Samla alla försäkringar på ett ställe – få rabatt!

När du samlar dina försäkringar under ett och samma försäkringsbolag kan du få rabatt. Ju fler försäkringar du samlar desto mer rabatt brukar du få. Men kom ihåg att alltid jämföra villkoren innan du väljer försäkring – så du får en försäkring som passar dina behov.

Så kan du spara pengar genom att samla försäkringar

Många försäkringsbolag erbjuder samlingsrabatt om du väljer att samla dina försäkringar hos dem. Rabatten du får varierar mellan 5–20 % beroende på hur många försäkringar du har. Ju fler försäkringar du samlar, desto mer rabatt kan du få.

För att få rabatten måste du ofta ha en eller flera av försäkringsbolagets så kallade bas- eller grundförsäkringar. En basförsäkring är till exempel en bil- eller hemförsäkring. Vissa försäkringar kan du däremot inte att få rabatt på. Det gäller vanligtvis personförsäkringar såsom sjuk- och olycksfallsförsäkringar eller livförsäkringar.

Tänk på att det finns fler sätt att få rabatt på dina försäkringar, bland annat genom att följa aktsamhetskraven och öka säkerheten i hemmet, till exempel genom att installera ett inbrottslarm.

Tänk på det här innan du väljer försäkring

En viktig sak att kontrollera innan du väljer att teckna en försäkring är vilken omfattning försäkringen har. Ingår till exempel allrisk i grundskyddet? Allrisk, eller drulleförsäkring som det också kallas, täcker plötsliga och oförutsedda skador även när du själv har orsakat dem. Till exempel om du sätter dig på dina glasögon, eller spiller kaffe på din nya dator.

Många försäkringsbolag har en drulleförsäkring i grundskyddet för exempelvis bilförsäkringen eller hemförsäkringen, medan andra försäkringsbolag erbjuder dem som ett tillägg. Det innebär att försäkringarna inte alltid är jämförbara enbart i pris, så var därför noga med att jämföra både pris, omfattning och villkor innan du väljer försäkring.

Det finns också en del saker du behöver tänka på innan du byter försäkringsbolag, bland annat att du oftast inte kan säga upp din försäkring innan huvudförfallodagen. Det är den dag då försäkringen förnyas för ytterligare ett år framåt. Du kan hitta huvudförfallodatumet i ditt försäkringsbrev.

Jämför villkoren innan du byter försäkring

Det kan kännas lockande att byta till en försäkring med samlingsrabatt, men kom ihåg att alltid jämföra villkoren innan du byter försäkring. För även om du får rabatt på försäkringen så kanske den är dyr i jämförelse med konkurrenternas. Eller så har försäkringen sämre villkor än den dyrare försäkringen.

Utgå alltid efter vilka behov just du har, så att du får en försäkring som täcker det som är viktigt för dig.


Relaterade artiklar


Sjukförsäkring
För en del är en veckas sjukdom och frånvaro från jobbet ett hårt slag på ekonomin. Andra klarar av dessa vardagliga sjukdomsperioder ekonomiskt bättre. ...
Läs mer »


Samla dina försäkringar
När du samlar dina försäkringar under ett och samma försäkringsbolag kan du få rabatt. Ju fler försäkringar du samlar desto mer rabatt...
Läs mer »


Anmäl försäkringsskada
De allra flesta människor behöver aldrig utnyttja sina försäkringar. De betalar år efter ...
Läs mer »


Maximera ersättningsbeloppet Maximera ersättningsbeloppet - med rätt uppgifter till försäkringsbolaget
För att få ut maximal skadeersättning av ditt försäkringsbolag behöver uppgifterna du angett vid tecknandet av ...
Läs mer »


Byt försäkringsbolag Byta försäkringsbolag: Det här gäller om du vill byta försäkringsbolag
Det kan finnas många anledningar till att byta försäkringsbolag. Till exempel att du inte är nöjd...
Läs mer »


Specialförsäkringar
Idag kan man försäkra det mesta. Det är väl lite på både gott och ont. Många ...
Läs mer »