MC försäkring ”Yamaha”

Ska du försäkra din Yamaha? Då finns det ett stort utbud av yamaha försäkringar. Här går vi igenom vad du bör jämföra innan du tecknar din mc-försäkring.

Yamaha är ett märke som är känt för mycket hög kvalité på sina fordon oavsett om det gäller deras motorcyklar, snöskotrar, mopeder eller båtar.

Företaget började med tillverkning av motorfordon 1955 och den första produkten som de lanserade var just en motorcykel. Sedan dess har företaget växt rejält snabbt och är idag världens näst största tillverkare av motorcyklar.

Det finns ett stort utbud av Yamaha MC försäkringar att välja mellan. De flesta försäkringsbolag erbjuder trafik-, halv-, och helförsäkring samt tilläggsförsäkringar för den som vill förbättra villkoren ytterligare.

Men detaljerna skiljer sig åt mellan de olika bolagen så en rekommendation är att alltid jämföra Yamaha MC försäkringarna innan du bestämmer dig för vilken du vill teckna.

Jämför Yamaha MC Försäkring

Priset är en självklar punkt att jämföra när du ska teckna en försäkring, men det finns även andra punkter som är minst lika viktiga – om inte viktigare. Här presenteras tre punkter du bör tänka på när du jämför Yamaha MC Försäkring.

Läs även: Så mycket kostar mc-försäkringen där du bor

1. Jämför helheten – inte bara priset

Genom att först kartlägga dina behov vet du tydligare vad du ska jämföra. Det är god idé att titta på olika försäkringar och dess tilläggsförsäkringar för att få en tydlig bild av vad för slags försäkringsskydd som går att få på marknaden. När du sedan skrivit ner vilka punkter du anser vara viktigast är det dags att jämföra.

I detta fall kanske det visar sig att du är ute efter en helförsäkring till motorcykeln med extra bra avtal på enstaka punkter. En del försäkringsbolag erbjuder helförsäkringar på olika nivåer vilket gör att de större försäkringspaketen innehåller förbättrade villkor. Andra har tilläggsförsäkringar som förbättrar villkoren.

Att enbart jämföra priset på flera Yamaha MC helförsäkringar blir då missvisande. Den billigaste kanske måste ha ett tillägg som gör att den blir dyrare än den som inte behöver detta tillägg.

2. Jämför även personskyddet

En Yamaha Mc försäkring tecknas inte bara för att ge ett ekonomiskt skydd till motorcykeln. Den ersätter även personskador. Ett skydd som är minst lika viktigt att jämföra – om inte viktigare.

Vid skador på motorcykeln kan du maximalt få ut ett belopp som motsvarar motorcykelns marknadsvärde, men när det gäller personskador eller exempelvis rättstvister är ersättningsbeloppen betydligt högre. Med andra ord bör du jämföra dessa villkor lika noga som du jämför villkoren kring skador på motorcykeln. De försäkringsdelar som gäller personen är bland annat kris-, olycksfalls-, rättskydds- och ansvarsdelarna.

3. Kontrollera i vilka länder försäkringen gäller

Om du ska åka på utlandssemester bör du kolla att din motorcykelförsäkring gäller i de länder du ska åka till. Visar det sig att den inte ersätter skador som uppkommer i de länder du tänkt semestra i kan du ofta teckna en tilläggsförsäkring för att fylla denna lucka.

Billig Yamaha MC försäkring

Även om avtalen och villkoren varierar mellan olika försäkringsbolag så kommer alla till en punkt då det är priset som avgör vilken som ska väljas. Alla vill hitta en billig Yamaha MC försäkring och här presenteras några punkter som du kan ta med dig för att pressa priset.

Medlemskap i Sveriges motorcyklister kan ge rabatt

Du som är medlem i organisationen SMC (Sveriges motorcyklister) får många gånger bättre pris på din Yamaha motorcykelförsäkring. Detta eftersom organisationen har samarbetsavtal med många bolag. I vissa fall kan det till och med bli billigare att gå med enbart på grund av den rabatt du får vid tecknandet av försäkringen.

