Jämför bilförsäkring för Honda

För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Honda kan det vara klokt att jämföra olika försäkringsbolags utbud och priser. Det kan nämligen skilja en hel del mellan de olika bolagen, och det är inte heller säkert att den billigaste försäkringen för Honda är den som är mest prisvärd i längden.

Genom att kontinuerligt jämföra utbudet på marknaden kan du känna dig trygg med att du har den bilförsäkring som passar din Honda bäst beroende på årsmodell, antal körda mil med mera. Jämför och teckna försäkring för Honda här.

Innehållsförteckning

Honda civic type R

Hur mycket kostar det att försäkra en Honda?

  • Snittpriset för att försäkra en Honda är 4 460 kr.
  • Snittpriset för helförsäkring för Honda är 5 529 kr.
  • Snittpriset för halvförsäkring för Honda är 4 049 kr.
  • Snittpriset för trafikförsäkring för Honda är 3 044 kr.

Snittpriset är baserat på sålda försäkringar via Insplanet 2018. Detta är alltså genomsnittspris för Insplanets kunder. Det är många faktorer som avgör priset på din bilförsäkring. Allt från vilken bilmodell du har till vart du bor och hur gammal du är.

Hur får jag en billig försäkring för Honda?

Priset på din försäkring för Honda påverkas av flera olika faktorer. Även om försäkringsbolagens bilförsäkringar sällan skiljer sig särskilt mycket åt vid första anblick finns en hel del att jämföra och överväga för att få ett så bra pris som möjligt.

Storleken på självrisken påverkar priset på din försäkring. Ju dyrare självrisk desto billigare premie. Titta på självrisk nivåerna hos olika försäkringsbolag och räkna på hur mycket det skulle kosta om du och din Honda drabbades av en skada.

Många försäkringsbolag har högre självrisk om föraren är ung, ofta under 25 år, men det finns undantag. För dig som ung bilförare kan det därför vara klokt att kontrollera detta när du tecknar försäkring för din Honda.

Jämför och uppdatera din Honda bilförsäkring kontinuerligt. Värdet på din bil, hur den används och var den är parkerad är saker som påverkar priset på försäkringen och som kan förändras med tiden. Rekommendationen är därför att med jämna mellanrum se över din försäkring för Honda och säkerställa att din försäkringsgivare är den som erbjuder de bästa villkoren.

Läs även: Hitta billigaste bilförsäkringen - steg för steg

Trafikförsäkring för Honda

Alla som köper en bil behöver teckna en så kallad trafikförsäkring för att ha tillstånd att köra på våra vägar i Sverige. Trafikförsäkringen är alltså det lägsta försäkringsskyddet som täcker eventuella skador som du skulle kunna orsaka på dina medtrafikanter och deras bilar.

Det är sällan vi rekommenderar att endast teckna trafikförsäkring, eftersom den inte ger ekonomisk ersättning om du själv eller din Honda drabbas av en skada som du själv är orsak till. Har du en bil som är mycket gammal och inte längre har ett särskilt högt försäljningsvärde kan det vara ett alternativ att endast teckna trafikförsäkringen.

Halvförsäkring för Honda

Om du har köpt en helt ny Honda ingår troligtvis en vagnskadegaranti under de första åren, vilket i praktiken är den del som skiljer en helförsäkring från en halvförsäkring. Eftersom din Honda har detta skydd under de första åren behöver du inte teckna en helförsäkring förrän detta skydd löpt ut, utan en halvförsäkring räcker till en början. Men om du köpt en ny bil och tänker köpa en halvförsäkring, kolla med företaget där du köpt din bil att du verkligen har en vagnskadegaranti.

I halvförsäkringen ingår, utöver det skydd trafikförsäkringen ger, även ekonomiskt skydd mot bland annat glasskador och brand samt rättsskydd. Halvförsäkringen täcker dock inte skador på karossen, så det är viktigt att hålla koll på när din Hondas vagnskadegaranti löper ut.

Helförsäkring för Honda

Om du har en relativt ny Honda är det väl värt att investera i en helförsäkring. Helförsäkringen innefattar nämligen ett vagnskadeskydd som gör att du kan få ersättning för skador på karossen. Dessutom ingår inte sällan någon form av olycksskydd, så kallad drulle.

Helförsäkringen är helt enkelt den mest heltäckande försäkringen, men innehållet och priset för försäkringen kan variera mellan bolagen. Jämför flera olika försäkringar för Honda för att hitta dig och din bil.

Tilläggsförsäkringar Honda

Självklart kan du välja att teckna olika tilläggsförsäkringar till din Honda, beroende på hur ditt behov ser ut. Ett vanligt tillägg är exempelvis hyrbilstillägg, djurkollision och assistans. Om du ofta kör på landsväg, kör mycket i jobbet eller bor där det finns mycket vilt kan det därför vara bra att se över försäkringsbolagens tilläggsutbud när du tecknar en bilförsäkring till din Honda.

Letar du efter MC-försäkring till Honda? MC försäkring – Jämför pris gratis.

