Bilförsäkring för Audi

Allt du behöver veta när du ska försäkra din Audi.

Om Audi

Bilmärket Audi grundades 1906 av August Horch. Han hade lämnat den tyska biltillverkaren Horch på grund av meningsskiljaktigheter. Han fick snart hjälp av en investerare, Franz Fikentscher, vars tioåriga son som kom på namnet Audi. Audi är den latinska översättningen av grundarens egna efternamn, Horch, som betyder ”lyssna”. 1932 skapades den välkända logotypen med de fyra ringarna som finns kvar än idag. Audi ägs sedan 1965 av Volkswagen. Audi har de senaste åren gått från att vara en bil i mellanklassen till att bli mer av ett prestigebilmärke. Några av Audis populäraste bilmodeller är:

 • Audi A3 (finns i åtta olika utföranden)
 • Audi A5 (finns i nio olika utföranden)
 • Audi A7 (finns i fyra olika utföranden)
 • Audi Q3 (finns i sex olika utföranden)
 • Audi Q5 (finns i sex olika utföranden)
 • Audi Q7 (finns i tre olika utföranden)
 • Audi Q8 (finns i fyra olika utföranden)

Under 2021 ökade Audi leveransen av elbilar med nästan 60 % trots den globala bristen på halvledare. Audi har som mål att bli helt koldioxidneutralt senast 2050 och är involverade i flera olika miljöprojekt. Ett exempel är användandet av återvunna PET flaskor i bilklädseln på Audi A3. Design är även en viktig detalj för Audi, och företaget vill förmedla känslan av en sportbil, både vad gäller färg, form och köregenskaper. Viktigt när du väljer bilförsäkring för din Audi är att jämföra och hitta den försäkring som passar ditt val av Audi och dina förutsättningar bäst.

Olika typer av bilförsäkring för din Audi

Man brukar dela in bilförsäkringen i olika nivåer, där trafikförsäkring är den grundläggande och billigaste och helförsäkring den dyraste.

Viktigt att ha koll på om du köper en Audi elbil är att du väljer en försäkring som täcker skador som är vanligt förekommande på just elbilar. De flesta försäkringsbolag ersätter exempelvis skador på bilbatteriet, hos andra kan försäkringen gälla för hela högvoltssystemet, från bilens laddkontakt och in i bilen.

Audi klassas som ett premiummärke, så försäkringspremien kan bli hög, särskilt om du bor i en storstad. Därför är det viktigt att jämföra innan du tecknar din bilförsäkring.

Trafikförsäkring för Audi

Det är ett krav på att du som bilägare har minst en trafikförsäkring, annars får du betala en avgift till trafikförsäkringsföreningen för varje dag din bil är oförsäkrad. Detta gäller oavsett om du kör bilen eller inte. Enda giltiga skäl att slippa försäkring eller avgift är att du har din Audi avställd.

I en trafikförsäkring ingår skadeskydd för dig och dina passagerare samt person- och egendom utanför fordonet. Tänk på att om du krockar med din Audi och endast har trafikförsäkring täcker den inte skador på själva bilen, som exempelvis skador på karossen.

Läs mer om trafikförsäkring för Audi här

Halvförsäkring för Audi

Det är betydligt mer som ingår i en halvförsäkring, i de flesta fall täcker en halvförsäkring följande:

 • brand
 • glas
 • rättsskydd
 • räddning
 • stöld
 • maskinskador

En halvförsäkring kan vara en bra investering beroende på din bils ålder, har du en äldre Audi med lägre värde räcker oftast en halvförsäkring. Likaså om din Audi är helt ny, då det vanligtvis ingår vagnskadegaranti de tre första åren. Ta hjälp av Insplanets jämförelsetjänst innan du tecknar en försäkring för din Audi så hjälper vi dig att hitta rätt försäkring.

Läs mer om halvförsäkring för Audi här

Helförsäkring för Audi

Den största skillnaden mellan halv- och helförsäkring är att en vagnskadeförsäkring är inkluderat i helförsäkringen, vilket gör att du får ersättning för bilens exteriör om den på något sätt råkar ut för en olycka. Det gäller även om det är du själv som har orsakat olyckan.

En helförsäkring passar bäst om du har en Audi som är äldre än tre år, är din Audi tio år eller äldre kan en halvförsäkring räcka. Dock beror det på din bils värde, en äldre bil kan även den ha ett högt värde och vara värd att helförsäkra.

