Jämför bilförsäkring för Jaguar

Företaget:
Jaguar är ett brittiskt bilmärke som började tillverka sidovagnar till motorcyklar 1922. Detta under namnet Swallow Sidecar Company (SS). Under andra världskriget bytte de namn till Jaguar eftersom SS förknippades med den tyska armén.

Under 60-talet var det Storbritanniens största bilföretag men efter några sämre år såldes det till Ford (1990) som i sin tur sålde företaget till indiska Tata Motors 2008.

Jaguar tillverkar i stort sett bara sportbilar och har även stora framgångar inom sportvagnsracing genom åren. De kändaste modellerna som tillverkats under 2000-talet är X-serien med bland annat Jaguar XJ, XK, XF och X-type.

bilförsäkring för Jaguar

Tänka på när man jämför bilförsäkring för Jaguar

Ditt behov – inte priset
Skulle en undersökning göras då personer frågas om vad de anser vara viktigast med deras bilförsäkring skulle nog en stor del säga att det är priset. Men att i första hand leta efter bästa pris på bilförsäkring för Jaguar är att starta i fel ände. Det första bör istället vara att se över vilket behov man har av ekonomisk säkerhet. Detta gäller inte enbart helförsäkringens innehåll och detaljer utan även gällande vilka tilläggsförsäkringar man eventuellt är intresserad av. Kanske är den extra tryggheten att assistans kommer in 24 timmar om man blir stående viktig att man får en hyrbil de dagar som Jaguaren är på reparation (i ett försäkringsärende).

Det är extremt få som köper ett hus av den största anledningen att det är billigt. I första hand köper man ett hus som täcker de behov man har. Detsamma bör gälla när man letar billig försäkring för Jaguar. Utgå från behoven – jämför sedan priserna för att hitta en billig och bra.

Ersättningsnivåer
Vid stöld, skadegörelse eller olycka kan man få ersättning för skador både på bilen och dess tillbehör. Däremot skiljer det sig åt på ersättningsnivåer mellan dessa två delarna. Maximal ersättning för bil är bilens marknadsvärde.

När det gäller tillbehör är det annorlunda. Är tillbehören som exempelvis bilstereo, Dvd, navigationsutrustning och annat fabriksmonterade är oftast ersättningen dess värde. Är de däremot eftermonterade finns det alltid ett maxtak på hur stor ersättning man kan få.

När man jämför bilförsäkring för Jaguar bör man därför titta på denna punkt och se om försäkringen täcker för all den utrustning man har. Ofta går det att komplettera med en tilläggsförsäkring för att på så vis höja ersättningsnivån. Om försäkringsbolaget inte erbjuder denna lösning får man leta upp något annat alternativ hos något annat bolag. 

Ökad säkerhet
Den som har fördelen i livet att äga en Jaguar vet att vara försiktig om den. Det är en självklarhet. Men inte bara för att man är rädd om sin bil utan också för att man lättare kan få en billig Jaguarförsäkring om man ökar säkerheten kring den.  Ett sätt är att ha larm eller ha bilen inlåst i garage under nattens timmar.

Det går även att öka säkerheten genom att köra mindre i trafiken. Då många äger äldre Jaguarer finns det även veteranfordonsförsäkringar och entusiastförsäkringar. Dessa är till för de som främst har sin bil som ett samlarobjekt eller som utställningsbil. Den får alltså inte användas som bruksfordon. Kraven är bland annat att man maximalt får köra ett visst antal mil per år och att man har medlemskap i Svenska Jaguarklubben. Detta kan ge ända upp till 30% rabatt vilket gör detta till ett av de bästa sätten att få en billig Jaguarförsäkring.