Honda Motor Company

Honda grundades redan 1948 i Japan och tillverkar allt från bilar och motorcyklar till jetmotorer och terrängfordon. Varumärket har producerat många populära bilmodeller genom åren varav flera funnits med i topp bland de mest sålda personbilarna i USA.

Honda Civic var världens fjärde mest sålda bil år 2017 med hela 819 005 st sålda bilar. Det är en ökning med 21,7 % från föregående år.

Populära bilmodeller

Bland Hondas mest sålda bilmodeller återfinns bland annat Honda Accord, Honda Civic och Honda CR-V. Honda bilar är framförallt kända för sina pigga motorer och goda kvalitet. Honda CR-V bygger på Honda Civics design, men i stadsjeep modell. Den första versionen lanserades 1997, och den nuvarande fjärde versionen visades upp för första gången 2011 i USA och året därefter i Europa. Honda CR-V är för tillfället den Honda Modell som det säljs allra flest av i Sverige.

Lyxbilar under varumärket Acura

Honda producerar även lyxbilar under varumärkesnamnet Acura, vilka säljs i ett fåtal länder. Honda var bland de första att skapa ett separat lyxbilsmärke, och har inspirerat flera andra biltillverkare i mellanklassen att göra detsamma.

Honda elbilar

I dagsläget har Honda inga elbilar ute för försäljning. Men det är något de jobbar flitigt på. Så här säger Honda på sin hemsida: “Nu är väntan snart över och det dröjer inte länge innan världspremiären för prototypen av vår spännande nya elbil. Snart kommer eran av Hondas elbilar.”

Hondas första elbil kommer förmodligen att kallas Honda Urban EV. Tanken är att Honda Urban EV kommer bli verklighet någon gång år 2019. Bilen finns ännu inte på marknaden men har redan vunnit pris, Urban EV Concept erhöll 2018 års prestigefyllda Car Design Award. Inte dåligt! Vi väntar med spänning.

Jämför elbilsförsäkring och spara pengar.

Gör en kostnadsfri jämförelse

Börja härE-post: info@insplanet.com
Direktnummer: 08-51 00 00 42Jämför bilförsäkring

- Priser direkt från bolagen, börja här!

BilförsäkringJämför olika försäkringarTesla

Innan du försäkrar din Tesla är det viktigt att du jämför bilförsäkring hos olika bolag. Annars är risken att du får sämre försäkring till en högre Läs mer om försäkring för Tesla »


Volvo

När du letar efter den bästa försäkringen för din Volvo är det viktigt att jämföra vad olika försäkringar kostar och vad som ...

Läs mer om försäkring för Volvo »


Volkswagen

För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Volkswagen bör du självklart jämföra olika alternativ innan du bestämmer dig för ...

Läs mer om försäkring för Volkswagen »


Audi

För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Audi är det två saker du bör fundera på. Delvis hur mycket din bil används, men även hur ...

Läs mer om försäkring för Audi »


BMW

Den bästa bilförsäkringen till din BMW hittar du genom att jämföra olika bilförsäkringar med varandra. Det hjälper vi på Insplanet dig med....

Läs mer om försäkring för BMW »


Ford

En billig bilförsäkring för Ford, som ger rätt skydd om olyckan är framme, hittar du lättast genom att se över och Läs mer om försäkring för Ford »


Renault

Renault företaget:Louis Renault startade det franska bilföretaget Renault 1899 tillsammans med hans bröder Fernand och Marcel. ...

Läs mer om försäkring för Renault »


Kia

Kia - FöretagetÖversatt till svenska skulle Kia betyda något i stil med ”Kommer från Asien” eller ”Framåtskridande ...

Läs mer om försäkring för Kia »


Skoda

Oavsett vilken Skodamodell du har vill du självklart hitta rätt bilförsäkring för just dig och din bil. ...

Läs mer om försäkring för Skoda »


Nissan

Företaget: Nissan Motor Co Ltd är ett japanskt företag som grundades 1928 och tillverkar både personbilar, lastbilar ...

Läs mer om försäkring för Nissan »


Opel

När du jämför bilförsäkringar för din Opel bör du inte enbart titta på priset, även om du vill hitta en så ...

Läs mer om försäkring för Opel »


Porsche

Jämför olika bilförsäkringar till din Porsche innan du bestämmer dig för vilket bolag du vill teckna hos. Vi på Läs mer om försäkring för Porsche »


Citroen

Den bästa bilförsäkringen till din Citroën hittar du lättast genom att jämföra olika försäkringsbolags utbud. För att underlätta ditt letande hjälpte vi på...

Läs mer om försäkring för Citroen »


Peugeot

Din Peugeot, gammal som ny, försäkrar du bäst genom att jämföra bilförsäkringar samt avgöra vilken nivå du behöver på ditt skydd. Billigast ...

Läs mer om försäkring för Peugeot »


Subaru

Företaget Subaru: Det japanska bilmärket Subaru har främst blivit känd för att i stort sett alla modeller är fyrhjulsdrivna. ...

Läs mer om försäkring för Subaru »


Toyota

Du hittar den bästa bilförsäkringen till din Toyota genom att jämföra såväl pris, villkor innehåll mellan olika försäkringsbolag. Även om det grundläggande skyddet...

