×


Ägarkostnad: kr/mån
Bilens värde: kr

(Cirkapris vid köp av privatperson)

Fusk i bilverkstäderBETA

Under 2014 genomförde TV4:s program ”Kalla fakta” tillsammans med organisationen Motormännen en granskning av ett antal bilverkstäder för att kontrollera kvaliteten på det arbete som utfördes. Granskningen visade att sju av de åtta verkstäder som undersökts hade gjort ett undermåligt arbete. De brister som uppdagades rörde sig om alltifrån oupptäckta fel på bilarna, till rekommendationer att byta delar som inte var trasiga eller utslitna.

För konsumenten är det ofta väldigt svårt att bedöma om en bilservice utförts på ett fackmannamässigt sätt och om de reservdelar som bytts ut verkligen var i behov av att bli utbytta. Det finns inget enkelt sätt att som konsument kontrollera en utförd service. En metod är att gå till en annan verkstad eller bilbesiktningsfirma för att få ett utlåtande om man misstänker att ett fel begåtts. Ett annat sätt är att kontrollera det utförda arbetet själv om man har den kompetensen.

Att söka information på internet, i foruminlägg eller på andra sajter där besökare har skrivit om sina egna erfarenheter, kan vara ett sätt att upptäcka om den verkstad där du planerar att lämna in din bil systematiskt sysslar med fusk. Samtidigt är det omöjligt för dig som bilägare att avgöra om det som skrivits på olika sajter på nätet är sant och relevant, eller om det exempelvis skrivits av personal eller ägare till den aktuella verkstaden.

Följ oss på Twitter Följ oss på Facebook Följ oss på Google+

© 1999-2016 Insplanet - Internetpolicy
Insplanet AB - Box 26 000 - 100 41 Stockholm - Org.nr 556567-6227

Kundtjänst: 08 - 51 000 000 Kundtjänst: 08 - 51 000 000
Vardagar 08.00 – 20.00 Helger 10.00 – 16.00