Jämför bilförsäkring för Honda

För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Honda kan det vara klokt att jämföra olika försäkringsbolags utbud och priser. Det kan nämligen skilja en hel del mellan de olika bolagen, och det är inte heller säkert att den billigaste försäkringen för Honda är den som är mest prisvärd i längden.

Genom att kontinuerligt jämföra utbudet på marknaden kan du känna dig trygg med att du har den bilförsäkring som passar din Honda bäst beroende på årsmodell, antal körda mil med mera. Jämför och teckna försäkring för Honda här.

Innehållsförteckning

Honda civic type R

Hur mycket kostar det att försäkra en Honda?

  • Snittpriset för att försäkra en Honda är 4 460 kr.
  • Snittpriset för helförsäkring för Honda är 5 529 kr.
  • Snittpriset för halvförsäkring för Honda är 4 049 kr.
  • Snittpriset för trafikförsäkring för Honda är 3 044 kr.

Snittpriset är baserat på sålda försäkringar via Insplanet 2018. Detta är alltså genomsnittspris för Insplanets kunder. Det är många faktorer som avgör priset på din bilförsäkring. Allt från vilken bilmodell du har till vart du bor och hur gammal du är.

Hur får jag en billig försäkring för Honda?

Priset på din försäkring för Honda påverkas av flera olika faktorer. Även om försäkringsbolagens bilförsäkringar sällan skiljer sig särskilt mycket åt vid första anblick finns en hel del att jämföra och överväga för att få ett så bra pris som möjligt.

Storleken på självrisken påverkar priset på din försäkring. Ju dyrare självrisk desto billigare premie. Titta på självrisk nivåerna hos olika försäkringsbolag och räkna på hur mycket det skulle kosta om du och din Honda drabbades av en skada.

Många försäkringsbolag har högre självrisk om föraren är ung, ofta under 25 år, men det finns undantag. För dig som ung bilförare kan det därför vara klokt att kontrollera detta när du tecknar försäkring för din Honda.

Jämför och uppdatera din Honda bilförsäkring kontinuerligt. Värdet på din bil, hur den används och var den är parkerad är saker som påverkar priset på försäkringen och som kan förändras med tiden. Rekommendationen är därför att med jämna mellanrum se över din försäkring för Honda och säkerställa att din försäkringsgivare är den som erbjuder de bästa villkoren.

Läs även: Hitta billigaste bilförsäkringen - steg för steg

Trafikförsäkring för Honda

Alla som köper en bil behöver teckna en så kallad trafikförsäkring för att ha tillstånd att köra på våra vägar i Sverige. Trafikförsäkringen är alltså det lägsta försäkringsskyddet som täcker eventuella skador som du skulle kunna orsaka på dina medtrafikanter och deras bilar.

Det är sällan vi rekommenderar att endast teckna trafikförsäkring, eftersom den inte ger ekonomisk ersättning om du själv eller din Honda drabbas av en skada som du själv är orsak till. Har du en bil som är mycket gammal och inte längre har ett särskilt högt försäljningsvärde kan det vara ett alternativ att endast teckna trafikförsäkringen.

Halvförsäkring för Honda

Om du har köpt en helt ny Honda ingår troligtvis en vagnskadegaranti under de första åren, vilket i praktiken är den del som skiljer en helförsäkring från en halvförsäkring. Eftersom din Honda har detta skydd under de första åren behöver du inte teckna en helförsäkring förrän detta skydd löpt ut, utan en halvförsäkring räcker till en början. Men om du köpt en ny bil och tänker köpa en halvförsäkring, kolla med företaget där du köpt din bil att du verkligen har en vagnskadegaranti.

I halvförsäkringen ingår, utöver det skydd trafikförsäkringen ger, även ekonomiskt skydd mot bland annat glasskador och brand samt rättsskydd. Halvförsäkringen täcker dock inte skador på karossen, så det är viktigt att hålla koll på när din Hondas vagnskadegaranti löper ut.

