Jämför bilförsäkring för Citroën

Den bästa bilförsäkringen till din Citroën hittar du lättast genom att jämföra olika försäkringsbolags utbud. För att underlätta ditt letande hjälpte vi på Insplanet dig att snabbt och enkelt se över de erbjudanden som finns för dig och din Citroën, bland Sveriges försäkringsbolag. Vi hjälper dig att identifiera dina försäkringsbehov och sedan se vilken försäkringslösning som matchar dig bäst. Självklart låter vi prisbilden vara en avgörande faktor - det är bara dumt att betala onödigt mycket för skydd som finns i likvärdig omfattning men till ett betydligt bättre pris.

bilförsäkring för citroen

Vad påverkar bilförsäkringens pris?

De faktorer som påverkar priset på din bilförsäkring för Citroën går att dela in under kategorierna Förare, Bilen samt Försäkringsbolaget. När du jämför såväl pris som innehåll och villkor på din bilförsäkring för Citroën är det alltså dessa tre aspekter du kan titta närmare på och möjligtvis även justera, för att kunna hitta den mest prisvärda försäkringslösningen.


Försäkringstagaren

 • Ålder
 • Om ålder på ägaren av bilen påverkar priset på bilförsäkringen eller inte varierar. Generellt har de allra flesta försäkringsbolag en brytpunkt eller åldersgräns vid 24-25 år, som innebär att premien för en bilförsäkring generellt är dyrare för yngre förare. Det är inte nödvändigtvis uttalat att brytpunkten gäller vid en specifik ålder, men det märks å andra sidan mycket tydligt vid en prisjämförelse av bilförsäkringar, att unga förare får betala betydligt högre premier än äldre.

  Utöver priset på försäkringspremien, kan även självrisknivåerna i försäkringen påverkas av bilägarens ålder. Allra tydligast märks det i trafikförsäkringens självrisk. Ett flertal försäkringsbolag har nämligen en extra självrisk för de under åldern 24-25. I vissa fall handlar det om så mycket som det dubbla priset i självrisk i just trafikförsäkringen, för förare under 24-25. Är du under 25 år och letar efter en billig bilförsäkring bör du därför titta extra på denna punkt. Försäkringen kan verka billigast på marknaden, men om du får betala en extra hög självrisk blir det kanske inte så billigt på lång sikt.


 • Boende
 • Bilägarens (försäkringstagarens) boende har också en inverkan på priset. Boendeaspekten går i sin tur att dela in i två olika delar, som båda spelar roll i prissättningen på bilfösräkringen. Den första delen kan till exempel handla om att fler trafikolyckor inträffar i en stad, jämfört med landsbygd. Eller så kan antalet bilstölder eller bildelsstölder vara extra höga i specifika bostadsområden. Å andra sidan, medför olika boenden även olika möjligheter för parkering av bilen, när den inte körs. Försäkringspremien sänks exempelvis om du har möjlighet att parkera bilen i ett garage i stället för på gatan eller på en parkeringsplats.


 • Skadefria år
 • Tidigare gällde hos de allra flesta försäkringsbolag att du fick bonusliknande poäng för varje skadefritt år du hade bakom dig vid det tillfälle du tecknade en ny bilförsäkring. Dessa har olika namn hos de olika bolagen men det resulterar i att du kan få ett bättre pris på din bilförsäkring och även lägre självrisk hos vissa bolag, förutsatt att du varit skadefri i ett antal år. Många skadefria år speglar nämligen att du som förare kör försiktigt, vilket minskar risken för olycka avsevärt.

  Idag är de senaste två till tre åren mer i fokus. Du anger alltså i samband med att du letar eller tecknar en ny försäkring, om du varit skadefri under de senaste två respektive tre åren. Har du varit vållande till en olycka de senaste tre åren, kan din försäkringspremie alltså bli något dyrare jämfört med om du varit skadefri. Att ange felaktiga uppgifter eller missa en skada som du faktiskt orsakat, kan förvisso ge dig en lägre försäkringspremie - men är olyckan väl framme igen, riskerar du att inte bli ersatt på rätt sätt. Det kan till exempel komma fram genom de gemensamma skaderegister som försäkringsbolagen delar sinsemellan.

