Bilförsäkring för Ford

Allt du behöver veta när du ska försäkra din Ford.

Om Ford

Henry Ford grundade Ford Motor Company 1903. Från början tillverkades endast ett par bilar om dagen, men Henry Ford hade större visioner. Han ville utveckla tekniker för massproduktion av automobiler som skulle innebära att de blev både billiga att tillverka, pålitliga och effektiva. 1908 presenterades T-Forden, den var lätt att hantera, underhålla och köra, och succen var ett faktum. En ny epok för tillverkning av personbilar hade inletts och Henry Fords dröm om att skapa bilar för alla hade blivit verklighet.

Idag har företaget nästan 190 000 anställda över hela världen. Ford genomgår just nu en omställning där de successivt övergår till elektrifiering av samtliga bilmodeller de tillverkar. Utöver detta jobbar Ford aktivt med hållbarhet, här följer några exempel på det:

  • Ford har minskat utsläpp från sina fabriker globalt med hela 31 % senaste tio åren.
  • Sedan år 2000 har Ford halverat sitt användande av vatten genom att bland annat använda regnvatten i sina kylanläggningar.
  • Ford använder mycket återvunnet material i sin tillverkning som till exempel Bambu.
  • Redan 2007 började Ford tillverka skumplast av sojabönor, vilket har besparat atmosfären hela 1,4 miljoner kilo koldioxidutsläpp.

Ford har fått ett ökat intresse i Sverige mycket tack vare sina populära personbilar som exempelvis Ford Focus. När det kommer till försäkringen av din Ford ligger den prismässigt på en mellanklass nivå. En bra idé är att jämföra flera alternativ för att hitta rätt bilförsäkring för just din Ford.

Tänk på detta när du ska försäkra din Ford

När du ska försäkra din Ford finns det olika typer av försäkringsnivåer och skydd. Vad just du behöver kan vi förhoppningsvis hjälpa dig att reda ut i denna artikel. Om du har en el- eller hybridbil är det viktigt att den försäkring du väljer täcker skador som kan uppstå på just dessa modeller. Många försäkringsbolag ersätter skador på bilbatteriet, men tänk på att andra bildelar som drivs av el kanske inte ingår i det skyddet. Du som bilägare har mycket att fundera på när du ska välja bilförsäkring, därför är det viktigt att du jämför olika alternativ för att hitta den bästa försäkringen för dig.

Trafikförsäkring för Ford

Det är enligt lag obligatoriskt med en trafikförsäkring för alla fordon som används, oavsett körskick. Enda undantaget är om din Ford är avställd. Det som ingår i en trafikförsäkring är bland annat personskadeersättning för både föraren, passagerare samt person utanför fordonet som är inblandad i exempelvis en olycka. Skyddet gäller även för skador på andra fordon vid till exempel en krock, men inte på skador på det egna fordonet.

Läs mer om trafikförsäkring för Ford här

Halvförsäkring för Ford

Önskar du ett mer omfattande skydd är det kanske en halvförsäkring som passar bäst. I en halvförsäkring ingår alltid trafikförsäkring och i de flesta fall även brand, glas och maskinskadeersättning. Även rättsskydd, räddning och stöld.

Tänk även på att mycket annat kan påverka ditt val av försäkring, till exempel vilken årsmodell din Ford har. Ett tips för att hitta rätt bilförsäkring är att använda Insplanet för att jämföra både priser och villkor.

Läs mer om halvförsäkring för Ford här

Helförsäkring för Ford

Ännu mer skydd ingår om du väljer en helförsäkring. Med en helförsäkring är både trafik- och halvförsäkring inkluderat. Den stora skillnaden mellan halv- och helförsäkring är att det ingår vagnskadeförsäkring när du tecknar helförsäkring för din Ford. Det betyder att du får ersättning för skador på din egen bil vid en trafikolycka oavsett om det är du eller någon annan som orsakat skadan. Har du en Ford som är äldre än tre år kan en helförsäkring vara värt att satsa på.

Läs mer om helförsäkring för Ford här

Märkesförsäkring för Ford

Märkesförsäkring är ett annat alternativ om du vill ha en specialförsäkring anpassad för din Ford. Det kan då ingå snabb och enkel skadehantering och till och med en ny bil, ifall din Ford är med i en olycka, förutsatt att bilen är yngre än två år och har gått som mest 4 000 mil. Det kan även ingå täckning för skador på hela bilens högvoltssystem, vilket kan vara en stor fördel om du har el- eller plug-in hybrid.

