Gravidförsäkring

Du och din man ni är så lyckliga. Ni väntar ert första barn tillsammans. Det ska bli så spännande och roligt. Då är det viktigt att ni har en bra billig gravidförsäkring som ger dig och ditt barn en ökad trygghet under graviditeten och förlossningen.

En graviditetsförsäkring varierar lite i priser och villkor beroende på vilket försäkringsbolag du väljer. Genom att du jämför de olika försäkringarna för gravida hos de olika bolagen med varandra, så kommer du till att hitta en bra billig gravidförsäkring.

En försäkring för gravida gäller för modern / dig från och med graviditetsvecka 10, och för ditt barn från och med cirka vecka 22-23. Graviditetsförsäkringen gäller för ditt barn även efter födelsen, upp till barnet är ca 6 månader gammalt. Barnets pappa ingår också i en försäkring för gravida.

Gratis gravidförsäkring

Det finns försäkringar för gravida som är gratis. Du behöver inte betala något för att ha den. Försäkringen är då en grund eller basförsäkring. Den ersätter dig för läke och resekostnader under graviditeten, ger krisbehandling vid medicinsk invaliditet, om mamman eller barnet får bestående ärr, tandskada och dödsfall.

Gravidförsäkring med utökat skydd

Vill du ha en mer utbredd gravidförsäkring, ett ytterligare skydd än den kostnadsfria försäkringen, så kan du teckna ett utökat skydd. Du betalar en engångs-summa. Denna utökade försäkring för gravida ersätter, förutom ovannämnda, även sjukhusvistelse, komplikationer under graviditeten och i samband med förlossning, ger högre ersättning vid invaliditet, för tidig födsel och om barnet föds med en viss diagnos. Diagnoserna är Cerebrat Pares ( CP ), vattenskalle, ryggmärgsbråck, allvarligt hjärtfel, akut kejsarsnitt, läpp / käk / gomspalt och Downs syndrom. Tecknar du en utökad gravidförsäkring så är du omtänksam mot både dig själv och ditt barn. Även om man inte vill tänka på det, så kan man inte bortse från att det mesta kan hända under en graviditet.

Jämför pris och villkor på gravidförsäkring

När du jämför gravidförsäkringar med varandra så är det en stor fördel med att du använder nätets tjänster. De har snabba och lätta tjänster inom området försäkringar, där du med endast ett par musklick får fram de flesta olika bolagens försäkringar för gravida och du kan jämföra dem med varandra. Till dessa tjänster, de är dessutom gratis, så finns det skickliga och kunniga försäkringsrådgivare som snabbt ger dig svar på något som du undrar över. Det är fler och fler personer som nyttjar dessa tjänster. En stor fördel är att du slipper använda telefonen och ringa runt mellan de olika försäkringsbolagen. Det hade tagit mycket längre tid.

Du kan känna dig helt trygg med en billig gravidförsäkring och bara få njuta av din graviditet. Få se magen växa och känna de första sparkarna. Det är stort. Du kan med en försäkring för gravida till och med känna dig så trygg att du så smått kan börja att inreda barnkammaren.

Du har gjort något klokt och bra när du tecknade en gravidförsäkring som ger hela familjen ett fullgott skydd i väntan på ert barn. Lycka till !


Relaterade artiklar


Anmäl försäkringsskada
De allra flesta människor behöver aldrig utnyttja sina försäkringar. De betalar år efter år in sina ...
Läs mer »


Lån för Jordbrukare
Det finns många banktjänster som är riktade specifikt mot jord- och skogsbrukare. En del av jordbrukarens problematik är att det är en kapitalintensiv verksamhet. ...
Läs mer »


Maximera ersättningsbeloppet - med rätt uppgifter till försäkringsbolaget
För att få ut maximal skadeersättning av ditt försäkringsbolag behöver uppgifterna du angett vid tecknandet av försäkringen - som även...
Läs mer »


Gravidförsäkring
Du och din man ni är så lyckliga. Ni väntar ert första barn tillsammans. Det ska bli så spännande och roligt. Då är det viktigt att ni har en bra billig gravidförsäkring ...
Läs mer »


Byt försäkringsbolag Byta försäkringsbolag: Det här gäller om du vill byta försäkringsbolag
Det kan finnas många anledningar till att byta försäkringsbolag. Till exempel att du inte är nöjd med priset eller ...
Läs mer »


Specialförsäkringar
Idag kan man försäkra det mesta. Det är väl lite på både gott och ont. Många försäkringar är säkert helt onödiga också....
Läs mer »


Samla dina försäkringar
Ett bra tips för den som vill spara pengar på sina försäkringar är att samla sina försäkringar i ett och samma...
Läs mer »