring från en halvförsäkring är att den ersätter vagnskada. Har du en ny Jaguar kan vagnskadegaranti ingå i tre år och under den perioden är halvförsäkring att rekommendera. Läs alltid villkor.

  Läs mer om helförsäkring här.

  Försäkra Jaguar elbil

  Jaguar presenterade sin första elbil 2018. Det var inte bara Jaguars första elbil utan även den första premium-elbilen från en etablerad tillverkare. Elbilen heter I-Pace och imponerade på bilvärlden. I-Pace blev bland annat årets bil i Tyskland 2018.

  När du ska teckna bilförsäkring för en Jaguar elbil bör du vara medveten om att en vanlig bilförsäkring inte alltid täcker alla skador på en elbil. Det beror på att en elbil har ett dyrt elbilsbatteri och elektronik som en bensin-/dieselbil inte har. En elbil är därför också dyrare än motsvarande bensin-/dieselbil vilket innebär högre premie.

  Info om Jaguar

  Jaguar är ett brittiskt bilmärke som började tillverka sidovagnar till motorcyklar 1922 under namnet Swallow Sidecar Company (SS). Under andra världskriget beslutade man att ändra namn på bolaget från Swallow Sidecar Company till Jaguar eftersom förkortningen SS förknippades med den tyska armén.

  På 60-talet var Jaguar Storbritanniens största biltillverkare men efter några sämre år såldes företaget till Ford 1990 som i sin tur sålde Jaguar vidare till Tata Motors 2008.

  Jaguar tillverkar nästan bara sportbilar. Man har även haft framgångar inom det som kallas sportvagnsracing genom åren och har fortfarande. De kändaste modellerna från 2000-talet är X-serien med bland annat Jaguar XJ, XK, XF och X-type.

  Gör en kostnadsfri jämförelse

  Börja här

  Gör en kostnadsfri jämförelse

  Börja här

  Jämför olika försäkringar  Tesla
  Innan du försäkrar din Tesla är det viktigt att du jämför bilförsäkring hos olika bolag. Annars ...
  Läs mer om försäkring för Tesla »


  Volvo
  Ska du försäkra en Volvo? Jämför bilförsäkring innan du tecknar!Nedan hittar du information som ger dig förståelse för vad det kan...
  Läs mer om försäkring för Volvo »


  Volkswagen
  Har du en Volkswagen som du ska försäkra? Jämför bilförsäkring innan du tecknar!Nedan hittar du info som ger dig en bild över...
  Läs mer om försäkring för Volkswagen »


  Audi
  Behöver du en ny bilförsäkring till din Audi? Jämför bilförsäkring innan du tecknar! Nedan hittar du information som ger dig ...
  Läs mer om försäkring för Audi »


  BMW
  Ska du försäkra din BMW? Jämför bilförsäkring innan du tecknar!Nedan hittar du ...
  Läs mer om försäkring för BMW »


  Ford
  Letar du en prisvärd bilförsäkring till din Ford? Nedan hittar du information som ger dig ...
  Läs mer om försäkring för Ford »


  Renault
  Ska du försäkra en Renault? Nedan hittar du information som ger dig förståelse för vad det kan kosta. Du hittar bland annat tabeller ...
  Läs mer om försäkring för Renault »


  Kia
  Har du en Kia som du ska försäkra? Jämför bilförsäkring innan du tecknar!Nedan hittar...
  Läs mer om försäkring för Kia »


  Skoda
  Oavsett vilken Skodamodell du har vill du hitta en bra bilförsäkring som passar dig och din bil. Börja med att fundera över vilket behov ...
  Läs mer om försäkring för Skoda »


  Nissan
  Behöver du en ny bilförsäkring till din Nissan? Jämför bilförsäkring innan du ...
  Läs mer om försäkring för Nissan »


  Opel
  Letar du en prisvärd bilförsäkring till din Opel? Nedan hittar du information som ger dig ...
  Läs mer om försäkring för Opel »


  Porsche
  Ska du försäkra en Porsche? Jämför bilförsäkring innan du tecknar!Nedan hittar du...
  Läs mer om försäkring för Porsche »


  Citroen
  Har du en Citroën som du ska försäkra? Nedan hittar du information som ger dig förståelse för vad det kan kosta. Du hittar bland annat ...
  Läs mer om försäkring för Citroen »


  Peugeot
  Behöver du en ny försäkring till din Peugeot? Jämför bilförsäkring innan du ...
  Läs mer om försäkring för Peugeot »


  Subaru
  Letar du en prisvärd bilförsäkring till din Subaru? Nedan hittar du information som ger ...
  Läs mer om försäkring för Subaru »


