Jämför bilförsäkring för Chrysler

Den bästa bilförsäkringen till din Chrysler får de genom att jämföra utbudet bland olika försäkringsbolag. Bra villkor kan exempelvis handla om att du som är under 25 år inte behöver betala någon extra självrisk (vilket annars är vanligt), vid vållandet till en trafikskada. Ett annat exempel kan vara att en Allriskförsäkring (drulle) ingår, eller att skador på vissa maskin- och elektronikdelar ersätts upp till det att bilen blir 12 år (istället för 8 eller 10). Vad som är viktigast när du jämför olika bilförsäkringar till din Chrysler beror helt på vem du är och vad du prioriterar, men även vilka risker du utsätts för allra mest. Vi på Insplanet hjälper dig att jämföra och hitta rätt inom försäkringsbranschen.


Bra villkor på din bilförsäkring för Chrysler

Din bilförsäkring ska framförallt kunna erbjuda det ekonomiska skydd du som försäkringstagare kan tänkas vara i behov av, om en eventuell skada eller olycka inträffar. Vid en första anblick kan grunderna i en bilförsäkring och dess olika nivåer förvisso delas in i tydliga nivåer, där trafikförsäkringen är den enklaste omfattningen, halvförsäkringen ett alternativ som ger ett betydligt bredare skydd, och helförsäkringen det mest kompletta skyddet. Däremot finns det ett antal punkter och moment inom respektive försäkringsnivå som faktiskt kan skilja sig markant mellan olika försäkringsbolag.


Välj rätt försäkringsbolag

Du som jämför försäkringar till din Chrysler inser snabbt att det finns stora summor att spara årligen på att välja rätt försäkringsbolag. I samband med en jämförelse av bilförsäkringar framgår det tydligt att försäkringsbolag har olika nischer och kundfokus, vilket innebär att både du som person samt din bil, skapar förutsättningar för att hamna i försäkringsbolagens olika kundsegment. Med andra ord kan en Chrysler vara mycket förmånlig att teckna hos ett försäkringsbolag men inte hos ett annat, eller så kan det område du bor i avgöra om du kommer undan billigt hos ett försäkringsbolag men inte hos ett annat.

Ditt val av försäkringsbolag väger alltså mycket tungt för att få bästa möjliga pris på din Chryslerförsäkring. En del bolag har specialiserat sig på vissa bilmärken medan andra har generella bilförsäkringar. Vissa försäkringsbolag marknadsför sig med att erbjuda en mycket billig Chryslerförsäkring medan andra fokuserar på att ge dig som försäkringstagare andra fördelar. Med andra ord bör du alltså jämföra både pris och innehåll i respektive bilförsäkring.


 • Självrisknivåer
 • Det du som försäkringstagare kan titta närmare på är bland annat självrisknivåer. Dessa går i regel att påverka, genom att till exempel välja en hög eller låg nivå på de självrisker du får betala för olika skademoment. Till din Chryslerförsäkring kan du välja mellan olika självrisknivåer, det vill säga den avgift du behöver betala i samband med att du får ersättning från ditt försäkringsbolag. Väljer du att ha så höga självrisker som möjligt kan du få ner priset på din bilförsäkring, men då kan det stå dig dyrt att råka ut för en olycka, eftersom du helt enkelt för betala några tusenlappar för att få den hjälp och ersättning som du behöver. Väljer du en lägre självrisknivå, får du istället betala en högre premie på din försäkring. Det pris du årligen betalar för bilförsäkringen till din Chrysler blir alltså någon tusenlapp högre. Å andra sidan behöver din ekonomi inte ta en lika hård smäll om du råkar ut för en olycka eller skada på din Chrysler.

  Det du som försäkringstagare överlag kan konstatera om självrisken är att det i längden oftast blir billigast att ha en så hög självrisk som möjligt, och därmed betala minsta möjliga premie för försäkringen. Framförallt om du ser till att vara så skadefri som möjligt! Att stanna kvar hos ditt befintliga försäkringsbolag utan att regelbundet se över andra alternativ, kan lätt få dig att betala för skydd som du faktiskt inte är i behov av.


 • Ersättningsnivåer
 • En annan aspekt du kan titta närmare på är de ersättningsnivåer som erbjuds bland olika bilförsäkringar. Främst handlar det om att fokusera på de ersättningsmoment som kan bli mycket höga, och därmed avgörande för din ekonomi, om en svår olycka skulle inträffa. Ett exempel kan vara brand. Samtidigt kan en del försäkringsbolag locka med mycket höga maxgränser på sina ersättningsnivåer, men å andra sidan ställa betydligt högre krav gällande hur skadan orsakats.