Märkesförsäkring eller inte
Många lockas av att köpa märkesförsäkring till Jaguaren. Med märkesförsäkring menas att försäkringen tecknas på ett försäkringsbolag som har samarbetet med biltillverkaren. Många gånger ser dessa försäkringslösningar bättre ut än andra bilförsäkringar. Men skillnaden ligger främst i hur innehållet presenteras. Samma försäkringsskydd som en märkesförsäkring kan ge kan man få om man tecknar en klassisk bilförsäkring och kompletterar denna med ett eller flera försäkringstillägg. Det är också så man bör göra när man jämför Jaguarförsäkring. Det bör vara försäkringslösningar som ger samma ekonomiskt skydd som jämförs och då kan det mycket väl visa sig att märkesförsäkringen varken är bäst eller billigast.Hitta bästa pris på Jaguarförsäkring

Jämför bilförsäkring för Jaguar
När man funderat över vilket försäkringsbehov man har är nästa steg i att hitta en billig Jaguarförsäkring att jämföra de olika lösningar som finns på marknaden.  Första steget är att göra en snabb jämförelse online. Det man som konsument enbart behöver göra är att fylla uppgifter om sig själv (personnummer m.m.), registreringsnummer på bilen, samt om trafik-, halv- eller helförsäkring ska tecknas. Sedan presenteras en rad olika försäkringsalternativ från olika bolag.

Genom att sedan gå in och läsa om de olika försäkringarna kan man relativt snabbt hitta en passande och billig försäkring för Jaguar.

Det andra steget är att jämföra mot det försäkringsbolag man idag redan har på exempelvis hemförsäkringen. Även om detta bolag är med i presentationen ovan så ska man ändå kontakta dem separat. Detta eftersom man mycket ofta får rabatt om man har både bil och hemförsäkring på samma bolag. Detta är något som inte är medräknat i det pris som de sidor som jämför försäkringar online presenterar.

Försäkra Jaguar elbil

Jaguar presenterade sin första elbil 2018. Det var inte bara Jaguars första elbil utan även den första premium-elbilen från en etablerad tillverkare. Elbilen heter I-Pace och imponerade på bilvärlden

När du ska teckna bilförsäkring för en Jaguar elbil bör du vara medveten om att en vanlig bilförsäkring inte alltid täcker alla skador på en elbil. Det beror på att en elbil har ett dyrt elbilsbatteri och elektronik som en bensin-/dieselbil inte har. En elbil är därför också dyrare än motsvarande bensin-/dieselbil vilket innebär högre premie.

5 sätt att pressa ditt pris Jaguarförsäkringen

 Att jämföra pris på bilförsäkring för Jaguar är alltså första steget. Men sedan går det alltid att pressa priset ytterligare. Här presenteras några av de punkter som går att påverka för att ändra priset till sin fördel. De olika försäkringsbolagen har olika rabatter som går att få så det är alltid en fördel att kontakta dem och undersöka vad de erbjuder för olika rabatterande åtgärder.

Ökad självrisk - Genom att öka självrisken minskas oftast premien.

Skriv på någon annan – Eftersom skadefria år, ålder och andra försäkringar hos bolaget påverkar priset kan man spara stora summor genom att skriva bilen på någon annan familjemedlem.

Larm och lås – Larm ökar säkerheten mot stöld. Detta i likhet med att ha den inlåst. Självklart är det något som premieras av bolagen.

Avställningsförsäkring – Många har sin Jaguar för cruising på sommaren. Med andra ord används den inte på vintern och därmed behöver man inte full försäkring. Att ställa av bilen är ett alternativ men under den perioden bör man ändå ha avställningsförsäkring. Den täcker för alla skador som en helförsäkring täcker för men inte de som kan uppkomma i trafiken. Ett billigare alternativ mot att ha helförsäkring året runt.

Jämför igen – Jämför bilförsäkring för Jaguar varje år. Den som gör det ökar chansen att hela tiden ha det bästa/billigaste alternativet.

Gör en kostnadsfri jämförelse

Börja härE-post: info@insplanet.com
Direktnummer: 08-51 00 00 42Jämför bilförsäkring

- Priser direkt från bolagen, börja här!