Läs mer om helförsäkring för Audi här

Märkesförsäkring för Audi

Det finns många fördelar med Audi märkesförsäkring. Exempelvis kan det ge extra lång maskinskadegaranti i upp till åtta år, eller för bil som gått max 15 000 mil. Det kan även handla om att få tillgång till auktoriserade Audiverkstäder eller lägre självrisk.

Att ha en märkesförsäkring behöver dock inte innebära att det är det bästa alternativet för dig. Därför är det alltid bäst att jämföra olika försäkringar. När det gäller just märkesförsäkring får du själv kontakta det eller de försäkringsbolag som har märkesförsäkring för Audi. När du fått deras prisförslag hjälper vi dig vidare och jämför mot de erbjudanden för trafik-, halv- och helförsäkring som våra samarbetspartners erbjuder.

Så här kan kostnaden bli när du försäkrar din Audi

Audi är vanligtvis dyrare att försäkra än exempelvis en Volkswagen. Men även om det är dyrare att försäkra en Audi är det ändå många faktorer som påverkar prisbilden. Din ålder, var i Sverige du bor och antal skadefria år är faktorer som spelar in och påverkar priset på din försäkringspremie. Även Audimodell och hur gammal din Audi är avgörande för dina försäkringskostnader. Har du exempelvis en äldre modell av Audi kan en billigare halvförsäkring räcka. Därför är det svårt att säga exakt vad det kostar att försäkra en Audi. Du kan alltid använda dig av vår jämförelsetjänst för att få prisförslag och jämföra kostnader.

Läs mer här om kostnader för Audi bilförsäkring här

Tips på hur du kan få billigare Audi bilförsäkring

1. Få prisförslag från flera försäkringsbolag och jämför

Att jämföra både villkor, avgifter och de olika typerna av försäkringar som finns är viktigt för att du ska hitta bilförsäkringen som passar dig. Hur just ditt billiv ser ut är avgörande, exempelvis hur du planerar att använda din bil. Det kan vara en god idé att passa på att se över alla dina försäkringar och samla dessa hos ett försäkringsbolag för att på så sätt spara en slant.

2. Vilken Audityp är du?

För många är Audi starkt förknippad med hög kvalitet och snygg sportbil. En av de mest populära Audi i Europa är A3, en kompakt SUV/familjebil. Det finns många modeller av Audi att välja på, så det är bra att fundera på vilken typ av Audi som passar just dig. Utgå från exempelvis var du bor och dina familjeförhållanden, behövs extra utrymme, är miljötänk viktigt eller är du ute efter sportbilskänsla och snygg design?

3. Hur ser ditt försäkringsbehov ut?

Audi är en lite dyrare bil att försäkra, men samtidigt finns många försäkringsalternativ att välja bland. Om du är extra rädd om din nya Audi kanske en märkesförsäkring är det som lockar mest. Å andra sidan, om din Audi är ny ingår oftast visst skydd de första tre åren och då kan du spara pengar genom att teckna en halvförsäkring under den perioden.

4. Dags att se över ditt sparande?

De flesta bör ha någon form av sparande, detta gäller särskilt dig som har en bil. Många oförutsedda kostnader kan uppstå oavsett vilken typ av försäkring du har tecknat, och då är det alltid bra att ha en buffert. Mindre kostnader för exempelvis stenskott, biltvätt eller till och med höjda bensin- och dieselpriser kan lätt springa iväg och bli till stora kostnader varje år.

5. Ett försäkringsbolag till alla dina försäkringar

Då du samlar alla försäkringar i ett och samma försäkringsbolag kan du minska dina kostnader avsevärt, och det blir även smidigare för dig som kund att samla allt på ett ställe. Det finns även utrymme att förhandla med ditt försäkringsbolag om till exempel avgifter eller tilläggsförsäkringar då du väljer ett bolag till dina samtliga försäkringar.

Hur kan jag ta hjälp av Insplanet för att försäkra min Audi?

Till att börja med, jämför! Det är viktigt att du har koll på olika erbjudanden från olika försäkringsbolag och det kan vi på Insplanet hjälpa dig med. Genom att jämföra bilförsäkring hos olika bolag kan du få en bättre bilförsäkring och minskar risken att få en högre premie som inte alls behöver vara bättre än en billigare.

Det är väldigt enkelt att komma igång och jämföra med Insplanet, fyll i formuläret för bilförsäkring och klicka på jämför. Du får då olika prisförslag som inkluderar villkor, pris och all information du behöver för att teckna rätt försäkring för dig. Testa vår jämförelsetjänst idag!