Helförsäkring för Honda

Om du har en relativt ny Honda är det väl värt att investera i en helförsäkring. Helförsäkringen innefattar nämligen ett vagnskadeskydd som gör att du kan få ersättning för skador på karossen. Dessutom ingår inte sällan någon form av olycksskydd, så kallad drulle.

Helförsäkringen är helt enkelt den mest heltäckande försäkringen, men innehållet och priset för försäkringen kan variera mellan bolagen. Jämför flera olika försäkringar för Honda för att hitta dig och din bil.

Tilläggsförsäkringar Honda

Självklart kan du välja att teckna olika tilläggsförsäkringar till din Honda, beroende på hur ditt behov ser ut. Ett vanligt tillägg är exempelvis hyrbilstillägg, djurkollision och assistans. Om du ofta kör på landsväg, kör mycket i jobbet eller bor där det finns mycket vilt kan det därför vara bra att se över försäkringsbolagens tilläggsutbud när du tecknar en bilförsäkring till din Honda.

Letar du efter MC-försäkring till Honda? MC försäkring – Jämför pris gratis.

Honda Motor Company

Honda grundades redan 1948 i Japan och tillverkar allt från bilar och motorcyklar till jetmotorer och terrängfordon. Varumärket har producerat många populära bilmodeller genom åren varav flera funnits med i topp bland de mest sålda personbilarna i USA.

Honda Civic var världens fjärde mest sålda bil år 2017 med hela 819 005 st sålda bilar. Det är en ökning med 21,7 % från föregående år.

Populära bilmodeller

Bland Hondas mest sålda bilmodeller återfinns bland annat Honda Accord, Honda Civic och Honda CR-V. Honda bilar är framförallt kända för sina pigga motorer och goda kvalitet. Honda CR-V bygger på Honda Civics design, men i stadsjeep modell. Den första versionen lanserades 1997, och den nuvarande fjärde versionen visades upp för första gången 2011 i USA och året därefter i Europa. Honda CR-V är för tillfället den Honda Modell som det säljs allra flest av i Sverige.

Lyxbilar under varumärket Acura

Honda producerar även lyxbilar under varumärkesnamnet Acura, vilka säljs i ett fåtal länder. Honda var bland de första att skapa ett separat lyxbilsmärke, och har inspirerat flera andra biltillverkare i mellanklassen att göra detsamma.

Honda elbilar

I dagsläget har Honda inga elbilar ute för försäljning. Men det är något de jobbar flitigt på. Så här säger Honda på sin hemsida: “Nu är väntan snart över och det dröjer inte länge innan världspremiären för prototypen av vår spännande nya elbil. Snart kommer eran av Hondas elbilar.”

Hondas första elbil kommer förmodligen att kallas Honda Urban EV. Tanken är att Honda Urban EV kommer bli verklighet någon gång år 2019. Bilen finns ännu inte på marknaden men har redan vunnit pris, Urban EV Concept erhöll 2018 års prestigefyllda Car Design Award. Inte dåligt! Vi väntar med spänning.

Jämför elbilsförsäkring och spara pengar.

Gör en kostnadsfri jämförelse

Börja här

Gör en kostnadsfri jämförelse

Börja här

Jämför olika försäkringarFiat
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Fiat.Om Fiat Läs mer om försäkring för Fiat »


Mini
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Mini.Om Mini Läs mer om försäkring för Mini »


Lexus
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Lexus.Om Lexus Läs mer om försäkring för Lexus »


Jaguar
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Jaguar.Om ...
Läs mer om försäkring för Jaguar »


Chrysler
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Chrysler.Om ...
Läs mer om försäkring för Chrysler »


Mitsubishi
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Mitsubishi.Om ...
Läs mer om försäkring för Mitsubishi »


Suzuki
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Suzuki.Om ...
Läs mer om försäkring för Suzuki »


Land Rover
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Land Rover.Om Land ...
Läs mer om försäkring för Land Rover »


Chevrolet
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Chevrolet.Om ...
Läs mer om försäkring för Chevrolet »


Audi
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Audi.Om Audi Läs mer om försäkring för Audi »


Volvo
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Volvo.Om Volvo Läs mer om försäkring för Volvo »


Volkswagen
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Volkswagen.Om ...
Läs mer om försäkring för Volkswagen »