Stöldsäkra din MC och få bättre pris

Att öka säkerheten för din Yamaha ger dig ofta bättre pris på Yamaha MC försäkringen. Det kan handla om att du har larm på motorcykeln, att du har den inlåst på nätterna eller att du har positioneringslarm.

Din ålder påverkar priset

Ålder är en av de faktorer som påverkar mest för vilket pris du får på Yamaha MC försäkringen. Det är inte så konstigt då förare under 25 år har betydligt högre olycksfrekvens.

Tänk på att du som tecknar försäkringen måste vara den ägare som har det ekonomiska intresset i motorcykeln samt är huvudsaklig brukare för att egendomsskyddet ska gälla, oavsett om du är under eller över 25 år när du köper din mc-försäkring.

Samla dina försäkringar hos samma bolag

Många av de som har en Yamaha har även en bil. Har du flera fordon kan det vara lönsamt att samla alla fordonsförsäkringar hos samma bolag. Hur stor rabatt du får är olika, men rabatter mellan 20 % och 50 % är inte ovanligt.

Jämför försäkringar hos Insplanet

Den viktigaste punkten i jakten på en billig Yamaha MC försäkring är att jämföra olika försäkringsbolag. På Insplanet kan du kostnadsfritt jämföra genom att fylla i ditt registreringsnummer samt lite information om dig själv som motorcykelägare i vårt formulär, så presenteras en rad olika försäkringar.


Jämför
MC-försäkring

- Priser direkt från bolagen, börja här!

MC

Jämför olika försäkringarHarley Davidson
Dags att försäkra din Harley Davidson? I den här artikeln går vi igenom vad du kan tänka på när du ska jämföra mc-försäkringar och hur du hittar det...
Läs mer »


Triumph
Har du en Triumph som du vill försäkra? I den här artikeln går vi igenom hur du hittar en prisvärd MC-försäkring till din ...
Läs mer »


Yamaha
Ska du försäkra din Yamaha? Då finns det ett stort utbud av yamaha försäkringar. Här går vi igenom vad du bör jämföra innan du tecknar din ...
Läs mer »


Kawasaki
Det japanska företaget Kawasaki är främst känd för att de tillverkar motorcyklar men har även tillverkning av båtar, robotar ...
Läs mer »


Trafikförsäkring
Det absolut billigaste sättet att försäkra din MC är att välja en trafikförsäkring. Trafikförsäkringen är obligatorisk enligt lag och alltså ...
Läs mer »


Ducati
Det italienska företaget Ducati började 1926 sälja produkter inom radiokommunikation. Men under andra ...
Läs mer »


KTM
Letar du efter en mc-försäkring till din KTM? I den här artikeln går vi igenom vad du bör tänka på när du jämför motorcykelförsäkringar, så att...
Läs mer »


BMW
BMW tillverkade sin första motorcykel 1923 ( BMW R32) och fick stora framgångar med denna modell. Under åren har märket haft mycket stora ...
Läs mer »


Suzuki
Som ägare till en Suzuki vet du att det är dyrt att försäkra en motorcykel. Men det finns knep som gör processen både billigare och enklare. På...
Läs mer »


Honda
I den här artikeln tipsar vi dig om hur du hittar en billig mc-försäkring till bra villkor till din Honda. Honda är ett av de mest...
Läs mer »


Aprilia
Aprilia är toppmärket för de som söker efter en riktigt bra motorcykel inom racing. Företaget vann år 2013 märkes-VM (SBK) och har ...
Läs mer »

Sverigekarta som visar snittpriser för mc uppdelat per län Så mycket kostar mc-försäkringen där du bor
Priset på motorcykelförsäkringen bestäms individuellt utifrån flera olika faktorer, bland annat utifrån var du bor. ...
Läs mer »


Kvinna som kör motorcykel i bergigt landskap Försäkra din lätta eller tunga motorcykel
För att få köra en motorcykel måste du ha rätt körkortsbehörighet och teckna en trafikförsäkring till fordonet. Motorcykeln...
Läs mer »