Allmänt om personförsäkring

En sjukdom eller ett olycksfall kan drabba oss alla, barn som vuxna. Inte sällan påverkar detta även den ekonomiska situationen. Det är tryggt med en försäkring som lindrar åtminstone den ekonomiska stressen. Personförsäkringar kompletterar samhällets grundskydd på ett sätt som gör ditt liv tryggare.

Att tänka på

För att få ansöka om personförsäkringar måste du omfattas av svensk socialförsäkring (Försäkringskassan).

De till ditt eget och din familjs behov, och ta gärna hjälp av en rådgivare. När du har bestämt dig för vad du vill ansöka om ska du för de allra flesta personförsäkringar fylla i en hälsodeklaration. En hälsodeklaration fyller man i för att det ska bli ett riktigt avtal mellan dig och försäkringsbolaget. Du som kund vet vad du får och försäkringsbolaget vet vilken risk de tar.

Har du redan en försäkring idag och vill byta försäkringsbolag – säg inte upp den förrän det nya bolaget har godkänt din nya försäkring.

Personförsäkring gäller hos de flesta bolag idag utan självrisk. Detta gör att även mindre skador och blessyrer som man kan få ersättning för av försäkringsbolaget är värda att anmäla.

En personförsäkring löper normalt tills vidare, alltså inte ett år i taget som de flesta sakförsäkringar. Personförsäkringen kan också vanligen sägas upp när som helst. Om det finns en kvalifikationstid så anges detta i produktbladet, och detta är något du ska få reda i samband med köp av försäkringen.

[ Tillbaka ]