5 saker att jämföra och tänka på i ATV-försäkring

Vi på Insplanet har tagit fram 5 viktiga råd till dig som vill förnya, teckna eller jämföra ATV-försäkring, med våra 5 enkla råd kan du redan idag spara pengar och tid på din försäkring.

Garageförsäkring
För att pressa kostnaden för försäkringen kan en garageförsäkring tecknas under den tiden som fyrhjulingen enbart står förvarad, ex vintertid. Den är billigare än men innehåller inte något skydd för olycka som sker i trafik. Av den anledningen bör man vara nog med att kontakta sitt försäkringsbolag samma dag som man tänker börja använda den igen.

Jämför priset
När det kommer till mer udda försäkringar kan prisskillnaderna variera kraftigt. ATV är inte något extremt vanligt fordon i Sverige vilket även resulterat att inte alla försäkringsbolag ens har någon försäkring att erbjuda. Andra sätter mycket höga premier vilket kan vara ett sätt att visa att de har ett brett utbud men att de inte är specialiserade på just detta fordon.

De som jämföra priset på ATV-försäkringar kommer därför att se att den procentuella skillnaden kan vara mycket hög mellan dyraste och billigare.

Ibland kan det även vara svårt att hitta försäkringsvillkoren när man söker på försäkringsbolagens hemsidor. Detta eftersom de marknadsförs under olika namn. Snöskoter/4-hjuling, Fyrhjuling och ATV är tre olika varianter.

Märkesförsäkring
Vissa märken (ex Yamaha, Kawasaki och Can-Am) erbjuder försäkringar som enbart går att teckna om man har en ATV av just deras märke. De är framtagna i samarbete mellan försäkringsbolagen och ATV-tillverkarna för att passa behoven som finns för just dessa fordon. Jämför man olika ATV-försäkringar bör märkesförsäkring vara en av de man väljer mellan. Detta eftersom den oftast är den försäkring som sticker ut lite ur mängden i avtal och villkor.

Var ska du åka?
Man kan registrera sin ATV för att den ska framföras i terräng eller i trafik. Avtalen skiljer sig åt på flera punkter och därmed också priset. Innan man tecknar försäkring bör man därför tänkt ut hur ATV:n kommer att användas.

Rabatt
Ett sätt att få rabatt är att stöldskyddsmärka sin ATV med något av de märken som är godkända från försäkringsbolaget. Detta kan ge upp till 20% rabatt. Detsamma gäller om man har ett aktiverat positioneringssystem. Ett annat är att teckna försäkringen på samma bolag som man har andra försäkringar och genom detta få mängdrabatt.
E-post: info@insplanet.com
Direktnummer: 08-51 00 00 42tänk på i atv försäkringen

Läs mer om ATV-försäkring

Försäkra din ATV - fyrhjuling
I trafikskadelagen stadgas följande:§ Denna lag gäller trafikförsäkring för motordrivet fordon och ersättning från trafikförsäkring för skada i följd ...

Läs mer »
se vilka tillägg du får i atv-försäkring Tilläggsförsäkringar för ATV
Garageförsäkring / AvställningsförsäkringVintertid är det många som väljer att ställa in fyrhjulingen i ett garage ...

Läs mer »
tänk på i atv försäkringen 5 saker att jämföra och tänka på i ATV-försäkring
Vi på Insplanet har tagit fram 5 viktiga råd till dig som vill förnya, teckna eller jämföra ATV-försäkring, ...

Läs mer »

Vi jobbar för att få Sveriges mest nöjda kunder!

Följ oss på Twitter Följ oss på Facebook Följ oss på Google+

© 1999-2017 Insplanet - Internetpolicy
Insplanet AB - Box 26 000 - 100 41 Stockholm - Org.nr 556567-6227

Kundtjänst: 08 - 51 000 000 Kundtjänst: 08 - 51 000 000
Vardagar 08.00 – 20.00 Helger 10.00 – 16.00