Gör en kostnadsfri jämförelse

Börja här

Gör en kostnadsfri jämförelse

Börja här

Jämför olika försäkringarFiat
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Fiat.Om Fiat Läs mer om försäkring för Fiat »


Mini
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Mini.Om Mini Läs mer om försäkring för Mini »


Lexus
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Lexus.Om Lexus Läs mer om försäkring för Lexus »


Jaguar
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Jaguar.Om ...
Läs mer om försäkring för Jaguar »


Chrysler
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Chrysler.Om ...
Läs mer om försäkring för Chrysler »


Mitsubishi
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Mitsubishi.Om ...
Läs mer om försäkring för Mitsubishi »


Suzuki
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Suzuki. Om ...
Läs mer om försäkring för Suzuki »


Land Rover
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Land Rover.Om Land ...
Läs mer om försäkring för Land Rover »


Chevrolet
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Chevrolet.Om ...
Läs mer om försäkring för Chevrolet »


Audi
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Audi.Om Audi Läs mer om försäkring för Audi »


Volvo
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Volvo.Om Volvo Läs mer om försäkring för Volvo »


Volkswagen
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Volkswagen.Om ...
Läs mer om försäkring för Volkswagen »


BMW
Allt du behöver veta när du ska försäkra din BMW.Om BMW Läs mer om försäkring för BMW »


Ford
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Ford.Om Ford Läs mer om försäkring för Ford »


Tesla
Innan du försäkrar din Tesla är det viktigt att du jämför bilförsäkring hos olika bolag. Annars ...
Läs mer om försäkring för Tesla »


Renault
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Renault. Om Renault Försäkra din Renault? Tänk ...
Läs mer om försäkring för Renault »


Kia
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Kia. Om Kia Hög tid att hitta bilförsäkring till din...
Läs mer om försäkring för Kia »


Skoda
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Skoda. Om Skoda Jämför bilförsäkring innan du ...
Läs mer om försäkring för Skoda »


Nissan
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Nissan. Om Nissan Hitta rätt försäkring till ...
Läs mer om försäkring för Nissan »


Opel
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Opel. Om Opel Olika nivåer på försäkringar för din ...
Läs mer om försäkring för Opel »


Porsche
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Porsche. Om Porsche Tänk på det här när du ska ...
Läs mer om försäkring för Porsche »


Citroen
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Citroën. Om Citroën Tänk igenom det här när du ...
Läs mer om försäkring för Citroen »


Peugeot
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Peugeot. Om Peugeot Försäkra en Peugeot? Hitta ...
Läs mer om försäkring för Peugeot »


Subaru
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Subaru. Om Subaru Försäkringsalternativ för din ...
Läs mer om försäkring för Subaru »


Toyota
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Toyota. Om Toyota Olika försäkringsalternativ som...
Läs mer om försäkring för Toyota »


Saab
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Saab. Om Saab En del att tänka på när du ska ...
Läs mer om försäkring för Saab »


Seat
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Seat. Om Seat Försäkra din Seat? Vi guidar dig ...
Läs mer om försäkring för Seat »


Mazda
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Mazda. Om Mazda Hur hittar du rätt ...
Läs mer om försäkring för Mazda »


Hyundai
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Hyundai. Om Hyundai Dags att hitta en ...
Läs mer om försäkring för Hyundai »


Honda
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Honda. Om Honda Rätt bilförsäkring för dig och din...
Läs mer om försäkring för Honda »


Jeep
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Jeep. Om ...
Läs mer om försäkring för Jeep »


Digital bilförsäkring
En traditionell bilförsäkring baseras på din ålder, var du bor och vilken bil du har. En digital bilförsäkring fungerar...
Läs mer »


Märkesförsäkringar
Så kallade märkesförsäkringar är bilförsäkringar anpassade för olika bilmärken. Ofta är en märkesförsäkring ett bra alternativ men det är inte ...
Läs mer »


Trafikförsäkring
Trafikförsäkringen är ett lagstadgat krav för alla bilar i trafiken. Den ger ersättning till andra trafikanter när de, deras fordon eller ...
Läs mer »


Halvförsäkring
Som bilägare har du stora möjligheter att påverka priset på din bilförsäkring. Därför ska du alltid jämföra halvförsäkringar från olika ...
Läs mer »


Helförsäkring
När det kommer till bilförsäkringar har du som bilägare mycket att säga till om. Genom att jämföra helförsäkringar är det enkelt att ...
Läs mer »

Audi försäkring