Jämför BoendeförsäkringJämför Boendeförsäkring, spara tusenlappar.

Jämför hemförsäkring

- Priser direkt från bolagen, börja här!

Hyreshus

Jämför villaförsäkring

- Priser direkt från bolagen, börja här!

VillaOm hemförsäkring

En hemförsäkring är till för att skydda personer i ett hushåll från att förlora ekonomiskt om de utsätts för en skada. Hemförsäkringen innehåller flera olika typer av skydd. Många tänker lite slentrianmässigt på hemförsäkringen som något som enbart är till för att skydda dina saker om du råkar ut för inbrott, stöld, rån eller brand.

Men till de viktigare delarna i hemförsäkringen hör också det juridiska skyddet, samt personskadeskyddet.

Det finns ingen skyldighet att ha eller omfattas av en hemförsäkring, men ungefär 90 % av alla bosatta i Sverige omfattas dock idag av en hemförsäkring. Vissa har en kollektiv hemförsäkring via sitt fackförbund.

Alla bör omfattas av en hemförsäkring i en eller annan form – oavsett om man bor i villa, bostadsrätt eller hyresrätt. Det ger ett skyddar dig när det du aldrig trodde skulle inträffa faktiskt inträffar.

För vem gäller en hemförsäkring?

En hemförsäkring gäller för alla bosatta i ett och samma hushåll, om de lever under familjeliknande förhållanden. För samboende vänner har försäkringsbolagen lite olika regler för om försäkringen gäller för alla eller inte.

Huvudmomenten i en hemförsäkring är egendomsskydd, juridiskt skydd och personskadeskydd. I huvudmomenten ingår några delmoment.

  • Egendomsskydd: I egendomsskyddet ingår skada till följd av stöld, bortaskydd, inbrott, skadegörelse och brand.
  • Juridiskt skydd: I det juridiska skyddet ingår momenten ansvarsskydd och rättsskydd.
  • Personskadeskydd: I personskadeskyddet ingår momenten rån- och överfallsskydd samt reseskydd.

Jämför hemförsäkringar

Här på Insplanet har du möjlighet att jämföra hemförsäkringar och ställa olika försäkringsbolags boendeförsäkringar sida vid sida för att göra ett val som passar dina önskemål och din plånbok.

Vi har uppdaterade prisuppgifter från en rad försäkringsbolag och erbjuder gratis hjälp till den som vill veta mer om vad som ingår i försäkringen samt råd om vilken försäkring som är lämplig för dig och din familj.

Fyll i några snabba uppgifter om var du bor och din boendeform och du får hjälp direkt.


Fler boendeförsäkringar

Villaförsäkring: Många som bor i villa behöver en försäkring som sträcker sig längre än en traditionell hemförsäkring. Viktiga delar i en villaförsäkring försäkrar mot brand, skadegörelse och skadedjur. Du kan också kombinera en renodlad villaförsäkring med en hemförsäkring och därigenom skydda själva byggnaden.
Jämför villaförsäkringar

Fritidshusförsäkring: Att försäkra sitt visstidsboende är viktigt och du kan skaffa en fritidshusförsäkring som har samma skydd som en traditionell villaförsäkring. Även de tillägg som du gör till en villaförsäkring – exempelvis allrisk byggnad, skogsförsäkring och utökad skadedjursförsäkring – finns också tillgängliga.
Jämför fritidshusförsäkringar

Tillägg i hemförsäkringen

Det finns också ett antal tilläggsförsäkringar till hemförsäkringen. Dessa passar dem som vill ha ett extra skydd vid speciella händelser. De vanligaste av tilläggen är:

Vi jobbar för att få Sveriges mest nöjda kunder!

Följ oss på Twitter Följ oss på Facebook Följ oss på Google+

© 1999-2017 Insplanet - Internetpolicy
Insplanet AB - Box 26 000 - 100 41 Stockholm - Org.nr 556567-6227

Kundtjänst: 08 - 51 000 000 Kundtjänst: 08 - 51 000 000
Vardagar 08.00 – 20.00 Helger 10.00 – 16.00