Men behöver du verkligen en märkesförsäkring? Kanske kan ett billigare försäkringsalternativ passa just dig bättre? Tänk på att om du vill jämföra just märkesförsäkring för Ford måste du själv kontakta de försäkringsbolag som erbjuder den typen av försäkring. Du kan sedan jämföra de erbjudanden du får mot våra samarbetspartners erbjudanden med hjälp av vår jämförelsetjänst.

Hur mycket kostar det att försäkra en Ford?

Ford är en bil som ligger på en mellannivå när det kommer till bilförsäkring. Men även om det är relativt prisvärt att försäkra en Ford är det ändå faktorer som kan påverka prisbilden. Det kan vara stora skillnader på en försäkringspremie beroende på var i Sverige du bor. Bor du exempelvis i Blekinge län kan en helförsäkring kosta hälften jämfört med om du bor i Stockholm. Sedan påverkar självklart ditt val av försäkring hur mycket du i slutändan betalar för att försäkra din Ford, är din Ford av modell äldre kan exempelvis en billigare halvförsäkring räcka. Även försäkringsbolagens olika villkor spelar roll.

Det bästa du kan göra är att jämföra priser och villkor mellan olika försäkringsbolag, använd gärna Insplanets jämförelsetjänst för att hitta rätt försäkring för din Ford.

Läs mer här om kostnader för Ford bilförsäkring här

Några tips på vägen när du ska välja rätt bilförsäkring

1. Jämför alltid!

Tänk på att det inte bara är själva kostnaden på bilförsäkringen som du ska jämföra, utan även försäkringsbolagens olika villkor. Tänk på hur ofta bilen kommer att användas, väg även in faktorer som din ålder och var du bor. Kanske kan det vara värt att samla försäkringar hos ett och samma bolag? Eller välja ett försäkringsbolag med specialvillkor för Ford?

2. Vilken Fordtyp är du?

För många är Ford ett klassiskt bilmärke som revolutionerade bilindustrin. De senaste åren har Ford lagt mycket fokus på hållbarhet och etiskt tänkande i sin biltillverkning. Det finns många Fordmodeller att välja på, alltifrån rymliga SUV till sportiga Mustang, så det är bra att fundera på vilken typ av bil som passar just dig. Utgå från exempelvis var du bor och dina familjeförhållanden, behövs extra utrymme, är miljötänk och hållbarhet viktigt eller är prestanda och köregenskaper det du värdesätter mest?

3. Hel- eller halvförsäkring?

Ford är en relativt billig bil att försäkra, och försäkringsalternativen är många. En halvförsäkring kan räcka om din Ford är av äldre modell, men många föredrar en tryggare helförsäkring som täcker det mesta om olyckan skulle vara framme. Det är upp till dig som bilägare att fundera över dina behov och vad som passar dig bäst.

4. Alltid en bra idé att spara och se över din ekonomi

En buffert är bra att ha, oavsett vilken typ av bilförsäkring du väljer. Med bil kommer många löpande kostnader som exempelvis däckbyte och rekond service, så det är alltid bra att ha lite extra pengar avsatta för ditt billiv.

5. Samla försäkringar!

Ett bra sätt att spara pengar på är att samla dina olika försäkringar hos ett och samma försäkringsbolag. Det ger ofta många förmåner och billigare totalkostnader för dig som kund, och gör ditt försäkringsliv enklare.

Teckna en bilförsäkring för din Ford via Insplanet

Jämför alltid innan du väljer din bilförsäkring, annars är risken att du betalar en hög premie men får en sämre försäkring för din Ford. Att jämföra bilförsäkring hos olika bolag med Insplanet förenklar ditt försäkringsval och ger dig en bra översikt över vilka valmöjligheter som finns och vad som passar just dig och din Ford bäst.

Testa Insplanets jämförelsetjänst kostnadsfritt genom att fylla i formuläret och klicka på jämför, det gör det enkelt för dig att välja rätt!