Läs mer om försäkring för Toyota »


Saab

För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Saab bör du fundera på hur, var och när du kör. Då det övergripande innehållet är lika mellan olika ...

Läs mer om försäkring för Saab »


Seat

Till din Seat hittar du den bästa bilförsäkringen genom att se över ditt behov av skydd och samtidigt ställa detta mot det utbud som finns inom försäkringsbranschen....

Läs mer om försäkring för Seat »


Mazda

Till din Mazda ska du självklart teckna den bästa bilförsäkringen du kan hitta, men även till det bästa priset. Att betala onödigt höga premier för ditt ...

Läs mer om försäkring för Mazda »


Hyundai

Företaget: Den första bilen som företaget Hyundai tillverkade på egen hand var Hyundai Pony år 1975. Tidigare ...

Läs mer om försäkring för Hyundai »


Honda

För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Honda kan det vara klokt att jämföra olika försäkringsbolags utbud och priser. Det kan nämligen skilja en ...

Läs mer om försäkring för Honda »


Fiat

Fiat FöretagetFiat är en Italiensk storkoncern med fokus på bilar, motorcyklar och andra motorfordon. Inom ...

Läs mer om försäkring för Fiat »


Mini

Företaget Mini – Precis som namnet antyder är detta en mycket liten bilmodell. Den första modellen presenterades 1959 av BMC och fram till år 2000 ...

Läs mer om försäkring för Mini »


Jeep

Idag används ordet Jeep sin ett begrepp för fyrhjulsdrivna bilar som tar sig fram i eländig terräng. Begreppet kommer från just bilmodellen Jeep som var ...

Läs mer om försäkring för Jeep »


Lexus

En bra bilförsäkring till din Lexus hittar du enkelt genom att jämföra alternativ från olika försäkringsbolag. Vid en första ...

Läs mer om försäkring för Lexus »


Jaguar

Företaget:Jaguar är ett brittiskt bilmärke som började tillverka sidovagnar till motorcyklar 1922. Detta under ...

Läs mer om försäkring för Jaguar »


Chrysler

Den bästa bilförsäkringen till din Chrysler får de genom att jämföra utbudet bland olika försäkringsbolag. Bra villkor kan exempelvis handla om att du som...

Läs mer om försäkring för Chrysler »


Mitsubishi

Att jämföra utbudet bland olika försäkringsbolag innan du tecknar en bilförsäkring till din Mitsubishi ger dig helt rätt förutsättningar för att du ska ...

Läs mer om försäkring för Mitsubishi »


Ferrari

Ferrari grundades av italienaren Enza Ferrari (1928) och sedan dess har biltillverkningen skett i Italien. Företaget började med att tävla i racing ...

Läs mer om försäkring för Ferrari »


Land Rover

Landrover: Bilmärket Landrover ägs och av det indiska företaget Tata Motors. Grundidén till modellen kom då britterna ...

Läs mer om försäkring för Land Rover »


Suzuki

Företaget: Länge förknippades Suzuki bara med motorcyklar, en bransch där de fortfarande är mycket stora, men idag erbjuder de ...

Läs mer om försäkring för Suzuki »


Chevrolet

Den bästa försäkringen till din Chevrolet kan vi på Insplanet hjälpa dig att hitta. Vi ser över och jämför Sveriges försäkringsbolag, och ger dig en enkel ...

Läs mer om försäkring för Chevrolet »


Alfa Romeo

FöretagetAlfa Romeo är ett italienskt bilmärke som är mest känd för sina sportmodeller. Men redan under 60- och ...

Läs mer om försäkring för Alfa Romeo »


Smart

Företaget Smart: Bilmärken Smart tillverkas idag av Mercedes-Benz men var från början ett projekt mellan Volkswagen och ...

Läs mer om försäkring för Smart »


Digital bilförsäkring

En traditionell bilförsäkring baseras på din ålder, var du bor och vilken bil du har. En digital bilförsäkring fungerar annorlunda. Den ...

Läs mer »


Märkesförsäkringar

Idag så erbjuder nästan alla försäkringsbolag bilförsäkringar och det kan skilja sig en hel del åt mellan olika bilförsäkringar.Dels ...

Läs mer »


Trafikförsäkring

Trafikförsäkringen är ett lagstadgat krav för alla bilar i trafiken. Den ger ersättning till andra trafikanter när de, deras fordon eller ...

Läs mer »


Halvförsäkring

Som bilägare har du stora möjligheter att påverka priset på din bilförsäkring. Därför ska du alltid jämföra halvförsäkringar från olika ...

Läs mer »


Helförsäkring

När det kommer till bilförsäkringar har du som bilägare mycket att säga till om. Genom att jämföra helförsäkringar är det enkelt att ...

Läs mer »

Honda civic type R
Vi jobbar för att få Sveriges mest nöjda kunder!

© 1999-2019 Insplanet - Internetpolicy
Insplanet AB - Box 26 000 - 100 41 Stockholm - Org.nr 556567-6227

Kundtjänst: 08 - 51 000 000 Kundtjänst: 08 - 51 000 000
Vardagar 08.00 – 20.00 Helger 10.00 – 16.00