Samla dina försäkringar

Ett bra tips för den som vill spara pengar på sina försäkringar är att samla sina försäkringar i ett och samma försäkringsbolag. Nästan alla försäkringsbolag ger nämligen rabatt på försäkringarna ifall man samlar dem under samma försäkringsbolag. Exempelvis kan man få 10 procent i bonus ifall man har två försäkringar hos ett visst bolag och 20 procent i bonus ifall man har tre eller fler försäkringar hos samma försäkringsbolag. Så visst finns det pengar att tjäna när det gäller att samla sina försäkringar. Dock är det inte bara priset som gör att det är smart att samla sina försäkringar, utan också för bekvämlighetens och enkelhetens skull. Inte minst om det inträffar en skada där flera försäkringar är inblandade, då är det smidigt att bara behöva ha kontakt med ett enda försäkringsbolag och dessutom innebär det ofta att man bara behöver betala en enda självrisk.

Jämför försäkringar trots allt

Något som är viktigt att tänka på när det gäller att samla försäkringar är att man trots allt bör jämföra priser hos andra försäkringsbolag också. Detta inte minst när det gäller bilförsäkring och MC försäkring eftersom dessa två är de dyraste försäkringarna och även de försäkringar där det skiljer som mest mellan billiga och dyra försäkringar. Faktum är att det kan skilja så mycket mellan två olika försäkringsbolag att man ändå inte tjänar på att samla sina försäkringar ifall man har sina andra försäkringar hos ett dyrare försäkringsbolag. Så ta för vana att en gång om året jämföra alla dina försäkringar och räkna på vart försäkringarna är billigast.

Glöm ej att jämföra villkoren

En annan viktig sak när det gäller att jämföra försäkringar och att samla försäkringar är att man inte får glömma att jämföra försäkringsvillkoren. Det är lätt att stirra sig blind på priser för försäkringar eftersom det trots allt rör sig om rätt så höga summor varje år som man betalar för alla sina försäkringar. Därför är det lätt att man bara tar den billigaste försäkringen utan att reflektera, eller att en bra säljare på försäkringsbolaget övertygar en om att samla sina försäkringar för enkelheten och prisets skull. Men jämför också det finstilta, nämligen försäkringsvillkoren. Anledningen till varför en försäkring är billigare än en annan kanske beror på att den billiga försäkringen inte erbjuder samma försäkringsskydd.


Relaterade artiklar


Anmäl försäkringsskada
De allra flesta människor behöver aldrig utnyttja sina försäkringar. De betalar år efter ...
Läs mer »


Lån för Jordbrukare
Det finns många banktjänster som är riktade specifikt mot jord- och skogsbrukare. En del av jordbrukarens problematik är att det är en ...
Läs mer »


Maximera ersättningsbeloppet Maximera ersättningsbeloppet - med rätt uppgifter till försäkringsbolaget
För att få ut maximal skadeersättning av ditt försäkringsbolag behöver uppgifterna du angett vid tecknandet av ...
Läs mer »


Byt försäkringsbolag Byta försäkringsbolag: Det här gäller om du vill byta försäkringsbolag
Det kan finnas många anledningar till att byta försäkringsbolag. Till exempel att du inte är nöjd...
Läs mer »


Specialförsäkringar
Idag kan man försäkra det mesta. Det är väl lite på både gott och ont. Många ...
Läs mer »


Samla dina försäkringar
Ett bra tips för den som vill spara pengar på sina försäkringar är att samla sina försäkringar i Läs mer »