Jämför ATV försäkringATV försäkring - Gratis prisjämförelse

En ATV eller fyrhjuling är ett terrängfordon som främst används i skogs- och jordbruk eller för nöjesåkning. Eftersom det finns flera olika varianter och storlekar, med olika regler för var de får köras, kan det vara lite knepigt att veta vilken försäkring som behöver tecknas för just din fyrhjuling. Vi på Insplanet hjälper dig med råd kring vilken ATV-försäkring du bör teckna.


Lämna ditt telefonnr så kontaktar vi dig med priser!

Genom att jämföra har jag tagit del av och godkänner Insplanets användaravtal och integritetspolicy.

Om ATV- & fyrhjulingsförsäkring

En ATV (All Terrain Vehicle) kallas även ofta för fyrhjuling. Detta kan göra att det ibland blir otydligt i försäkringsavtalen, då vissa försäkringsbolag använder sig av ATV medan andra skriver terrängregistrerad fyrhjuling eller 4-hjuling. Detta för att skilja denna och den trafikregistrerade fyrhjulingen åt, eftersom kostnaden för försäkringen skiljer sig mellan dem. Oftast står ATV för en terrängregistrerad fyrhjuling. Vilken försäkring man bör teckna handlar främst om var man ska åka och värdet på fyrhjulingen.


Vad ingår i ATV-försäkring?

När en ATV-försäkring ska tecknas har man valet att välja mellan trafik-, halv-, eller helförsäkring. Däremot finns inte valet att köra en ATV oförsäkrad då det är lag på att alla fordon som framförs på allmänna vägar minst ska vara trafikförsäkrad.


Trafikförsäkring

Lagen på obligatorisk trafikförsäkring gör att alla personer som skadas i trafiken har rätt till ersättning. Trafikförsäkringen ersätter nämligen för alla personskador samt eventuella skador på motpartens fordon eller egendom. Att åka utan trafikförsäkring kan bli mycket dyrt då det kan resultera i dryga böter.


Halvförsäkring

  • Ersättning kan utgå vid skador på grund av brand. Detta gäller även om skador uppstått av blixtnedslag eller explosion.
  • Om det uppstår en större tvist kring fordonet gällande exempelvis köp, försäljning eller reparation kan försäkringens rättsskydd täcka kostnader för advokat och rättegång.
  • Försäkringen kan ge ersättning vid stöld av fordonet, dess tillbehör eller för skador som uppstått vid försök till stöld av något av detta.
  • Är du med om en traumatisk olycka och behöver psykologhjälp, kan försäkringens krisskydd kan hjälpa till med ett visst antal besök hos psykolog eller terapeut. Det är inte alla ATV-försäkringar som innehåller denna del.

Helförsäkring

Det som tillkommer om en helförsäkring tecknas är en vagnskadedel. Det betyder att ersättning även kan betalas ut om det blivit skador på ATV:n genom bland annat trafikolycka, skadegörelse eller annat. Den täcker även om fordonet skulle skadas under transport på släp.


Till toppen av sidan.


Hur hittar jag en billig ATV-försäkring?

För att hitta en så prisvärd ATV-försäkring som möjligt är det viktigt att definiera var och hur ditt fordon ska användas. För terrängregistrerade fyrhjulingar kan priset variera ganska mycket mellan bolagen, beroende på försäkringens omfattning. Snittpriset för en ATV- försäkring år 2017, var 1 686 kronor hos oss på Insplanet.

Följande påverkar priset på din försäkring:

  • Värdet på din ATV/fyrhjuling. Ju dyrare fordon, desto högre försäkringspremie.
  • Hur din fyrhjuling förvaras. Ju säkrare förvaring, desto billigare premie alternativt lägre självrisk.
  • Spårning kopplad till din ATV. Många försäkringsbolag erbjuder lägre självrisk om du har en GPS kopplad till din ATV, så att den kan spåras om den skulle bli stulen.
  • Tänk på att kontrollera huruvida din fyrhjuling är registrerad som terrängfordon eller för att kunna köras i trafiken, eftersom detta påverkar priset på försäkringen en hel del.

Jämför och teckna ATV-försäkring.


Insplanet hjälper dig i valet av försäkringsbolag

Check Fyll i formuläret

Check Vi återkommer till dig med priser

Check Teckna tryggt med hjälp av våra rådgivare

Fordon & Försäkring - Insplanets kunskapsportal

Välkommen till Insplanets kunskapsportal för fordon och försäkring. Här kan du få tips, råd och guider för allt om din försäkring.

Aktuellt just nu

Försäkra din ATV - fyrhjuling

I trafikskadelagen stadgas följande:§ Denna lag gäller trafikförsäkring för motordrivet fordon och ersättning från trafikförsäkring för skada i följd ...

Läs mer »


Tilläggsförsäkringar för ATV

Garageförsäkring / AvställningsförsäkringVintertid är det många som väljer att ställa in fyrhjulingen i ett garage ...

Läs mer »

© 1999-2019 Insplanet - Internetpolicy
Insplanet AB - Box 26 000 - 100 41 Stockholm - Org.nr 556567-6227

Kundtjänst: 08 - 51 000 000 Kundtjänst: 08 - 51 000 000
Vardagar 08.00 – 20.00 Helger 10.00 – 16.00