Barnförsäkring - En viktig investering

Tidigare var det inte så vanligt med speciella barnförsäkringar, men det blir allt vanligare och idag är det merparten av alla nyblivna föräldrar som väljer att skaffa barnförsäkringar till sina barn.

Redan när barnen ligger i magen så är det många som väljer att teckna gravidförsäkringar och sedan går man vidare till barnförsäkringar när barnen väl föds.

Jämför barnförsäkringar innan du tecknar

Det är inte alla försäkringsbolag som erbjuder barnförsäkringar. Dessutom kan man se att det kan skilja sig en hel del åt mellan olika barnförsäkringar, både när det gäller priser och inte minst när det gäller villkor.

Vad som ingår i barnförsäkringar kan skilja ganska så kraftigt mellan olika försäkringsbolag, så innan man tecknar barnförsäkringar bör man titta igenom marknadens utbud och gärna jämföra olika barnförsäkringar så att man i slutänden får det bästa försäkringsskyddet för sitt barn utan att behöva betala så mycket.

Vad ingår i barnförsäkringar?

De flesta barnförsäkringar består av två olika delar, nämligen en sjukförsäkring och en olycksfallsförsäkring. I vissa barnförsäkringar ingår det också en livförsäkring. Dessutom kan det förstås finnas olika tilläggsförsäkringar, både som ingår gratis och som man kan teckna separat. Den delen av barnförsäkringar som kallas för sjukförsäkring innebär att du, eller rättare sagt ditt barn, kan få ersättning om han eller hon drabbas av någon svårare sjukdom.

Barnförsäkringar täcker dock inte alla möjliga sjukdomar utan det finns en hel del begränsningar och detta skiljer sig också åt från olika försäkringsbolag. Den delen av barnförsäkringar som kallas för olycksfallsförsäkring ger ersättning ifall ditt barn drabbas av en olycka på dagis, skola eller på fritiden.

Ersättningar för barnförsäkringar

Barnförsäkringar kan ge ersättning för sjukhusvistelser, vård i hemmet, mediciner, resor, engångssummor för sjukdomar som inte går att bota, ersättning för missprydande ärr, kläder och andra tillhörigheter som förstörts i olyckor och mycket annat. Hur mycket man får i ersättning från barnförsäkringar beror dock på vilken typ av barnförsäkringar man tecknar, hur hög självrisk man väljer, försäkringsbelopp och mycket annat. Även försäkringspremierna för barnförsäkringar är styrda till dessa val.

Att tänka på när det gäller barnförsäkringar

Barnförsäkringar kan tecknas fram tills barnet fyller 18 år, men barnförsäkringar gäller oftast ända tills barnen fyller 25 år. Vanligen betalar man barnförsäkringar för ett år i taget. För vissa delar av barnförsäkringar får man betala självrisk, men oftast så är barnförsäkringar helt utan självrisk.

Barnförsäkringar gäller vanligen i hela Norden, men har begränsad giltighet i andra länder. Tanken är att man ska komplettera barnförsäkringar med reseförsäkringar när man är på resande fot. Tänk på att försäkringsvillkor för barnförsäkringar kan variera kraftigt mellan försäkringsbolag. Därav bör man alltid jämföra barnförsäkringar, som tidigare nämnts, och detta kan man antingen göra själv eller genom att använda sig av en prisjämförelsesajt på nätet.
E-post: info@insplanet.com
Direktnummer: 08-51 00 00 42Relaterade artiklar

Läs om barnförsäkringen
Hund i varm bil

Hur varmt kan det bli i en bil på sommaren?

Allt för ofta läser man om barn eller djur som lämnats kvar i bilen en varm sommardag. Det kan vara någon som lite snabbt ska springa in och ...

Läs mer »


Viktig information om din gruppförsäkring tecknad hos Euro Accident

Du har idag en gruppförsäkring som du via Insplanet tecknat hos Euro Accident. Från och med den 1 maj ...

Läs mer »


Att tänka på när du ser över din försäkringssituation

För att snabbt få en överblick över ditt helhetsbehov av försäkringar, kan du dela in dem i sak- respektive ...

Läs mer »


Att tänka på när man letar barnförsäkring

Att tänka på när man letar barnförsäkring

Alla föräldrar vill förstås sina barns bästa och vill skydda dem så långt det går. Ett sätt att göra det på är att teckna ...

Läs mer »


Bra barnförsäkring

Se till att teckna en bra barnförsäkring

En av de viktigaste försäkringarna du kan ha är en bra billig barnförsäkring till dina barn. Då ger du ett bra och ...

Läs mer »


Läs om barnförsäkringen

Barnförsäkring En viktig investering

Tidigare var det inte så vanligt med speciella barnförsäkringar, men det blir allt vanligare och idag är det merparten av...

Läs mer »


Pris på barnförsäkring

5 Saker att tänka på

Vi på Insplanet har tagit fram 5 viktiga råd till dig som vill förnya, teckna eller Läs mer »

© 1999-2019 Insplanet - Internetpolicy
Insplanet AB - Box 26 000 - 100 41 Stockholm - Org.nr 556567-6227

Kundtjänst: 08 - 51 000 000 Kundtjänst: 08 - 51 000 000
Vardagar 08.00 – 20.00 Helger 10.00 – 16.00