Billig båtförsäkring - tips & rådgivning

När du precis har köpt en båt får du inte glömma att försäkra den. Att hitta en billig båtförsäkring behöver inte vara svårt.

Du kan själv göra jämförelser mellan de olika försäkringsbolagen och få både uppgifter om priser och villkor direkt från bolagens hemsida. Det finns även många sidor som hjälper dig att hitta en billig båtförsäkring.

Du kan enkelt göra jämförelser och direkt se vilken som har bäst villkor och är billigast. Kika in på respektive sida och gör en jämförelse men för att den ska vara rättvis är det också bra om du kan se vad som ingår i försäkringarna.

En billig båtförsäkring bör innehålla skydd för:

Grundstötning, kollision, sjunkning och andra plötsliga oförutsedda skador. Det är också viktigt att den er ersättning för skador som kan uppstå vid uppläggning och transporter. Även bränder så som elfel eller blixtnedslag bör ersättas. Givetvis bör du även ha ett skydd för stöld och skadegörelse. Men se även till att ha en bra försäkring på dig som förare och för eventuella passagerare.

En billig båtförsäkring behöver inte vara sämre än en dyr. Det är inte priset som avgör det utan egentligen bara vad den innehåller. Det är inte kul att stå där när olyckan varit framme och inte få någon ersättning. Har du dessutom ett ansvarsskydd i försäkringen så kan du känna dig trygg om du skulle råka skada någon annan och behöva hjälp av advokat eller liknande.

Glöm inte att teckna en bra och billig båtförsäkring innan du ger dig ut!

Glöm inte försäkra båten och använd alltid flytväst! Det är de enklaste och bästa råden att följa!

Har du precis köpt en båt så är det viktigt att du inte glömmer bort att försäkra den så fort det bara går.

Känn dig trygg genom att veta att du får ett ekonomiskt skydd om något inträffar. Du får ersättning vid skador på dig eller din båt utefter det som står i dina villkor. Ta gärna del av de råd och tips som försäkringsbolaget erbjuder när det gäller att göra det svårt för tjuven. De flesta bolag har goda råd om skadeförebyggande för att vara till din hjälp!


Relaterade artiklar

Tips på billiga båtförsäkringar

Ta upp båten för vintern - försäkring Dags att ta upp båten för vintern – då slutar försäkringen gälla
Kylan har dragit in över land och sommarminnena på sjön känns plötsligt långt borta. Om du inte ...
Läs mer »


Tips på billiga båtförsäkringar Billig båtförsäkring
När du precis har köpt en båt får du inte glömma att försäkra den. Att hitta en billig båtförsäkring behöver inte ...
Läs mer »


Att tänka på i båtförsäkringen 5 Saker att jämföra och tänka på i båtförsäkringen
Vi på Insplanet har tagit fram 5 viktiga råd till dig som vill förnya, teckna eller jämföra båtförsäkring, med våra 5 ...
Läs mer »