Jämför båtförsäkring innan du tecknar

Det finns ett par olika sätt att jämföra båtförsäkring. Du kan själv besöka de olika försäkringsbolagen och läsa mer om vad deras båtförsäkring innehåller och vilka villkor de använder. Skiljer sig priset mycket åt mellan de olika bolagen kan det vara viktigt att du går in och se hur villkoren ser ut, troligtvis kanske den billigaste försäkringen inte har samma skydd som den dyrare. Det går även att jämföra båtförsäkringar enkelt på sajter på nätet.

Du skriver in vilken typ av båt du har och hur du använder den. Var noga med att också ange din bostadsort då försäkringarna kan skilja sig åt en hel del mellan de olika platserna. Detta är ett enkelt sätt att få en snabb överblick.

Vad bör jag tänka på när jag jämför båtförsäkring?

Du bör fundera över vad du vill att din båtförsäkring ska innehålla. De flesta försäkringsbolag har försäkringar som innefattar stöld, skadegörelse, ansvarsskydd och brand. De flesta skador på båtar uppstår under transport och när de lastas i och ur vattnet så se till att detta skydd ingår.

Oftast kallar försäkringsbolagen detta för skydd mot sjöskada. Genom att jämföra olika försäkringar kan du hitta den som bäst passar dig och din båt. Se också till att du själv samt dina passagerare är försäkrade och ha alltid flytväst på er när ni är på båten.

När jag har jämfört båtförsäkring, hur kan jag förebygga skada?

Det bästa är att göra det så svårt för tjuven som möjligt. Montera gärna en spårsändare på båten eller en startspärr och lås alltid fast motorbåten. De flesta utombordsmotorstölderna sker på höst och vinter från hamnar, fritidshusområden och båtuppläggningsplatser.

Många försäkringsbolag kräver också att du har minst en brandsläckare ombord. Se till att alla ombord vet var den förvaras och hur den används. Denna ska ofta också bytas ut regelbundet. Vanligtvis vart 5:e år. Det finns en hel del annat att tänka på så går gärna in på ditt försäkringsbolags hemsida och läs på mer. Det är viktigt att både du och din båt är försäkrade och att ni är trygga och försiktiga till sjöss!
E-post: info@insplanet.com
Direktnummer: 08-51 00 00 42Relaterade artiklar

Bra båtförsäkring
Rätt pris och försäkring till båten

Rätt båtförsäkring

Visste du att en båtförsäkring kan skilja sig åt och ha helt olika priser beroende på vilket vatten den ska gå i? En båt som ...

Läs mer »


Vad ingår i båtförsäkringar

Vad gäller båtförsäkring

Olika försäkringsbolag kan ha olika villkor och kriterier i sina försäkringar men en båtförsäkring gäller oftast för själva båten och den ...

Läs mer »


Rätt båtförsäkring

Hitta rätt båtförsäkring

Precis som med bilförsäkringar så finns det olika typer av båtförsäkringar att ...

Läs mer »


Bra båtförsäkring

Jämför båtförsäkring innan du tecknar

Det finns ett par olika sätt att jämföra båtförsäkring. Du kan själv besöka de Läs mer »


Bra försäkring till båten

Tillägg i båtförsäkring

Vilka tilläggsförsäkringar som försäkringsbolagen erbjuder varierar kraftigt när det gäller Läs mer »


Tips på billiga båtförsäkringar

Billig båtförsäkring

När du precis har köpt en båt får du inte glömma att försäkra den. Att hitta en billig båtförsäkring behöver inte vara svårt. ...

Läs mer »


Att tänka på i båtförsäkringen

5 Saker att jämföra och tänka på i båtförsäkringen

Vi på Insplanet har tagit fram 5 viktiga råd till dig som vill förnya, teckna eller jämföra båtförsäkring, med våra 5 enkla råd kan du redan...

Läs mer »

© 1999-2019 Insplanet - Internetpolicy
Insplanet AB - Box 26 000 - 100 41 Stockholm - Org.nr 556567-6227

Kundtjänst: 08 - 51 000 000 Kundtjänst: 08 - 51 000 000
Vardagar 08.00 – 20.00 Helger 10.00 – 16.00