BilförsäkringJämför olika försäkringarTesla

Innan du försäkrar din Tesla är det viktigt att du jämför bilförsäkring hos olika bolag. Annars är risken att du får sämre försäkring till en högre Läs mer om försäkring för Tesla »


Volvo

När du letar efter den bästa försäkringen för din Volvo är det viktigt att jämföra vad olika försäkringar kostar och vad som ...

Läs mer om försäkring för Volvo »


Volkswagen

För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Volkswagen bör du självklart jämföra olika alternativ innan du bestämmer dig för ...

Läs mer om försäkring för Volkswagen »


Audi

För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Audi är det två saker du bör fundera på. Delvis hur mycket din bil används, men även hur ...

Läs mer om försäkring för Audi »


BMW

Den bästa bilförsäkringen till din BMW hittar du genom att jämföra olika bilförsäkringar med varandra. Det hjälper vi på Insplanet dig med....

Läs mer om försäkring för BMW »


Ford

En billig bilförsäkring för Ford, som ger rätt skydd om olyckan är framme, hittar du lättast genom att se över och Läs mer om försäkring för Ford »


Renault

Renault företaget:Louis Renault startade det franska bilföretaget Renault 1899 tillsammans med hans bröder Fernand och Marcel. ...

Läs mer om försäkring för Renault »


Kia

Kia - FöretagetÖversatt till svenska skulle Kia betyda något i stil med ”Kommer från Asien” eller ”Framåtskridande ...

Läs mer om försäkring för Kia »


Skoda

Oavsett vilken Skodamodell du har vill du självklart hitta rätt bilförsäkring för just dig och din bil. ...

Läs mer om försäkring för Skoda »


Nissan

Företaget: Nissan Motor Co Ltd är ett japanskt företag som grundades 1928 och tillverkar både personbilar, lastbilar ...

Läs mer om försäkring för Nissan »


Opel

När du jämför bilförsäkringar för din Opel bör du inte enbart titta på priset, även om du vill hitta en så ...

Läs mer om försäkring för Opel »


Porsche

Jämför olika bilförsäkringar till din Porsche innan du bestämmer dig för vilket bolag du vill teckna hos. Vi på Läs mer om försäkring för Porsche »


Citroen

Den bästa bilförsäkringen till din Citroën hittar du lättast genom att jämföra olika försäkringsbolags utbud. För att underlätta ditt letande hjälpte vi på...

Läs mer om försäkring för Citroen »


Peugeot

Din Peugeot, gammal som ny, försäkrar du bäst genom att jämföra bilförsäkringar samt avgöra vilken nivå du behöver på ditt skydd. Billigast ...

Läs mer om försäkring för Peugeot »


Subaru

Företaget Subaru: Det japanska bilmärket Subaru har främst blivit känd för att i stort sett alla modeller är fyrhjulsdrivna. ...

Läs mer om försäkring för Subaru »


Toyota

Du hittar den bästa bilförsäkringen till din Toyota genom att jämföra såväl pris, villkor innehåll mellan olika försäkringsbolag. Även om det grundläggande skyddet...

Läs mer om försäkring för Toyota »


Saab

För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Saab bör du fundera på hur, var och när du kör. Då det övergripande innehållet är lika mellan olika ...

Läs mer om försäkring för Saab »


Seat

Till din Seat hittar du den bästa bilförsäkringen genom att se över ditt behov av skydd och samtidigt ställa detta mot det utbud som finns inom försäkringsbranschen....

Läs mer om försäkring för Seat »


Mazda

Till din Mazda ska du självklart teckna den bästa bilförsäkringen du kan hitta, men även till det bästa priset. Att betala onödigt höga premier för ditt ...

Läs mer om försäkring för Mazda »


Hyundai

Företaget: Den första bilen som företaget Hyundai tillverkade på egen hand var Hyundai Pony år 1975. Tidigare ...

Läs mer om försäkring för Hyundai »


Honda

För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Honda kan det vara klokt att jämföra olika försäkringsbolags utbud och priser. Det kan nämligen skilja en ...

Läs mer om försäkring för Honda »


Fiat

Fiat FöretagetFiat är en Italiensk storkoncern med fokus på bilar, motorcyklar och andra motorfordon. Inom ...