  Det är flera faktorer som påverkar hur mycket du kan få i ersättning av din Chryslerförsäkring. När det gäller stöld, ersätt hela bilens värde men hur marknadsvärdet räknas ut kan variera. Därutöver skiljer sig bolagen kraftigt åt gällande hur mycket du kan få i ersättning för stöld av teknik och eftermonterat tillbehör. Du som har mycket värdefulla tillbehör bör därför titta extra på denna punkt.


 • Försäkringsbolagets öppettider
 • Bra och snabb service är något som du som försäkringstagare självklart prioriterar, och som samtidigt kan vara svårt att jämföra mellan olika försäkringsbolag. En sak som dock går att titta på är kontaktmöjligheter till ditt försäkringsbolag. Vissa bolag har enbart öppet under kontorstid, medan andra har skadejouren öppet dygnet runt. En del erbjuder kontakt via telefon och mail, medan andra ger chatt-möjlighet eller möjlighet att skadeanmäla via en app i mobilen.


  Ange rätt försäkringstagare

  Gällande dig som försäkringstagare, påverkar aspekter såsom bostadsort, ålder samt om du varit skadefri under de senaste två till tre åren, en viktig roll i prissättningen för din Chryslerförsäkring. Alla försäkringsbolag har som krav att bilförsäkringen ska vara tecknad på den som äger bilen. Att teckna på fel person, är alltså fel och kan komma att bli känsligt om en olycka väl inträffar. Finns det däremot två vuxna personer i hushållet, som båda kommer nyttja och köra bilen ungefär lika mycket, kan det vara värt att vid en prisjämförelse se om premien skiljer sig beroende på vem försäkringen skrivs på.

  Det finns ett antal scenarion där en bilförsäkring har skrivits på helt fel person, exempelvis på en förälder till en ung (och enligt försäkringsbolagen mer riskbenägen) person. När en olycka väl inträffat den unge föraren, har ersättningen kraftigt reducerats eller helt eliminerats, helt enkelt för att det kommit fram att det faktiskt varit fel person som stått som ägare av bilen samt som försäkringstagare. Att försäkringsbolagen identifierar unga förare som mer riskabla än äldre, baseras på skadestatistik som regelbundet uppdateras och regleras. Hos de allra flesta försäkringsbolagen finns det en brytgräns vid 24 till 25 års ålder. Förare och försäkringstagare som är yngre än så får i regel alltså högre försäkringspremier än de som är äldre.


 • Jämför regelbundet
 • Det du som försäkringstagare kan tänka på om du är ung och betalar mycket för din bilförsäkring, är att vara extra noggrann med att göra en årlig jämförelse av bilförsäkringar till din Chrysler. Helt enkelt för att du från ett år till ett annat kan spara tusenlappar på att byta försäkringsbolag. Det försäkringsbolag som du har din försäkring hos har koll på din ålder och reglerar därmed premien efter exempelvis din ålder. Har du både hemförsäkringen och bilförsäkringen hos samma försäkringsbolag har ditt försäkringsbolag även koll på om du flyttar och byter adress och bostadsort. Däremot är det upp till dig att ange uppgifter rörande bilen, exempelvis om du parkerar den annorlunda efter en flytt.


 • Ange aktuella uppgifter
 • Detsamma gäller maskinskadeförsäkringen, som ger ersättning för skador som uppstår på maskin och styrelektronik. Maskinskadeförsäkringen gäller till det att bilen uppnått en viss ålder (exempelvis sex, åtta, tio eller tolv år) samt en viss körsträcka (exempelvis 8 000, 10 000 eller 12 000 mil). Värt att veta är att även allrisken, bilens drulleförsäkring, även slutar gälla i samband med att maskinskadeförsäkringen slutar. Ser du inte över och jämför din försäkring regelbundet, kan det bli så att du har kvar en maskinskadeförsäkring och en allriskförsäkring som du fortsätter att betala för, trots att den inte längre gäller. Detta eftersom det kan vara svårt för ditt försäkringsbolag att veta hur långt just din bil har kört.


 • Se över parkeringsmöjligheter
 • Hur din Chrysler är parkerad på natten kan vara en aspekt att själv försäkra påverka, genom att se över möjligheter att parkera på ett mer säkert sätt. Att parkera i ett eget låst garage är det försäkringsbolagen anser är allra bäst, medan att parkera bilen ute på gatan är det sämsta. Även den uppskattade körsträckan det kommande året påverkar priset på premien. Återigen medför det en risk att ange felaktiga uppgifter i en sådan aspekt, och det finns alltså ingen lönsamhet i att underskatta den körsträcka du förväntas nå. Däremot kan du själv funder på vad du kan göra för att dra ner din totala körsträcka överlag. Det kan vara aspekter såsom ett mer planerat eller lugnare körbeteende, samåkning eller andra alternativ.


