Jämför båtförsäkringBåtförsäkring – Gratis prisjämförelse

En båtförsäkring skiljer sig på flera punkter mot en klassisk fordonsförsäkring. I stort sett alla fordon som framförs i Sverige måste enligt lag ha trafikförsäkring. Detta gäller alltså inte båtar vilket gör att man kan välja att åka på vattnet helt oförsäkrad.

Däremot väljer de flesta någon slags försäkring både för att skydda sin båt vid olyckor samt sig själv vid eventuella skadeståndskrav.  Det minsta alternativet är att enbart välja ansvarsförsäkring medan de med riktigt dyra båtar många gånger kan sy ihop en individuell försäkring helt beroende på vilka behov man har.

Vad ingår i båtförsäkringen?

Då det inte är halv- eller helförsäkring som gäller för båtar presenterar vissa försäkringsbolag två eller tre olika basutbud som man kan välja mellan beroende på hur stora krav man har på försäkringen. Andra har en enda grundläggande försäkring men ett stort utbud av tilläggsförsäkringar. Det viktigaste är att man hittar en försäkring som täcker de behov man har.

Det som generellt ingår i en båtförsäkring presenteras nedan.

För båten


 • Sjöskada

Ersättning kan utgå om båten skadas av grundstötning, kollision, kantring m.m. Med sjöskada menas helt enkelt skador som uppstår på sjön.

 • Uppläggning, Sjösättning, Transport

De flesta väljer att ta upp sin båt på hösten för att undvika is- och frostskador. Båten är även försäkrad under denna uppläggning, kommande transport och när den ska sjösättas igen.

 • Brandskada

Ersättning kan betalas ut vid skador på grund av brand, blixtnedslag, explosion eller kortslutning.

 • Stöld o Skadegörelse

Båtförsäkringen gäller både båten, tillbehör till den samt personlig egendom som förvaras i båten. Däremot är det alltid lägre ersättningstak på tillbehör än själva båten. Det kan t.ex. vara att man får maximalt 2500kr för fastmonterad elektronik, 4000kr för personliga ägodelar eller 10.000kr för en båtvagn.

 • Båtassistans

Assistans med hjälp av bärgare kan fås om båten stannat på grund av tekniska problem, att förare blivit akut sjuk och i vissa fall om bränslet tagit slut. Villkoren kan på denna punkt skilja sig åt och det är därför viktigt att jämföra denna avtalspunkt noga om man vet med sig att behovet av assistans kommer att vara stort.  Detta är även en av de punkter som inte nödvändigtvis måste finnas med i det grundläggande skyddet.

För dig


 • Kris

Behöver man träffa psykolog eller terapeut för att prata om en traumatisk olycka kan krisförsäkringen ersätta för ett visst antal besök.

 • Ansvar

Om någon gör anspråk på skadestånd mot båtägaren kan försäkringsbolaget hjälpa till med att undersöka vems felet var, förhandla med motparten och eventuellt betala ut gällande skadestånd.

 • Rättsskydd

Vid de fall som båtägaren kommer i tvist angående båten kan ersättning täcka kostnader för rättegång och advokat. Det som krävs är att det är en tvist angående ett större belopp och att den ska gå att pröva i svensk domstol.

3 enkla steg!
 1. Fyll i formuläret
 2. Se priser och jämför försäkringar
 3. Teckna tryggt och enkelt
BåtLäs mer om Båtförsäkring

Rätt pris och försäkring till båten Rätt båtförsäkring
Visste du att en båtförsäkring kan skilja sig åt och ha helt olika priser beroende på vilket vatten den ska gå i? En båt som ...

Läs mer »
Vad ingår i båtförsäkringar Vad gäller båtförsäkring
Olika försäkringsbolag kan ha olika villkor och kriterier i sina försäkringar men en båtförsäkring gäller oftast för själva båten och den ...

Läs mer »
Rätt båtförsäkring Hitta rätt båtförsäkring
Precis som med bilförsäkringar så finns det olika typer av båtförsäkringar att ...

Läs mer »
Bra båtförsäkring Jämför båtförsäkring innan du tecknar
Det finns ett par olika sätt att jämföra båtförsäkring. Du kan själv besöka de
Läs mer »
Bra försäkring till båten Tillägg i båtförsäkring
Vilka tilläggsförsäkringar som försäkringsbolagen erbjuder varierar kraftigt när det gäller
Läs mer »

Vi jobbar för att få Sveriges mest nöjda kunder!

Följ oss på Twitter Följ oss på Facebook Följ oss på Google+

© 1999-2017 Insplanet - Internetpolicy
Insplanet AB - Box 26 000 - 100 41 Stockholm - Org.nr 556567-6227

Kundtjänst: 08 - 51 000 000 Kundtjänst: 08 - 51 000 000
Vardagar 08.00 – 20.00 Helger 10.00 – 16.00