Läs mer om försäkring för Fiat »


Mini

Företaget Mini – Precis som namnet antyder är detta en mycket liten bilmodell. Den första modellen presenterades 1959 av BMC och fram till år 2000 ...

Läs mer om försäkring för Mini »


Jeep

Idag används ordet Jeep sin ett begrepp för fyrhjulsdrivna bilar som tar sig fram i eländig terräng. Begreppet kommer från just bilmodellen Jeep som var ...

Läs mer om försäkring för Jeep »


Lexus

En bra bilförsäkring till din Lexus hittar du enkelt genom att jämföra alternativ från olika försäkringsbolag. Vid en första ...

Läs mer om försäkring för Lexus »


Jaguar

Företaget:Jaguar är ett brittiskt bilmärke som började tillverka sidovagnar till motorcyklar 1922. Detta under ...

Läs mer om försäkring för Jaguar »


Chrysler

Den bästa bilförsäkringen till din Chrysler får de genom att jämföra utbudet bland olika försäkringsbolag. Bra villkor kan exempelvis handla om att du som...

Läs mer om försäkring för Chrysler »


Mitsubishi

Att jämföra utbudet bland olika försäkringsbolag innan du tecknar en bilförsäkring till din Mitsubishi ger dig helt rätt förutsättningar för att du ska ...

Läs mer om försäkring för Mitsubishi »


Ferrari

Ferrari grundades av italienaren Enza Ferrari (1928) och sedan dess har biltillverkningen skett i Italien. Företaget började med att tävla i racing ...

Läs mer om försäkring för Ferrari »


Land Rover

Landrover: Bilmärket Landrover ägs och av det indiska företaget Tata Motors. Grundidén till modellen kom då britterna ...

Läs mer om försäkring för Land Rover »


Suzuki

Företaget: Länge förknippades Suzuki bara med motorcyklar, en bransch där de fortfarande är mycket stora, men idag erbjuder de ...

Läs mer om försäkring för Suzuki »


Chevrolet

Den bästa försäkringen till din Chevrolet kan vi på Insplanet hjälpa dig att hitta. Vi ser över och jämför Sveriges försäkringsbolag, och ger dig en enkel ...

Läs mer om försäkring för Chevrolet »


Alfa Romeo

FöretagetAlfa Romeo är ett italienskt bilmärke som är mest känd för sina sportmodeller. Men redan under 60- och ...

Läs mer om försäkring för Alfa Romeo »


Smart

Företaget Smart: Bilmärken Smart tillverkas idag av Mercedes-Benz men var från början ett projekt mellan Volkswagen och ...

Läs mer om försäkring för Smart »


Digital bilförsäkring

En traditionell bilförsäkring baseras på din ålder, var du bor och vilken bil du har. En digital bilförsäkring fungerar annorlunda. Den ...

Läs mer »


Märkesförsäkringar

Idag så erbjuder nästan alla försäkringsbolag bilförsäkringar och det kan skilja sig en hel del åt mellan olika bilförsäkringar.Dels ...

Läs mer »


Trafikförsäkring

Trafikförsäkringen är ett lagstadgat krav för alla bilar i trafiken. Den ger ersättning till andra trafikanter när de, deras fordon eller ...

Läs mer »


Halvförsäkring

Som bilägare har du stora möjligheter att påverka priset på din bilförsäkring. Därför ska du alltid jämföra halvförsäkringar från olika ...

Läs mer »


Helförsäkring

När det kommer till bilförsäkringar har du som bilägare mycket att säga till om. Genom att jämföra helförsäkringar är det enkelt att ...

Läs mer »


Vi jobbar för att få Sveriges mest nöjda kunder!

© 1999-2019 Insplanet - Internetpolicy
Insplanet AB - Box 26 000 - 100 41 Stockholm - Org.nr 556567-6227

Kundtjänst: 08 - 51 000 000 Kundtjänst: 08 - 51 000 000
Vardagar 08.00 – 20.00 Helger 10.00 – 16.00