×


Ägarkostnad: kr/mån
Bilens värde: kr

(Cirkapris vid köp av privatperson)

Byta däck själv – GuideBETA

Nedan har vi sammanställt en steg-för-steg-guide för hur du själv byter däck på din bil. De verktyg du behöver är fälgkors, domkraft, stoppklossar och stålborste. Även arbetshandskar, momentnyckel, pallbock och insmörjningsfett kan vara bra att ha.

  • Parkera bilen på ett plant underlag. Drag åt handbromsen och lägg i en växel för att säkerställa att bilen inte börjar rulla under montering. För att ytterligare se till att bilen ligger stilla, använd stoppklossar, exempelvis av trä, som du kilar fast under hjulen så att bilen inte kan rulla iväg.

  • Sätt domkraften under den bärande ramen vid tröskeln. Säkerställ att domkraften sitter på rätt ställe. Det kan finnas en märkning som visar var du ska sätta domkraften på bilens tröskel. Du bör också kunna hitta information om var du ska sätta domkraften i bilen instruktionsbok. Se till att domkraften står helt stadigt.

  • Lätta lite på bultarna innan du hissar upp bilen, men lossa inte för mycket på bultarna. Bultarna kan ibland sitta extremt hårt. I så fall kan du sätta på lite smörjmedel som du låter sitta i några minuter innan du försöker igen. Du kan också använda en bit rör för att förlänga fälgkorset och därmed få bättre hävarm.

  • När du lossat något på bultarna kan du hissa upp bilen med domkraften. För extra säkerhet kan du placera en pallbock bredvid domkraften som håller upp bilen om domkraften skulle välta.

  • Ta bort navkapseln, skruva loss bultarna och lyft bort hjulet. Rengör hjulets nav med en stålborste. Rost och smuts kan orsaka vibrationer och göra att hjulet blir svårt att få av. Det kan också vara en god idé att fetta in bultarnas gängor med ett fett som tål hög värme så att bultarna ska vara lätta att få loss nästa gång det är dags att byta däck, men det ska absolut inte komma något fett mellan bultens skalle och fälgen, då det är friktionen mellan fälg och bult som hindrar bultarna från att gänga ur sig.

  • Sätt det nya hjulet på plats. Kom ihåg att de bästa däcken, alltså de med störst mönsterdjup, ska sitta bak, oavsett om bilen är fram- eller bakhjulsdriven. Glöm inte heller att många däck är konstruerade för en viss rotationsriktning, vilket brukar markeras med en pil på däckets sida (profil). Observera att vissa fälgar har en centreringsring som centrerar fälgen. Se till så att denna sitter där den ska. Om centreringsringen faller av kan kraftiga vibrationer uppstå vid körning vilket i extremfall kan leda till att hjulet lossnar. Rotera fälgen tills hålen ligger i linje med varandra och sätt bultarna på plats. Dra åt bultarna hårt, men var försiktig så att bilen inte kommer i rörelse på så sätt att domkraften välter. Säkerställ att hjulet sitter rätt i centrum och dra åt bultarna korsvis, hjulet ska sitta ordentligt fast. Du kan använda en momentnyckel vid åtdragning för att få korrekt åtdragning av bultarna, läs i bilens instruktionsbok hur hårt du ska dra åt.

  • Hjulens bultar ska dras åt i efterhand, efterdras, efter cirka 10 mils körning efter att du bytt däck.
Följ oss på Twitter Följ oss på Facebook Följ oss på Google+

© 1999-2016 Insplanet - Internetpolicy
Insplanet AB - Box 26 000 - 100 41 Stockholm - Org.nr 556567-6227

Kundtjänst: 08 - 51 000 000 Kundtjänst: 08 - 51 000 000
Vardagar 08.00 – 20.00 Helger 10.00 – 16.00