  Toyota
  Du hittar den bästa bilförsäkringen till din Toyota genom att jämföra innehåll, pris och ...
  Läs mer om försäkring för Toyota »


  Saab
  För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Saab bör du fundera på hur, var och när du kör. Då det övergripande innehållet är lika ...
  Läs mer om försäkring för Saab »


  Seat
  Ska du försäkra en Seat? Nedan hittar du information som ger dig förståelse för vad det kan kosta. Du hittar bland annat tabeller som ...
  Läs mer om försäkring för Seat »


  Mazda
  Har du en Mazda som du ska försäkra? Jämför bilförsäkring innan du tecknar!Din Mazda förtjänar den bästa bilförsäkringen. Både när...
  Läs mer om försäkring för Mazda »


  Hyundai
  Ska du försäkra en Hyundai? Nedan hittar du information som ger dig förståelse för vad det kan kosta. Du hittar bland annat tabeller ...
  Läs mer om försäkring för Hyundai »


  Honda
  För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Honda kan det vara klokt att jämföra ...
  Läs mer om försäkring för Honda »


  Fiat
  Letar du en prisvärd bilförsäkring till din Fiat? Nedan hittar du information som ger dig förståelse för ...
  Läs mer om försäkring för Fiat »


  Mini
  Behöver du teckna en ny bilförsäkring till din Mini? Jämför bilförsäkring innan du tecknar!Det finns...
  Läs mer om försäkring för Mini »


  Jeep
  Har du en Jeep som du ska försäkra? Nedan hittar du all information du behöver för att välja rätt ...
  Läs mer om försäkring för Jeep »


  Lexus
  En bra bilförsäkring till din Lexus hittar du enkelt genom att jämföra bilförsäkring. Vid en första anblick kan du se över priser och hur...
  Läs mer om försäkring för Lexus »


  Jaguar
  Ska du försäkra en Jaguar? Jämför bilförsäkring innan du tecknar!Nedan hittar du information som ...
  Läs mer om försäkring för Jaguar »


  Chrysler
  Letar du en prisvärd bilförsäkring till din Chrysler? Nedan hittar du information som ger dig förståelse för vad det kan kosta. Du ...
  Läs mer om försäkring för Chrysler »


  Mitsubishi
  Ska du försäkra en Mitsubishi? Nedan hittar du information som ger dig förståelse för vad det kan kosta. Du hittar bland annat ...
  Läs mer om försäkring för Mitsubishi »


  Ferrari
  Ferrari grundades av italienaren Enza Ferrari (1928) och sedan dess har biltillverkningen skett i Italien. Företaget började med att tävla i racing ...
  Läs mer om försäkring för Ferrari »


  Land Rover
  Har du en Land Rover som du ska försäkra? Jämför bilförsäkring innan du tecknar!Nedan hittar du information som ger dig ...
  Läs mer om försäkring för Land Rover »


  Suzuki
  Letar du en prisvärd bilförsäkring till din Suzuki? Nedan hittar du information som ger dig förståelse ...
  Läs mer om försäkring för Suzuki »


  Chevrolet
  Ska du försäkra en Chevrolet? Nedan hittar du information som ger dig förståelse för vad det kan kosta. Du hittar bland annat ...
  Läs mer om försäkring för Chevrolet »


  Alfa Romeo
  Behöver du teckna en ny bilförsäkring till din Alfa Romeo? Jämför bilförsäkring innan du tecknar! Nedan hittar du information...
  Läs mer om försäkring för Alfa Romeo »


  Smart
  Ska du försäkra en Smart? Jämför bilförsäkring innan du tecknar!Nedan hittar du information som ger dig förståelse för vad det kan...
  Läs mer om försäkring för Smart »


  Digital bilförsäkring
  En traditionell bilförsäkring baseras på din ålder, var du bor och vilken bil du har. En digital bilförsäkring fungerar...
  Läs mer »


  Märkesförsäkringar
  Så kallade märkesförsäkringar är bilförsäkringar anpassade för olika bilmärken. Ofta är en märkesförsäkring ett bra alternativ men det är inte ...
  Läs mer »


  Trafikförsäkring
  Trafikförsäkringen är ett lagstadgat krav för alla bilar i trafiken. Den ger ersättning till andra trafikanter när de, deras fordon eller ...
  Läs mer »


  Halvförsäkring
  Som bilägare har du stora möjligheter att påverka priset på din bilförsäkring. Därför ska du alltid jämföra halvförsäkringar från olika ...
  Läs mer »


  Helförsäkring
  När det kommer till bilförsäkringar har du som bilägare mycket att säga till om. Genom att jämföra helförsäkringar är det enkelt att ...
  Läs mer »

  Bilförsäkring till jaguar