5 Saker att tänka på i båtförsäkringen

Vi på Insplanet har tagit fram 5 viktiga råd till dig som vill förnya, teckna eller jämföra båtförsäkring, med våra 5 enkla råd kan du redan idag spara pengar och tid på din försäkring.

Sänk premien
Att jämföra båtförsäkringar för att på så sätt hitta den billigaste och mest passande är bara första steget. Många försäkringsbolag ger även möjligheten att pressa priset ytterligare. Det kan ske exempelvis genom att man som förare har nautisk kompetens eller att man har sin båt där vaktsamverkan genomförs. Andra sätt att få rabatt är att använda sig av klass 3 lås, Securmark-märkning, startspärr och söksystem.

Få rabatt
Flera försäkringsbolag, som erbjuder båtförsäkringar, ger rabatt på sjöfartsutbildningar. Det är ett sätt att minska risken för skador samtidigt som det är ett sätt att premiera sina kunder. Andra rabatter som erbjuds är rabatt på drivmedel samt hamnavgifter.

Kappsegling
En del bolag tillåter att båten används i officiellt anordnade tävlingar medan andra inte gör det. Har man som avsikt att kappsegla är detta en punkt som man speciellt bör studera.

Säsongsvillkor
De flesta tar upp sin båt innan 1 november och lägger ner den i vattnet efter 31 Mars. För dem är de specifika säsongsvillkoren inte så relevanta. Men de som har tänkt ha sin båt i vattnet under denna tid rekommenderas att läsa avtalen extra noga. Det kan exempelvis vara att dubbel självrisk är gällande under denna period samt det finns krav på var båten förvaras för att minska risken för is, frost och snöskador.

Jolle eller båt
En del försäkringbolag erbjuder endast en "båtförsäkring". Andra har speciella försäkringar beroende på vad det är för slags båt exempelvis motorbåt, segelbåt eller någon av de mindre jolleklasserna. Generellt brukar försäkringar som är speciellt framtagna för ett slags kategori av båt/fordon vara tydligare och mer prisvärda. Det är inte alltid det är så men de är värda att jämföras.
E-post: info@insplanet.com
Direktnummer: 08-51 00 00 42Att tänka på i båtförsäkringen
Rätt pris och försäkring till båten

Rätt båtförsäkring

Visste du att en båtförsäkring kan skilja sig åt och ha helt olika priser beroende på vilket vatten den ska gå i? En båt som ...

Läs mer »


Vad ingår i båtförsäkringar

Vad gäller båtförsäkring

Olika försäkringsbolag kan ha olika villkor och kriterier i sina försäkringar men en båtförsäkring gäller oftast för själva båten och den ...

Läs mer »


Rätt båtförsäkring

Hitta rätt båtförsäkring

Precis som med bilförsäkringar så finns det olika typer av båtförsäkringar att ...

Läs mer »


Bra båtförsäkring

Jämför båtförsäkring innan du tecknar

Det finns ett par olika sätt att jämföra båtförsäkring. Du kan själv besöka de Läs mer »


Bra försäkring till båten

Tillägg i båtförsäkring

Vilka tilläggsförsäkringar som försäkringsbolagen erbjuder varierar kraftigt när det gäller Läs mer »


Tips på billiga båtförsäkringar

Billig båtförsäkring

När du precis har köpt en båt får du inte glömma att försäkra den. Att hitta en billig båtförsäkring behöver inte vara svårt. ...

Läs mer »


Att tänka på i båtförsäkringen

5 Saker att jämföra och tänka på i båtförsäkringen

Vi på Insplanet har tagit fram 5 viktiga råd till dig som vill förnya, teckna eller jämföra båtförsäkring, med våra 5 enkla råd kan du redan...

Läs mer »

Vi jobbar för att få Sveriges mest nöjda kunder!

© 1999-2018 Insplanet - Internetpolicy
Insplanet AB - Box 26 000 - 100 41 Stockholm - Org.nr 556567-6227

Kundtjänst: 08 - 51 000 000 Kundtjänst: 08 - 51 000 000
Vardagar 08.00 – 20.00 Helger 10.00 – 16.00