BMW
Allt du behöver veta när du ska försäkra din BMW.Om BMW Läs mer om försäkring för BMW »


Ford
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Ford.Om Ford Läs mer om försäkring för Ford »


Tesla
Innan du försäkrar din Tesla är det viktigt att du jämför bilförsäkring hos olika bolag. Annars ...
Läs mer om försäkring för Tesla »


Renault
Ska du försäkra en Renault? Nedan hittar du information som ger dig förståelse för vad det kan kosta. Du hittar bland annat tabeller ...
Läs mer om försäkring för Renault »


Kia
Har du en Kia som du ska försäkra? Jämför bilförsäkring innan du tecknar!Nedan hittar...
Läs mer om försäkring för Kia »


Skoda
Oavsett vilken Skodamodell du har vill du hitta en bra bilförsäkring som passar dig och din bil. Börja med att fundera över vilket behov ...
Läs mer om försäkring för Skoda »


Nissan
Behöver du en ny bilförsäkring till din Nissan? Jämför bilförsäkring innan du ...
Läs mer om försäkring för Nissan »


Opel
Letar du en prisvärd bilförsäkring till din Opel? Nedan hittar du information som ger dig ...
Läs mer om försäkring för Opel »


Porsche
Ska du försäkra en Porsche? Jämför bilförsäkring innan du tecknar!Nedan hittar du...
Läs mer om försäkring för Porsche »


Citroen
Har du en Citroën som du ska försäkra? Nedan hittar du information som ger dig förståelse för vad det kan kosta. Du hittar bland annat ...
Läs mer om försäkring för Citroen »


Peugeot
Behöver du en ny försäkring till din Peugeot? Jämför bilförsäkring innan du ...
Läs mer om försäkring för Peugeot »


Subaru
Letar du en prisvärd bilförsäkring till din Subaru? Nedan hittar du information som ger ...
Läs mer om försäkring för Subaru »


Toyota
Du hittar den bästa bilförsäkringen till din Toyota genom att jämföra innehåll, pris och ...
Läs mer om försäkring för Toyota »


Saab
För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Saab bör du fundera på hur, var och när du kör. Då det övergripande innehållet är lika ...
Läs mer om försäkring för Saab »


Seat
Ska du försäkra en Seat? Nedan hittar du information som ger dig förståelse för vad det kan kosta. Du hittar bland annat tabeller som ...
Läs mer om försäkring för Seat »


Mazda
Har du en Mazda som du ska försäkra? Jämför bilförsäkring innan du tecknar!Din Mazda förtjänar den bästa bilförsäkringen. Både när...
Läs mer om försäkring för Mazda »


Hyundai
Ska du försäkra en Hyundai? Nedan hittar du information som ger dig förståelse för vad det kan kosta. Du hittar bland annat tabeller ...
Läs mer om försäkring för Hyundai »


Honda
För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Honda kan det vara klokt att jämföra ...
Läs mer om försäkring för Honda »


Jeep
Har du en Jeep som du ska försäkra? Nedan hittar du all information du behöver för att välja rätt ...
Läs mer om försäkring för Jeep »


Digital bilförsäkring
En traditionell bilförsäkring baseras på din ålder, var du bor och vilken bil du har. En digital bilförsäkring fungerar...
Läs mer »


Märkesförsäkringar
Så kallade märkesförsäkringar är bilförsäkringar anpassade för olika bilmärken. Ofta är en märkesförsäkring ett bra alternativ men det är inte ...
Läs mer »


Trafikförsäkring
Trafikförsäkringen är ett lagstadgat krav för alla bilar i trafiken. Den ger ersättning till andra trafikanter när de, deras fordon eller ...
Läs mer »


Halvförsäkring
Som bilägare har du stora möjligheter att påverka priset på din bilförsäkring. Därför ska du alltid jämföra halvförsäkringar från olika ...
Läs mer »


Helförsäkring
När det kommer till bilförsäkringar har du som bilägare mycket att säga till om. Genom att jämföra helförsäkringar är det enkelt att ...
Läs mer »

Honda civic type R