Gör en kostnadsfri jämförelse

Börja här

Gör en kostnadsfri jämförelse

Börja här

Jämför olika försäkringarFiat
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Fiat.Om Fiat Läs mer om försäkring för Fiat »


Mini
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Mini.Om Mini Läs mer om försäkring för Mini »


Lexus
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Lexus.Om Lexus Läs mer om försäkring för Lexus »


Jaguar
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Jaguar.Om ...
Läs mer om försäkring för Jaguar »


Chrysler
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Chrysler.Om ...
Läs mer om försäkring för Chrysler »


Mitsubishi
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Mitsubishi.Om ...
Läs mer om försäkring för Mitsubishi »


Suzuki
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Suzuki. Om ...
Läs mer om försäkring för Suzuki »


Land Rover
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Land Rover.Om Land ...
Läs mer om försäkring för Land Rover »


Chevrolet
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Chevrolet.Om ...
Läs mer om försäkring för Chevrolet »


Audi
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Audi.Om Audi Läs mer om försäkring för Audi »


Volvo
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Volvo.Om Volvo Läs mer om försäkring för Volvo »


Volkswagen
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Volkswagen.Om ...
Läs mer om försäkring för Volkswagen »


BMW
Allt du behöver veta när du ska försäkra din BMW.Om BMW Läs mer om försäkring för BMW »


Ford
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Ford.Om Ford Läs mer om försäkring för Ford »


Tesla
Innan du försäkrar din Tesla är det viktigt att du jämför bilförsäkring hos olika bolag. Annars ...
Läs mer om försäkring för Tesla »


Renault
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Renault. Om Renault Försäkra din Renault? Tänk ...
Läs mer om försäkring för Renault »


Kia
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Kia. Om Kia Hög tid att hitta bilförsäkring till din...
Läs mer om försäkring för Kia »


Skoda
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Skoda. Om Skoda Jämför bilförsäkring innan du ...
Läs mer om försäkring för Skoda »


Nissan
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Nissan. Om Nissan Hitta rätt försäkring till ...
Läs mer om försäkring för Nissan »


Opel
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Opel. Om Opel Olika nivåer på försäkringar för din ...
Läs mer om försäkring för Opel »


Porsche
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Porsche. Om Porsche Tänk på det här när du ska ...
Läs mer om försäkring för Porsche »


Citroen
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Citroën. Om Citroën Tänk igenom det här när du ...
Läs mer om försäkring för Citroen »


Peugeot
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Peugeot. Om Peugeot Försäkra en Peugeot? Hitta ...
Läs mer om försäkring för Peugeot »


Subaru
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Subaru. Om Subaru Försäkringsalternativ för din ...
Läs mer om försäkring för Subaru »


Toyota
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Toyota. Om Toyota Olika försäkringsalternativ som...
Läs mer om försäkring för Toyota »


Saab
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Saab. Om Saab En del att tänka på när du ska ...
Läs mer om försäkring för Saab »


Seat
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Seat. Om Seat Försäkra din Seat? Vi guidar dig ...
Läs mer om försäkring för Seat »


Mazda
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Mazda. Om Mazda Hur hittar du rätt ...
Läs mer om försäkring för Mazda »


Hyundai
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Hyundai. Om Hyundai Dags att hitta en ...
Läs mer om försäkring för Hyundai »


Honda
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Honda. Om Honda Rätt bilförsäkring för dig och din...
Läs mer om försäkring för Honda »


Jeep
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Jeep. Om ...
Läs mer om försäkring för Jeep »


Digital bilförsäkring
En traditionell bilförsäkring baseras på din ålder, var du bor och vilken bil du har. En digital bilförsäkring fungerar...
Läs mer »


Märkesförsäkringar
Så kallade märkesförsäkringar är bilförsäkringar anpassade för olika bilmärken. Ofta är en märkesförsäkring ett bra alternativ men det är inte ...
Läs mer »


Trafikförsäkring
Trafikförsäkringen är ett lagstadgat krav för alla bilar i trafiken. Den ger ersättning till andra trafikanter när de, deras fordon eller ...
Läs mer »


Halvförsäkring
Som bilägare har du stora möjligheter att påverka priset på din bilförsäkring. Därför ska du alltid jämföra halvförsäkringar från olika ...
Läs mer »


Helförsäkring
När det kommer till bilförsäkringar har du som bilägare mycket att säga till om. Genom att jämföra helförsäkringar är det enkelt att ...
Läs mer »

Ford bilförsäkring