  Det finns däremot pengar att spara för dig som håller koll på när du varit vållande till en skada, och sedan är snabb med att ändra dessa uppgifter i samband med att du vet att det passerat tre år sedan olyckstillfället. Bilförsäkringen löper som bekant under ett år, men innan du påbörjar kommande årsperiod bör du alltså justera dina uppgifter till det försäkringsbolag du har - eller ännu bättre, göra en prisjämförelse av olika bilförsäkringar för att försäkra dig om att du inte betalar för mycket för det skydd du får.  Den försäkrade bilen

 • Modell
 • Självklart spelar din bils utförande en stor, nästan avgörande, roll för priset av din bilförsäkring. Vilken Citroën-modell och vilket tillverkningsår är det som vägs in i bedömningen. Det försäkringsbolagen gör, är att de ser över olika typer av skadestatistik och inbrottsstatistik, men även transport- och reparationskostnader för bilar av samma modeller, för att sedan ta fram rättvisa kalkyler för prissättningen.


 • Körsträcka
 • I samband med att du tecknar en bilförsäkring, förväntas du ange hur lång körsträcka du uppskattar att bilen kommer att rulla under det kommande året. Detta är en uppskattning och behöver alltså inte vara några exakta siffror. Försäkringsbolagen bryr sig alltså inte om hur långt din bil har rullat de senaste åren, de vill snarare få en uppfattning om ditt kommande körbeteende. Om du däremot märker att bilen körs betydligt mer än vad som tidigare uppgetts bör försäkringsbolaget kontaktas så att detta justeras i försäkringsavtalet. Eftersom de flesta skador på bilarna uppstår i trafiksituationer blir det därmed en ökad risk beroende på hur mycket du kör. Ökad risk betyder alltid ökad premie. Samtidigt är det viktigt att försäkringsbolaget har rätt uppgifter, så att du kan få bästa möjliga hjälp om något händer.


 • Marknadsvärde
 • Om bilen kostat 150 000 kronor eller 250 000 kronor i inköp spelar oftast inte någon roll. Det är när det handlar om dyrare bilar, över 500 000 kronor, som marknadsvärdet förändrar priset. Detsamma gäller skicket av bilen. En bil av samma modell och årgång kan självklart variera betydligt i värde, beroende på hur väl omhändertagen den blivit, eller hur långt den rullat. Försäkringsbolagen tar dock ingen större hänsyn till bilens skick. Det kan dock bli svårt för dig som ägare av din Citroën att avgöra när det kan vara läge att byta mellan de olika nivåerna helförsäkring, halvförsäkring och trafikförsäkring. Eftersom det inte finns någon självklar gräns, blir det helt enkelt upp till dig att fundera på när du är redo att till exempel lämna helförsäkringen och dess vagnskadeskydd och istället teckna en halvförsäkring.


  Försäkringsbolaget

 • Rabatt
 • De allra flesta försäkringsbolagen kan erbjuda samlingsrabatt på försäkringspremien om du som kund samlar två eller flera försäkringar hos dem. Vanligtvis är det hemförsäkringen och bilförsäkringen som du framförallt uppmuntras att teckna hos ett och samma försäkringsbolag. Det betyder att du kan få mellan 10 - 20 procent rabatt på din bilförsäkring Citroën om du exempelvis har hemförsäkringen på samma försäkringsbolag. Det finns även de bolag som har finansverksamhet och i dessa fall kan de erbjuda bättre pris om du har flera finansiella tjänster hos dem.


 • Målgruppsstrategier
 • Den allra starkaste anledningen till varför du bör jämföra din bilförsäkring regelbundet handlar framförallt om försäkringsbolagens olika målgruppsstrategier. Försäkringsbranschen är helt enkelt full av olika nischer och anpassade lösningar, med ett ett flertal försäkringsbolag som vänder sig till specifika målgrupper. En vanlig uppfattning när det gäller just försäkringar är att de stora bolagens standardiserade försäkringar är de som ger mest trygghet. I själva verket finns det en mängd andra lösningar för dig och din Citroën.


 • Geografiska gränser
 • En del försäkringsbolag har tydliga geografiska gränser och riktlinjer att förhålla sig, vilket speglas i prissättningen av din bilförsäkring. Även om du och din Citroën passar in i ett försäkringsbolags kundfokus, kan du bli bemött med en oproportionerligt hög premie i samband med att du exempelvis flyttar. I extrema fall kan du till och med komma att bli kontaktad av ditt försäkringsbolag och bli informerad om de inte längre kan försäkra dig på grund av att du flyttat utanför de geografiska områden som bolaget överhuvudtaget verkar i. Detta är dock ovanligt, men det påvisar tydligt att försäkringsbolagen har olika nischer och specifika områden som de riktar sig mot.