  Bilmärket Chrysler

  När den första modellen av Chrysler lanserades 1924 (Model B-70) blev den snabbt en stor försäljningssuccé. Detta på grund av dess låga pris trots att den hade mycket av den modernaste fordonstekniken. Deras fokus har sedan dess varierat något. Under 60- och 70-talet var det stora “amerikanare” som dominerade i utbudet. Dessa föll i popularitet när oljepriset sköt i höjden i slutet av 70-talet. På den Europeiska marknaden är Chrysler idag främst ett prestigemärke med bland annat Chrysler 300C och Chrysler Crossfire.  E-post: info@insplanet.com
  Direktnummer: 08-51 00 00 42  Jämför bilförsäkring

  - Priser direkt från bolagen, börja här!

  Bilförsäkring  Jämför olika försäkringar  Tesla

  Innan du försäkrar din Tesla är det viktigt att du jämför bilförsäkring hos olika bolag. Annars är risken att du får sämre försäkring till en högre Läs mer om försäkring för Tesla »


  Volvo

  När du letar efter den bästa försäkringen för din Volvo är det viktigt att jämföra vad olika försäkringar kostar och vad som ...

  Läs mer om försäkring för Volvo »


  Volkswagen

  För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Volkswagen bör du självklart jämföra olika alternativ innan du bestämmer dig för ...

  Läs mer om försäkring för Volkswagen »


  Audi

  För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Audi är det två saker du bör fundera på. Delvis hur mycket din bil används, men även hur ...

  Läs mer om försäkring för Audi »


  BMW

  Den bästa bilförsäkringen till din BMW hittar du genom att jämföra olika bilförsäkringar med varandra. Det hjälper vi på Insplanet dig med....

  Läs mer om försäkring för BMW »


  Ford

  En billig bilförsäkring för Ford, som ger rätt skydd om olyckan är framme, hittar du lättast genom att se över och Läs mer om försäkring för Ford »


  Renault

  Renault företaget:Louis Renault startade det franska bilföretaget Renault 1899 tillsammans med hans bröder Fernand och Marcel. ...

  Läs mer om försäkring för Renault »


  Kia

  Kia - FöretagetÖversatt till svenska skulle Kia betyda något i stil med ”Kommer från Asien” eller ”Framåtskridande ...

  Läs mer om försäkring för Kia »


  Skoda

  Oavsett vilken Skodamodell du har vill du självklart hitta rätt bilförsäkring för just dig och din bil. ...

  Läs mer om försäkring för Skoda »


  Nissan

  Företaget: Nissan Motor Co Ltd är ett japanskt företag som grundades 1928 och tillverkar både personbilar, lastbilar ...

  Läs mer om försäkring för Nissan »


  Opel

  När du jämför bilförsäkringar för din Opel bör du inte enbart titta på priset, även om du vill hitta en så ...

  Läs mer om försäkring för Opel »


  Porsche

  Jämför olika bilförsäkringar till din Porsche innan du bestämmer dig för vilket bolag du vill teckna hos. Vi på Läs mer om försäkring för Porsche »


  Citroen

  Den bästa bilförsäkringen till din Citroën hittar du lättast genom att jämföra olika försäkringsbolags utbud. För att underlätta ditt letande hjälpte vi på...

  Läs mer om försäkring för Citroen »


  Peugeot

  Din Peugeot, gammal som ny, försäkrar du bäst genom att jämföra bilförsäkringar samt avgöra vilken nivå du behöver på ditt skydd. Billigast ...

  Läs mer om försäkring för Peugeot »


  Subaru

  Företaget Subaru: Det japanska bilmärket Subaru har främst blivit känd för att i stort sett alla modeller är fyrhjulsdrivna. ...

  Läs mer om försäkring för Subaru »


  Toyota

  Du hittar den bästa bilförsäkringen till din Toyota genom att jämföra såväl pris, villkor innehåll mellan olika försäkringsbolag. Även om det grundläggande skyddet...

  Läs mer om försäkring för Toyota »


  Saab

  För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Saab bör du fundera på hur, var och när du kör. Då det övergripande innehållet är lika mellan olika ...

  Läs mer om försäkring för Saab »


  Seat

  Till din Seat hittar du den bästa bilförsäkringen genom att se över ditt behov av skydd och samtidigt ställa detta mot det utbud som finns inom försäkringsbranschen....

  Läs mer om försäkring för Seat »


  Mazda

  Till din Mazda ska du självklart teckna den bästa bilförsäkringen du kan hitta, men även till det bästa priset. Att betala onödigt höga premier för ditt ...