  Bilmärket Citroën

  André Citroën grundade år 1919 det franska bilföretaget Citroën. Utmärkande för bilar från Citroën var deras speciella kuggtyper, vilka resulterade i betydligt starkare kugghjul jämfört med konkurrerande bilmärken. Dessa kugghjul kom senare att bli företagets logotyp och är än idag förknippat med Citroën. Idag ägs Citroën av Peugeot och tillverkas såväl personbilar som lastbilar och bussar.

  Gör en kostnadsfri jämförelse

  Börja här  E-post: info@insplanet.com
  Direktnummer: 08-51 00 00 42  Jämför bilförsäkring

  - Priser direkt från bolagen, börja här!

  Bilförsäkring  Jämför olika försäkringar  Tesla

  Innan du försäkrar din Tesla är det viktigt att du jämför bilförsäkring hos olika bolag. Annars är risken att du får sämre försäkring till en högre Läs mer »


  Volvo

  När du letar efter den bästa försäkringen för din Volvo är det viktigt att jämföra vad olika försäkringar kostar och vad som ...

  Läs mer om försäkring för Volvo »


  Volkswagen

  För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Volkswagen bör du självklart jämföra olika alternativ innan du bestämmer dig för ...

  Läs mer om försäkring för Volkswagen »


  Audi

  För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Audi är det två saker du bör fundera på. Delvis hur mycket din bil används, men även hur ...

  Läs mer om försäkring för Audi »


  BMW

  Den bästa bilförsäkringen till din BMW hittar du genom att jämföra olika bilförsäkringar med varandra. Det hjälper vi på Insplanet dig med....

  Läs mer om försäkring för BMW »


  Ford

  En billig bilförsäkring för Ford, som ger rätt skydd om olyckan är framme, hittar du lättast genom att se över och Läs mer om försäkring för Ford »


  Renault

  Renault företaget:Louis Renault startade det franska bilföretaget Renault 1899 tillsammans med hans bröder Fernand och Marcel. ...

  Läs mer om försäkring för Renault »


  Kia

  Kia - FöretagetÖversatt till svenska skulle Kia betyda något i stil med ”Kommer från Asien” eller ”Framåtskridande ...

  Läs mer om försäkring för Kia »


  Skoda

  Oavsett vilken Skodamodell du har vill du självklart hitta rätt bilförsäkring för just dig och din bil. ...

  Läs mer om försäkring för Skoda »


  Nissan

  Företaget: Nissan Motor Co Ltd är ett japanskt företag som grundades 1928 och tillverkar både personbilar, lastbilar ...

  Läs mer om försäkring för Nissan »


  Opel

  När du jämför bilförsäkringar för din Opel bör du inte enbart titta på priset, även om du vill hitta en så ...

  Läs mer om försäkring för Opel »


  Porsche

  Jämför olika bilförsäkringar till din Porsche innan du bestämmer dig för vilket bolag du vill teckna hos. Vi på Läs mer om försäkring för Porsche »


  Citroen

  Den bästa bilförsäkringen till din Citroën hittar du lättast genom att jämföra olika försäkringsbolags utbud. För att underlätta ditt letande hjälpte vi på...

  Läs mer om försäkring för Citroen »


  Peugeot

  Din Peugeot, gammal som ny, försäkrar du bäst genom att jämföra bilförsäkringar samt avgöra vilken nivå du behöver på ditt skydd. Billigast ...

  Läs mer om försäkring för Peugeot »


  Subaru

  Företaget Subaru: Det japanska bilmärket Subaru har främst blivit känd för att i stort sett alla modeller är fyrhjulsdrivna. ...

  Läs mer om försäkring för Subaru »


  Toyota

  Du hittar den bästa bilförsäkringen till din Toyota genom att jämföra såväl pris, villkor innehåll mellan olika försäkringsbolag. Även om det grundläggande skyddet...

  Läs mer om försäkring för Toyota »


  Saab

  För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Saab bör du fundera på hur, var och när du kör. Då det övergripande innehållet är lika ...

  Läs mer om försäkring för Saab »


  Seat

  Till din Seat hittar du den bästa bilförsäkringen genom att se över ditt behov av skydd och samtidigt ställa detta mot det utbud som finns inom försäkringsbranschen....

  Läs mer om försäkring för Seat »


  Mazda

  Till din Mazda ska du självklart teckna den bästa bilförsäkringen du kan hitta, men även till det bästa priset. Att betala onödigt höga premier för ditt ...

  Läs mer om försäkring för Mazda »


  Hyundai

  Företaget: Den första bilen som företaget Hyundai tillverkade på egen hand var Hyundai Pony år 1975. Tidigare ...

  Läs mer om försäkring för Hyundai »


  Honda

  För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Honda kan det vara klokt att jämföra olika försäkringsbolags utbud och priser. Det kan nämligen skilja en ...

  Läs mer om försäkring för Honda »


  Fiat

  Fiat FöretagetFiat är en Italiensk storkoncern med fokus på bilar, motorcyklar och andra motorfordon. Inom ...

  Läs mer om försäkring för Fiat »


  Mini

  Företaget Mini – Precis som namnet antyder är detta en mycket liten bilmodell. Den första modellen presenterades 1959 av BMC och fram till år 2000 ...

  Läs mer om försäkring för Mini »


  Jeep

  Idag används ordet Jeep sin ett begrepp för fyrhjulsdrivna bilar som tar sig fram i eländig terräng. Begreppet kommer från just bilmodellen Jeep som var ...

  Läs mer om försäkring för Jeep »


  Lexus

  En bra bilförsäkring till din Lexus hittar du enkelt genom att jämföra alternativ från olika försäkringsbolag. Vid en första ...

  Läs mer om försäkring för Lexus »


  Jaguar

  Företaget:Jaguar är ett brittiskt bilmärke som började tillverka sidovagnar till motorcyklar 1922. Detta under ...

  Läs mer om försäkring för Jaguar »


  Chrysler

  Den bästa bilförsäkringen till din Chrysler får de genom att jämföra utbudet bland olika försäkringsbolag. Bra villkor kan exempelvis handla om att du som...

  Läs mer om försäkring för Chrysler »


  Mitsubishi

  Att jämföra utbudet bland olika försäkringsbolag innan du tecknar en bilförsäkring till din Mitsubishi ger dig helt rätt förutsättningar för att du ska ...

  Läs mer om försäkring för Mitsubishi »


  Ferrari

  Ferrari grundades av italienaren Enza Ferrari (1928) och sedan dess har biltillverkningen skett i Italien. Företaget började med att tävla i racing ...

  Läs mer om försäkring för Ferrari »


  Land Rover

  Landrover: Bilmärket Landrover ägs och av det indiska företaget Tata Motors. Grundidén till modellen kom då britterna ...

  Läs mer om försäkring för Land Rover »


  Suzuki

  Företaget: Länge förknippades Suzuki bara med motorcyklar, en bransch där de fortfarande är mycket stora, men idag erbjuder de ...

  Läs mer om försäkring för Suzuki »


  Chevrolet

  Den bästa försäkringen till din Chevrolet kan vi på Insplanet hjälpa dig att hitta. Vi ser över och jämför Sveriges försäkringsbolag, och ger dig en enkel ...

  Läs mer om försäkring för Chevrolet »


  Alfa Romeo

  FöretagetAlfa Romeo är ett italienskt bilmärke som är mest känd för sina sportmodeller. Men redan under 60- och ...

  Läs mer om försäkring för Alfa Romeo »


  Smart

  Företaget Smart: Bilmärken Smart tillverkas idag av Mercedes-Benz men var från början ett projekt mellan Volkswagen och ...

  Läs mer om försäkring för Smart »


  Digital bilförsäkring

  En traditionell bilförsäkring baseras på din ålder, var du bor och vilken bil du har. En digital bilförsäkring fungerar annorlunda. Den ...

  Läs mer »


  Märkesförsäkringar

  Idag så erbjuder nästan alla försäkringsbolag bilförsäkringar och det kan skilja sig en hel del åt mellan olika bilförsäkringar.Dels ...

  Läs mer »


  Trafikförsäkring

  Trafikförsäkringen är ett lagstadgat krav för alla bilar i trafiken. Den ger ersättning till andra trafikanter när de, deras fordon eller ...

  Läs mer »


  Halvförsäkring

  Som bilägare har du stora möjligheter att påverka priset på din bilförsäkring. Därför ska du alltid jämföra halvförsäkringar från olika ...

  Läs mer »


  Helförsäkring

  När det kommer till bilförsäkringar har du som bilägare mycket att säga till om. Genom att jämföra helförsäkringar är det enkelt att ...

  Läs mer »


  © 1999-2019 Insplanet - Internetpolicy
  Insplanet AB - Box 26 000 - 100 41 Stockholm - Org.nr 556567-6227

  Kundtjänst: 08 - 51 000 000 Kundtjänst: 08 - 51 000 000
  Vardagar 08.00 – 20.00 Helger 10.00 – 16.00