  Läs mer om försäkring för Mazda »


  Hyundai

  Företaget: Den första bilen som företaget Hyundai tillverkade på egen hand var Hyundai Pony år 1975. Tidigare ...

  Läs mer om försäkring för Hyundai »


  Honda

  För att hitta den bästa bilförsäkringen till din Honda kan det vara klokt att jämföra olika försäkringsbolags utbud och priser. Det kan nämligen skilja en ...

  Läs mer om försäkring för Honda »


  Fiat

  Fiat FöretagetFiat är en Italiensk storkoncern med fokus på bilar, motorcyklar och andra motorfordon. Inom ...

  Läs mer om försäkring för Fiat »


  Mini

  Företaget Mini – Precis som namnet antyder är detta en mycket liten bilmodell. Den första modellen presenterades 1959 av BMC och fram till år 2000 ...

  Läs mer om försäkring för Mini »


  Jeep

  Idag används ordet Jeep sin ett begrepp för fyrhjulsdrivna bilar som tar sig fram i eländig terräng. Begreppet kommer från just bilmodellen Jeep som var ...

  Läs mer om försäkring för Jeep »


  Lexus

  En bra bilförsäkring till din Lexus hittar du enkelt genom att jämföra alternativ från olika försäkringsbolag. Vid en första ...

  Läs mer om försäkring för Lexus »


  Jaguar

  Företaget:Jaguar är ett brittiskt bilmärke som började tillverka sidovagnar till motorcyklar 1922. Detta under ...

  Läs mer om försäkring för Jaguar »


  Chrysler

  Den bästa bilförsäkringen till din Chrysler får de genom att jämföra utbudet bland olika försäkringsbolag. Bra villkor kan exempelvis handla om att du som...

  Läs mer om försäkring för Chrysler »


  Mitsubishi

  Att jämföra utbudet bland olika försäkringsbolag innan du tecknar en bilförsäkring till din Mitsubishi ger dig helt rätt förutsättningar för att du ska ...

  Läs mer om försäkring för Mitsubishi »


  Ferrari

  Ferrari grundades av italienaren Enza Ferrari (1928) och sedan dess har biltillverkningen skett i Italien. Företaget började med att tävla i racing ...

  Läs mer om försäkring för Ferrari »


  Land Rover

  Landrover: Bilmärket Landrover ägs och av det indiska företaget Tata Motors. Grundidén till modellen kom då britterna ...

  Läs mer om försäkring för Land Rover »


  Suzuki

  Företaget: Länge förknippades Suzuki bara med motorcyklar, en bransch där de fortfarande är mycket stora, men idag erbjuder de ...

  Läs mer om försäkring för Suzuki »


  Chevrolet

  Den bästa försäkringen till din Chevrolet kan vi på Insplanet hjälpa dig att hitta. Vi ser över och jämför Sveriges försäkringsbolag, och ger dig en enkel ...

  Läs mer om försäkring för Chevrolet »


  Alfa Romeo

  FöretagetAlfa Romeo är ett italienskt bilmärke som är mest känd för sina sportmodeller. Men redan under 60- och ...

  Läs mer om försäkring för Alfa Romeo »


  Smart

  Företaget Smart: Bilmärken Smart tillverkas idag av Mercedes-Benz men var från början ett projekt mellan Volkswagen och ...

  Läs mer om försäkring för Smart »


  Digital bilförsäkring

  En traditionell bilförsäkring baseras på din ålder, var du bor och vilken bil du har. En digital bilförsäkring fungerar annorlunda. Den ...

  Läs mer »


  Märkesförsäkringar

  Idag så erbjuder nästan alla försäkringsbolag bilförsäkringar och det kan skilja sig en hel del åt mellan olika bilförsäkringar.Dels ...

  Läs mer »


  Trafikförsäkring

  Trafikförsäkringen är ett lagstadgat krav för alla bilar i trafiken. Den ger ersättning till andra trafikanter när de, deras fordon eller ...

  Läs mer »


  Halvförsäkring

  Som bilägare har du stora möjligheter att påverka priset på din bilförsäkring. Därför ska du alltid jämföra halvförsäkringar från olika ...

  Läs mer »


  Helförsäkring

  När det kommer till bilförsäkringar har du som bilägare mycket att säga till om. Genom att jämföra helförsäkringar är det enkelt att ...

  Läs mer »


  Vi jobbar för att få Sveriges mest nöjda kunder!

  © 1999-2019 Insplanet - Internetpolicy
  Insplanet AB - Box 26 000 - 100 41 Stockholm - Org.nr 556567-6227

  Kundtjänst: 08 - 51 000 000 Kundtjänst: 08 - 51 000 000
  Vardagar 08.00 – 20.00 Helger 10.00 – 16.00